Google Website Translator Gadget

miercuri, 1 iunie 2016



Sven Hassel -adevarata fata a războiului (a făcut parte din copilăria multora)

Fost soldat in trupele naziste de infanterie  intr-un batalion disciplinar din al 2-lea razboi mondial alaturi de bravii lui camarazi Micutul ,Joseph Porta si Legionarul. Inca nu v-ati prins de cine este vorba?
Va mai dau un indiciu .
Romanul sau "Gestapo" s-a vandut in peste 5 milioane de exemplare in Romania fiind cea mai bine vanduta carte din ultimul deceniu .
Daca doar cei din generatia parintilor nostri sau a celor trecuti de 20 de ani si-au dat seama despre cine este vorba e timpul sa facem lumina si pentru necunoscatori .
Este vorba despre Sven Hassel, celebrul autor al romanelor de razboi ale caror impact a fost unul urias in Romania post -decembrista.
Tinerii nu prea stiu multe despre el deoarece in scoli nu se predau decat Sadoveanu ,Slavici si Eliade dar si din cauza faptului ca in librariile de carti din Romania doar cartile cu un tiraj urias sunt expuse la vedere . 
Sven Hassel -adevarata fata a razboiului ...
Acest Sven Hassel a luptat pe frontul de Est in al 2-lea razboi mondial in armata germana nazista fiind distribuit intr-un batalion disciplinar . El fusese inchis intr-un lagar din Germania pentru faptul ca era impotriva partidului si pentru ca timp de 3 ani s-a ferit cat a putut de serviciul militar.
El fiind de origine Daneza nu ar fi avut nici o sansa sa fie crutat de catre soldatii germani printr-o intampinare in armata nazista. La mijlocul celui de-al 2-lea razboi mondial Sven Hassel a scapat de puscarie fiind distribuit intr-un batalion disciplinar alaturi de alti detinuti militari considerati intr-o oarecare masura "potriviti pentru front". Era nevoie de cat mai multe trupe pe frontul de est pentru a tine piept rusilor care veneau primejdios din spate . 
De fapt ,daca stam sa ne gandim mai bine si sa analizam informatiile pe care Sven Hassel le relateaza in cartile sale putem deduce faptul ca pozitia unui batalion disciplinar in al 2-lea razboi mondial era aceea de tap ispasitori trimisi la inaintare pentru a "verifica" terenul si circumstantele sale. Mai clar spus acestia erau trimisi in misiuni extrem de periculoase prin locuri greu accesibile departe de civilizatie (pe campuri,prin sate parasite ,prin munti) ,pentru a-i scuti astfel pe soldatii din linia intai . Sarcina batalionului disciplinar in care Sven Hassel isi efectua serviciul militar era aceea de a obtine informatii ,de a aduna prizonieri generali sau chiar civili si de a apara anumite portiuni ce apartineau armatei naziste . In nici un caz de cucerire a vreunei baze militare,oras sau regiune.
Ei erau carnea de tun a imperiului nazist. Traind niste vieti tumultoase cand de vagabonti -cand de eroi criminali ,cand de sobolani care se tarasc raniti si infometati prin tarana -cand fiare recunoscute si decorate cu ordine militare de mare valoare pe atunci cum ar fi Crucea de Fier.
Sven Hassel ne prezinta povestea celui mai dur razboi din istoria omenirii dintr-o cu totul alta perspectiva. Cea a soldatului ce era in slujba celui ce provocase acest mare scandal in intreaga omenire . Soldatul nu lupta in nici un caz pentru patrie si pentru crezul lui Adolf Hitler ci lupta pentru viata sa ,pentru familia sa cu speranta ca ori moartea il va scapa de acest urias chin la care era supus ori Dumnezeu ii va salva si razboiul se va sfarsi.
Sven Hassel ne prezinta razboiul din perspectiva celui ce era obligat sa lupte pentru patrie sau sa moara ,acesta preferand sa lupte pentru sine si pentru eliberarea propriei constiinte ca si-a indeplinit misiunea de barabat pe acest pamant.
Sven Hassel ne-a prezentat cum arata viata de soldat in al 2-lea razboi mondial.
De la primii pasi timizi si infricosati pe frontul de lupta ,primul camarad pierdut ,prima rana ,prima batalie pierduta ,prima tinta atinsa ,prima batalie castigata ,primul prieten ,prima dragoste ,prima betie si prima decoratie ....toate au fost adunate si puse cap la cap in opera lui Sven Hassel.
Un amalgan de trairi interioare si amintiri ale soldatului ce a luptat pentru omul care  a despicat lumea in doua si s-a jucat cu oamenii ca si cum ar fi fost niste soldatei de plastic pe care ii arunca unul cate unul  de pe masa sa de "joaca".
In cel mai celebru roman al sau "Blindatele mortii" care relateaza primele experiente pe frontul de lupta Sven Hassel ne prezinta ritualul de initiere si in acelasi timp de dezumanizare a soldatului pe campul de lupta .
Sven Hassel -adevarata fata a razboiului ...
Sven Hassel:"Cand esti pe frontul de lupta doar uniforma iti diferentiaza prietenii de dusmani si nici in acest caz nu trebuie sa-ti vinzi increderea nimanui . Pe front mori de frica ,de extaz ,de bucurie ,de tristete ,te indragostesti,razi ,plangi ,urli ,ucizi ....
Insa daca ceva este 100% sigur este faptul ca dupa terminarea razboiului nu vei mai avea tragere de inima sa iesi din casa . Vei fi cu totul alt om . Dupa razboi esti practic 0 din punct de vedere moral...."
Joseph Porta si Tiny
Sven Hassel:"In toata experienta  mea de militar nu l-am vazut pe Fuhrer decat de 2 ori in aceasta viata .Cand pazeam trenul ce ne ducea acasa la Berlin dupa primele batalii castigate si cu 2 saptamani inainte ca acesta sa moara in fata buncarului sau . Statea singur si privea in gol tot dezastrul pe care il provocase . M-a salutat cu salutul fuhrerului specific dar se vedea ca nu avea pretentia sa-l salut si eu inapoi . Era terminat. Probabil ca-si dorea sa dea timpul inapoi si sa repare tot ceea ce a stricat . Maretul sau imperiu de neclintit se prabusea chiar sub ochii lui..."
Ultima fotografie cu Adolf Hitler prezentandu-l exact cum relata chiar Sven Hassel
Si totusi toata lumea se intreaba cum de a ajuns Sven Hassel sa aibe atat de mult succes cu romanele sale despre razboi. Ei bine,romanele lui Sven Hassel au avut un asemenea succes pentru ca oamenii isi doareau sa descopere si cealalta fata a razboiului . Voiau sa afle si altceva decat ca au fost multi morti si ca cel mai des intalnit sunet era acela de bombardament. Iata ca Sven Hassel asta le-a si dat . A scos la iveala povestea din spatele razboiului unde nimeni inafara de cei direct participanti nu putea patrunde .Ceea ce s-a intamplat in spatele frontului de lupta a ramas un mister ani buni .
Idile senzationale ,povesti de dragoste scurte dar intense si emotionante ,prietenii legate si destramate,pierderi inimaginabile ,momente cumplite in care sinuciderea parea singura cale de scapare ,momente de bucurie inimaginabila dar si de nebunie in care delirul ,depresia si paranoia intrau in scena necrutator . 
Sven Hassel a redat fata umana a razboiul necunoscuta pana acum de catre mase .
Alaturi de camarazii sai pe frontul de Est
Sven Hassel (in "Blindatele mortii"): "Un soldat este ca o papadie care este smulsa din pamant de catre vant . Existenta ii poate fi anulata intr-o fractiune de secunda si nimeni nu-si va mai aduce aminte de el niciodata ...."
Sven Hassel:" Abea asteptam sa se termine campania frontului pe care luptam . In momentul in care eram inlocuiti de alte trupe si trimisi inapoi la baza militara ni se spunea ca putem face tot ce vrem numai sa nu incurcam . Primul lucru pe care il faceam cand razboiul lua o pauza cu noi era sa ne ducem la femei . Cred ca asta ne-a ajutat sa nu ne pierdem mintile ..."
Iubirea era singurul lor medicament care ii facea sa mai uite de probleme si de stres , si alcoolul, bineinteles.





Sven Hassel -adevarata fata a razboiului ...



 Sven Hassel a reusit prin romanele sale sa ne demonstreze cum chiar si cel mai blajin si echilibrat om de pe pamant poate deveni la nevoie o bestie turbata gata sa uciga tot ceea ce-i sta in cale . Setea de sange pe care razboiul i-o provoaca unui recrut dupa prima batalie castigata sau pierduta este una ce depaseste oricefel de imaginatie . Omul poate deveni o fiara extrem de periculoasa daca este adus la radacinile lui de animal in cautare de hrana si de razboi .
Carti precum :"Blindatele mortii".,"Legiunea blestematilor".,
"Camarazi de front".,"Gestapo".,"Lichidati Parisul".,"General SS".,"Imperiul iadului".
Sunt doar cateva dintre cartile care ne-au aratat adevarata fata a razboiului ce a lasat un gust cat se poate de amar in viata fiecarui om din aceasta lume . Totodata a fost un eveniment prin care ne-am eliberat si ne-am stabilit lumea cea de astazi .
Probabil ca asa este construit omul .
Are nevoie de un razboi pentru a-si da seama ca lumea este suficient de incapatoare pentru toata lumea ....
Sven Hassel -adevarata fata a razboiului ...

106 comentarii:

  1. CAUZA PRINCIPALA A RAZBOIULUI
    SI A AGRESIUNII ESTE.....PULA !
    NU ESTE CAZUL LUI CEZAR
    PACIFIST......FARA PULA .....SI APA CURENTA !

    Un editorial interesant !

    RăspundețiȘtergere
  2. Restosteronul crește agresiunea !
    SEXUALA SI MILITARA !

    RăspundețiȘtergere
  3. Erata
    TESTOSTERON
    Razboiul sub cearceafuri si pe campul de lupta !

    RăspundețiȘtergere
  4. Marele Eliade nu se preda in scoli
    Fiind considerat ANTISEMIT
    Maine va fi interzis si geniul lui Eminescu
    Noua inchizitie sta la pinda.
    Doar cineastul Robert
    da Pula
    catre bunicutul Wiesel si a comisiei
    Da la muie lui Ellie

    RăspundețiȘtergere
  5. Bărbaţii au şi un statut hormonal specific; testosteronul, bunăoară, este în mod direct responsabil de inducerea unui comportament competiţional şi chiar criminal.

    Se cunoaşte că practic în toate societăţile, bărbaţii sunt cei implicaţi în mod covârşitor în războaie, în tot felul de agresiuni intergrupale şi în omucideri intragrupale; ei se mobilizează în armate de suporteri violenţi, în bande criminale, în cete de huligani etc.

    CEZAR ESTE IN AFARA DISCUTIEI
    PULA.....pula.
    WC FARA MINER
    Pensie si fara speranta si viitor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cezar nu mai comenteaza
    Caderea in buda are influenta asupra
    lipsei de replici.
    Sunt ingrijorat
    Poate pierd un ultimul client
    De luat la misto
    Si lichidar intru eternitate
    Cel putin !

    RăspundețiȘtergere
  7. A PORNIT DE JOS
    SI A AJUNS
    SI MAI JOS !

    RăspundețiȘtergere
  8. Nicole
    Cu cur blindat ( un termen militar )
    Ma roaga sa-l iert
    Spunand
    Ca Cezar
    ARE CIRCUMSTANTE AGRAVANTE !

    RăspundețiȘtergere

  9. Cezar vorbeste de carti
    Ciudat pentru o persoana care nu a deschis
    In viata lui .....nici o carte !
    De citit cu atat mai purin.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pe vremuri se prefacea
    ca reciteste
    Operele lui Ceausescu !
    Acum Pula !

    RăspundețiȘtergere
  11. Dragul meu
    Dupa Amintiri din copilarie
    vorba lui Creanga
    Ce ai mai citit
    Si dupa acordeonul bronzat
    ce mizica ai mai delectat ?
    Sau ce romane fluviu
    A-ti captiveaza cultura
    Si mai ales incultura.
    Intoarce-te spre folclorul neautentic
    Si muzica borata......

    RăspundețiȘtergere
  12. Nicole
    Nu a plecat din cauza mirosului
    de buda
    Nici din cauza briantinei contrafacute
    Nu si Nu
    Ci din cauza melodiei
    Pe care o asculti si o postezi ziua si noaptea
    Si invers
    La Chilia in port
    Sau asa ceva.....
    Pensie mica
    Gusturi pe masura
    Nu o spun eu
    Ci iubitea vietii tale
    Frumoasa si tare
    Futacioasa!

    RăspundețiȘtergere
  13. In biblioteca ta
    O singura carte
    Codul penal
    La nevoie.....

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu stiu
    Nu stiu
    Nu stiu
    Unde sa te plasez social
    Neam prost
    Sau foarte prost
    Te rog respectuos
    Scoate-ma di dilema !

    RăspundețiȘtergere
  15. Concluzie
    Lasa literatura pentru altii
    Si dute
    In Pula mea
    La
    Chilia in port
    Sau asa ceva.......

    RăspundețiȘtergere
  16. Cu riscul
    A fi considerat spam
    Sau denunt ordinar
    Vreau sa fie clar
    Literatura nu este pentru Cezar
    Poate dauna spiritului ostasesc
    Si celor putini
    Mai precis
    Niciunul
    Care mai tin la el.

    RăspundețiȘtergere
  17. Apelul meu patriotic
    De boicot si de dat la muian
    A lindicului zburator
    Numit si Burcu Vasile a reusit magistral
    Nimeni din pulime dau din elita
    Nu citeste sa comenteaza la
    Mehedinti
    Sa i-o dam intre dinti !

    RăspundețiȘtergere
  18. Nici macar sobolanul
    Numit Kardeniz
    Nu comenteaza
    Pe blogul
    Vomitatului barbos
    Numit
    Lindicul zburator
    Fara motor!,

    RăspundețiȘtergere
  19. Astept scuze dela
    Imparatul miorotic
    Numit de parinti
    Tatal necunoscut
    Cezar !

    RăspundețiȘtergere
  20. Victoria robertiana asupra lindicului zburator cu barba
    Vasile Burcu
    Are in caracter Istoric
    Si Isteric !

    RăspundețiȘtergere
  21. Dintre lindicul zburator cu barba
    poreclit Vasile Burcu
    Il prefer pe Cezar
    Pentruca are demnitate
    Si pensie mica
    Si desi neam foarte prost
    este mai aratos
    decat cea mai basita si urata creatura
    din blogul universal.
    Apoi Cezar nu este vomitat si borat in barba.
    El nu poseda nici barba
    Nici Pula !

    RăspundețiȘtergere
  22. Tacerea lui Cezar ingrijoreaza
    Ma intreb daca mai este in viata
    Sau este tot mort.
    Nicole ma tot intreaba daca este viu
    Sau daca a-i acord atentie in comentarii
    Degeaba.
    Speram sa decedeze.
    Dar nici asa de repede.
    Mai avem nevoie de el.
    Sa-l luam la misto
    Este doar ultimul client
    Disponibil .

    RăspundețiȘtergere
  23. Apel catre militarii patrioti
    Si mai putin patrioti
    " NU VA CER SA TRECETI PRUTUL
    DOAR SA VA URINATI IN GURA
    LINDICULUI
    ZBURATOR CU BARBA
    FACEST ACEST GEST PENTRU VIITORUL
    COPIILOR VOSTRII !

    RăspundețiȘtergere
  24. Era sa strig
    AVE CEZAR !
    Dar m-am razgandit
    MAI DA-L IN PULA MEA !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i cartea pentru narod ...,,,Rh+..!!!

      Ștergere

    2. Ce vrei sa insinuiezi.
      Ai citit cartea ?
      Sau ai luptat in al doilea razboi mondial?
      Am anumite indoieli.....

      Ștergere
    3. Ai pierdut toate batallile
      Inclusiv cu curul de vise.
      M-ai ai o sansa
      Ultima
      Sa-i acorzi pensia de urmasi.
      Deces linistit !

      Ștergere

  25. Toate comentariile mele
    dealungul timpurilor
    Vor fi stranse intr-un volum
    intitulat
    LA MUIAN !
    Vor si editii speciale
    semnate si numerotate de autor.

    RăspundețiȘtergere
  26. Mai multe case de editura sunt interesate de
    Volumul
    La Muian
    Va urma un film
    Devs....adica eu ca director
    Nicoleta va juca rolul Nicoletei
    Iar rolul lui Cezar va fi interpretat de un minoritar
    eliberat de politia NY.
    Rolul lui Burcu
    Lindicul Zburator cu Barba
    Va fi interpretat de un lindic.

    RăspundețiȘtergere
  27. Leit motivul muzical
    La Chilia in port
    va delecta milioanelor de spectatori
    Care vor face cunostinta cu muzica de ocnasi
    Si criminali de rand.

    RăspundețiȘtergere
  28. Filmul incepe cu un moment erotic
    Nicoleta este felationata de un grup de pitici
    Intre buzele extrem de primitoare
    De culoare rosie.
    Momentul poarta titlul
    In muianul Albei ca Zapada !!!

    RăspundețiȘtergere
  29. Un moment dramatic
    Burcu se va pisa impotriva vantului
    In pantaloni albi.....primavaraticin!

    RăspundețiȘtergere
  30. O parte din filmari vor avea loc
    In fundul curtii
    Buda lui Cezar va fi in centrul atentiei.
    Vor fi recreate cateva caderi in adancimea mirositoare.
    Nu vor fi intrebuintati cascadori
    Cezar dorind sa se ariunce el insusi ...

    RăspundețiȘtergere
  31. In film vor aparea super modele
    Din rezervele proprii
    Momentul culminant este plecarea Nicolei
    Dela Cezar spre Robert !
    Sau mai precis
    Dela lipsa de pula la PULA !

    RăspundețiȘtergere
  32. Bai prostovane..din cauza ta lu Niko ii este rusine sa mai posteze ...!!

    RăspundețiȘtergere
  33. Nicole a declarat oficial
    Ca nu ai pula si nici maniere
    Deasemeni nici WC cu miner.
    Se va intoarce doar
    Pentru pensia de urmasi.
    Asteapta cu nerabdare
    Minunatul moment!

    RăspundețiȘtergere
  34. Voi veni si eu
    La serbare
    Sa-ti acord jetul final
    Va fii prezenta si prea sculativa
    Cu cei doi copii
    Facuti de florist.

    RăspundețiȘtergere
  35. Propun un editorial
    Dela Buda la Budism
    Si invers!

    RăspundețiȘtergere
  36. Nicole cur de vis
    Blindat
    ( termen militar )
    Nu e deloc rusinoass
    Doar pentru tine.......

    RăspundețiȘtergere
  37. Piticii
    Nefututi
    O doresc pe Nicole
    Numita Alba Ca Zapada
    Desvirginata
    Cam peste tot.

    RăspundețiȘtergere
  38. De cate ori
    Ai postat
    La Chilia in port
    Bethovenul puscariasilor bronzati
    Dela narure......l

    RăspundețiȘtergere
  39. Ai auzit
    De Wagner
    Un lautar neamt
    Sau de Motart
    Un muzician care fredonrazz pula
    In fanfara militara
    Din parc
    La Mehedinti

    RăspundețiȘtergere
  40. Pune in pula calului
    Gropare deschide mormantul
    O alta lucrate din repertoriul clasic.
    Al marelui Tudorache
    Cu acordionul uschit.

    Ui

    Ui



    RăspundețiȘtergere
  41. @ Cezar
    Se pare ca esti interesat in muzica.
    Puteai invats pianul de mic.
    Sau macar
    Intrebuintarea hartiei higenice
    Care se drinde tot de mic
    Din copilarie
    Acum este mult prea tarziu !

    RăspundețiȘtergere
  42. Sincer cred ca instrumentul
    Care se potriveste temperamentului tau
    Sofisticat si extrem de poetic
    Estr tambalul sau hapsicordul
    Cu talent si ostenrala
    Puteai ajunge
    Un musician
    Batrin !

    RăspundețiȘtergere
  43. Intre tine si virtuosul
    Iordache este vreun grad de rudenie ?
    Cand erai puradel
    Te chema tot Cezar?

    RăspundețiȘtergere
  44. Bai obsedatule Niko ..ma ameninta cu DIVORTUL daca te las sa mai postezi ...!!!

    RăspundețiȘtergere
  45. Nicole poate fi in patul a doi barbati
    Dar nu in acelasi timp.

    RăspundețiȘtergere
  46. Intre un cunoscut artist si un cunoscut pensionar
    Sansele tale sunt minore
    Chiar inexistente. !

    RăspundețiȘtergere
  47. Nicole are suflet frumos
    Si cur la fel
    De vis !

    RăspundețiȘtergere
  48. Din cunostintele mele
    Divortul se face dupa nunta si nu
    INVERS

    RăspundețiȘtergere
  49. Daca este cu tine
    Si dimineata se duce vesela la buda
    Dece nu mai posteaza
    Daca parasesc si eu blogul
    Vei avea soarta
    LINDICULUI ZBURATOR CU BARBA
    poreclit Burcu !

    RăspundețiȘtergere
  50. Oricum
    Dupa decesul tau
    Atat de asteptat
    Se va reintoarce la tine.
    Voi venii si eu cu ea ...
    La serbare !

    RăspundețiȘtergere

  51. LA BUDA IMPARATULUI CEZAR
    Am incercat sa te scot din rahat
    Atat la figurat
    Cat si la propriu
    Mai ales !!!

    RăspundețiȘtergere
  52.   
    INTAI A DECEDAT PULA
    APOI VA DECEDA CEZAR
    INVERS
    ESTE PUTIN PROBABIL !

    RăspundețiȘtergere
  53. ABIA ASTEPT NOUL EDITORIAL
    PROBABIL
    LA CHILIA IN PORT !

    RăspundețiȘtergere
  54. CEZAR
    INCULTURA ENCICLOPEDICA
    SI CHIAR MAI MULT !

    RăspundețiȘtergere
  55. In locul
    Cururilor blindate
    Tancuri blindate
    Si bocanci rupti
    Cezar a devenit propagandist
    Militar !
    Singura solutie
    Un gest patriotic
    In fata tancului.

    RăspundețiȘtergere
  56. BOMBA BOMBELOR
    Ionel TUDORACHE ESTE CEZAR !
    de aia .........

    RăspundețiȘtergere
  57. CEZAR IMPARATUL ROMAN CU BUDA !

    Stimata doamna cu cur de vise
    A scris pe acest blog de semi elita
    Ca se duce cu placere ( probabil patriotica ) spre buda
    In pragul diminetii
    Sa se pise !
    Deci nu pori nega faptul ca WC tau este fara miner
    O buda adanca si nasol mirositoare
    O cunosti bine
    Doar dupa fiecare pileala te afunzi
    Iar daca ai avea apa curenta
    Puteai face dus.
    Dar din pacate pentru vecini si colegi de pensie
    Morosi patrunzator
    De aceea Nicole a ales o viata mai buna ,alaturi de mine
    Si un WC japonez cu nenumarate butoane !

    RăspundețiȘtergere
  58. Cezar este numele adevarat dau porecla.
    De unde acest nume ilustru?
    Singura explicatie
    Romanii dau nume de sfinti sau eroi ai neamului.
    Tiganii ce vad imprejur sau ce mininca
    Sau actori de film sau nume de imparati
    Romani !

    RăspundețiȘtergere
  59. In fond nu numele conteaza
    Sau daca posezi
    Buda
    Sau Nu.
    Ceeace contraza este
    Caderea Repetativs.
    Lipsa dusului
    Face dificila
    Igena corporala si Iintelectuala.
    Cu alte cuvinte
    Prea sculativa Nicole
    A fost nevoita sa aleaga o viata mai buna
    Si mai putin mirositoare !

    RăspundețiȘtergere
  60. Nicole
    Cur blindat
    ( termen militar )
    Stie ca ai sufletul indurereat
    Si esti gata sa te sinucizi
    Speranta
    Moare ultims !

    RăspundețiȘtergere
  61. Speranta moare ultima
    A suferit prea multe pentru
    O pensie de urmas
    Nenorocita
    Minuscula si pricajita !

    RăspundețiȘtergere
  62. Afirmii intr-un comentariu
    Ca sunt obsedat
    Corect
    Sunt obsedat pentru
    Valorile culturii occidentale
    Si Pizda !

    RăspundețiȘtergere
  63. Chiar dupa decesul tau legal
    Nicole nu te va parasii niciodata
    Pensia de urmasi si cei doi copilasi
    Opera floristului din colt
    Va uneste
    Dincolo de vecia
    Regulamentara,

    RăspundețiȘtergere
  64. Ai avut ocazia
    Sa ceri scuze curului de vis.
    Mi-a spus ca oricum nu te-ar fi iertat.
    Muzica tiganeasca de balamuc
    Si mirosul de briantina si rachiu contrafacut
    Devenise insuportabil
    Ai pus portretul lui Ionel Tudorache asupra
    Patului neconjugal.
    Si chiar in baia fara apa curenta.
    Apoi spre surpriza ei ai carat un casetofon in fata budei.
    Cand cazi si te afunzi
    Sa asculti
    " La chilia in port."

    RăspundețiȘtergere
  65. Ma intreb
    Ce s-a intamplat cu
    Don Coreolone
    Tot minoritar ca Cezar
    Cred ca-i tot mort
    Sau doar ranit !

    RăspundețiȘtergere
  66. ROBERT MINORITARUL PRIETEN AL TIGANILOR !
    Vreau sa clarific.
    Sunt prieten al tiganilor.
    La scoala de corectie absolvita fara diploma.
    Am avut multi colegi bronzati.
    Chiar si la NY prieten la catarama cu "regele lor ".
    Planuim un film despre tiganii romani.
    Am facut pe vremuri un film pentru BBC despre tiganii americani.
    Vorbesc relativ bine limba lor.
    Si stiu sa injur ca in codru.
    Tiganii au calitati deosebite.
    Poate supar
    Despre Cezar
    Fara calitati
    Absolut mediocru
    Nici macar sa suteasca nu stie.
    Un tigan adevarat
    Nu traieste dintr-o pensie amarata !!!

    RăspundețiȘtergere
  67. Schimband subiectul
    Luiza pare un suflet poetic si un trup frumos.
    Sper sa se alature unei discutii
    Cu caracter erotic sau politic.
    Luiza Iliescu
    Un nume atractiv
    Si chiar mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  68. A-si dorii sa aflu parerea ei
    despre arta mea
    Presimt ca intre noi se poate lega
    O prietenie nebuna.

    RăspundețiȘtergere
  69. Blogul meu de arta
    DEVARTES BLOG
    Ultimul meu film
    PAINTING WITH FIRE
    despre pictorul curvar si afemeiat
    EGON SCHIELE
    Un geniu ca si mine !

    RăspundețiȘtergere
  70. Mai bine un artist cunoscut
    Decat un pensionar necunoscut
    Fara Pula si succes la femei
    netranspirate sub brat !

    RăspundețiȘtergere
  71. Seful politiei romane
    M-a luat la misto.
    Grav pentru familie.
    CITITI
    Robert Horvath Deva Blog

    RăspundețiȘtergere
  72. Se pare ca Cezar
    Nu va murii in pat
    Ci in Buda.
    Nu Budapesta
    Capitala.......

    RăspundețiȘtergere
  73. Cezar este singur.
    Parasit de toti si de toate curvetele.
    Nu se mai da taur comunal
    Ostas aratos si grizonat.
    Incearca sa convinga opinia publics
    Ca are WC cu miner.
    Uneori mi se face mila de el
    Si atunci a-l atac in forta
    Dece ?
    Pentruca merita
    Oral.

    RăspundețiȘtergere
  74. Robert si Nicoleta Horvath
    Cuceresc lumea impreuna
    Este frumoasa si futacioasa
    Robert futacios si el
    Deci o pereche potrivita.
    Multumesc celui de sus
    Pentru
    Curul ei de vis !

    RăspundețiȘtergere
  75. AGENTIILE INTERNATIONALE PUFAIE
    FAPTE ASCUNSE ROMANILOR
    Despre activitatea poponara in fundul curtii
    A unui pensionar militar al unei armate NATO
    CURISMUL MILITAR ESTE UN PERICOL PENTRU
    SECURITATEA PATRIEI
    SI A ALIATILOR !

    RăspundețiȘtergere

  76. Comform unei anchete personale
    avand calitatea de jurnalist de investigatii
    specialist in terorism si transport ilegal de arme
    CURISTUL ESTE CEZAR !

    RăspundețiȘtergere
  77. O ALTA SPERANTA ESTE LAVINIA
    SUFLET ROMANTIC SI CORP POETIC
    SPER SA SE ALATURE
    LA FIGURAT SI CHIAR LA PROPRIU
    IDEALURILOR MELE !
    M-AM INTREBAT INTODEAUNA DECE ESTE
    ATRASA PROFUND DE UN BLOG MILITAR
    RASPUNSUL ESTE COMPLEX SI SIMPLU :
    ROBERT
    si filmele lui
    https://vimeo.com/user16415392

    RăspundețiȘtergere
  78. Mai sunt sute de admiratoare
    Ma voi ocupa de ele pe rand
    Deocamdata sunt ocupat cu filmari
    Platitul chiriei pentru studioul meu de film
    Si atacuri impotriva lui Cezar
    Nu uit nici lindicul zburator cu barba
    poreclit
    Burcu !

    RăspundețiȘtergere
  79. Cezar
    O intrebare pertinenta la editorial
    Ce facea SS daca prindea un minoritar ca tine.
    Pe acordionist al puneau sa cante
    Dar pe tine
    Sunt un admirator declarat al MARESALULUI ANTONESCU
    Dar recunosc ca a avut si " scapari "

    RăspundețiȘtergere
  80. "UN MILITAR ESTE CA O PAPADIE SMULSA DE VANT"
    Spune Hassel
    Atunci ce este un pensionar militar fara apa curenta
    si fara hartie higenica
    Care oricum nu stie sa o intrebuinteze !!!

    RăspundețiȘtergere
  81. Cezar tace
    Nu are replica
    La atacurile naucitoare
    Ale cineastului curvar
    Dar ele vor continua
    Pana la inchiderea acestui blog al
    pulimii militare
    devenit un blog de elita
    Daorita mie si a curului de vise.

    RăspundețiȘtergere
  82. Am deschis din nou un blog unic
    MEHEDINTI
    SA-I DAU INTRE DINTI
    Lindicul zburator cu barba ( vomitata ) posteaza editoriale
    si tot el le comenteza
    ADICA : A-SI LINGE LINDICUL SINGUR !

    RăspundețiȘtergere
  83. Serviciile sunt necrutatoare
    Pentru gazduirea mea pe blogul
    Meu militar
    Ti se va taia Pula
    Pe care nu o posezi.
    Blogul meu a fost atacat
    Si nu mai pot posta decat
    Osanale statului criminal mafiot.
    Nu mai ai salvare
    Sper ca blogul sa fie inchis
    Si tu sa fii acuzat de furt de tigari
    Si tradare nationala!

    RăspundețiȘtergere
  84. Declari ca sculativa. si futacioasa
    S-a rusinat
    Si nu mai publica
    Dim cauza mea
    Gresesti fundamental
    Nicola este Doritoare
    Si ma apreciaza pentru talent
    Si creativitate
    Artistica si la Pat !

    RăspundețiȘtergere
  85. Traiesti
    In lumea
    Iluziilor
    Si a lipsurilor materiale
    Fara speranta
    Si bani de curve
    Mirositoare intre picioare
    Si sub brat.
    Numai un deces mult asteptat
    Te mai poate salva
    Doamne ajuta !

    RăspundețiȘtergere
  86. Decesul
    Va devenii o serbare
    Cu mici si pizda
    Binenteles bere
    Si injuraturi cazone si civile.
    O victorie a binelui
    Impotriva neamului prost si stupid !

    RăspundețiȘtergere
  87. Dupa deces
    Nicola va beneficia de pensia de urmas.
    Va mostenii deasemenea
    Vila cu buda in fundul curtii
    Si ceva mirosuri specifice
    Pulimii militare
    Vezi Karaceniz cu Burcu cu tot.
    De Coreolone nu mai amintesc.

    RăspundețiȘtergere
  88. Se apropie nemilos postarea
    100
    Cu jetul final
    Sper ca la gestul meu simbolic
    Sa participe
    Militari in uniforma
    Si ostase fara
    In curul gol.

    RăspundețiȘtergere
  89. La Decesul Final
    Dupa moartea Pulei
    Vor venii
    Si cei doi copii needicati
    Al Nicolei
    Prostii si urati
    Semanand cu Cezar
    Dar procreati de floristul din colt
    si vecinii de bloc.

    RăspundețiȘtergere
  90. Cezar a cerut analoza paterntatii
    Dar laboratorul a refuzat din lipsa de fonduri
    Spunand
    Ca mirosul specific
    Este de ajuns !

    RăspundețiȘtergere
  91. Cezar nu poate fii degradat
    Niciodata
    Are grad prea mic !

    RăspundețiȘtergere
  92. Se zvoneste
    Ca a incercat sa ajunga in Germania
    Pretanzand
    Ca este refugiat economic
    Lucru adevarat
    Si verificabil !

    RăspundețiȘtergere
  93. Onanismul
    Ingrijoreaza Statul Major
    Cezar a fost anchetat pentru Laba
    Dar nu a putut fii condamnat
    Din lipsa de probe si Pula !

    RăspundețiȘtergere
  94. Comentariul 99
    Pregatitor
    Pentru
    MARELE JET PATRIOTIC !

    r

    RăspundețiȘtergere
  95. Sper sa nu mai fiu tolerat pe acest blog.
    Luptatoarele fara uniforma
    Cu sanii la vedere
    Ma vor regreta .
    Sper ca Cezar sa inteleaga situatia
    Si sa inchida blogul
    Imediat dupa
    SINUCIDEREA
    Prea mult asteptata.

    RăspundețiȘtergere
  96. Se poate ca
    Cezaranul sa fie mort
    Si alunecat definitiv in gaura
    Extrem de rotunda.
    Se pare ca nepotul lui
    Cu cateva clase primare
    A preluat blogul.

    RăspundețiȘtergere
  97. PS Nepotelul cu cateva clase primare
    ca si Cezar.
    Pare mai inteligent
    Decat unchiul sau
    Ce a ce.....
    Nu este mare lucru.

    RăspundețiȘtergere
  98. Nicole
    Spune ca blogul
    Nu mai pute a Cezar !

    RăspundețiȘtergere
  99. Nicole ..a zis sa nu mai strangem bani pentru coroanata Ta ..fastuoasa !
    Esti prea infect ...
    Vom asista cum te arunca in ..Atlantic ...
    Din avion ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS..m-am straduit s-o convinga ca esti doar idiot ...din nastere !!
      Abandonat de parinti ...
      Nu am reusit ..
      Cica esti mai mult decat atata ...

      Ștergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!