Google Website Translator Gadget

luni, 8 februarie 2016

De acum ..comanda la VM !!----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- By Cezar

 Revazuta si adaugita.  ***  ...pentru Mares-al..!!!


Imagini pentru Imagini Vanatori de munte Ro                                                                                                                                                  ........asadar, cu o greutate in gat si mai in jos, am urcat in trenul ce avea sa ma duca din Timisoara si pana la Predeal !
         Drum lung . Incercam sa-mi imaginez cam ce-o sa ma astepte ! Mai participasem la activitati cu vanatorii de munte , dar numai ca spectator . De fiecare data  ,vazandu-i la treaba,nu am putut sa zic decat atat - astia nu-s normali !Imagini pentru Imagini Vanatori de munte Ro
         Acum, dintr-o data, perspectiva se schimba la 180de grade si ..cateva secunde ! Sub comanda acestora , de-acum trebuia sa-mi perfectionez pregatirea . Sa conduc si sa duc actiuni de lupta in teren muntos!! Vai mama - ma si vedeam agatat pe o cordelina intr-o surplomba:- in sus piscul muntos , care parca sta sa-ti vina in cap , in jos... ei bine , in jos  abisul !!  Este deja problema de optiune personala - in ce directie s-o apuci!!
          Noroc cu ..trenul . Mai lua cate o curba in viteza si in zgomot de roti metalice si ..ma trezeam !!
    Ei na !. N-o fi dracul atat de negru ! Ma voi descurca !
Imagini pentru Vanatori de munte -poze
    Seara incepea sa se lase , iar soarele sa se ascunda dincolo de crestele muntilor. Trenul , obosit parca , intra greoi in gara Predeal .Cu inima indoita , taram dupa mine un geamantan si ma gandeam in ce directie s-o apuc . Nu reusesc sa ma dezmeticesc bine , ca se si  infige in fata mea o dragutica - maruntica si cu o pereche de ochelari pe nasuc .
     - Domnu vreti o...masina ?
     -Da , papuso!! Ai una pe aici, pe aproape ?
     -Haideti cu mine,zice fata .Pana sa-mi ridic geamantanul , fata disparuse!
          Cu pas domol,sa nu ma impiedic,dau ocol garii si intru intr-o mica parcare. Zbarnaie un claxon si fata imi face amical cu mana  dintr-o Dacie verde . Ochelarii cu multe dioptrii, erau garantia ca nu gresesc. Pe mine ma claxona!.
         Imi inghesuiesc  geamantanul in portbagajul deschis cu amabilitate , apoi ma instalez in scaunul mortului. Draguta , ma intreaba:
       - La care cabana va duc?
       - In mod normal ti-asi raspunde ca ,... la care doresti dar , in situatia de fata la... hotelul militar !
       -Ahaaa , ati venit la curs...!!
       - Cum de-ai ghicit asa repede? (in treacat trebuie spus ca eram in blugi si jaca - tinuta ai in care nu da nimeni doi bani pe tine)
         -Apoi , am mai dus vreo 3-4 si.... tot asa de.... smecheri !
         -Sar"mana domnisoara ! Esti maritata ? Poti sa-mi lasi un numar de telefon ? Poate mergem sa-mi arati si mie , care-i cea mai tare cabana de pe aici  !!?.
         -  Daaa ,.... daca aveti nevoie de masina ,  ma sunati aici....??
         - Sigur ca da ,daca oi mai apuca...zic eu , cu jumatate de gura . Intre timp, ne apropiem de hotel . Apare o ghereta din care iese amenintator un sergent . Soferul meu , nici gand sa incetineasca !! Baga un claxon si cu doua degete , bate cu autoritate umarul  stang ! Drept urmare, sergentul se opreste si primesc un salut militaresc , cum nu mai primisem pana acum(in blugi si jaca) .Se infige fata cu Dacia ei verde ,drept in usa hotelului si glasuieste :
          -Am ajuns . Sper ca nu v-a deranjat faptul ca , nu v-am lasat dincolo de ghereta!!??. Ce sa mai zic? Ma achit onorabil de datorii. Fata face o intoarcere intr-un nor de praf si imi arunca pe geam:
          - Daca mai aveti nevoie de masina sa ma sunati...!!!!
Oarecum contrariat si uimit , ..cat de instruiti sunt si taximetristii pe aici , intru in hotel .Primesc o cheie si un numar de camera . Ajung cu greu pe la etajul 3-4 si in camera , bine instalati , gasesc  doi viitori colegi  . Prima intrebare din partea lor .
            -De unde esti colega?   -Timisoara , zic eu cam fara chef   - Oa Timisoara , ..hai sa ne povestesti. -Dar voi de pe unde?-Moldova -.unul Iasi, altul Focsani.
  Moldovenii ,destul de bine incalziti , gramada peste mine:
            - Timisoreanule , hai ia o gura de aici si povesteste , cum fu cu revolutia ?.
            - Bine , bine,eu o sa va povestesc din revolutie dar , numai daca si voi imi povestiti ,cum a fost cu Moldova ,Transnistria si alte alea..
               S-au mai temperat moldovenii mei  si au lasat-o mai moale cu insistentele. Acum , eu cu ce ma durea mai tare:
               -Ce ziceti ? Ne mananca fripti- padurarii astia? Oare  mai avem fo sansa sa ne intoarcem intregi acasa ?
 Liniste deplina . Fiecare se autoevalua si in final cate unul rabuvnea :
              -  Fratilor, daca si astia sunt la fel de N.P. ca si caprarii nostrii , am dat de belea . Ne vor gasi la primavara ,odihnind in vreo rapa cu verdeata ..... Cu aceste ganduri optimiste , adormim bustean.
     Dis de dimineata ne trezim  , ne facem frumosi si din balconul hotelului admiram Clabucetul. Aerul tare cu miros de rasina de brad , ne spargea plamanii !!   Savuram o cafea si nu puteam sa ne mai oprim din aprecieri : e nemaipomenit , e fantastic ! Toti ajungem la o concluzie:orice vom patimi-merita , fie si numai pentru a trai o perioada in acest peisaj de basm!!
      Coboram hotarati si pe platoul unitatii ne regasim cu totii.Vreo 20 , catane mature cu grade si functii onorabile - la noi acasa. Aici doar cursanti!!
       Osteni cu experienta , incropim rapid o formatie dupa inaltime.  Delegam comanda celui mai dotat cu ..grade si functii si asteptam sa vina zbirul cu savarina pe-o ureche.Eram hotarati sa impresionam , sa nu lasam loc de interpretari fata de pregatirea noastra militara. Ne aflam doar, pe teritoriu strain si potential ..periculos!
        Apare domnule!! Savarina pe- o ureche , bocancii maronii cu ciorapi din bumbac formand un guler incofundabil peste . Nu era nici-o indoiala!!  Era vanatorul , padurarul , zbirul care urma sa ne scoata ficatii in urmatoarele doua luni !       Seful nostru , patruns de faptul ca de el depindea soarta a o gramada de pifani , comanda cu o voce bubuitoare - Plutoooon .........si se infige cu trei pasi de defilare......
           -Domnule maior , plutonul de ofiteri (cu grade mai mari decat ale tale , il sustineam noi in gand)....
      Omul nostru ,  adica ..Vanatorul de munte , luat putin pe neasteptate , pare usor descumpanit !!
             - Haideti domnule ....ce dracu..faceti glume cu  mine ?  Seful nostru -sa-i dea inainte cu raportul....
             - Domnilor colegi , gata , am inteles.Asa se face pe la dvs. Aici sunt alte reguli . Suntem colegi si ca atare , fara formatii ostasesti  , fara rapoarte...Suntem colegi, ce naiba!!
        Ne-am revenit cu greu. Am stricat formatia , am dat mana , ne-am cunoscut si in cea mai neprotocolara  forma de deplasare , ne-am indreptat spre sala de clasa.  Aici probleme de organizare, specifice unui curs de profil .
        De a doua zi , au inceput iesirile in teren. Nu voi insista pe ceia ce faceam. Vreau sa spun insa ca, don profesor , se straduia sa vedem tot ce-i mai frumos prin Predeal . Ma refer la frumusetile naturale. Era criza de carburant. Don. profesor scotea masina (nu am ideie cum realiza) si ne ducea pana la baza muntelui. Acolo ne astepta . Noi ,... o luam la picior si urcam  pana sus ,...sus, acolo unde era programata sedinta de pregatire.  Vedeam grija in tot ceea ce era legat de noi .Sa nu patim ceva , sa nu ne ratacim ,sa nu ne accidentam... Era o atmosfera de vis. Nu realizam ca suntem la un  curs .Natura era de o frumusete  aparte !. Peste tot numai brad.Doua luni nu am vazut alt arbore. Brad si iarasi brad . Am facut si un pic de alpinism. Am inceput cu,, stanca prostului" - din cazarma . Cine a mai trecut pe acolo si-o va aminti cu siguranta. Am executat si trageri reale in poligonul de munte. Am avut ocazia sa demonstram ca...., stim si noi cate ceva !!
         Ca deobicei , ce-i bun si frumos se termina repede. A venit si vremea despartirii. Don profesor nu ne-a lasat nici atunci . A facut rost de masina si pe grupuri , in functie de tren , ne-a condus personal pana la gara.Am ramas impresionat. I-am multumit atunci ,   ii multumesc si acum lui si tuturor VANATORILOR DE MUNTE DIN PREDEAL.....


12 comentarii:

  1. Ce zici I.. imi sta bine in varful ..muntelui ~!
    Asta-i deosebirea intre noi ..eu ma pregateam de razboi ...tu ..luai birourile la rand .....

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O treaba- recunosc faptul ca nu am inteles :acele structuri fantomatice la ce foloseau ?? Cu ceintareau capacitatea combativa a Armatei ..????

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu zici ..pentru ca erau si sunt ...INUTILE..!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Viurel MaKak, var bun cu Viurel MaKis, zis si Aostriacu da Hurziceni12 februarie 2016 la 18:07

    Bei, care l-ai vazut pe var-miu Viurel Cariciopter, zis si Aostriacu'de Hurziceni, ca i-am gasit coviltiriul de la Vulvoi, pe care i l-or shutit golanii ast'toamna ! Bue shukarilor, care l-ai vezut, sa-i zice ca-l astept in dosul garii !

    RăspundețiȘtergere
  7. Talent cu carul, o evocare pentru posteritate, de neutat, o Arma atat de minunata, cea a vanatorilor de munte, pentru ca ai ocazia sa-i saruti talpile Creatorului Suprem din varful muntelui albastru! Succese blog Armya! Succese Admin! Haita lupilor dreptatii se aduna oriunde flutura Drapelul de Lupta a Dreptatii si Justitiei Militare! Si dupa sigilarea Sicriului vom ramane tot invingatori!

    RăspundețiȘtergere
  8. Bine ai venit !!
    Multumesc ..
    Oricand poti veni cu un editorial..pentru prima pagina ..!!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!