Google Website Translator Gadget

duminică, 8 ianuarie 2023

sursa foto: click.ro Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut anunțul momentului despre noua formulă de recalculare a pensiilor: ‘Am descoperit câteva aspecte și le vom îndrepta’ Ion Motea 07.01.2023 actualINSTANT ARTICLES Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a anunțat că se schimbă formula de calcul a pensiilor din România. Se schimbă formula de calcul, toate pensiile se recalculează. Marius Budăi spune că noua formulă de calcul va fi aplicată gradual și că anticipează că va avea un impact major asupra sistemului de pensii din România. Se schimbă formula de calcul, toate pensiile se recalculează Ministru Muncii a vorbit despre inechitățile din sistemul de pensii și a subliniat faptul că acestea s-au produs în urma intervențiilor asupra actelor normative de bază ale legii 127/2019 privind sistemul public de pensii. ”Noi de-a lungul timpului am avut în legea 127, trei acte normative de bază, toate care au prevăzut pensii, că au fost trei a fost bine, dar au intervenit multiple și au făcut să crească inechitățile. Unele din ele vin din intervenția de la aceste acte, al doilea lucru ieșirea în date diferite la pensie în urma acelor intervenții a adus o altă inechitate în ceea ce privește stagiile de cotizare între femei si bărbați”, a declarat ministrul Municii, conform România TV. Marius Budăi susține că formula de calcul a pensiilor este una bună, dar au fost descoperite niște nereguli care trebuie îndreptate astfel încăt să se aplice regula egalității dintre contributivitate și pensie. ”Formula este una bună, dar avem niște lucruri de îndreptat. Am descoperit câteva aspecte și le vom îndrepta, nu pot să pun mana și să spun că e mare, toate aduc frustrare, pentru că regula de contributivitate spune așa, la contribuții egale, pensii egale”, a transmis Marius Budăi. De asemenea, ministrul a spus că atunci când s-a făcut transferul contribuției de la angajator la angajat, a fost majorat brutul astfel încât a fost eliminată o altă inechitate care afectează pensia. ”Nu știu dacă v-am mai spus sau vă spun acum în premiera, când s-a făcut transferul contribuției de la angajator la angajat s-a majorat brutul, ca să nu fie aceasta inechitate. Cei care au deținut calitatea de ministru, dacă studiau legea, erau profesioniști, ar fi avut de făcut un lucru simplu, matematic, este o formula care stabilește indicele de corecție. Nu aveai decât de ponderat formula cu procentul transferat de contribuție de la angajat și rămânea în aceeași linie, corecta și reală. Anticipez și spun că legea va genera un impact. Știți bine că impactul nu va fi unul mic, există posibilitatea să fie o aplicare, trebuie să avem o aplicare graduală, trebuie să avem tot sistemul pus bine la punct, astfel încât când vom avea calculul cu comisia, să aplicam decizia”, a mai spus ministrul.

219 comentarii:

  1. Krecanatilor...liber mallu...fiecare sa vina cu vidanja personala sa-si ridice...activele si pasivele
    Ka KISS..poate sa vina cu ..doua...

    RăspundețiȘtergere
  2. Un binevoitor09:53

    Păastoras de capre imaginare de pe plaiuri bănățene cred că te cam pripești precum găina la mucii cu sînje,noua formula de calcul te va dezavantaja enorm deoarece ai punctajul total cam pipernicit.
    La militarii de teapa noastra va fi

    (C x Punctajul total) x 1,21 unde C=1785/30=59.5
    În cazul tau de iepuroi de cîmp va fi cam așa

    (59.5 x 50 ) x 1,21=3600-aproximativ
    Așa că tacă-ți fleanca aia idioată că nenorociții care sunt la butoanele de calcul ale pensiilor militare sunt dintr-ăia care otată viața au stat prin biroaie cu funcții mari, secretare ca sa aibă ce fute,prin comandamente și care au vechime și punctaje babane

    RăspundețiȘtergere
  3. ieporo du șamp09:59

    Ai futat-o păstorașule ! N-o să-ți ajungă ajutorul ăla social, pe care îl denumești tu pensie, nici de abocalmin !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu servesc...abocalmin

      Ștergere
    2. Anonim10:16

      Ba o să servești, cu sirop MUYOTEN, când ți-o veni coponu !

      Ștergere
  4. Anonim10:07

    @ cezăruș progenitură de măgăruș afla ca d-l Kiș are un punctaj total de 85 și dupa calculul preferat de tine ar avea

    ( 59,5 x 85 ) x 1,21 =6000 așa ca reține ,boulene urmatorul aspect :

    Pisica tot in picioare cade oricum ai arunca-o,eu am fost o personalitate ,un VIP/erou in viata, pe cand tu ai fost un biet slugoi al cine stie carui colinel care are acum puța-n fortunașe. Un fost dobitoc recrutat dintre maturatorii de pe Delurile Copoului si trimis la scoala regimentala ,cu doua clase mai mult ca trenul de calatori si considerat cu ''origine sanatoasa '' de catre secu, apoi trimis la Moskva vreun cincinal-de trimis bou si intors magar ,asta fiind ''stapanul ''tau care te-a trimis calare pe caruta numita TAB ,sa traji ij boborul proletar ca sa nu se mai rascoale.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim10:35

      Lumea buna zice ca vom fi ''cat de cat'' multumiti in raport cu penziile boborului proletar care rabda fara a se rascula.

      Ștergere
  6. Piș Eroiu în Veață10:25

    Bă, unde plm e reddoage, că nu pot înșepe sfânta zi de dominică, fără rogăciunilii lui ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim10:37

      Prostanacul este la sinagoga aia a lor ,undeva pe la closetul garii din Constanta.

      Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim10:51

      O sa primim dupa ce se va da un OUG de modificare si dupa ce acest OUG se va publica in MO,deocamdata este doar un HG ,asa ca un fel de ''praf in ochi'' ca nu cumva sa facem oarece mascari de 24 ianuarie cand cohortele ANCMRR vor defila alaturi de mafiotii/guvernanhotii zilei.

      Ștergere
  8. Coilinel Ribon Top11:45

    Auzi la domnu Ciușu: " erou în viața", cea mai mare măgăreață 😂. El și cu celălalt "erou în viața", cel de la Nasiria.. Bă Grivei, pe unde boala umbli taman când oamenii au nevoie de tine? Vino mă potaie și -i dă cu un pic de tamuie pe la sfârlă lui Viurel al nost, c-a intrat în el Ucigă -l Toaca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Coilinel Ribon Top8 ianuarie 2023 la 11:4512:21

      Cine pizda ma-ti te-o fi facut colonel si pe tine ca vad ca esti mai prost si mai lipsit de cultura decat Mos Teaca,dupa limbaj esti un biet adunator de PETuri de prin gunoaiele oraselor.

      Ștergere
  9. Moji Ion Roatî șî Onirea11:46

    Bă, lăsaț dreq vrăjelile lu Viurel Ciorombel Pecerel și, mai bine, ia spuneți-i voi lu moji ce aț primit de la Nea Anjel sinistrul, când aț fo cu țapu la colindat, la em o 100 ! Ceva acadele, de supt (oIo) ?
    Pe Țiuzăr l-am văzut cu magariul, aștepta accesul pe la poarta 1 din Izvor, ierea mascat în urs, iar unii activi i-o frecau, iar alțîî, pasivi, i-o sujeau ! La magari, uă, nu la urs !

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim11:52

    Iar ne aburește Cișu cu basme nemuritoare despre penziile militare !
    După ce ne-a aburit tot anul 20-22 cu Nea Vasile și cu alte idioțenii, acu o ia cu alte snoave !
    Cine dracul îl mai crede și pe ăsta, sau pe ăia care-l aburesc pe el !

    RăspundețiȘtergere
  11. Pe Țiuzăr îl văzui și eu pe le em 100, dar la intrarea dinspre Mariot. Îl ținea de zăbale pe Ciușu al nost și behăia colinda aia cu "ne dați ori nu ne dați". Ăștia doi încă așteaptă peleixul îmbunătățit.

    RăspundețiȘtergere
  12. Vedeți că CPS a apevistilor a dat un comunicat, cum că CASS pentru cei cu pensii mai mari de 4000 nu va mai fi reținut decât începând cu februarie a.c. deoarece au avut cupoanele de pensii pe ianuarie deja tipărite. Probabil că în februarie vor da și CASS - îl pe ianuarie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim12:47

      @anonime ,vaz ca esti ''prost''...informat,n-ai urmarit aseara pe RTV la colocviu cu reprezentantii pensionarilor(Papusile Mupetz) cand s-a spus clar ca la MapN si MAI deja se aplica incepand din ianuarie 2023 inclusiv restituirea pe cele 4 zile (28 dec-31 dec 2022)

      Ștergere
  13. Cumandurul dân carton presat12:46

    Oooooo, iote că a ieșit de sub acoperire și ranbou ! Cu rahaturi decupate din revista cArici Pogonici !
    Pfoaaaa, da ce știre ! Mai tare decât aia cu Nea Vasile Verticalul, care trebuia să ne repare în nici două luni !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim12:51

      @Cumandurul dân carton presat8 ianuarie 2023 la 12:46
      Pai daca l-au remaniat ,nu l-au lasat sa-si infaptuiasca cele promise a cui este vina mai pui de tarfa?

      Ștergere
    2. aKIȘăriței împrăștiat12:59

      Păi, băi pui de târfă făcvut din labă, remanierea o fo pe la sfârșitul anului, iar tu, măi pui de târfă centuristă, ne grohăiai de RK, în nici două luni, de prin primăvara trecută, măi pui de curvă !
      Capisci, măi libidinosule ?

      Ștergere
  14. Anonim12:57

    @ colonele prostanac cu origine cersetoreasca,iata veriunea oficiala ,asa ca-ti fut cristelnita ma-ti de idiot:



    --Proiectul de modificare a pensiilor de serviciu a fost finalizat. Nicio pensie nu va putea depăși salariul primit în perioada activă, 20 decembrie 2022

    ''În ceea ce privește pensiile militare de stat, la stabilirea acestora, baza de calcul folosită este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcţia de bază în 12 luni consecutive, la alegere, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/poliţist/funcţionar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, fără a include sporuri, diurne sau alte drepturi de acest fel.''
    Soldele lunare realizate la functia de baza se compun din :
    -solda de grad
    -solda de functie
    -vechime
    -functia de comanda
    -dispozitiv
    -clasificare.
    Totalul final nu va depasi 100% din toate cele enumerate, actualizate !
    Multumit retardatule?

    RăspundețiȘtergere
  15. Viurel zis Parpanghel13:21

    Kișule, iar ai beut kerosen cu Diana și știi că nu-ți face bine la ficap. Totuși lămurește -ne ce vrei, că tot o învârți, ba cu contributivitatea, bă cu necontributivitatea, precum învârte scroafa bostanul. Bă baragladina, ce va fi, va fi pentru viitor, nu pentru bășinoși așa că tine. Prin PNRR-ul ăla de căcat s-a stabelit reducerea cheltuielilor cu pensiile și nu creșterea lor. Tot o dă și secariciul ăla de Căcărez cu contributivitatea, doar, doar o prinde la prostovani așa că tine și văd că prinde. Dacă va mai fi vreo recalculare, toate pensiile in plată vor scădea. La ce să-ți mai plătească ție statul o pensiei mare, când tu Kișule ești deja în retragere? Și chiar de te-ar chema, ce să facă cu tine "eroule"? La ce mai poți fi folosit decât de pământ de flori?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Viurel zis Pecerel Ciripo14:11

      Achiesez cu deosebită celeritate la analiza domnului Viurel zis Parpanghel cel Kel ! Vreau să sobliniez că nu mai am nicio copletare la acest punct de vedere, deosebit de bine conturat și pliat pe profilul domnulu Erou în Veață Maciu Pișu Kișu !
      Cu o singură mică și nesemnificativă părere personală, fără a dori să skimb într-un fel sau altul chintesența esenței comentariului de mai sus: domnu autointitulat erou în veață și demiurg, se pare că este singurul tîmpit în veață ! Printre altele !

      Ștergere
    2. De Akord 100/100 cu antevorbitorii.👍

      Ștergere
    3. Anonim14:40

      Mai boracilor,in fruntea cu boratura umana ce se autointituleaza colinel cu cancer le pula,toti veniti pe aici cu tot felul de comentarii de clienti ai birturilor si closetelor publice dar niciunul cu o vorba omeneasca,cu un sfat sau o idee,uite ,eu propun sa ma pupati in varful pulii si sa plecati in pizdocul mamitzicii voastre ,vreo tarfa de prin coclaurile pinguinilor de Romania!

      Ștergere
    4. Ieroul dă la Hurzikani15:04

      Mo Viurealo mo, nu e frumos să-njură mo !
      Uite mo, vin eo cu o vorbă omenească, mo: suji pula la boraci !

      Ștergere
  16. Salve Camarazi!

    Ortodoxe
    Sf. Cuv. Gheorghe Hozevitul; Sf. Cuv. Domnica
    Duminica după Botezul Domnului

    Greco-catolice
    Duminica după Botezul Domnului. Sf. cuv. Gheorghe de la Hozeva; Sf. cuv. Domnica

    Romano-catolice
    Botezul Domnului
    Sf. Severin, abate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim14:37

      târziu-târziu, ziua e pe sfârșite ! treci dreq în jenunke și șterge-te bine pe biuze, ca s-o iei la mestecătoare !

      Ștergere
  17. Rambo umbla pe dincolo la Huhu cu ciorombelul vopsit

    Brenda spunea...
    Budai umblă cu fofârlica, ce tot spune,cum adică a găsit ,ce a găsit , el știe formula și nu o spune, va fi o formula alta decât se speră , vom vedea , își pune în cap pe toți pensionarii, la militari ,numai vorbe goale

    8 ianuarie 2023 la 08:26

    RăspundețiȘtergere
  18. luchy19 spunea...
    Cezare, imbecil ești dumneata. Mă refeream la cei trecuți în rezervă până în anul 2011 dacă și ce salarii/compensații sau cum sor fi chemat ele.

    8 ianuarie 2023 la 11:35

    Adrian spunea...
    @CEZAR
    Bactere,esti inca activ?Daca da,ma gandesc...ce treaba are NATO cu MAI SI MJ?
    @luchy19
    Da,dar nu sunt sigur pana in ce an.Cred ca 20-25 solde.Tin minte ca am avut colegi de s au pensionat atunci si la 39 de ani!(vorbesc de 2000-2004)

    8 ianuarie 2023 la 13:59

    RăspundețiȘtergere
  19. Hop,hop, hop, Viurel s-o ea la ceok!

    RăspundețiȘtergere
  20. Anonim14:50

    *** Unii au propus ca pensia sa fie egala cu de 10 ori noua valoare a soldei de grad +OMM+ vechime(?) + ceva maruntis
    iata varianta:
    https://www.facebook.com/photo/?fbid=699414984922989&set=gm.3530604853839600&idorvanity=1681276992105738

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa, și? "Au propus", de parcă ei fac legile...Orice propunere pe "+" nu este sustenabila financiar, iar orice propunere cu "-" va fi cu drag îmbrățișată de politruci, la fel cum Viurelul nostru îmbrățoșează cu drag și permanent mătărânga domnului coilinel Mojiu.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  21. Aici avianyc cam trimite săgeți veninoase către Rambo și arma aviație (cea care da senzația)

    avianyc spunea...
    # Adrian
    Poftim dovada ;

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0V5x11is2oJH8TZ5YY6278wVi951c6u4TQDscgXANyJNR3cxez9YjKPok9VBzQbful&id=100008571194611&sfnsn=mo

    Stii cam castigau cei care pe vremuri zburau in agricultura ,ec.nationala, scola Boboc anii 80 cand se zbura zi de zi.
    Aici este vorba de UM de incercari in zbor ( CIZ) Craiova de pe langa IAv Craiova.
    Intra pe cont si convinge-te singur.

    8 ianuarie 2023 la 14:49

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey Grivei, tu n-,ai înțeles că Reinboul nostru nu zbura decât de două ori pe an, odată cu păsările migratoare? Scuze, mai făcea unul la Viana la halit de lebede.

      Ștergere
    2. ranBOU15:46

      Și asta numa cân nu avea ședințe beobe-pecere pe hangar și IPI Utece ! Și-atenție, odată cu epoizarea stoculu de alcool de 98, amestecat cu gaz lampant, folosit pentru dejivrare, pe care comoniștii lu Viurea, cu el în frunce, l-or beut cu borcanul, zborurilii s-or anolat !
      Ji, uite așa, ne-am ales cu un erou în veață, devenit olterior demiurg și sef magazie tirfoane cefereu !

      Ștergere
  22. Salve camarazi!
    As vrea că în 2023 sa militam pe acest blog pentru armonie și acordarea ajutoarelor/salariilor compensatorii.
    Uniți suntem puternici! 💪🇷🇴

    RăspundețiȘtergere
  23. Coilinelu de la Frunze16:07

    Buey Țiuzere, dă cu oleac de clor prin câcăstor și cu nijde șpirt pe clanțe, că trecu p-aciu Viurică Osânzică și s-a împuțit toată haznaua !

    RăspundețiȘtergere
  24. Viurel KIȘurel VIPU16:40

    Ioi, doamne feri !
    Auzi și la ăsta*, citez:
    ======================
    eu am fost o personalitate ,un VIP/erou in viata
    =======================
    încuiat ciutatul.

    Bue Viurele Ciucardele, te cam supraestimezi ! Dijeaba tot încerci să te ridici la nivelul unora ca Gagarin, ori Prunariu, etc., că tot un rahat cu oki ai fost, ești și așa ai să crăchi ! Condiția ta de politruc pupincurist nu se va schimba evăr ! Un căcăcios cu ifose de mare sculă pe basculă, cu grave deviații comportamentale, care nu a reușit să-și depășească niciodată limitele de tilicar la curul nevestii !
    Taci dreaq de balabustă ! Sunt și p-aciu destui care și-au făcut datoria, o viață întreagă, însă nu-i vezi lăudându-se că sunt eroi, vipuri și demiurgi !
    Crecă ești un mare rahat, suferind de grandomanie !
    ===================
    *Ciuș aostriacu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. VIO VIPU17:06

      Pese: păi, dacă tu te crez erou-de suge puța la remBOU, atuncea pe Țiuzăr Veșnic Luzăr ar treboi să-l așezăm alăturea de Gingie Han, de Alexandru cel Mare ce ți-o dă între picioare, de Napoleon, de Jukov, de Ho și Min și Kim Sugipula !
      Huooooo !

      Ștergere
  25. Anonim17:20

    @Prostanacule,nu mai ai ''aer'' ti s-a terminat vocabularul,mai cauta in DEX...vez ca esti prost...bai pinguin imputit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim17:32

      mă-ta,pui de tîrfă

      Ștergere
    2. Anonim17:41

      Cum este acolo unde esti internat,la Socola?Esti la izolare sau te mai lasa prin curte dupa ce te injecteaza bine?

      Ștergere
  26. Coilinelul Afrunzăriței17:50

    Țiuzareeeeee, hai cu clorul !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim17:53

      Acum vrei sa bei clor ,dobitocule?

      Ștergere
  27. Cezarică hai cu clorul că Viurel vrea să -și ia zborul. Vrea să zboare cu Taromul la ciordit de gâște rommmmul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chepten America20:22

      Baleada unui croncan
      (folclor, autor necunoscut)

      Viurică-n al lui zbor,
      Vine ca să dea cu clor !
      Cum dădea cu DTT,
      Când ierea la Pecere !
      În picaj dădea să zboare,
      Colorado să-l omoare !
      Iar acu cică-i erou,
      Când de fapt e-un mare BOU !

      Ștergere
  28. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  29. Hurzicarul Rezbunării20:39

    Camaraz, pe bloaga Cufurezului își tot bat unii joc de un așa zis hurzicar !
    Cine pizda mă-si o mai fi și hurzicaru ăsta ? E tilicar de-al nost ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paingăn Men20:55

      Peseu:
      Ezenplu:
      Blogger reddog spunea...
      Rambo e pe post de săgeată.
      Fabula la greu încă de când era secretar la pecerea.
      Când bea kerosen in hangar credea că e VIP/erou în viața. 😁

      8 ianuarie 2023 la 20:10

      Ștergere
    2. Nea Gargară20:59

      Peseseu:
      Alt ezenplu:
      Blogger Huhu Rezea spunea...
      O fi auzit și hurzicarul de la mâna a treia. Cum să invite cineva un asemenea gargaragiu la sindrofii de nivel înalt?
      Mai de grabă este folosit pentru informarea unor entități despre ce se discută pe site-urile pe care comentează militarii.

      8 ianuarie 2023 la 19:53

      Ștergere
    3. Cufurează21:11

      Peseseu:
      Mă rog, că sindrofia e cu totul altceva, decât ceea ce e în mintea lui Cufurează, ori că mai de grabă e de fapt mai degrabă, asta e altceva ! E una să vezi găinațuri într-un comentariu scris de un oarecare și alta e să le vezi, curent, în comentariile lu Moș Labă ăsta, care se crede un fel de Oracolul de la Jmanglavit !

      Ștergere
    4. Bă fraților, eu unul n-am nik cu domnu Viurel, ierou al muncii socialiste multilateral dezvoltate, atâta doar că pe domnu comandur, pe alte bloage îl foot toți în cur. Egipțianu de Vio mai bune ar sta ici-sa să ea o mooie camaraderească de la cunoscuți vaccinați, nu de la necunoscuți suspecți de șancru.

      Ștergere
  30. Anonim21:18

    Sa va povestesc despre cum a ajuns colinel acest avorton care scrie pe aici cu tot felul de IDuri nastrusnice.
    Ma-sa era spalatoreasa la o mare UM din Barlad si dupa un timp incepuse sa i se umfle burdihanul,ea curvistina ce sa faca ca era fimeie sereaca, s-a dus la comandant si acesta a intrebat-o ,al cui este copilul, cu cine te-ai futut din unitate/
    -Pai cu doua entitati, cu dvs si cu subordonatii dvs.
    -Bine ,atunci lasa ca plodul va fi adoptat de unitate unde toti vor avea calitatea de tati.
    Si uite asa ,dobitocul de fata a ajuns copil de trupa si apoi ii stiti evolutia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hop hop hop mai bine zi-ne cum o ei la ceok!

      Ștergere
  31. Așoșoiței Cezerel21:20

    Și noapte bună voo ! Cu rugămintea insistentă de a nu uita de colegul nost, care fix la doo trebo înbelit la OO !
    (Țiuzere, pune-ț tilifonul pe vibrator, ca să te gâdile la ciokofon).

    RăspundețiȘtergere
  32. Arsenic Moca21:24

    Peseu: iar Reddoage să nu uite ca, muine dimineaț, la prima oră, să ne baje și rogăciunea de luni, ca să ne meargă bine toată stămâna !

    RăspundețiȘtergere
  33. Viurel, la ora doo să mă îmbelști la oo, iar la trei de manșă să mă ei!

    RăspundețiȘtergere
  34. Ortodoxe
    Sf. Mc. Polieuct; Sf. Cuv. Eustratie; Sf. Ier. Petru, episcopul Sevastiei

    Greco-catolice
    Duminica după Botezul Domnului. Sf. m. Polieuct

    Romano-catolice
    Botezul Domnului
    Fer. Alexia Le Clerc, călug.


    Sfântul Mucenic Polieuct este pomenit în calendarul creştin ortodox în ziua de 9 ianuarie.

    Sfântul Polieuct era din Melitina, Armenia, şi a trăit în timpul împăraţilor romani Deciu (249-251) şi Valerian (253-260).

    În timpul persecuţiilor împotriva creştinilor, când aceştia erau căutaţi şi ucişi, Sfântul Polieuct a ieşit în oraş şi în văzul mulţimii a rupt ordinul dat împotriva lor.

    "Fie voia lui Hristos, adevăratul Dumnezeu", a spus mai înainte Sfântul Mucenic Polieuct, care trăia în spirit creştin dar încă nu se botezase. "Iată, din ceasul acesta las toate cele deşarte ale lumii şi mărturisesc că sunt rob al lui Hristos, Căruia Îi voi sluji, precum Îi va plăcea. Deci, voi merge şi voi citi porunca cea împărătească, dată asupra creştinilor şi asupra Domnului şi Dumnezeului meu Iisus Hristos" (Vieţile Sfinţilor).

    Zicând astfel, s-a dus în târg şi înaintea tuturor, citind ordinul prin care se dispunea asuprirea creştinilor, l-a defăimat şi l-a rupt în bucăţi.

    Apoi, ca şi cum mergea spre a se închina, a mers către statuile zeilor, care erau duse spre templu, şi apropiindu-se de ele, apuca câte un idol şi-l trântea la pământ, sfărâmându-i pe toţi ca pe nişte vase; aşa că a zdrobit atunci doisprezece astfel de zei.

    Socrul său, care avea împuternicire de la împărat să-i pedepsească pe creştini, a încercat să-l convingă să renunţe la credinţa creştină. Dar nici el, nici fiica sa, soţia Sfântului Polieuct, nu l-au putut convinge.

    Soţia sa, Paulina, tânguindu-se, zicea către dânsul: "Ce ţi s-a nălucit, iubitul meu bărbat, Polieuct? Cum te-ai amăgit şi te-ai pornit ca să sfărâmi pe cei doisprezece zei ai noştri?"

    Sfântul, zâmbind, i-a spus: "Dacă am biruit şi am sfărâmat eu singur doisprezece idoli, acum tu nu ai la cine să mai scapi. Ascultă-mă, Paulino, şi cunoaşte pe unul, adevăratul Dumnezeu, Care este în ceruri şi Aceluia să te închini şi te sârguieşte ca să schimbi viaţa aceasta vremelnică cu cea veşnică" (Vieţile Sfinţilor).

    S-a hotărât asupra lui pedeapsă cu moartea, ca să ia sfârşit prin sabie.

    Sfântul Polieuct, mergând la moarte cu bucurie nespusă, încredinţa poporul care mergea împrejurul său că vorbeşte cu un tânăr prea luminat, care îl întăreşte şi-i porunceşte să uite toate cele lumeşti; dar nimeni nu putea să-l vadă pe acel tânăr decât numai sfântul mucenic.

    Atunci şi-a plecat sub sabie sfântul său cap şi s-a botezat în sângele său, fiind tăiat pentru Iisus Hristos. (surse: vol. "Vieţile Sfinţilor") AGERPRES/

    RăspundețiȘtergere
  35. Acum 2072 de ani Cezar era lângă Rubicon.
    A doua zi pe 10 Ianuarie 49 i Hr va trece Rubiconul in fruntea Legiunii a Xlll-a Gemina.
    Zarurile erau aruncate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Legiunea a XIII-a Gemina, o legiune de elită a armatelor romane, a participat la multe evenimente istorice însemnate. Spre deosebire de restul legiunilor romane, care aveau ca simbol taurul și acvila, simbolul „Legiunii a XIII-a Gemina” era leul. O altă particularitate era culoarea albastră a mantiilor și scuturilor. Culoarea celorlalte legiuni a fost roșul. Datorită problemelor financiare, Iulius Cezar a fost nevoit sa recruteze din centrul și sudul Italiei mulți condamnați la moarte. Legiunea xiii Gemina a fost înființată de Felix Sylla prin grațierea feluriților condamnați, în număr mare în sudul Italiei pentru vocația de miles, ostaș roman. Combativitatea deosebită a acestora a determinat instituirea unei tradiții în recrutarea membrilor legiunii. Cu timpul, membrii cohortelor auxiliare vor fi recrutați din afara Italiei. Astfel, arcașii erau sirieni iar cavaleria era alcătuită din sarmați.

      Ștergere

    2. Cronologie istorică

      57 î.C. recrutată de Iulius Cezar
      participă la războaiele galice; inclusiv la bătălia de la Alesia.
      49 î.C. este legiunea care trece râul Rubicon alături de Iulius Cezar.
      participă la bătăliile de la Pharsalus, Thapsus. Apoi la bătălia de la Munda.
      45 î.C. este dizolvată, iar soldații lăsați la vatră și primesc terenuri agricole în Italia;
      41 î.C. legiunea este reînființată de împăratul Cezar August (Octavian), parțial cu veteranii lui Iulius Cezar;
      31 î.C. ia parte la războiul civil (inclusiv la lupta finală contra lui Marc Antoniu si Cleopatra la Actium); după bătălia de la Actium a fost trimisă în provincia Iliria;
      16 î.C. legiunea este transferată în Panonia pentru înăbușirea unor revolte locale;
      9 d.C. după eșecul romanilor din bătălia din pădurea Teutonburg cînd două legiuni romane sunt complet distruse de germani, legiunea a fost trimisă în provincia Germania Superior. Aceasta va reuși să învingă rezistența germanilor și va pacifica regiunea;
      45 d.C. este trimisă din nou în Panonia;
      89 d.C. legiunea a fost mutată pe Dunăre, la Vindobona (astăzi Viena);
      92 d.C. participă în luptele contra sarmaților, apoi la războaiele dacice;
      între 106-268 d.C. este staționată la Apulum (Alba-Iulia), devenind principala legiune din Dacia, până la retragerea aureliană. Soldații lăsați la vatră primesc terenuri agricole în Dacia;
      268 d.C. este cantonată la Poetovio (azi Ptuj, în Slovenia);
      270 d.C. este mutată în Colonia Ulpia Ratiaria (astăzi satul Artschav din Bulgaria, lângă Dunăre);
      în jurul anului 400 d.C. Legiunea a XIII-a Gemina se destramă, întrucât salariile si proviziile nu au mai sosit.
      Steagul legiunii nu a fost niciodată găsit, fiind ascuns de legionarii romani și devenind subiectul multor legende.

      Ștergere
    3. Cezar era lângă Rubicon și sugea din biberon

      Ștergere
    4. Poate va referiți la un alt Cezar de pe lângă Bega.

      Ștergere
  36. Anonim07:10

    Pentru Cornelius Flavius scris pe bloaga kakarezei si cu sanse zero de a fi publicat:
    @cornele ,mafia se va anihila singura deoarece lacomia este tot mai mare si bulgarele de aur din care fura este tot mai mic.Vor ajunge sa se manance intre ei precum cainii cand sunt in calduri asa ca cele doua mari partide se vor eroda pana la aparitia unuia mai puternic decat ele.Tara(votantii) o sa-i urasca,necazurile vor fi din ce in ce mai multe ,tinerii vor pleca spre alte zari,mai luminate si mai drepte cu oamenii, mai este putin si se va ajunge la punctul critic, momentul zero al exploziei,nemultumirile si nedreptatile vor trezi poporul adormit si apoi precum puhoaiele dupa furtuna sau zapezile la avalansa ,vor navali si vor spala tot in cale.Deocamdata acesti nemernici ,nesatui de avere si nepasatori la nevoile multimii care blocheaza dezvoltarea economica si bunastarea tarii au un zagaz puternic-magistratii, care-i apara si protejeaza in infaptuirea faradelegilor,alcatuind o increngatura toxica pentru tara formata din politicieni,magistrati ,impreuna cu trepadusii care le asigura protectia si tin miscarile in frau.De aceea lasa magistratii sa se comporte precum vechii zei din Olimp si le dau drepturi, pensii si salarii de neimaginat ,de zeci de ori peste media marelui popor.
    Puterea sta in noi, trebuie doar ca ''ursul'' sa se manie si sa se trezeasca, sa se indarjeasca molaii.
    Mai exista o parghie ce ne tine in saracie si aceea este Banca Nationala in frunte cu Matusalem plin de ura si rautate fata de acest biet popor.Bani sunt si inca foarte multi doar ca sunt canalizati spre afaceri necurate spoliatoare de bogatiile tarii,Austria fiind cea mai uriasa capusa care se ingrasa pe spatele nostru garbovit si supus unor (unei) puteri straine.
    Pana nu ne vom trezi si nu vom scutura jugul ,nu vom scapa de aceasta clica politica ,tara se va duce cu oistea in gard-suntem in buza prapastiei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vio, ia-l de mână pe tembelul ăla și du-l în pustie. Să nu cumva să ni-l aduci aici că stricăm prietenia.

      Ștergere
  37. Anonim07:32

    Este un fel de Moise in...pustiu.Poate strigatul lui de disperare va trezi pre multi din adormire si nepasare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu 12 ani de armată cât are, la o recalculare, sigur la pensie va strânge - n brațe un karici tare.

      Ștergere
  38. Domnii colonei de pe aici trebuie sa le dea botezul pocăinței in Raul Iordan păcătoșilor gen Rambo, Cezar și Akord75.
    Pe cei trei îi leagă iubirea de arginți.

    RăspundețiȘtergere
  39. Cdor Kerossen07:49

    Pfoaaaa, daci de-a ieroi în veață p-aciu !
    Coadă mare la câcăstor, de la prima oră !
    Mai daț și pe păreț cu jetul, camaraz, lăsaț cabinele neocupate, doar pentru cei cu nevoi orjente de cufireală !

    Peseu:
    Hop, hop, hop,
    In ză alfabeticăl ordăr
    Următorii o eau la ceoc:
    -dezAkord cur de Leu
    -Țiuzăr forevăr Luzăr
    -Viurea, ieroiul de la Termopail
    (lustruiți-vă momos cardurilii, că MUIne ne-o vîră, învârtoșată)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim07:51

      @Mai prostie omeneasca, monument al idioteniei zi-i lu muma-ta sa se pocaiasca pentru ca a fatat un retardat caruia nu-i mai tace fleanca si numai tampenii boraste pe gura!

      Ștergere
  40. Anonim07:49

    Eu imi inchipui ca daca ajunge el la un cuantum de vreo 500 de euro/luna si urcand pe scara pensiilor noua ni s-ar cuveni si de 10 ori pe atat.Vise taica, vise de cei ce incepem sa dam in mintea copiilor!

    RăspundețiȘtergere
  41. Buey guvizilor, nu v-am spus și Io și domn Coilinel Mojiu să stați cuminți că tilicărimea o ea cu pensiile la ceok? Dacă vă agitați prea mult crapă ceva în voi și faceți poc? Buey să fiți mulțumiți dacă or mai indexa ăștia pensiile, nu de alta, dar s-ar putea să vedem peste vreun an, doi, gaura de la covrig.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cdor Aglăjăriței Galenicu08:09

      Ajea e ! Un adevărat pedeveu, de om care și-a desăvârșit cariera într-o importantă/cea mai importantă structură centrală, cu o viziune amplă asupra sistemulu !

      Peseu: buey, da pe unde plm mai umblă ăla cu Slava Urkaina, că, de când ne-or dat mujicii muie cu noua leje a minorităților, bag sama că i-a cam căzut troampa și lu Nea Petrici Karici !

      Ștergere
    2. Doarme -n ieslea căprilor.

      Ștergere
  42. Viurele taică, te-ai deșteptat așa devreme, sau ai rămas cum te știm deobicei?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cezar08:12

      Cum îl știm de obicei, cu o ușioară accentuare spre degradare generală !

      Ștergere
    2. 🤣😂😛😜🤪😝🤑

      Ștergere
  43. Domnii colonei de pe aici ar putea merge împreună cu păcătoșii iubitori de arginți Rambo, Cezar și Akord75 in Israel și Iordania.
    Ar putea fi începutul unei frumoase prietenii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cezar vine daca apare peleixul ăla.
      Rambo dacă ii baga ciucalată.
      Akord75 daca ii baga sporul de Volhov

      Ștergere
    2. e bun si Dvina..

      Ștergere
  44. Înainte să ia ajutoarele Akord 75 cam cu genul asta de racheta lucra.

    S 75-Dvina

    https://ro.m.wikipedia.org/wiki/S-75_Dvina

    RăspundețiȘtergere
  45. Cezar era pe un TAB vai de mama lui.

    RăspundețiȘtergere
  46. Rambo e cam clonțos dar a fost pilot pe un elicopter bun.

    RăspundețiȘtergere
  47. Baaa "dog-puricos"..mi.8..din anii 50..un kk.t de elicopter
    Bun pentru agricultura
    TAB.77M..8X8
    SUPERB..ROMANESC
    DE INTRAM IN PUSCARIA TA CU EL..IESEAM PE PARTEA CEALALTA FARA SA ZGÎRAI VOPSEAUA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cezar
      Daca intrați nu mai ieșeați. 😁
      Grupa de intervenție (mascații) de la puscarie sunt super buni.
      Na, fiecare își laudă arma și colegii, e normal. 😁
      Înainte să apară mascații intrăm noi la intervenții (in uniformă normala de serviciu dar cu cagule)
      Erau și situații hilare, câte un bandit zicea : Nea Vasile nu mai da! 🤣
      Aveau ochi de bandiți, chiar și cu cagule ne recunoșteau. 😁

      Ștergere
    2. ramBOU15:09

      Pfoaaaa di pula me ! Vă daț seama câta școală, studii, cursuri și hacademii îț trebo ca să devii SMARDOI de pușcării, ca să ciomăgești ocnașii !
      Auzi și la ăsta cu ce se laudă, cu Nea Vasile nu mai da !
      Bă, păi Țiuzăr Luzăr al nost, de-o stodiat 4 trimestre numa despre bainetă, e un fel de doctor hororis cauza pe lângă oricare dintre paznicii ăjdea de la ocne !
      Ioi, doamne feri !
      Păi ce să mai zicem de Viurea Ciucardea Ciripo, care mai mult de 3 ani o stodiat numa despre manșă...

      Ștergere
    3. Dl colonel
      Îți trebe ceva școală.
      Asta era doar i secvență.
      Știm că domnii colonei nu se lauda când dormeau cu capul pe birou.
      Sunt așa mai modești. 😁
      Și se credeau super SMARDOI 😁

      Ștergere
    4. "Un "asta" paznic va poate da oricând o mooie vorba dvs
      Așa a fost de fapt mereu doar că probabil nu ați fost observat.
      Erați cu capul pe birou.
      Mars!

      Ștergere
    5. Țiuzăr Demolatorul16:36

      Aproape că m-ai convins ! Aproape !

      Ștergere
    6. Noi intrăm la percheziții și intervenții după 12 ore de serviciu de noapte.
      De fapt erau vreo 16-17 ore cu totul de când veneam și plecăm..
      Asta nu că m-aș plânge, fiecare își alege profesia.
      Alții sunt plângăcioși
      Și va rog foarte frumos sa mă scutiți cu academiile, masterele și alte chestii
      Înțelegem și noi ăștia (paznicii cu bastonul) unele chestii și chiar apreciem. Ce e de apreciat.
      Problema e cu micuții care desconsidera munca altora.
      Mai ales a unora care au albit pe acolo pe lângă gratii.

      Ștergere
    7. Lizuca17:31

      Măi Patroclea, păi dacă atâta te-a dus mintea, cu atâta te-ai ales: ai albit pe lângă gratii ! Nu că ar hi ceva rușinos, că și acoalea la gratii trebo să hie cineva, însă nu mă mai loa cu CAMARAZ și alte câcaturi de tine închipoite ! Cel poțin pe mine !
      Ți-am mai desenat de fro doo ori cum stă treaba cu tilicarii vs paznicii de ocne, însă am constatat că-m consum timpul de pomană !
      Mai pă foale, mai pă foale !

      Ștergere
    8. Atâta m-a dus mintea atâta pensie am. 😁✌️💪🇷🇴
      Nu știți să desenați. Nota 2. Cu indulgenta.
      Nu am spus neapărat de mine că am albit.
      Eu nu m-am mai uitat în oglinda de cel puțin 20 de ani
      Și eu oricum mă tund 0.
      Mars!

      Ștergere
    9. Și pe lângă bloage trebuie sa fie plângăcioase.
      Nu că ar fi ceva rușinos
      Și pe aici trebuie sa facă munca asta lacrimogenă. 😁

      Ștergere
    10. Pentru mine oglinda înseamnă femeile pe care le întâlnesc
      Doar mă uit în ochii lor și îmi fac o idee de cum arat. ✌️🦅

      Ștergere
  48. Măi Grivei, după cum văz, tu pe coilinei de tonfă vrei să -i iei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Credeți sau nu eu am respect pentru adevărații colonei.
      Coloneii adevărați știu să respecte plt adjutanți
      Nu de alta dar dar ultimii (dar nu cei din urmă) sunt coloana vertebrala a unei armate. 🇷🇴

      Ștergere
    2. Or fi Grivei, dar nu cei înfrățiți cu pârnăiașii.

      Ștergere
    3. Nici cei în kaki înfrățiți cu inamicul.

      Ștergere
    4. Eu nu prea dau sfaturi dar sunt unii micuți pe aici care se încordează cam mult. 😁
      Poate unii și-au greșit cariera. 😁
      La puscarie e un pic de adrenalina.
      Chiar poți lua niste boli la percheziții, te mai înjură unul și altul, te mai uiți peste umăr când mergi pe strada.
      Aproape că in Afganistan dar sa nu exageram . 😁
      Cezar de exemplu se uită peste umăr la colega ofițer căreia nu i-a plătit CAR--ul 😁
      Nu le deschidem dosarele lui Rambo și Akord75 pentru că ar fi chiar mai grav..
      Cât despre unii micuți colonei care o ard in ironii pe aici e altă discuție.
      Să-și dea numele și mai vorbim.
      Pe mine mă cheamă Ion Andrei și cei mai vechi știu asta.
      Chiar și cei mai noi și mai curioși.😁
      Nu am ascuns niciodată asta și nici nu am făcut paradă cu numele meu.
      Cezar mă știe de pe Facebook. 😁

      Ștergere
    5. Și ce dacă te cheamă cum te cheamă scărpina - ne-ai la blană? Uite pe mine mă cheamă Kunta Kinte și de nu ești cuminte ți -o dau la dinte și ca bonus, la buci ceva fierbinte.

      Ștergere
    6. Am înțeles! 😁
      Eu înțeleg multe chiar daca nu credeți
      Sunteți un tataie cam plictisit, un pic bolnav și nostalgic privind vremurile demult apuse.
      Nu se mai întorc vremurile alea
      Timpul trece peste toți.
      E că bătaia și futaiul. 😁
      Sănătate și Virtute! 😁

      Ștergere
  49. Și de ce vorbiți la plural?
    Sunteți președintele vreunului subsol de bloc?
    Că prea va încordați. 😁
    Tataie, nu va încordați la mine, eu am văzut multi din ăștia că dvs cu bucile in buze dincolo de gratii . 😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și invers!
      Că mai schimbau pozițiile. 🤣

      Ștergere
    2. Vișinescu20:47

      Taci dreaq bă torționar tîmpit !

      Ștergere
    3. Mars Militaru!
      Militar trădător.
      Militaru a fost un gl in kaki daca nu știați.

      Ștergere
    4. redgogu
      Degeaba incerci.N-ai sa-ti poti depasi conditia,oricat te-ai stradui
      Esti ca mucea care vrea sa se joace in gasca celor mari si se alege doar cu suturi in cur.La propriu!!
      Pe mine nici macar nu ma mai amuzi.Doar tie ti se pare ca ai avea simtul umorului si ai fi hazliu...in propozitii scurte si seci,ca fraze iti e cam greu sa rostesti "camarade"
      PS Uneori esti si "hazliu" dar independent de vointa dumitale....ti se vad "competentele" mult prea mult.Aia e!!
      Asa cum gunoierii sunt necesari si bodiguarzii sunt necesari.A-ti face totusi un titlu de glorie din asta denota multa nesimtire.Noroc ca nu te-ai intalnit cu colonelul cosmonaut Prunariu....parca te si vad luandu-l pe dupa umeri si adresandui-te dragastos "ce mai faci camarade!!"

      Ștergere
    5. Torționarul21:48

      Buey, tu pe unde plm umblaș până acum, că ierea să mă sofoc de unul singur...

      Ștergere
  50. PS1 Si nu uita! Pana ai iesit la pensie ai fost DOAR CIVIL! Apoi ai devenit "avorton militar" prin folosirea unui forceps legislativ
    Deja "ai crescut" esti "militar" de vre o 2---max 3 ani......de pensie

    RăspundețiȘtergere
  51. Akord75
    Eu pot fi și amuzant dar le pot da o mare moooie (vorba coloneilor de aici) micuților încruntați
    Eu sunt ceea ce sunt.
    Nici nu incerc sa par altceva.
    Unora li se pare asta.
    Nu DOAR CIVIL!
    Am fost și militar.
    Dar nu știți asta pentru că sunteți micuț. 😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ficior Ocnete22:05

      Taci dreaq din gură bă rapandulo !
      Ai fost un căcăcios, nu militar ! Și căcăcios o să fii evăr !
      Auz la mocofan, cică el îș laudă arma și colegii, ăia care iereau buni la ciomăgit cu cagulele pe muiane !
      Buey, eo crezui că tu numa o faci pe-a tâmpitul, însă bag sama că ești tâmpit de-a binelea !

      Ștergere
  52. Akord75
    Avorton e fiul mamei dvs.
    Cu dragoste din partea armei penitenciare. ❤️✌️💪🇷🇴

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...nesimtit ca de obicei! Nu am tb cu familia nimanui Am spus doar "avorton militar"....Nu toti pricep.Nici macar nu ma surprinde ca nu pricep. Ei sunt invatati cu modul de "gandire" al parnaiasilor
      asta ref la exprimarea:
      "Avorton e fiul mamei dvs."

      Ștergere
    2. Eu pricep foarte bine.
      Pe mine mă uimesc mereu (dar nu mă impresionează) micuții care încearcă să pară mai inteligenți decât sunt. 😁

      De ce nu incercati sa scrieți și sub anonimat cum scrie uneori dl Ifrim?
      Sa păreti mai mulți nu de alta? 🤣

      Ștergere
  53. E amuzant cum micuții gen Akord 75 vorbesc de "mucea" și șuturi in cur când ei se smiorcăie xa niste distruși. 😁
    Nici nu-și dau seama cat de sparți sunt. 😁
    Prunariu e in alta liga.
    Eu sunt cu ăștia gen Băsescu, suntem vecini in Constanța. 😁


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dar esti "camarad" cu Prunariu ...nu? Cu Base, n-ai cum!
      https://ro.wikipedia.org/wiki/Dumitru_Prunariu
      Dumitru Dorin Prunariu (n. 27 septembrie 1952, Orașul Stalin, România) este singurul cosmonaut român. La 14 mai 1981 a devenit primul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. Este de profesie inginer aeronautic. A fost pe rând ofițer inginer în cadrul Comandamentului Aviației Militare,

      Ștergere
    2. redcur22:10

      Bă prostovane, ia vezi, poate facem apel la artileria grea și te trezești pe cap cu domnul Rembo, de-ț fute ăla toată fomelia de poponari, cât ai zice ocnă !
      Că, la cît de tâmpit ești, nu cred că ai o familie normală !

      Ștergere
    3. Pe Prunariu l-am văzut la tv. 👍
      E ok nu excepțional.
      A avut șansa aia.
      Pe Băsescu îl știu din anii '80.
      Am fost vecini.
      De fapt și acum suntem, mai vine aia mica pe aici. ❤️
      Nu am afaceri cu el.
      Nu am fost in partide
      Ziceam doar așa pentru micuții plângăcioși și curiosi de pe aici

      Ștergere
  54. Eu nu înțeleg de ce unii de pe aici nu și-au ales meserii de oameni normali gen strungar sau lăcătuș mecanic. 😁
    Au exact profilul ăla. 😁

    RăspundețiȘtergere
  55. Practic nu înțeleg de ce unor micuti de pe aici li s-a pus pata pe mine.
    Ei ar trebui să fie supărați pe camarazii în kaki de la arma gulerati. 🤣
    Nu le-am calculat eu pensia.
    Nici ajutoare și salarii compensatorii nu le-am dat
    Eu le pot da o mare moooie prin intermediul dl col Ifrim care mai scrie și sub anonimat.
    Mai mult nu pot face.
    Scuze! 😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Măi cotei, tu poți numai să iei. Nu poți să dai ceea ce nu ai.

      Ștergere
    2. Dl Ifrim
      Daca v-a supărat cândva vecinul Preda n-o dați pe mine.
      Pe bune acum. 😁

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    5. La colhoz..cu "Lenus c.de fer"..cum este??

      Ștergere
    6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    7. 🤣🤣😂🤣😂🤣🤣😂

      Ștergere
  56. Trecerea în rezervă
    Pe data de 7 februarie 2007, președintele Traian Băsescu a semnat decretul de trecere în rezervă cu gradul de general-maior al lui Dumitru Prunariu.[

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. concluzia?: Respect pentru amandoi
      Doi oameni care si-au facut datoria fiecare in "patratica lui"

      Ștergere
    2. Lu Prunariu...nu i.au gasit pe contributiva..peroada cît a fost in Cosmos !

      Ștergere
  57. Basescovici..dupa gratii...

    RăspundețiȘtergere
  58. Bă să năul cu iepele și susținătorii lui, la ocnă, la tăiat de sare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Redcur Cagulă08:07

      URA !
      Trăească Dottore Plagiatore !
      JOS BĂSĂNĂII și alț danileți afiliaț drogaț !
      Huoooooo ! În Deltă, la tăiat de stuf, ca are grije de ei torționarul Redcur Cagulă _să ne țină az de pulă !

      Ștergere
  59. Domnu Don Curdeleu08:02

    Bă ceocku mic că az ne-o bagă !
    Abea aștept să mă destrăbălez cu 300g de palizer feliat, cu moștar, și o cotiuță dă icre cu ceapa, la promoție, 1 + 1 gratis ! Plus că me-a mai rămas, de la Creciun, nijde Ciuco de ăla bun, din fructe naturale, la 2,75 lei stecla de 3 l.
    Pfoaaaa, ce cheolhan trag cu zbârcita ! Poate și-o huța-huța...

    RăspundețiȘtergere
  60. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și nu te-a înjurat "Barbu Gh", sau nu ți -a zis Nik să îl fuți în kur un pic?😂😂😂

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. @ Ifrim: Nu comentez pe Ziarul Național, doar îl citesc. Un ziar interesant (online) este și Flux 24.

      Ștergere
  61. Torțy Red14:54

    Moaaaaa, da ce me-a băgat-o ! De jiuma dă oră mărg crecănat prin casă, așea de tare me-a băgat-o ! Iar hoașca tot sare pe lângă mine și țipă: dăsă văd ji eo, dăsă văd ji eo !
    Pfoaaaa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Țiuzăr Hindexatu15:09

      Peseu: am p-aciulea prin cartier pe unul care o fo mecanic de locomotivă, de ăsta de manevră prin triaje, ori cum dreq se cheamă, care se laudă tot timpul cu fluturașul de pensie !
      Mi l-a arătat și mie acu câțiva ani, când s-a pensionat și ierea să-m intre budigăile în cur, de la contracții ! Se tot laudă pe la toți. Mă rog, are și cu ce, zic eo din pedeveul meu. N-am nica cu omul, că doar nu și-a făcut el penzia. A muncit o viață, de când îl știu, numa în schimburi ! Da, parcă față de unul care nici nu știe să citește bine-ca să nu mai zic de scris, că rupe carandașul numa când îl pui să se semneze, zic că nu-i în regulă cu cuantumurile multora dintre tilicari, rămași de căruță, de ani de zile !
      Îl ocolesc de multă vreme !

      Peseu: Țiuzere, anul ăsta ai fost cu ALUPIGUSul ? Că încă te aștept, cu emoție !
      Cu drag !

      Ștergere
    2. Ti.l dau si cu intirziere

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  62. Zdrelensky17:11

    Ji afeară ploo, ploo,
    Vio-mi umblă pe la OO...

    RăspundețiȘtergere
  63. Țiuzăr. Maestru Emerit în ALUPIGUS20:28

    Încă se numără banii intraț ! N-are timp lumea de aroganțe, de alea alea !

    Peseu: Țiuzere, chiar vii cu ALUPIGUSul ? Ca să-m dau cu oleacă de DTT pe la ștromeleag, că așa se cade la mosafiri, să hie arenjată și deparazitată !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și să-și spele proteza dentară cu pastă de dinți Cristal, aia de-i face dinții ca la cal.

      Ștergere
  64. Anonim10:41

    Scarbos blog, scarbosi comentatori si idiot administrator ca le permite sa vomite pe bloaga sa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bă oaie, de la administrator și până la ultimul să ne skarkini la koaye

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  65. Salve Camarazi!

    "Nea Vasile nu mai da!"

    Cam asta spuneau Rambo, Cezar, Akord75 și dl Ifrim despre Vasile Dincu. 😁

    Eh, amintiri. 😁


    RăspundețiȘtergere
  66. Ciocolata Veronica,
    Face mica gaurica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Face mica gaurica,
      Nu mai intra nici furnica.

      Ștergere
  67. Terente12:32

    Grivei și noi care trăgeam nădejde că am scăpat de tine. ..Ne gândeam că poate te-or fi prins hingherii și -or făcut dobă din kielea ta.

    RăspundețiȘtergere
  68. Alifia Cleopatra,
    Face sânii ca si piatra.

    Tineti minte trei cuvinte:
    Sânii, piatra, Cleopatra.

    RăspundețiȘtergere
  69. Vreti sa cuceriti femeia,
    Folositi sapunul Cheia.

    RăspundețiȘtergere
  70. Anonim14:21

    3 cuvinte și-ncă două:
    Dogg ne suge pula nouă !

    RăspundețiȘtergere
  71. Iar au apărut anonimele cu puta mica. 🤣

    RăspundețiȘtergere
  72. Cicolata Nicoleta,
    Face pula ca racheta.

    RăspundețiȘtergere
  73. Terente14:53

    Bă Lăbuș, măcar ai și tu acolea un pedigree ceva, sau ești maidanez sadea?

    RăspundețiȘtergere
  74. Ieri m-am tăiat la deget și a curs sânge albastru.
    Și nu e prima data.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai sânge de râmă. Ești, bun de tras pe cârlig la pești.

      Ștergere
  75. Vinul rosu de Segarcea,
    Face pizda harcea-parcea.

    RăspundețiȘtergere
  76. Terente15:01

    Bă Țiuzăre, unde PLM -ea ești? Potaia ți-a promis că anul ăsta te cazează gratuit pe Litoral, la el la acasă, la vilă la Techirghiol , iar după ce faci împachetări cu nomol și te speli de țurțuri, ți -o dă la curul gol.

    RăspundețiȘtergere
  77. Originea cuvântului Segarcea provine din îmbinarea a doua cuvinte: "seges" = câmp, teren, pământ productiv în limba latina și "arcesitus" = cel cautat, cel dorit, cel visat. Prin combinarea acestor doua cuvinte s-a ajuns la forma "Segarcea", adică "Pământul dorit", sau "Pământul mult visat" de acei fugari care rătăciseră mult prin păduri. Semnificația cuvântului "Segarcea" ar putea fi, deci: sat îndepărtat, sat al oamenilor fugari, satul cel dorit, cel corespunzător dorințelor lor, având o poziție strategică și fiind înconjurat de terenuri roditoare. Prima forma a numelui localității întâlnită în documente a fost Segarcea. De-a lungul timpului localitatea a purtat diferite forme ale numelui Segarcea: Sigarcea, Sagarcea, Segarcea.

    RăspundețiȘtergere
  78. Un soldat statea in post cand apare sergentul care-i spune
    -Bai, ai grija ca trebuie sa vina generalul. Cand apare anunta-ma.
    Peste 10 min. apare iar sergentul care intreaba:
    -A venit generalul?
    -Nu.
    -Cand vine sa ma anunti.
    -OK.
    Peste o ora vine generalul.Soldatul il intreaba:
    -Tu esti generalul?
    -Da.
    -Ai dat de dracu, de cand te asteapta domn sergent!

    RăspundețiȘtergere
  79. Un evreu mi-a zis cândva că ei nici la 70-80 nu uita sergentul cu care au făcut instrucție in armata. 😁

    RăspundețiȘtergere
  80. Aveam in armata un camarad din leatul meu care a ajuns sergent.
    După Jurământ am fost trimiși la un curs de radiotelegrafisti/morsiști.
    Apoi ne-au avansat la excepțional la gradul de caporal.
    Sergentul era unu mare gen tanc
    Băiat bun până îl supărai. 🤣
    Am fost într-o aplicație la munte și ne-am bătut cu niste soldați de la alta unitate
    Că așa e in armata, mai fierbe sângele.
    Eram 2 contra 20.
    Am luat dar am și dat.
    Mai mult am dat fara sa mă laud.
    A fost bătaie că în 7 Păcate
    Zburau mesele și scaunele pe acolo. 🤣
    Am scăpat fără arest dar ne-au tuns zero
    Au ținut seama probabil că eram doi caporali excepționali. 🤣✌️💪🇷🇴

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai de căpățână ta...De făceam cu mădularul meu o "stânga -n prejur, vă spărgeam la toți măselele.

      Ștergere
    2. Viitorul sergent era genul infanterist.
      Ținea la tăvăleală.
      Eu eram mai mult pe flancuri precum arma cavalerie unde vedeam că al meu camarad e un dificultate. 😁
      Pe surse am aflat că a intervenit și cdt unității noastre pentru noi. ❤️
      Ținea la oștenii săi. ✌️

      Ștergere
    3. Anonim00:04

      Da, de dat, precis ați dat din buci că doar la asta va pricepeați, ''meseriași'',ce mai ! Cred ca v-au impulit cei 20 de ati umblat o vara intreaga cracanati.

      Ștergere
  81. Anonim23:59

    @Reddog,află pîrnăiașule ca noi aveam 5500 de calorii /zi,cam cît mancai tu și cu toata familia și doua celule de pușcăriși iar pentru libere, concedii,sîmbete și duminici ni se dădeau alimentele acasa.Cantitatea era indestulatoare plus ca aveam bani,impreuna cu sotia care era inspector la ADAS incat sa ne permitem să cumparam produse de pe la bucataria vre-unui restaurant.
    Cu privire la hangar si pecerea ,mai afla ca eu am fost pilot,instructor si loctiitor pentru zbor avand in subordine 21 de piloti ,20MM si doi ofiteri ingineri iar secretar Birou Organizatie de Bază(BOB) am fost timp de doi ani(88-89) aceasta fiind functie onorifica ,eu continuînd sa zbor si să fiu platit ca pilot,asta in timp ce tu te hîrjoneai cu pîrnaiasii ce tăiau la stuf și mîncați carne de enot sau vreo mortăciune de pește scăpat din gura vre-unui cormoran.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pentru astia de la beobe cormoranii au gura?.Sau asa o fi la hurzicati?

      Ștergere
  82. Baaa!! da' si gura pacatosului adevar graieste(uneori,rareori)

    reddog spunea...
    Eu as vrea pensii după sistemul legiunilor romane.
    Cam multi plângăcioși cu mapa pe aici.
    Sau din ăștia accidentați.
    O duci pe acolo prin prima linie daca mai apuci și iei pensie.
    Prea multe lacrimi și poeți prin armata. 😁

    11 ianuarie 2023 la 22:21

    RăspundețiȘtergere
  83. sau....

    reddog spunea...
    Rambo nu stătea la coadă la tacâmuri pentru că era secretar la pecerea.
    Statea in hangar că un boier și bea kerosen.
    Și manca grauri prinși la plasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cica rambo a fost secretar pecerea pana (inclusiv)1989....ca daca nu era circoteca si acum era rambo sef la pecerea....sau poate mare mahar in cece al pecerea,sau,la biroul politic suerior al ar'masii
      ....sau poate pres al RSR ....ptiu drace!! ,kerosen pe cartela?
      Bine ca e pres la hurzicati.Li se mai spune si mochete la alea "aligante"

      Ștergere
    2. Uitai sa spun ca zice rambou ca el a fost "honorific" doar.
      Baaa ce minte asta!!! auzi: onorific 😂😂😂
      PV-urile de la adunarile beobe le facea caporalu'.. "din burta"😂

      Ștergere
  84. Pentru conformitate:
    "...iar secretar Birou Organizatie de Bază(BOB) am fost timp de doi ani(88-89) aceasta fiind functie onorifica ,"
    (Mie imi place cum scrie cu mult respect: 'Birou Organizatie de Bază')

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim07:46

      Iar s-a imbatat paznicul de gaini moarte de la Protan Codlea-akord idiotul,probabil o fi vandut ceva ''copanele'' pe la birtul garii din bartolomeu,un prostanac pentru care nici macar nu trebuie sa te obosesti sa-i citesti ...balele ,te injosesti prea mult coborand in pesterea unde traieste1

      Ștergere

  85. Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 ianuarie - Cui trebuie să-i spui "La mulți ani!", astăzi. Pe data de 12 ianuarie, este prăznuită Sfânta Muceniță Tatiana


    Sfânta Muceniţă Tatiana a trăit în vremea domniei lui Alexandru Sever (223-235). A refuzat să se căsătorească, alegând să trăiască pentru Hristos. Datorită vieţii sale, a fost aşezată în rândul diaconiţelor de Biserica din Roma, deşi nu avea mai mult de 15 ani, scrie crestinortodox.ro.

    Este dusă în templul zeului Apolo pentru a-i aduce jertfe. În loc de cinstirea zeului Apolo, ea se va ruga lui Hristos. În urma rugăciunii sale, s-a făcut cutremur, iar o parte a templului şi statuile zeului au fost distruse. În altă zi, muceniţa Tatiana a fost dusă la templul zeiţei Artemis, pentru a aduce jertfă acesteia. Potrivit tradiţiei, templul a luat foc în momentul în care muceniţa s-a apropiat de el, căci au coborât fulgere din cer, la rugăciunea ei.

    După mai multe chinuri: aruncarea în foc, la fiare, scoaterea ochilor, tăierea sânilor, biciuiri, judecătorul a hotărât tăierea capului Sfintei Tatiana.

    Capul Sfintei Muceniţe Tatiana se găseşte în Catedrala Mitropolitană din Craiova, în aceeaşi raclă cu sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nifon, patriarhul Constantinopolului şi ale Sfinţilor Mucenici Serghie şi Vah.

    RăspundețiȘtergere
  86. Salve Camarazi!

    Sa vedem ce zic astrele azi despre Rambo.
    Probabil se întâlnește cu vreun graur din vecini.

    Berbec: Vei avea nenumarate ocazii de a-ti petrece timpul liber in mod placut in compania partenerului de suflet si a altor prieteni apropiati.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim07:45

      Caine verde, poate cu o graurita ca sunt inconjurat de vaduve intre 50 si 64 de ani.

      Ștergere
  87. Graurul comun sau graurul european (Sturnus vulgaris) este o pasăre paseriformă de talie medie din familia graurilor, Sturnidae. Are aproximativ 20 cm lungime și un penaj negru lucios, cu un luciu metalic, pătat cu alb în anumite perioade ale anului. Picioarele sunt roz-maroniu, iar ciocul este negru iarna și galben vara; păsările tinere au penaj maro. Este o pasăre zgomotoasă, mai ales în adăposturi comunale și în alte situații gregare, cu un cântec nemuzical, dar variat. Darul său pentru imitație a fost remarcat în literatură, inclusiv în lucrările lui Pliniu cel Bătrân și William Shakespeare.

    RăspundețiȘtergere
  88. La Cezar zice că soția îl va susține astăzi.

    Taur: In plan profesional vei avea ocazia sa iti pui proiectele in practica. Oricum, relatia cu superiorii ierarhici va fi buna, acestia fiind dispusi sa-ti sustina initiativele



    RăspundețiȘtergere
  89. Anonim07:52

    Raspuns lui Burebista pe bloaga cucuvelei roz...bombon.
    @Burebista, sigur te vei intalni cu doru serban zis akord ca acusi da gerul si-l ingheatza mort de beat in fata birtului din Bartolomeu-vreo doua decenii va sta congelat apoi il vor trezi dar, atentie el tot nauc o sa fie ca asa este din nastere.

    RăspundețiȘtergere
  90. Anonim10:31

    Futu-va-n gura de ciumeti cu ''vioara-ntai'' akord ,incultul betivan care dupa ce l-au dat afara din H'Arma-si n-a fost in stare sa faca altceva decat sa se angajeze ca paznic de noapte la fabrica de faina din carne moarta de la Codlea,Protan cu toate ca si de acolo l-au azvarlit ca pe-un gunoi, umbla numai beat si fura bucatele de carne putreda ca sa le vanda pentru un detz de ciuica la colegii de pahar din halta Bartolomeu.Apoi dupa miezul noptii, beat crita ,cand ajunge acasa se apuca sa debitezii idiotenii de retardat inclut pe kakastoarea cezarului!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!