Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 27 septembrie 2014


O nouă armă românească de asalt, fabricată la Cugir

Vechile mitraliere Kalaşnikov din dotarea armatei române vor fi înlocuite, în curând, de puştile de asalt româneşti – arme de asalt calibrul 5,56 x 45 mm. Armele, de concepţie românească, se află acum în perioada testării, iar când aceasta se va încheia vor intra în producţie de serie la Fabrica de Arme din Cugir. Potrivit site-ului economica.net, surse militare susţin că în prima fază vor fi contractate, de către Ministerul Apărării, aproape 60.000 de arme.

Ministerul Apărării va avea la dispoziţie, în perioada următoare, trei exemplare din noua armă de asalt fabricată la Cugir. Conform Romarm, această nouă armă permite executarea focului în condiţii extreme de temperatură şi umiditate, i se poate monta un aruncător de grenade de 40 mm, lanternă tactică, laser şi o varietate de sisteme de ochire.

Arma este echipată cu pat telescopic, încărcător de 30 de cartuşe, iar viaţa ţevii este de 15.000 de focuri. Va avea de asemenea capacitatea de a lansa serii scurte, 2-3 gloanţe şi are o greutate de aproximativ 4 kg. Potrivit Biroului de presă al Ministerului Apărării, produsul „Armă de asalt cal. 5,56 x 45 mm” se află în faza de dezvoltare a modelului experimental şi a parcurs probele de testare şi evaluare corespunzătoare acestei faze. Cantităţile care vor intra în dotarea armatei sunt în funcţie de nevoile categoriilor de forţe ale armatei şi vor fi folosite conform misiunilor primite. Noile arme au fost testate de către militarii români în teatrele de operaţiuni. În prezent, arma este supusă unor teste NATO.

O puşcă ambidextră

Potrivit Ministerului Apărării, arma de asalt calibul 5,56 x 45 mm este o armă individuală de infanterie ce asigură scoaterea din luptă a inamicului cu o precizie ridicată, cu un înalt grad de fiabilitate în funcţionare şi executarea tragerilor în condiţii extreme de temperatură şi umiditate ale mediului ambiant. Produsul trebuie să permită ataşarea dispozitivelor de ochire, a unui aruncător de grenade calibru 40 mm şi să aibă posibilitatea utilizării ambidextre.

Compatibilitatea armei de asalt calibrul 5,56 mm cu produse NATO similare este asigurată prin utilizarea muniţiei realizată în conformitate cu standardele NATO. Arma de asalt calibrul 5,56 mm cu muniţia aferentă este unul dintre proiectele prioritare ale Ministerului Apărării Naţionale, iar pentru realizarea sa a fost încheiat, în luna august 2010, un acord de colaborare între Departamentul pentru Armamente şi Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

sursa: http://www.cugirinfo.ro

5 comentarii:

  1. @ noi arme pentru mafia de arme

    TRIMIT O FOTOGRAFIE PERSONALA DIN SPITALUL DE URGENTA


    AMBASADA ROMANIEI IN SUA
    Domnule Ambasador ROBERT HORVATH ATACAT LA NY IN TIMPUL
    VIZITEI PRIMULUI MINISTRU ESTE INTERNAT
    IN STARE GRAVA LA SPITALUL DE URGENTA.
    "pareza partiala " Certificatele medicale va stau la dispozitie.
    IN CAZUL IN CARE NU SUNT CONTACTAT DE URGENTA
    VA ACUZ DE COMPLICITATE SI INCERCAREA DE A ACOPERII O CRIMA.

    DESCHIDETI ROBERT HORVATH DEVA BLOG
    Robert Horvath-Déva

    Robert Horvath-Déva

    OPEN MY NEW ART BLOG DEVARTES.BLOG http://devartesblog.blogspot.com/ ...
    View on devanewyork.blogspot...
    Preview by

    RăspundețiȘtergere
  2. Uai , prostovane ... tu nu vezi ca este tot Kalasnikov ?

    RăspundețiȘtergere
  3. ...mai dotat ..cu ce le ceream eu la parlitii de ingineri acum ceva ani in urma ...!!! Se uitau la mine de parca vorbeam limbi straine ....are luneta ..laser lanterna tactica ....

    RăspundețiȘtergere
  4. Iar a incasat-o RH+...ce dreak ..toti il bat ....????

    RăspundețiȘtergere
  5. Hey There. I found your blog using msn. This is a really well
    written article. I'll be sure to bookmark it and come back
    to read more of your useful information. Thanks for the post.
    I'll definitely return.

    Here is my page :: AnnettaOTripodi

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!