Google Website Translator Gadget

duminică, 26 mai 2013

La iarba verde_______________________________________________



ȘTIRI

Află cum să pregătești mici după rețeta originală


Rețeta originală de mititei este total diferită față de cea din prezent. Inițial, mititeii se făceau din carne de vită.
Află cum să pregătești mici după rețeta originală
Iată rețeta de mititei de la Restaurantul “Carul cu Bere”.
În rețeta originală, se folosea carnea de vacă de la gât, fără a se îndepărta grăsimea. Carnea se dădea de două ori prin mașină. Dacă era prea slabă carnea, se adăuga seu de vacă sau de oaie, între 100 și 150 de grame pentru fiecare kilogram cântărit de carne.
Se fierbea o zeamă din oase de vacă cu măduvă, 500 de grame de oase la fiecare kilogram de carne, care se lăsa la scăzut bine.
Pentru fiecare kilogram de carne, se puneau: opt grame de piper proaspăt pisat mărunt, 12 grame de cimbru uscat cât mai proaspăt pisat mărunt, patru grame de enibahar pisat mărunt, două grame de coriandru pisat mărunt, două grame de chimion turcesc pisat mărunt, un gram de anis stelat pisat mărunt, opt grame de bicarbonat de sodiu, o linguriță de zeamă de lămâie, o lingură de untdelemn și o căpățână de usturoi.
Se frământa carnea timp de un ceas, adăugând la început bicarbonatul de sodiu, care se stingea cu zeama de lămâie. Jumătate din zeama de oase și toate celelalte condimente, în afară de usturoi, se adaugau treptat.
Amestecul se acoperea și se dădea la frigider o zi și o noapte. Apoi se scotea și se lasă câteva ceasuri la dezmorțit. Se frământa o jumătate de ceas cu restul de zeamă de oase dezmorțită. Ulterior se făcea un mujdei din căpătâna de usturoi și se mai frământa amestecul un sfert de ceas, informează Asociația pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților.
Amestecul se dădea la frigider până următoarea zi. Cu trei ore înainte de a prăji mititeii, amestecul se scotea. Mititeii se ungeau cu untdelemn și se lăsau la uscat timp de o oră.
Mititeii se prăjeau pe jar iute de lemne sau cărbune, ungându-se din când în când cu mujdei. Se serveau alături de chifle proaspete ori felii de franzelă, cu Mutard de Dijon sau muștar picant.

Ce să eviți și de ce:

  •     Margarina – Grăsime vegetală modificată genetic, foarte nocivă pentru organism;
  •     Pateul de ficat – Conținut foarte mare de sare și de „E-uri” care împiedică absorbţia vitaminelor şi a mineralelor;
  •     Mezelurile – Sunt alimente înalt procesate. Conțin o cantitate mare de sare, grăsimi animale (colesterol) și „E-uri” foarte nocive pentru organism (acid ascorbic, acid eritorbic, nitrit de sodiu, etc.);
  •     Cerealele - Cele mai multe cereale pentru micul dejun, inclusiv muesli, sunt bogate în zahăr și grăsimi. Cerealele sănătoase sunt cele integrale, de exemplu, grâul (comun, dur sau spelta), orezul brun, fulgii de ovăz, fulgii de orz, meiul, hrişca, quinoa;
  •     Tăiței instant – Conținut mare de sare și grăsimi, indice glicemic ridicat, valoare nutrițională neglijabilă;
  •     Chips-urile, stix-urile, biscuiții sărați – Conținut mare de sare, carbohidrați și grăsimi „goale”;
  •     Supă instant – Conținut foarte mare de sare, valoare nutrițională scăzută;
  •     Sos cremos pentru paste – Conținut foarte mare de grăsimi;
  •     Sos de soia – Conținut extraordinar de mare de sare, în special mărcile ieftine;
  •     Iaurt aromat – Conținut foarte mare de zahăr și grăsimi, deși este prezentat ca fiind foarte sănătos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!