Google Website Translator Gadget

marți, 28 mai 2013

              Robert Horvath29 mai 2013, 03:26

@ Ave Cezar. Felicitari sincere. Editoriale bine selectionate , curajoase si la ordinea zilei.
Incepe sa devina cel mai bun blog militar !


ECONOMIE
Avertisment în SUA: Merkel,cel mai mare pericol pentru euro. Austeritatea duce la default sau la revoluții anti-UE

În timp ce SUA și Japonia au ieșit din recesiune, statele euro se află în cel de-al șaselea trimestru de cădere economică fără oprire. Cei peste 300 de milioane de locuitori ai UE  retrăiesc coșmarul Marii Crize din 1930, în vreme ce autoritățile repetă cu obstinație aceleași greșeli care au prăbușit economia acum 80 de ani, scrie New Yorker. Articolul este devastator pentru politicienii de la Bruxelles și pentru promotoarea austerității, Angela Merkel.
Avertisment în SUA: Merkel,cel mai mare pericol pentru euro. Austeritatea duce la default sau la revoluții anti-UECriza datoriilor suverane a fost o minciună, cea mai mare mistificare din istorie, se arată în articol. Nu cheltuielile din sistemul public au declanșat criza datoriilor suverane, ci faptul că statele euro au preluat la datoria publică datoriile băncilor private. Modelul economic impus de Germania va duce fie la un colaps continental, fie la o serie de revoluții în statele membre, care vor dezintegrea UE. Americanii o acuză pe Merkel de imoralitate, odată ce a transferat săracilor povara salvării bancherilor, dar și de lipsă de viziune. Germania refuză planurile de stimulare economică, solicitând doar austeritate, fără să țină seama că exporturile germane depind de țări mai puțin performante de pe continent. Germanii vor cădea odată cu restul Uniunii, dacă mai continuă politicile de austeritate.
Alianță monstruoasă între bancheri și guvernul german
Austeritatea impusă cetățenilor este cea mai mare greșeală în criză, cred americanii. Autoritățile europene spun că fără austeritate nu poate fi menținut euro. Analiștii ziarului New Yorker avertizează că tocmai austeritatea este cea mai mare amenințare a monedei comune. Dacă recesiunea mai durează, instabilitatea politică va arunca în aer zona euro, cu tot cu fragila sa monedă comună.
Jurnaliștii citează dintr-o recentă carte a lui Mark Blyth, profesor de economie la Universitatea Brown, “Austeritatea: Istoria unei idei periculoase. Rădăcinile acestui curent vin din perioada Iluminismului, scrie Blyth. În cazul Europei anilor 2000, austeritatea este generată de o alianță monstruoasă între finanțiști, guvernatorii băncilor centrale și politicienii germani, care au impus o politică nefastă pentru populație și inefientă pentru rezolvarea crizei.
Criza datoriilor suverane, o minciună
Principala mistificare cu care a fost păcălită populația ține de așa numita criză a datoriilor suverane. În realitate, criza datoriilor a fost generată de sectorul privat, nu de cel public, arată Blyth. În 2007,  datoria publică în Irlanda era de 12% din PIB, în Irlanda și 26%, în Spania. Doar în Grecia și Italia se înregistrau cifre mai mari, dar pe ansamblu, zona euro nu era îndatorată semnificativ.
La debutul crizei imobiliare și apoi al celei financiare, Europa a luat hotărârea să salveze băncile private, preluând datoriile acestora. Dintr-o dată, țările din zona euro au devenit supraîndatorate. În loc să recunoască adevărul,  politicienii europeni au spus că scăparea de sub control a cheltuielilor publice a generat criza.
Blyth consideră această campanie de propagandă  drept cea mai mare mistificare din istorie. O imensă campanie de publictate înșelătoare a determinat populația să creadă că datoriile țărilor sunt generate de sectorul public, nu de greșelile și lăcomia băncilor private, apărate de politicienii europeni.
Pactul de stabilitate, default la nivel continental
Mecanismul euro nu a putut împiedica prăbușirea, însă împiedică revenirea la normal și creșterea. Țările membre nu pot tipări bani, pentru a relansa economia, cum au făcut americanii, nici nu-și pot devaloriza moneda. Așa că nu le rămâne decât să crească prețurile și să reducă salariile, adică să genereze austeritate. Ceea ce  pornește un cerc vicios, din care economiile europene nu pot ieși.
Teoretic, s-ar fi putut rupe acest cer vicios prin reducerea taxelor și creșterea cheltuielilor guvernamentale. Dar ridicolul ”Plan de stabilitate și creștere” împiedică Franța și Italia să acționeze, întrucât au deficit peste 3%. Germania,  care ar avea un excedent bugetar, refuză să își ajute vecinii prin introducerea unui plan de stimulare economică, pe model american.
Sfârșitul acestor politici va fi unul dramatic: fie un default la nivel continental, fie o serie de revoluții în statele membre, care va dezintegra UE.
Merkel și Schäuble greșesc și față de Germania
Principalii vinovați sunt politicienii gremani, în special Angela Merkel și  Wolfgang Schäuble, miniastrul său de finanțe. Încurajați de succesul economiei germane în a crea produse pentru export, ei cer Greciei sau Portugaliei să fie la fel de eficiente, ceea ce este imposibil. Mai mult, este greșit și din perspectiva intereselor germane.  În primul rând, prezența unor economii mai slabe în zona euro, menține un curs acceptabil al monedei comune, permițând Germaniei să facă exporturi, să aibă o industrie competitivă. Dacă Grecia sau Portugalia ar ieși din zona euro, moneda s-ar întări prea mult, iar mărcile germane ar deveni prea scumpe la export.
În al doilea rând, este imposibil ca toate țările europene să aibă excedentul Germaniei. De ce? Fiindcă acest execedent e obținut pe seama exporturilor în celelate țări europene. Dacă toate țările ar încerca să cheltuie mai puțin, ca să aibă excedentul Germaniei, ar rezulta o recesiune globală permanentă!
Austeritatea, o calamitate morală ce putea fi evitată!
Austeritatea nu este doar ineficientă economic, este și imorală, arată Blyth. Costurile sociale sunt uriașe, fiind imoral ca actuala generație de muncitori să plătească pentru salvarea bunăstării actualei generații de bancheri. Mai grav este că s-ar putea să nu existe o generație viitoare. Oricât de grele au fost timpurile în care am copilărit, scrie autorul acestei cărți-manifest, original din Țara Galilor, am avut școală gratis, ajutor alimentar, am primit un acoperiș de-asupra capului.
Promotorii austerității vor ca astfel de beneficii sociale să dispară, fiindcă nu mai au reperele morale care au ghidat societatea europeană până acum.  Astfel, acceptă o calamitate morală care ar fi putut fi evitată. E ușor, fiincă de plătit pentru greșelile lor plătesc ceilalți.7 comentarii:

 1. Nepoate,da-o dreak de cotoroanta!A apus si steaua ei,ca a lui Nea Jiji.

  RăspundețiȘtergere

 2. @ Ave Cezar. Felicitari sincere. Editoriale bine selectionate , curajoase si la ordinea zilei.
  Incepe sa devina cel mai bun blog militar. Multumesc pentru publicarea materialelor mele.
  Respecte. R.H.

  NOAPTEA CRIMEI
  MINUT CU MINUT CUM A FOST UCIS LA VIENA MARIN CEAUSESCU !
  UN MARTOR OCULAR SE HOTARESTE SA SPUNA ADEVARUL DESPRE CRIMA LUI DAN VOICULESCU. ACESTA REMITE JURNALISTULUI ROBERT HORVATH O BANDA INREGISTRATA, PROBA A CRIMEI ....CARE A FOST REMISA CATRE FBI.
  - scrisoarea este acompaniata de articole dn presa
  occidentala si materiale declasificate al servicilor occidentale ...RH
  3
  "Eu ai aduceam mancarea. Comunicam pe servetele de hartie. Era convins ca
  americanii al vor salva. Era o intelegere concreta. Ceausescu aceptase ultimatimum american. Aceptase renuntarea la putere ....dar cerea timp. Este greu
  de spus daca era sincer sau incerca sa castige timp.
  Adaugase si el ceva conditii. Cea mai importanta se referea la ultimil cec .
  Deobicei CIA platea ....20% in contul Ceausescu , 10% Intermediarul Crescent ....adica Voiculescu. Restul trebuia sa intre in bugetul statului roman.
  . Ceausescu cerea pe langa introducerea pe lista pentru azil politic
  pe Elena, remiterea ultimului cec in contul lui personal aflat intr-o banca elvetiana.
  Deasemenea cerea ca uriasele transporturi de aur , catre occident si Iran sa nu fie oprite sau facute publice.
  Americanii au aceptat dar a fost prea tarziu. Dupa cum veti vedea in continuare
  americanii s-au tinut de cuvant incercand sa-l salveze de la moarte pe Marin Ceausescu si acordand oficial azil politic prin Ambasada SUA la Bucuresti clanului
  Ceausescu."
  Tot occidentul stia de aceasta tranzactie.
  Iata ce spunea New York Times despre acest incredibil transfer de arme ascuns romanilor.
  Swiss Bank Deposits
  On the Romanian side, The Post said, the connection led ultimately to Marin Ceausescu, head of the Romanian trade mission in Vienna, who was found dead in Vienna shortly after the fall of his brother’s Government, and Lieut. Gen. Ilie Ceausescu, who remains in custody in Romania.
  This reportedly included deposits of substantial portions of the arms payments in a Swiss bank account and a promise to guarantee safe passage for the brothers if the deal became public.
  Among the weapons that The Post said the United States acquired through the transactions were the Shilka anti-aircraft system, mobile rocket launchers and radar systems.
  The operation was the most successful part of a much larger weapons-buying scheme in Eastern bloc countries, the article said.
  Vor urma
  Urmariti Robert Horvath Deva Blog  RăspundețiȘtergere
 3. Nepoate,schimba dreak poza cu babornita,mai faina ierea aia a lu PMT,zau!Pune ceva prospatura ca sa schimbi aerul.

  RăspundețiȘtergere
 4. Czare, nepoate ia mai suje-mi nitzel pupaza si vezi de-mi intoarce ouale, sa nu se rascloceasca!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Boulene!Cu zbaturi,cum zicea un prostovan pe Mh.Tu ai doua perechi de zbaturi, si la coarne si la cur.

   Ștergere
 5. Bancul Zilei: DNA în pădure

  Membrii Departamentului Național Anticorupție fac o vizită în pădure și sperie toate animalele de acolo:  - Ce faci melcule? Unde fugi aşa?
  - Ce să fac, răspunde melcul, vine DNA să mă aresteze.
  - Păi de ce?
  - Pai eu – casă, tata – casă, mama – casă, soră-mea – casă… De-asta.

  Stă ursul, se gândeşte puţin şi o rupe şi el la fugă. Şi fuge… şi fuge… Se întâlneşte cu cocostârcul. Cocostârcul îl întreabă:
  - Ce faci ursule? De ce fugi aşa?
  - Ce să fac, răspunde ursul, fug, că s-ar putea să mă cerceteze DNA.
  - Păi de ce?
  - Păi: eu – blană, tata – blană, mama – blană, soră-mea blană… De asta.

  Stă cocostârcul, se gândeşte puţin şi o rupe şi el la fugă. Şi fuge, şi fuge, şi fuge… Se întâlneşte cu maimuţa. Maimuţa îl întreabă:
  - Ce faci cocostârcule? Unde fugi așa?
  - Ce să fac, răspunde cocostârcul, fug, că s-ar putea sa vină DNA să mă cerceteze.
  - Păi de ce?

  - Păi: Eu pe picior mare, tata pe picior mare…, mama pe picior mare… soră-mea pe picior mare…

  O rupe şi maimuţa la fugă. Şi fuge şi fuge şi fuge… se opreşte deodată brusc şi exclamă:
  - Dar eu de ce naiba fug? Eu cu curul gol, tata cu curul gol, mama cu curul gol, soră-mea cu curul gol…

  RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!