Google Website Translator Gadget

vineri, 11 martie 2016

Lectia de istorie .==========================================================

REGELE MIHAI I - TRĂDĂTOR AL ROMÂNIEI

Mihai  Vladimir Rosulescu ...

Poporului roman i-au fost ascunse adevăruri esențiale ale actului politico-militar de la 23 august 1944. adevăruri nefaste pentru România. Când efectele actului de trădare a țării și armatei sale s-au resimțit, nici una dintre forțele implicate nu a avut interesul să-și dezvăluie contribuția rușinoasă. Sovieticii nu doreau să dezvăluie că ruperea frontului spre România a avut la bază o trădare care leza glorioasa armată sovietică și contribuia la victoria ei finală. De partea română, comuniștii nu au dorit nici ei să facă publică participarea mârșavă la subminarea rezistenței armatei și predarea teritoriului țării inamicului dornic de răzbunare.  Cu atât mai mult, Casa regală, respectiv regele Mihai I-ul a căutat să ascundă poporului participarea sa la trădare și la suferințele a sute de mii de militari și a milioane de români, apoi a întregii țări. Toți - sovieticii, comuniștii români aserviți inamicului și regele – au trecut imediat la falsificarea adevărului istoric privind actul de trădare plănuit în comun. Pentru posteritate toți au mințit, împinși de motive diverse. Rușii au vrut să păstreze aureola de eliberatori victorioși. Comuniștii și regele roman au vrut să mușamalizeze vinovăția trădării lor, nimicnicia alianței lor. In istoria creată în deceniile următoare s-a trecut cu vederea, în mod deliberat, situatia militară a României în primăvara și în vara anului 1944 și. mai ales, nu s-a spus nimic poporului român despre marea tradare de pe frontal de la Iasi, din 20 august 1944, trădare pusă la cale cu implicarea comandantului Armatei a 4-a române, generalul de Corp de Armată, Mihai Racoviță și savârșită în strânsă legatură cu Casa Regală si cu Partidul Comunist. Au fost prezentată în mod denaturat situatia militară a României de dinainte de 23 august 1944, precum si tratativele diplomatice ale guvernului Antonescu de la Cairo și Stockholm, tratative inițiate încă de la sfârsitul anului 1943, ca și despre rezultatele acestora. Nu s-a suflat o vorbă despre manevrele cercurilor palatului de sabotare a acestor tratative și nu s-a spus pâna acum nimic despre conspirația Casei Regale și a P.C.R. pentru arestarea lui Ion Antonescu și a apropiaților săi.
Trădătorul comunist, Emil Bodnaras, a uneltit, la Palat, deschiderea frontului românesc prin așa-numita "Poarta Iasiului"
Sfârșitul anului 1942 a adus schimbari importante în situatia de pe front. Inițiativa strategică a Germaniei s-a subrejit pe mai multe fronturi. Intre 23 octombrie si 3 noiembrie 1942, a fost înfrântă armata germană din nordul Africii, în batalia de la El Alemain, iar foarte curând, între 12 și 18 ianuarie 1943, armatele sovietice au strapuns blocada Leningradului. Armatele germano-române de la Stalingrad au capitulat la 2 februarie 1943. Înfrângerile acestea i-au dat certitudine Maresalului Antonescu că Germania era pe cale să piardă razboiul. Inca din noiembrie 1942, în trenul ce-l aducea spre Bucuresti de la o întrevedere cu Hitler, Antonescu a facut o declaratie senzatională: "Germania a pierdut razboiul, trebuie acum sa ne concentram sa nu îl pierdem pe al nostru". Demersurile facute ulterior de Antonescu, pentru încheierea unui armistițiu cu sovieticii, au avut darul să confirme această îngrijorare și preocupare.
Barbu Stirbei, trimis la Cairo sub numele de Bond
Incă din februarie 1943, Maresalul Antonescu i-a propus lui Mussolini iesirea comună din razboi, iar în septembrie 1943 au început negocieri secrete pentru încheierea unui armistitiu cu anglo-americanii. Au mai avut loc în octombrie, acelasi an, la Lisabona, încercari de armistițiu cu englezii. A fost abordat în acest scop inclusiv Suveranul Pontif. După întrevederea serviciilor secrete aliate la Cairo, s-a decis trimiterea misiunii colonelului De Castelaine în România, împreună cu alti doi ofițeri, pentru a lucra ca intermediari între aliați si București. Acesta a fost prins la parașutare și instalat, în Bucuresti, într-un apartament al Jandarmeriei, la ultimul etaj.
Ca urmare a parasutarii colonelului De Castelaine în România, principele Barbu Stirbei este trimis în cel mai mare secret la Cairo, sub numele de BOND, cu un pașaport dat de Antonescu, dar la Istanbul este demascat nemților de catre englezi, care nu erau pentru iesirea României din Axă. Churchill miza pe faptul ca germanii si românii vor temporiza înaintarea rusilor spre Europa, iar o debarcare anglo-americană în Balcani ar taia drumul rusilor spre Europa. Acest plan a întâmpinat opoziția presedintelui american Roosevelt.
Pentru limitarea duratei războiului și limitarea înaintării și pretențiilor sovietice au contribuit si cererile americane, din ianuarie 1943, reluate în ianuarie 1944, adresate țărilor Axei, inclusiv României, de capitulare neconditionata, cereri prezentate și în negocierile de armistițiu de la Cairo, din martie 1944, respinse atât de catre guvernul Antonescu, cât și de opozitia Maniu-Brătianu, fapt ce a dus la prelungirea razboiului cu peste un an. Churchill urmarea o politica în doi cu SUA, iar Roosevelt voia o politica în patru si lichidarea Imperiului Britanic. O problemă ridicată de catre partea română, la negocierile de la Cairo și respinsă de catre anglo-americani, a constituit-o problema Transilvaniei de Nord, rapită de catre Ungaria prin Dictatul de la Viena. Anglo-americanii au declarat că aceasta problemă va face obiectul negocierilor la Conferința de Pace, dupa terminarea razboiului. Deoarece partea româna nu avea nici o garanție că anglo-americanii vor retroceda acest teritoriu, a respins propunerea. După primul răzoi mondial, România trebuise să-și obțină cu arma în mână teritoriile promise de aliații apuseni la atragerea sa în luptă. Deci avea o tristă experiență în raport cu promisiunile marilor puteri.
Rușii își urmăreau, si ei, cu destulă abilitate interesele. Incă din octombrie 1943, la Conferinta ministrilor de externe de la Moscova si apoi la Conferinta de la Teheran a șefilor de state din URSS, SUA si Anglia, Molotov, ministrul de externe al URSS, a afirmat ca "singurul om ce poate face o atare schimbare de front în România este Maresalul Antonescu". Pe la mijlocul lunii septembrie 1943, Mihai Antonescu aducea la cunoștința lui Dulles ca "participarea României la razboi nu mai e decât simbolică. A rupe cu acest simbol, înseamna a expune România celor mai grave represalii. Asta nu e cu putință decât în cazul unei debarcari aliate". Cu acest prilej, el a insistat asupra inoportunitatii schimbarii regimului Antonescu, care dispunea de 45 de vagoane de aur, de mari cantitati de cereale si de un milion de soldati înarmati. "Numai guvernul de azi poate refuza nemtilor aceste rezerve pretioase. În ziua când Maresalul ar disparea, nemții ar lua totul pentru nevoile lor, iar la guvern ar așeza slugi politice, probabil chiar pe foștii legionari, care ar suprima pe toti antoniștii si pe toți rezistenții, adica toata elita româneasca". Temerile lui Mihai Antonescu s-au adeverit, rezervele de aur si de cereale nu au fost luate de catre nemți, ci de ruși, iar milionul de ostasi, din cauza complotului Palatului Regal si a grupului de complotisti - Bodnaras, Dămăceanu, Aldea, Racoviță - a fost dezarmat, circa 175 de mii dintre ei au luat drumul lagarelor sovietice, iar "Poarta Iasiului" a fost deschisă, fară lupte, trupelor sovietice.  Va urma ...!!

8 comentarii:

  1. De la prima ora a diminetii am simtit o mancarime disconfortabila in gaoaza, ca si cand limbricul (den.st. Ascaris Lumbricoides MaKis Viurelis), care ma tot bantuie de-o bucata de vreme, si-ar hi scos capul din dopul de rahat, care m-a constipat de fro saptamana incoace!
    Dar nu, nu ierea Ascaris Lumbricoides MaKis Viurelis, ci chiar Marele Limbric Burdihanoso-Osanzos, zis si tigri2 cu-n coi, eroicul cariciopterist gazator de Colorado din Hurziceni, care, dupa ce a stat ascuns ca porcul in cucuruz, pe timpul mitingului de integrare in absolut, din 6 martie, a inceput sa grohaie, din nou, despre necesitatea infaptuirii dreptatii sociale !
    Eote:
    ===================================================
    Viorel Kis spunea...
    Traim in tara pulii calului, nimic nu merge, primim numai vesti proste,ne sunt spulberate toate sperantele,chiar daca Romania este una dintre cele mai bogate tari ale Europului.
    Sa nu uitati de legea originala ;"Art. 28
    Sa ni se redea tot ce este scris acolo altfel nu va fi liniste si oricand vom rabufni. Poate acuma suntem disipati dar cu timpul ne vom uni si atunci o sa vada politicienii de cine si-au batut joc. Daca suntem blegi ,lasi si creduli,atunci ne meritam soarta .
    NU ASTEPTATI MILA DE LA MAFIOTI!
    marți, 8 martie 2016, 23:21:00 EET
    ===========================================================
    Deci, daca ati uitat cumva, mormanul asta de osanza, lesne confundabil cu un butoi plin cu rahat, dupa ce a urlat pret de fro doua luni despre necesitatea iesirii in strada a tilicarilor romanesti, a fentat asa zisul miting dogarian, in chiar preziua desfasurarii lui, pe motiv ca el e prea destept ca sa se amestece cu prostimea ! Vorba aia, las’ ca o sa iasa fraierii, si or sa-i revendice si lui drepturile reprezentand CV ciucalatei, pe care i-a dat-o patria mocca, ca sa nu i se inmoaie mansa, pe timpul atacurilor ucigase de starpire a gandacului de Colorado, la nivelul brazdei de barabuli !
    Si, ce face el, limbricul (den.st. Ascaris Lumbricoides MaKis Viurelis), din nou ?
    Pai, el limbricul (den.st. Ascaris Lumbricoides MaKis Viurelis), iarasi bate campii, grohaind despre concepte precum „VOM rabufni”, „NE VOM uni”, „lasi”, „soarta”, etc, adica despre exact ce trebuia sa faca balabusta si nu a facut !
    Lasul, vorbeste despre lasitate si tradari !
    Oare nu se gaseste nimenea, prin tot Urziceniul, care sa-i astupe mestecatoarea, acestui cretin, cu un profil psiho-patologic de model maniacal, cu simptome psihotice, incongruente şi grave tulburări comportamentale secundare, agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate, ostilitate, atitudine suspicioasă, necooperantă si cu o inteligenta de debilitate mentală ?

    Zeii fie cu noi !
    Egalite, fraternite, dedescrimine ! Fiecare recalculat dupa ce a fost pe statul de functii + sporurile universal aplicabile !
    Gata limbricule (den.st. Ascaris Lumbricoides MaKis Viurelis), pentru ca te-ai dat cu cariciopteriul pe cerul patriei, bagand groaza in gandacul de Colorado, ai fost platit, cu varf si indesat, la vremea respectiva ! Plus ca ti-a dat patria si ciucalata mocca, ca sa-ti ajunga la tot neamul de nehaliti, ce sunteti !
    A zburat puiul cu ata !
    Asta la vista, beibi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: Merg sa-mi trag o clisma, ca nu ma lasa limbricul fara sa ma scarchin (den.st. Ascaris Lumbricoides MaKis Viurelis).

      Ștergere
  2. Ma doare la sheapka de reje, rejina, casa regala si de curinpupistii lor !
    Niste plosnite, niste capuse care sug din trupul tarii, cu nerusinare ! De parca nu ne-ar ajunge haitele astea de politruci hamesiti, care au sfartecat Romania si au ingenunchet-o, jefuind-o si vanzand-o ca la iarmaroc ! Ne mai trebo si "case regale", cu jde capre, pe post de printese si alti printi de astia venetici !
    HUO !
    JOS !
    Zeii fie cu noi !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceea ce mi se pare ff corect !
    Si, pe aceasta cale, doresc sa-mi cer scuze, public, domnului ICEPARU, pentru ca l-am intitulat ICEPARU prost ca PARU. Totodata promit, cu o mana la inima, si cu o mana vedem noi unde, ca nu mai fac.
    ===================================

    iceparu spunea...
    Mai Viorele,mai las-o naibii ca ne-ai intoxicat.Tu vrei si fu...ut si cu sufletul in rai.Tu chiar nu pricepi ca nu se poate?O fi Cezar nebun dar mai are si momente de luciditate.Sporurile alea de care ai beneficiat cand erai activ pe buna dreptate trebuia sa te lupti sa fie primite ca parte a soldei lunare brute.Atunci te-ai bucurat ca le primesti si gata.Uite ca acum suporti consecintele.Asta e.

    sâmbătă, 12 martie 2016, 11:53:00 EET

    ===================================================
    Traeasca domnul ICEPARUL !
    Viv la revolusion !
    Jos nehalitii alde Viurel MaKis, limbricul de Hurziceni !
    Egalite, nedescrimine !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ti-am dus dorul ...bai ...!!
    Sa nu mai pleci fara ..apropbare ..!

    RăspundețiȘtergere
  5. SENATUL a DECIS:
    Cu 92 de voturi pentru: muie vesnica cariciopteristului agitatoro-instigator Viurel Beobel MaKis, apoi MaKak, privind includerea sporurilor de smeker in BC. Si, ca sa se-nvete minte, SENATUL i-a dat si o supradoza de muie la amendamentul cu includerea CV ciucalatei in BC, pe care i-a dat-o patria moca, ca sa nu i se inmoaie mansa pe timpul misiunilor nimicitoare de vanatoare-gazare gandac Colorado !
    Nu v-o fo bine cu 102% ? Luati di colea niste firfirei, pana nu vi-i ciunteste si CD cu cateva procente !

    URA !
    Am infrant !
    Urmatorul miting, nimicitor, in Piata Infrangerii, pe data de 1 MAI MUNCITORESC, in ziua de Pasti, dupa masa de pranz !
    Viv la revolusion !

    RăspundețiȘtergere
  6. Ne-au cam ,,futat " .pe toti ...fara alifie !!!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!