Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 30 noiembrie 2013


MAGAZIN

Ce trebuie să faci ca să nu îți fie frig iarna


O serie de trucuri recomandate de experţii în sănătate se pot dovedi extrem de utile pentru a combate frigul pe timp de iarnă şi pentru a păstra căldura corporală.
Ce trebuie să faci ca să nu îți fie frig iarna- Păstraţi temperatura constantă în casă
Medicii recomandă păstrarea unei temperaturi constante în interior, iar nu supraîncălzirea camerelor pe timp de iarnă, pentru evitarea sindromului lui Raynaud, ce determină contractarea bruscă a vaselor de sânge şi răcirea acută a membrelor, când se face trecerea bruscă de la frig la cald, informează dailymail.co.uk., preluat de Mediafax.
- Beţi ceai şi cafea fără cofeină
Pe timp de iarnă se recomandă băuturile decofeinizate, deoarece cofeina determină pierderea căldurii corporale. Alternativa este să se consume băuturi fără cofeină, cum ar fi ceaiurile din plante şi ceaiul de ghimbir, care are proprietăţi naturale de încălzire, recomandă nutriţioniştii.
- Nu ţineţi mâinile în buzunare
Pe timp de iarnă, oamenii au tendinţa de a merge cu mâinile în buzunare şi cu corpul aplecat în faţă. Cu toate acestea, mâinile nu trebuie ţinute în buzunare, ci pe lângă corp, legănatul acestora în timpul mersului intensificând activitatea musculară.
- Mâncaţi alimente bogate în proteine
Activitatea de digestie a proteinelor creşte temperatura corpului într-o măsură mai mare decât carbohidraţii şi grăsimile, deoarece corpul depune un efort mai mare pentru asimilarea proteinelor, conţinute în carnea roşie, soia, nuci şi alune.
- Nu purtaţi căciuli de lână
O căciulă din lână permite pierderea mai rapidă a căldurii decât căciulile din alte materiale, cum ar fi moltonul moale, care poate reţine mai bine căldura. De asemenea, o căciulă trebuie să acopere foarte bine şi urechile, care pierd foarte uşor căldura.
- Folosiţi creme hidratante
Pe timp de iarnă, se recomandă în mod special folosirea cremelor hidratante, mai ales dacă pielea este afectată de eczeme şi dermatite. În acest din urmă caz, se pierde mai multă căldură decât de obicei, deoarece sângele circulă mai aproape de suprafaţa pielii când aceasta este inflamată. Un tratament antiinflamator eficient este asigurat de cremele cu steroizi.
- Faceţi câteva exerciţii de încălzire înainte de culcare
Pentru activarea circulaţiei, mişcaţi degetele picioarelor în sus şi în jos de 20 de ori, apoi răsuciţi gleznele de zece ori la stânga şi de zece ori la dreapta. Apoi închideţi şi desfaceţi palmele de zece ori şi contractaţi şi relaxaţi fesele de zece ori. Exerciţiile trebuie făcute în pat, înainte de culcare, şi dimineaţa, la trezire.
- Legănaţi-vă într-un scaun-balansoar
Legănatul într-un scaun-balansoar nu are doar beneficii terapeutice la nivel psihic, ci generează de asemenea energie. Când corpul se află în stare de repaus, temperatura scade şi se declanşează tremuratul – o contracţie involuntară a muşchilor pentru păstrarea temperaturii constante. Tremuratul se poate declanşa când temperatura corpului scade sub 37 de grade, iar folosirea unui scaun-balansoar solicită grupuri mari de muşchi la nivelul braţelor şi picioarelor, optimizând circulaţia şi încălzind corpul.

2 comentarii:

  1. Si neaparat sa stati in fata semineului,ascultand fosnetul focului...rasfoind cartea cumparata in urma cu 3 zile....(fara internet)Aaaah,mai ca n-ai mai pleca de acasa.....Foarte interesant...pacat,ca e luni....

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!