Google Website Translator Gadget

vineri, 5 aprilie 2013

E TOT MAI ---GROASA !!!



Forţele militare prezente în Peninsula Coreea. De ce efective dispune armata nord-coreeană şi scenariul probabil pentru zonă


Publicat anual de Institutul internaţional pentru studii strategice, cu sediul la Londra, raportul "Echilibru militar", prezintă o statistică a forţelor care există în Peninsula Coreea.
Forţele militare prezente în Peninsula Coreea. De ce efective dispune armata nord-coreeană şi scenariul probabil pentru zonă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Datele sunt extrase din raportul elaborat în 2011.
FORŢELE PREZENTE
Armata nord-coreeană mobilizează 1,2 milioane de persoane. Ea dispune de 4.100 de tancuri, 2.500 de alte blindate, 8.500 de sisteme de artilerie şi 5.100 de lansatoare de rachete multiple.
Coreea de Nord deţine, de asemenea, 620 de avioane de luptă, 300 de elicoptere şi 383 de nave de război, mai ales de patrulare. Raportul din 2011 evaluează la 600 numărul rachetelor Scud capabile să atingă Coreea de Sud şi la 200-300 numărul celor care ar putea lovi Japonia.
Coreea de Nord deţine probabil o cantitate suficientă de plutoniu pentru a fabrica între patru şi opt bombe nucleare, dar nu se ştie dacă, în urma celui de-al treilea test nuclear din februarie, este capabilă să miniaturizeze încărcătoarele pentru a le expedia.
Experţii consideră că echipamentul său militar în mare parte este învechit şi suferă de lipsa unor piese şi a carburanţilor. Dar artileria convenţională şi rachetele ar putea produce pagube importante, în special în capitala sud-coreeană Seul, situată la 50 de kilometri de linia de demarcaţie.
În plus, Nordul ar avea aproximativ 5.000 de tone de arme chimice.
În shimb, armata sud-coreeană este formată din 650.000 de militari. Aceşta sunt sprijiniţi de către 28.000 de militari americani mobilizaţi în Coreea de Sud după sfârşitul Războiului Coreean (1950-1953).
Coreea de Sud deţine 2.400 de tancuri, 2.600 de alte blindate, 5.200 de sisteme de artilerie, 200 de lansatoare de rachete şi 600 de mortiere. Forţa armată aeriană sud-coreeană este echipată cu 460 de avioane de luptă şi 680 de elicoptere, în timp ce forţa sa maritimă numără 111 nave de război, mai ales de patrulare, la care se adaugă 41 de nave de debarcare.
Aceste date nu ţin cont de vastele forţe americane ce pot fi mobilizate într-un timp foarte scurt din Pacific sau din Japonia.
UMBRELA NUCLEARĂ
Statele Unite şi-au retras toate armele nucleare tactice din Coreea de Sud, în 1991. Dar Washingtonul i-a garantat "o umbrelă nucleară" şi a mobilizat pentru un antrenament - efectuat în ultimele zile în spaţiul aerian sud-coreean - bombardiere B-52 şi B-2. Acestea sunt capabile să transporte atât focoase nucleare, cât şi avioane de vânătoare F-22.
SCENARII
Profeţiile apocaliptice ale Coreei de Nord probabil nu se vor împlini, deoarece nicio ţară vizată nu este interesată de un conflict deschis, potrivit analiştilor. În schimb, Phenianul ar putea provoca un incident de frontieră, asemeni bombardamentului efectuat asupra insulei sud-coreene Yeonpyeong în 2010, soldat cu patru morţi.
Dar Sudul, care în acel moment a răspuns anemic, a promis, de această dată, o "ripostă severă". Un tratat americano-sud-coreean semnat în martie prevede un răspuns comun în cazul unui astfel de atac.

13 comentarii:

  1. Anonim6 aprilie 2013, 07:08
    Buna dimineata,Czare!
    Scoala,bre, ca soarele e la o sulita pe cer!Ce dreak,te-ai infestat cu oua de purici si paduchi de la galițele lui PulaNox?

    RăspundeţiȘtergere

    CEZAR6 aprilie 2013, 11:12
    M-am trezit bre ..de dimineata dar am de lucru cat cuprinde!
    Am montat o usa noua la apartament (ca la puscarie , blindata si cu zeci de buloane si incuietori)
    Cu ocazia asta am depistat la gauri acoperite cu hartie - fara numar !
    Ma ocup de ele plus Holul + ceva gresie ! Eu singur singurel! La sfarsit calculez cu cat mi-am,, suplimentat "pensia ! Asta daca nu-mi ies ochisorii !!!

    RăspundeţiȘtergere

    RăspundețiȘtergere
  2. Radu Zlati scrie pe blogul său că pe Facebook a apărut o explicație pentru care Ponta a propus-o pe Kovesi la șefia DNA.

    ”Ieri însă a apărut (din partea aceluiași aparat pesedist de propagandă online) pe Facebook o explicație care, dacă ar fi adevărată, ar putea justifica răzgândirea nocturnă a lui Ponta devenit o victimă a interesului de stat. Iată (copy-paste) și explicația”, scrie Zlati pe blogul său.

    Printr-un şantaj ordinar, „popularii“ aflaţi la conducerea Uniunii Europene, coordonaţi de José Manuel Durao Barroso, îi fac, încă o dată, jocul lui Traian Băsescu, obligîndu-l pe Victor Ponta să o nominalizeze pe Laura Codruţa Kövesi la şefia DNA. Surse din Serviciile Secrete ne-au dezvăluit că, după ce Victor Ponta a declarat că refuză să mai facă vreo nominalizare pentru funcţiile de procuror general şi şef al DNA, Barroso, personal, l-a contactat telefonic pe Ponta, pentru a-i reproşa că nu respectă termenii înţelegerii făcute cu Băsescu, care au şi girul Comisiei Europene. Discuţia dintre cei doi a durat circa 15 minute, timp în care Barroso i-a spus lui Ponta că dacă părăseşte funcţia de ministru interimar al Justiţiei, fără să facă nominalizarea lui Kövesi la şefia DNA, atunci să se aştepte la o reevaluare a modului în care România cheltuie banii europeni, ceea ce va duce la o blocare pe termen neprecizat a alocării acestor fonduri. Practic, Ponta a fost pus la zid, avînd de ales a se descurca fără banii europeni, ceea ce ar avea consecinţe incalculabile, şi nominalizarea Godzilei în fruntea DNA.

    Radu Zlati nu precizează cine a postat mesajul și nici dacă este de acord cu cele scrie sau nu.

    Radu Zlati este deputat USL, membru PNL, ales în colegiul 5 Gherla.

    RăspundețiȘtergere
  3. Marin says:
    Aprilie 5, 2013 at 10:34 am
    Lupta pentru tine baiete. Sunt curios daca cei care ne vom constitui intr-o noua asociatie ,vom cistiga in instanta aplicarea HGS 1019 si pentru cei pensionati inainte de 2011, ce va mai spune Dogaru al vostru care cred ca a imbracat haina militara doar la trageri ,neavind habar ce inseamna grupa de munca si activitate in conditii periculoase si vatamatoare. In cazul in care vom cistica in instanta aplicarea unitara a grupelor de munca , cu ce ii va mai da in cap Dogaru si altii ca el lui Oprea,
    Si poate pe linga noi vei profita si tu de hotarirea instantei de aplicare unitara a grupelor de munca.
    Si sa stii ca sunt multi fosti incadrati pe hgr 1294 care desi au primit HGS 1019 ,au ramas sub cuantumul din decembrie 2010, urmind ca acuma sa primeasca decizii remicsorate.
    Asta a facut marele vostru sustinator ,om fara dialog si cunoastere a realitatilor in profunzime, Dogaru. Impreuna cu Dobritoiu din nestiinta si-au faultat proprii sustinatori,inclusiv platitori de cotizatii.

    Reply
    anonim says:
    Aprilie 5, 2013 at 11:05 am
    Marine, cam ai dreptate !

    RăspundețiȘtergere
  4. eu nu inteleg ce au de impartit. pana la urma sunt acelasi popor, dar acolo razboiul este in sange. koreienii si-a spart capetele intre ei inca de pe vremea regatelor kogureo, baekje si silla

    RăspundețiȘtergere
  5. E TOT MAI GROASA !


    RTV

    POLITICA
    Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe jurnalistul Robert Horvarth
    09 apr 2013, 10:31 | Alina Costache | RTV.net

    Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe Robert Horvath, după ce jurnalistul român, cetăţean american, a făcut plângere la FBI şi DIICOT cum că Dan Voiculescu ar fi furat şase miliarde de euro din conturile Securităţii. De dincolo de Ocean, Horvath a lansat şi ipoteza şocantă că Dan Voiculescu ar fi avut un rol important în aşa-zisa sinucidere a lui Marin Ceauşescu, fratele lui Nicolae Ceauşescu. Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe jurnalist pentru aceste acuzaţii. Primul termen are loc marţi la Tribunalul Bucureşti,

    Dan Voiculescu

    Dan Voiculescu şi-ar fi însuşit banii pe care CIA i-a plătit României pe arme furnizate de regimul lui Ceauşescu

    “Ultimul cec trimis de americani către statul român în care Ceauşescu avea un comision de 20% nu a mai ajuns. E evident că Dan Voiculescu a furat averea lui Ceauşescu”, a declarat jurnalistul Robert Horvath, la România TV.

    Jurnalistul Robert Horvath spune că banii pe care i-a luat Dan Voiculescu se aflau în conturile firmei Crescent. Aceasta avea ramificaţii în Atena şi în Viena, dar cea mai puternică reprezentanţă era cea de la Bucureşti, condusă de Dan Voiculescu.

    “Crescentul a fost o firmă mixtă: palestiniano-română. A fost o firmă a lui Ceauşescu cu Arafat. Filmul meu va explica cum s-a furat şi cum s-a creat cel mai mare furt din istorie: 6 miliarde de dolari”, a mai declarat Robert Horvath.

    De dincolo de Ocean, jurnalistul robert Horvath lansează şi o ipoteză şocantă: Dan Voiculescu ar fi implicat în moartea fratelui lui Ceauşescu.

    “Probabil că dl Voiculescu urmăreşte emisiunea. Îl întreb: în ziua în care dl Marin Ceauşescu s-a “sinucis”, unde aţi fost dv.?”, a declarat Robert Horvath.

    Dan Voiculescu a răspuns pe blogul său acestor acuzaţii.

    “Când devii persoană publică îţi asumi – şi nu trebuie să te plângi de asta, a fost optiunea ta – tot soiul de întâlniri, acuzaţii şi lupte ,,exotice”", scrie Dan Voiculescu, pe blogul personal.

    Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/dan-voiculescu-l-a-dat-in-judecata-pe-jurnalistul-robert-horvarth_74706.html#acomments#ixzz2PyA3X2K7

    RăspundețiȘtergere
  6. VOICULESCU AL DA IN JUDECATA PE R.H.
    MULTUMESC PENTRU PUBLICARE.
    ORA 21 ...LA ROMANIA TV
    CINEASTUL ARE O DECLARATIE TERMINALA !

    RăspundețiȘtergere
  7. tepes
    TOTII SCMD-isti SUNT NISTE FOSTI FENTANGII AI SISTEMULUI MILITAR.AU TRECUT PRIN ARMATA CA GASCA PRIN APA ,ACCEPTAND IESIREA LA PENSIE IN CONDITILE ORDONANTEI ,CREZAND CA AU DAT LOVITURA VIETII INCASAND SUTE DE MILIOANE DE LEI CU OVECHIMA DE 20 DE ANI INCLUSIV SCOALA MILITARA.

    RăspundețiȘtergere
  8. Voiculescu nu mai are nevoie de pensie....
    DECLARATIA DATA LA ROMANIA TV DE CINEASTUL ROBERT HORVATH
    REFERITOARE LA DAREA SA IN JUDECATA DE CATRE DAN VOICULESCU

    From:
    "catalina.hoparteanu@rtv.net"
    To"Robert Horvath" >

    Multumesc pentru declaratia pe care mi-ati dat-o. Stirea a intrat aseara la 23 si in jurnalele din aceasta dimineata.

    DAN VOICULESCU A FURAT BANII LUI CEAUSESCU SI A INFAPTUIT DOUA CRIME : UCIDERA LUI MARIN CEAUSESCU LA VIENA SI A LUI FOUAD SANBAR LA ANTENA !
    O PERSOANA CU UN ASEMENEA REZUMAT ....SA DEA IN JUDECATA
    DOVEDESTE PANICA SI PIERDERA RATIONAMENTULUI ELEMENTAR.
    Motanul cel mare si important a devenit un soricel mic si disperat care si-a pierdut mintiile.
    SUNT CETATEAN AMERICAN SI ASTEPT SA FIU DAT IN JUDECATA
    LA NEW YORK. AR FI NUMIT "PROCESUL SECOLUI".Banii lui Ceausescu....cel mai mare furt din istorie ...doua crime etc.Deci toate elementele senzationale la un loc.
    In cazul in care Dan Voiculescu se va prezenta la procesul din N.Y.nu va mai fi nevoie de inceperea de extradare SUA. FBI al va ridica la coborarirea din avion.
    NU RETRAG ACUZATIILE FACUTE LA ROMANIA TV IN EMISIUNEA
    SIMONEI GHORGHE PE 10 MARTIE. SI ADAUG O ACUZATIE EXTREM DE GRAVA, O NOUA CRIMA ! Amanunte pe blogul personal
    ROBERT HORVATH DEVA BLOG.
    Astept pe cei care au demnitate sa fie alaturi de mine.
    Multumesc Romania TV pentru profesionalim si curaj.
    Robert Horvath Déva
    Cineast New York - Tokyo


    RăspundețiȘtergere
  9. @Don Coreolone
    Sotia mea Kiyoko face parte dintr-o familie veche ( pe la 1200.) aproape de imparatul nipon. Prefera barbati ,culti, talentati si daca se poate
    geniali ca mine. Decand filmul meu Messia concureaza
    pentru premiul OSCAR . ...documentar artistic de lung
    metraj , umbla cu nasul pe sus.
    http://vimeo.com/59523190
    De altfel este un important fotograf, cu cariera internationala.
    Oricum femeile sunt ciudate. Nu stii de unde sare iepurele minoritar ,manelist.
    Competitia este deschisa, Pune o poza pe blog.
    Aia depe tanc ....inainte de aruncare in spatele tancului. Femeile intodeauna prefera eroii.

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!