Google Website Translator Gadget

miercuri, 3 septembrie 2014

Vivat China , vivat Romania ________________________________________

Victor Ponta, primit de Xi Jinping, președintele Republicii Populare Chineze

Crişan Andreescu / 03 SEP, 2014 / 05:59 
 
 
Vizita lui Victor Ponta s-a încheiat, marți, când premierul român a fost primit de către Xi Jinping, președintele Republicii Populare Chineze, și de către Zhang Dejiang, președintele Parlamentului.
Președintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, l-a primit, marți, pe premierul Victor Ponta, la sala Fujian din clădirea Marii Adunări Populare. Președintele chinez a ținut să precizeze pozițiile constante  de-a lungul celor 65 de ani de relații diplomatice dintre cele două țări. 
"Vizita dvs. coincide cu aniversarea a 65 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România și totodată a 10 ani de la stabilirea parteneriatului amplu de prietenie și colaborare având o semnificație deosebită.
De-a lungul anilor, cele două părți s-au tratat cu respect reciproc, sinceritate, răspundere comună la greutăți și încercări. Raporturile bilaterale s-au păstrat în vederea realizării unei dezvoltări stabile și sănătoase. Cu privire la problemele fundamentale și interesele majore ale Chinei, România a susținut necontenit politicile pentru o singură Chină, acordând permanent sprijinul ferm poziției Chinei. Partea chineză dă o înaltă apreciere în această privință", a declarat Xi Jinping în cadrul deschiderii convorbirilor oficiale.

Citește și: Victor Ponta, la 300 de kilometri pe oră, pe ruta Beijing-Tianjin


Președintele chinez a amintit de vizita pe care a efectuat-o în luna martie în Europa, context în care a ajuns la un larg consens cu liderii UE referitor la cele 4 elemente cheie privind parteneriat chino-european: pace, creștere economică, reformă, civilizație, precum și împletirea celor două piețe, China și Europa.
La rândul său, premierul Victor Ponta a afirmat că întâlnirile oficiale avute în Republica Populară Chineză arată nivelul extrem de înalt al relațiilor dintre cele două țări. Ponta a adăugat că împlinirea a 65 de ani de relații diplomatice reprezintă o perioadă de timp în care România și China au dovedit întotdeauna respect și prietenie.

Citește și: Victor Ponta este prietenul meu, a declarat premierul Li Keqiang


"Urmărim cu foarte multă atenție și admirație eforturile pe care China le face pentru a se dezvolta în continuare, pentru a aplica reforme, pentru a asigura bunăstarea întregului popor, cel mai numeros din lume", a spus premierul român.
Ponta a adăugat că parteneriatul strategic China-UE reprezintă o axă de pace, de progres și de înțelegere, un exemplu pentru întreaga omenire.
Premierul Ponta a avut apoi o întrevedere cu Zhang Dejiang, președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare a Republicii Populare Chineze, membru al comitetului Permanent al biroului politic al CC

3 comentarii:

  1. Sugi pula bombalaule. Si bozgoroiului hortist RH sa i-o sugi, cu nesat, dupa ce iti stergi mucii de pe fata ! In pozitia 69, sa nu uiti !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nebunaticuleee.....inca mai circuli liber ...????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sugi pula prostovane ! Si bozgoroiului RH sa i-o sugi, dupa ce iti stergi mucii de pe fata ! Si numai in pozitia 69 !

      Ștergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!