Google Website Translator Gadget

joi, 11 mai 2023

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fvm.tiktok.com%2FZGJHktLqh%2F%3Ffbclid%3DIwAR1CZFx_B1Enrz9kC0Dj2m3YsSBpfteRVHsuQmIzYXXmJMyqkT69L4-ex58&h=AT1FvEpzZgb-9kHn2T6rcBJGZDsNBzND7ErHicp-sLWFqdinWsQBvN5RP43O7CdR3DrZR0iYub4kmmceJ0UY-2h0Jbx3JXZSXUNAinEtgmmO7nwKqYUbxKf074c3eGMDW3ww6yMqarwv3rIjf6bi&__tn__=H-R&c[0]=AT1vBjrru75Cwt_NYXn4t8UUZkvZkC-LNOO06YSi1tlYOvegoY4P7Wpay6USxX_zTBrLA05fFqX14DBkwl0ZtaTuFN26VVjt1xfW191nrXm5NLl_M6P6gmmasOJkFtBRnRbjJSGJj0SdhE4Qt17dwoX_kubb9zrXV3-PJg

143 de comentarii:

  1. DEVORATORUL DE ....Kinjal...hiper..hiper..hiper sonic
    Hai Hakoarde ..prafuitule sa te vad ..cum plingi...
    Miroase a nou si a performant...inclusiv operatoarea ..care te are la destul al mic....hihihi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Dau un ...miel beau o luna🤣😂🤣😂🤣😂

      Ștergere
  2. Coilinelul Ix, înafară de domn” jeneral Mojiu, leatul tăt să mă skarkine pe pix14:25

    Rejiment, ascultă comanda la mine!
    -V-aliniaț!
    -Drepț!
    - Tu ălă din flancul stâng, serjentul, parcă numele tău este Țiuzăr Bulă. Nu-ți mai șterge mucii de mâneca vestonului și te mai scărpina la pulă!
    - Ăl-lalt din spatele serjantului Țizăr Bulă, parcă ești fruntaș Kișă Viurel, nu-i așa? Bă loază, nu te mai scărpina-n găoază și după aia să-ți duci scurmacele pe limbă!
    -Gata, atențiuneee!
    Primul punct al raportului Rejimentului este starea de sănătate și bună-dispoziție a comandantului Brigăzii, domn jeneral brigadier Mojiu, cel cu koaiele de fer. Din surse medicale acreditate, domnu jeneral e bine și vă transmite ”muie” și să v-o tragă la tonți pe la spate.
    Punctul 2 al raportului privește pensiile militaurilor, pe care-l voi citi din BIA (Boletinul de Informății al Armatei). Kișule, ești atent, ori vrei 3 zile de țambal? Kișule, ai mai venit tu la raport cu informații false citite de pe ziarele din buzile unității cu care te ștergi la cur, așa că ai grijă... Deci continuăm...Serjănt Țiuzăr, citește din boletin:
    ------------------------------------------------------------------
    EXCLUSIV Banca Mondială: Impozitarea progresivă a pensiilor speciale va avea un efect neglijabil de reducere a cheltuielilor
    ---------------------------------------------------------------------
    Impozitarea progresivă cu până la 15% a pensiilor speciale, măsură adoptată de Senatul României, va avea efecte neglijabile de reducere a cheltuielilor și, în timp, din ce în ce mai puține pensii de serviciu vor face obiectul unei impozitări crescute, arată un raport realizat de Banca Mondială, consultantul în cadrul acestei reforme, document obținut în exclusivitate de Economedia. Subiectul a fost semnalat anterior și de Euronews.

    Amintim că Senatul a adoptat în martie amendamente la proiectul de reformă a pensiilor speciale, pentru a ajunge la un consens cu Comisia Europeană. Bruxelles-ul era nemulțumit de nivelul insuficient al reformelor aflate în moment în dezbatere în Parlament, ceea ce ar putea duce la pierderea unor sume importante din PNRR, respectiv 700 de milioane de euro, din totalul de 3,1 miliarde, cât înseamnă a treia cerere de plată. Printre amendamentele adoptate se regăsesc: impozitare progresivă, care va ajunge până la 15%, pentru pensiile fără contributivite suportate din bugetul de stat care depășesc un anumit nivel, interdicție la cumulul mai multor pensii speciale și faptul că nicio pensie nu va depăși venitul din perioada de activitate. (Detalii despre toate modificările, AICI)
    Impozitarea pensiilor de serviciu
    Banca Mondială arată că, pentru pensiile de serviciu (de exemplu, ale magistraților) se așteaptă ca impozitarea să aibă un efect neglijabil asupra cheltuielilor brute.

    „Pe o bază netă, reducerea va fi de 0,003% din PIB în 2028 și de 0,012% din PIB până în 2070, deoarece nu există o componentă de pensie din fondul de asigurări sociale care să compenseze impozitul”, arată raportul.

    Pentru magistrați, Banca Mondială preconizează că această măsură va crește ușor cheltuielile brute din cauza mecanismului de funcționare a plafonului. Cheltuielile brute maxime în 2042 vor crește de la 0,082% din PIB la 0,086% din PIB, iar până în 2070 vor crește de la 0,067% din PIB la 0,07% din PIB. Cu toate acestea, aceste creșteri vor fi recuperate sub formă de impozite, cu un efect net neglijabil.

    Banca Mondială arată că „diferențierea impozitării nu este suficient de semnificativă pentru a produce beneficii tangibile în materie de echitate, iar pragul de mărime a salariului mediu pentru creșterea impozitării este destul de ridicat. În timp, datorită indexării cu rata inflației (care se preconizează că va fi mai mică decât creșterea salariului mediu), din ce în ce mai puține pensii de serviciu (chiar și cele din decilul 9) vor face obiectul unei impozitări crescute”.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amendamentul privind impozitarea pensiilor speciale:
      – pentru partea din venitul din pensii mai mică sau egală cu nivelul câștigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, din care se deduce plafonul de venit neimpozabil lunar de 2000 de lei, se aplică cota de impunere de 10%;
      – pentru partea din venitul din pensii care depășește nivelul câștigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și excede aplicării principiului contributivității, se aplică cota de impunere de 15%.
      – în situația în care cuantumul componentei din venitul din pensii lunar, determinată ca urmare a aplicării principiului contributivității, depășește câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, cota de impunere de 15% se aplică pentru partea din venitul din pensii lunar care depășește nivelul acestui cuantum.

      Indexarea pensiilor speciale cu inflația, nu cu salariile în plată
      Banca Mondială mai spune că indexarea pensiilor speciale cu inflația, nu cu salariile în plată, ar trebui să reducă cheltuielile maxime pentru pensiile magistraților de la 0,114% din PIB în 2049 (în condițiile proiectului de lege înainte de modificări) la 0,082% din PIB în 2042. Până în 2070, se preconizează că cheltuielile se vor reduce cu aproximativ 0,026% din PIB (de la 0,093% din PIB la 0,067% din PIB).

      „Trecerea la indexarea cu rata inflației este una dintre cele mai puternice măsuri disponibile pentru a reduce cheltuielile și a îmbunătăți echitatea în planul de pensii al magistraților”, arată instituția financiară.

      Amendamentul privind indexarea:
      – Indexarea cu salariile este înlocuită cu indexarea cu inflația, în concordanță cu recomandările Băncii Mondiale din raportul de analiză a impactului.

      Eliminarea sporurilor din baza de calcul a pensiilor pentru militari
      Eliminarea sporurilor din baza de calcul a pensiilor pentru militari vor reduce această bază cu aproximativ 2% în viitor, mai arată BM. „Această măsură în sine ar trebui să reducă cheltuielile maxime de la 0,789% din PIB în 2028 la 0,784% din PIB în 2028, iar până în 2070 cheltuielile ar trebui să se reducă cu aproximativ 0,013% din PIB (de la 0,622% la 0,609% din PIB)”, arată raportul Băncii.

      Ștergere
    2. Amendamentul privind eliminarea sporurilor:
      – Mai multe sporuri suplimentare pentru militari sunt excluse din baza de calcul a pensiei:
      – sporul acordat pentru recunoașterea meritelor personalului medical care participă la acțiuni pentru combaterea pandemiei de COVID-19;
      – stimulentul de risc în timpul stării de urgență impuse ca urmare a pandemiei COVID-19;
      – stimulentele financiare lunare acordate ca urmare a reformei sistemului de sănătate;
      – creșterea salarială pentru personalul care nu a beneficiat de zilele libere acordate părinților pentru supravegherea copiilor în cazul închiderii temporare a școlilor;
      – valoarea serviciilor turistice.

      Interzis la cumulul mai multor pensii speciale
      Cu privire la interzicerea cumulului mai multor pensii speciale, Banca Mondială spune că nu dispune de date pentru a estima impactul acestei măsuri, dar că este de așteptat ca această măsură să ducă la creșterea echității.

      – Amendamentul privind interzicerea cumulului:
      Beneficiarii care sunt eligibili pentru mai mult de o pensie de serviciu sunt obligați să aleagă una singură.

      Alinierea vârstei de pensionare a diplomaților cu vârsta de pensionare din sistemul general
      Modificarea referitoare la alinierea vârstei de pensionare a membrilor corpului diplomatic cu vârsta de pensionare din sistemul general duce la creșterea echității, însă nu se așteaptă niciun impact semnificativ al acestei măsuri, mai spune Banca Mondială, în contexul în care numărul total al pensionarilor din această categorie este sub 800 de persoane și este în scădere.

      Amendamentul privind vârsta de pensionare a diplomaților:
      – Vârsta de pensionare a membrilor corpului diplomatic este stabilită la același nivel ca în sistemul public general (65 de ani pentru bărbați și 62 de ani pentru femei ).
      ---------------------------
      Sursa: https://economedia.ro/exclusiv-banca-mondiala-impozitarea-progresiva-a-pensiilor-speciale-va-avea-un-efect-neglijabil-de-reducere-a-cheltuielilor.html

      Ștergere
  3. Coilinelul Ix14:31

    Ați înțeles ciupalacilor?
    -Gata, liber la program!
    -Serjant Bulă, preia comanda și cu ”cîntec înainte marș”, pe sectoare și GAZ!

    RăspundețiȘtergere
  4. ......aaaaas...domnu...domnu...deci ne mai da ceva????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rămâne cum am stabelit 😂...Deci Ciociolina actualizare, doar indexare cu inflația. Cât despre sporuri, astea de sunt scoase din calculul pensiei, câți dintre noi au spor de covid😂?

      Ștergere
  5. Sigur Cufureață a fugit cu banii voștri 😂. V-am lăsat Co morcovul 🥕 în cur și cu ochii în soare ☀️

    RăspundețiȘtergere
  6. Bă, cine are sânje în koaie, are. Se cacă belgienii pe PNRRul mUE, făcuț de alți useriști, kiși și muiști...

    https://www.stiripesurse.ro/belgia-in-aceeasi-situatie-cu-romania-pnrr-ul-bruxellesului-blocat-de-amanarea-reformei-pensiilor_2907940.html

    RăspundețiȘtergere
  7. Io nu vreau sa va stric ziua dar asa zice fituica asta de acum 2 ore
    Asa ca luati cu paine....kiasu poa sa ia cu "muine"
    https://www.antena3.ro/actualitate/banca-mondiala-raport-pensii-speciale-romania-673988.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim19:39

      Bai tamaie kasu sa ti-o dea la muie,io n-am avut sporuri ca atunci cand s-au facut prin 92 sau 93 au zis las la voi mai putin ca voi aveti clasificare si zbor asa ca ne-au bagat doar 33% iar acuma la calculare n-au ramas decat 4,6% deoarece M25 nu-mi permitea mai mult, as fi depasit 65% din salarul bagat in baza de calcul.Asa ca tot prost ai ramas gainarule ''jupuitor de gaini moarte'' dupa titlu in ingleza reala.

      Ștergere
  8. acum 30minute
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/banca-mondiala-supraimpozitarea-pensiilor-speciale-care-depasesc-salariul-mediu-nu-va-avea-un-impact-semnificativ-2344845
    madman!

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim19:35

    Acestui ''nebun barbati-mad men) ar trebui sa-i spunem ''the skinner of dead chickens''.prostanacu-nanacu-Tanacu se da mare cunoscator de ingleza dar ce pretenturi sa ai la un fost traitor in cartierul tiganesc din Trivale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai ram-boulica sa m'apuci de putulica
      man=barbat
      men=barbati adica plural... boratule sleampat
      woman=femeie
      women=femei
      .............................@borâtura borâtă pă borătanie.Te-a borât mă-ta d'ân picioare si-ai cazut in cap
      Vrei si-n rusa? vrei si-o muie? ca esti dependent bai ciukalata din chilot'
      madman=nebun
      madmen=nebuni
      si pentru neamu de la hurzicati
      goose=gasca
      geese=gaste
      child = copil
      children= copii
      foot = picior
      feet= picioare
      tooth= dinte
      teeth = dinti
      mouse = soarece
      mice = soareci
      Astea's plurale neregulate da' las ca te regulez eu pe tine boratura!.....o sa-ti bag un "s" de la singular la plural
      si pentru tine special:
      louse = paduche
      lice = paduchi
      🐛(bug)

      Ștergere
    2. Din Trivale,din Trivale ia o muie chiar matale🐙👉🏻👌🏻
      Feriti zboara kassu
      https://youtu.be/YDdbznlcGIU

      Ștergere
    3. Anonim20:31

      @ doru serban mare rîndaș la PROTAN, băgător de dejete in curul gainilor moarte pentru a le recupera ouțele.
      Indiferent cat te-ai zbate sa demonstrezi ca ai ceva bruma de dat limbi straine tu tot prostanac ramai bai gainarule.

      Ștergere
  10. Bă, gata! Când ăștia vor să ne-o tragă la pensii, voi vă dați mooie unul altuia...

    RăspundețiȘtergere
  11. Pai trage tzaganu' de hurzicari la mooie precum musca la kkt si kisu la ciukalata da'n chilotzi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alo..domnul Kinjal..la obiect va rog.
      Ce zici de jaful asta de "Patriot"..???

      Ștergere
    2. ..rade vere la ..Kinjal....!!~

      Ștergere
    3. Noul hit la Eurovision ; In Piata Rosie ...duios tankul din ..40 trecea...
      NB
      Problema-i ca mergea spre deosebire de T-14 Armata ..care a facut poc - pleosc..si a stationat in fata Oricii...care ..lacrima....!

      Ștergere
    4. Anonim09:24

      Aia vi-o servesc tie si famelei tale de nenorociti in ziua de Rusalii ca desert dupa ce va ghiftuiti cu friptane de gaini putrede la tava ,extrase de la PROTAN unde cu mandrie patriotica slujesti mai retardatule!

      Ștergere
  12. Neața, ia de luați o mooie mică să vă treacă greața

    RăspundețiȘtergere
  13. Ciobârlane, de ce nu te duci voluntar să lupți pentru orci?

    RăspundețiȘtergere
  14. Bă ciumpanzeilor, cică impozitul ăla progresiv nu va fi de 10 și 15%, ci de 10 și 40% 😁

    RăspundețiȘtergere
  15. Pentru ..orci ???..ezdi narod...

    RăspundețiȘtergere
  16. Bă, pe vremuri era un blog Zoo+9, acum avem un blog numai Zoo, condus de un huhurez și cu "chiriași" de alde Leo, Leon, Moș Martin, Tigri 2, Bibilcu etc. 😂😂😂 Vai de curul nostru... Oricum, Cufurezului i-a cam pierit glasul cu contributivitatea 😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim14:07

      @ anonim12 mai 2023 la 12:56
      Iar ți-ai băgat jedetul țn chizdocul mă-ti și l-ai lins ca pe o bomboană tip Kojak de te-a apucat greața ? Uite ia niște zama de pi țava pulii și te vindeci !

      Ștergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😂😂😂 Vorbești de Țiuzăr, nu-i așa? El acum e la ANAF să plătească rata la TAB.

      Ștergere
  18. Hop hop hop, Viurel useristu, moiustul, tristtu, să o ea la ceok

    RăspundețiȘtergere
  19. Io "pe caiet" de maine.Tocmai i-am terminat.....daca nu rezist incep de diseara.Am cont deschis nelimitat nu ca sarantocii "cu plafon/limita de suma"
    E drept ca si eu sunt parolist 🤞🏻

    RăspundețiȘtergere
  20. .....kisureaua viurea e fericit el are kerosenu si galenica,un fel de
    "mon amour Diana"

    RăspundețiȘtergere
  21. Țiuzăr pe TAB are poprire pe penzie 50%.Dupa "calculelele" ar mai fi de platit fo 70 de ani ca are penzie cat cifrimu da' fara vaucere
    Noi si el sa fim sanatosi sa ne cheme la sarbatorirea ultimei popriri

    RăspundețiȘtergere
  22. Imi trage..pentru rascheta Kinzal..doborita de ..Patriot😂😂🤣😂🤣😂

    RăspundețiȘtergere
  23. A incepuy CONTRAOFENSIVA !
    FUG RUSII PRECUM SOBOLANII..SI OKRAINIENII ÎI CALCA CU SENILA...

    RăspundețiȘtergere
  24. Care buey ciobarla? ca a mai inceput da fo 15 x
    care din ele? da zi si tu pe saptamani ca le perdem sirul 😁

    RăspundețiȘtergere
  25. Buey tu te uitai la reclame de arme la digi....
    alea de la amerloci cu airondom si patrihouts
    digi 24 e agentu' lor de vanzari.Digi face reclama sa-i incante pe prosti ...Maciuca baga banu'!

    RăspundețiȘtergere
  26. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cîti ani are fericita mamicuta ?

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Tot o baba...nasol...riscuri genetice marii
      De avea vre 25...nu era problema ..stia cu cine l.a conceput🤣😂

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  27. Bă Țiuzăre, dar Macrouul francez care-i însurat cu bunică -sa?😂

    RăspundețiȘtergere
  28. Viurel, înainte de Noapte bună, să ne ții kariciu- n mâna

    RăspundețiȘtergere
  29. Cică ieri, în Senat, s-a votat interzicerea hainelor din blană, așa că ciubenul de Țiuzăr se va îmbrăca de acum în colo în hârtie creponată și celofibră. În schimb, pentru Viurel s-a aprobat un amendament, să-și facă alendelon din părul de la kel. Așa deci, domn Viurelu, liber să ne tunzi kelu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu ma gindesc...am cojocel ..si hainuta din piele ..vopsita negru..ca mafiotii....:D

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. O sa.mi fac din blana de.Tigru..!

      Ștergere
    4. 😂🤣😛😜🤪😝🤑👹👹

      Ștergere
  30. "marea ofensiva" orkrainiana s-a incheiat.Slava orkraina!!
    Au luat ,oficial, 5(cinci)prizonieri si au "eliberat" aproape 3km2 (aprox un patrat cu latura de 54,77m,nici macar 55 de metri😀 .Si asta in camp deschis nu in localitate)) Rasu' curului! Au vorbit 6 luni despre contra-ofensiva lu'peste si s-a fasait totul in 2 zile
    amerlocii isi cer banii inapoi iar banditu ala de biden(viitorul pres al SUA maimutoiul ala batran si senil)impreuna cu mafiotul de fiu-sau
    fac spume peste spume.Zdrelinskii si mafia orkrainiana le-a halit bistarii!! Noua o sa ne ia zdrelinskii si bratul Chilia sa aiba pe unde-si duce graul in Africa, ala micu', Biden jr.Bani grei nene!!
    Iar mumia aia de mos bidden va fi in continuare viitorul pres pt ca el i-a servit cel mai bine pe producatorii de arme si cu el in frunte vor face triliarde de parai. Ciuca va cumpara contra imunitate pentru el si familia lui
    Slava Țiuzăr!
    Atata lucru pana si ciobarlanii il inteleg
    PS Baaa da o fi murit f'un orkrainian ca e mucles peste tot,nici macar fo roata desumflata ceva....
    Cica au murit intre 500 si 1000 de rusi???( la doar 5 prizonieri???)
    Io cred ca au stat cam inghesuiti rusii....Dar asa zic orkrainienii ca EI NU MINT NICIODATA!!
    N-ati vazut cum "ii citeaza"Tiuzar de fiecare data? Doar de Arestovici(ce nume!!) nu mai zice nimeni niiic.....eeee daca era rus Arestovici ala,atunci sa vezi urlete si mistouri la presa,tv,si blogu lu tiuzar
    BD si SVF !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 🤣😂🤣😂

      Ștergere
    2. Anonim08:25

      @Wey serban de la protan prostanac ca un cioban ,si te mai lauzi ca ai fost la h'artilerie,poate si acolo spalai gainile la cur ca sa faca oua ''curate'',stay cam prost cu aritmetica 3 km patrati inseamna un patrat cu latura de 1,73 km,adica,pentru a intelege mintea ta aia plina de alcool de proasta calitatea de la halta BIRTolomeu...1730 metri.Tarane din Trivale ce ne canti pe la cavale. Prost te-a mai avortat ma-ta cand si-o tragea cu un aurolac prin tufis pe ratul tau sa ma pis.

      Ștergere
    3. Esti bou cu tîte😂😂
      1m2 = un patrat cu latura de ..1m
      Pe cale de consecinta lojica..3 km2 = un patrat cu latura de ..3 km
      Clar baaă..boule "olimpiadist"

      Ștergere
  31. Anonim08:29

    https://www.facebook.com/reel/524978629463164/?s=single_unit

    RăspundețiȘtergere
  32. Anonim08:46

    In concluzie tot un prostanac precum fostul comandant de closte gravide au doborat doua elicoptere la revolutie cica asa le-a iesit la calcule precum ca radical din 3 000 000 ar fi 55 nu 1730,cu asemenea boi nu doborai nici macar o cioara rebela de pe antena de la Bod.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Viurele nu fi rău că te tragem pe gealău

      Ștergere
    2. Anonim11:49

      Io n-as avea nimic cu prostanacu' dar nu-l vezi ca e plin de jigodie si tot el sare la gatul pulii mele cu jinjiile fara sa-l provoc sau ba(le)g de sama.

      Ștergere
  33. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  34. Cezare, salutări de la fostul tau coleg Dobrițoiu, care ți -a transmis să -i mângâi koiu. Pe ăla stâng, că cică ești cam nătâng

    RăspundețiȘtergere
  35. Anonim12:41

    Hop, hop, hop,
    Părerea mea, otorizată*,
    E că bețâuu Curlione
    O loă la ceock !

    * Otorizare cf STAS 2345 EU-ISCIR 2022

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim12:42

      PS: adică Vio Kel Kiș i-a dat pe la mue nițel al său piș !

      Ștergere
  36. Anonim13:02

    Făcând o soccintă retrospectivă, am constatat că, bețâuu de Triviale, cică a vrut să-i dea o lecție dă limbi lu Kelu ce ne suje noo melu, pe nuj ce plurale neregolate din angleză, ca să-i arate el lui cine-i brozd, cine-i dăjdebd !
    Așea că, tontolăul cu creierii terci de la zama de pofoaica, a accesat goagălu și a extras nijde căcaturi d-alea de plurale, vrând să inducă impresia că cât dă deștept e el !
    Uite ici, ce am găsit și eo, dintr-un singur clic:
    ========================================

    Școala de Engleză - Fantastic English
    20 ianuarie 2020 •
    24 substantive cu forme neregulate la plural. Le știi pe de rost?

    man – men (bărbat, bărbați)
    woman – women (femeie, femei)
    child – children (copil, copii)
    goose – geese (gâscă, gâște)
    mouse – mice (șoarece, șoareci)
    fish – fish (pește, pești)
    foot → feet (picior, picioare)
    ox – oxen (taur, tauri)

    person – people (persoană, persoane)
    wife – wives (soție, soții)
    wolf → wolves (lup, lupi)
    elf – elves (elf, elfi)
    leaf – leaves (frunză, frunze)
    loaf – loaves (pâine, pâini
    knife – knives (cuțit, cuțite)
    half – halves (jumătate, jumătăți)
    tooth – teeth (dinte, dinți)
    foot – feet (picior, picioare)
    potato – potatoes (cartof, cartofi)
    tomato – tomatoes (roșie, roșii)
    cactus – cacti (cactus, cactuși)
    scarf – scarves (fular, fulare)
    sheep – sheep (oaie, oi)
    ===================================
    Bă, îs mai dăștept dăcât bețâuu di BIRTolomei ? Îs !
    L-a făcut el praf pe Kiuș al nost ? L-a făcut, o pulă ! Păi de ce o pulă ? Păi pen că, nici n-or trecut bine câteva ore, și tot bețâuu de Protan, ne învață și matematici avansate, despre cât reprezintă în conversie metrică fro 3 kiulumetri potraț !
    Ioi ! Doamne feri ! Atâta i-o treboit lu demiurjea de hurzâcani, care o studiat matematicile cu Spătăreasca craci mișto ! Câta muie ! Fără număr, fără număr !
    Poate că totul ar hi trecut neoptservat dacă nea menmed ăsta, care nici nu jdie cum se articolează corect prulalu substantivulu copkii, nu s-ar hi apucat să-i dea limbi în cur și lu Țiuzerile (slava Urcanina ce-a plecat la c/o) !
    Ooooooo ! Pfoaaaaaa !
    Slava prifesoru Vio !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim13:04

      Ura camaraz !

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. CUCU...del la Frunze nu se pune ..sic !!!

      Ștergere
  37. Anonim13:38

    Hop, hop, hop,
    Dobroițoi ș-a lui coleg*
    S-o ea la ceock !
    =====================
    * ceobârloiu plătitor taxe ANAF/CFI, pe viață, de CV TAB perdut

    RăspundețiȘtergere
  38. Si Sabrina zice...pula..pulaaa...pulaaaa

    RăspundețiȘtergere
  39. Anonim13:53

    E clar. Dupe o analiză intransigentă e evoluției fondului cultural dân ultimili zile, am concluzionat:
    hop, hop, hop,
    Bețâuuu de la Protan
    A loat-o-n ceock !
    și
    hopa, hopa, hopa,
    lu Dogssy tălâmbu
    cineva i-a rupt clanța !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim13:56

      PS: nu se pune ceobârlanul muci siur leo chept, care o ea constant în biuze, ceea ce începe să m-amuze !

      Ștergere
    2. Anonim14:00

      Pesese: iar pentru Coilinelu Nato Ics, care a condus cu deosebit profesionalism stabilimentul, vom trimite, deândată, prepunere de acordare a gradulu de jeneral brigadir cu o stea, la excepțional și de decorare, cu ordinul național în grad de mare cumandur cu spăz- ArMUYA clasan tâi !

      Ștergere
    3. Cu deosebita dragoste pentru Tigri 2 - (cu un i )si cu un -0I
      Esti bou cu tîte😂😂
      1m2 = un patrat cu latura de ..1m
      Pe cale de consecinta lojica..3 km2 = un patrat cu latura de ..3 km
      Clar baaă..boule "olimpiadist"

      Ștergere
    4. I AM THE BIG BOS !
      drept urmare ...DECRETEZ ..doua puncte !
      Coilinelu Nato Ics,...este retrogradat la grad inferior..adica Captain inferior in ultimul grad..pentru rezultate mediocre in munca de condusere a B..Armya INTERNATIONAL..si Galactic...
      Nu a luat Imediat dar imediat atitudine critica impotriva lu Motanelul KK-cios care vrea sa ne minjeasca bloaga ..cu lipsa lui de coltura aritmetica superioara de clasa a3a primara ..
      Am zis..!!

      Ștergere
    5. NB
      Mosile...daca ai iesit din scirba de SMC..cheama urjent pe aia cu tite mari si curul cit marfaru..cu o cheie franceza ..sa verifice conexiunile fortonaselor..
      Regula ieste
      rosu la rosu
      galbin la galbin si sa nu fie scurgeri..

      Ștergere
  40. Anonim15:00

    @Ciobane, vad ca esti mai prost ca si gainarul din BV.3 km patrati inseamna 3 patrate cu latura 1k, sau un dreptunghi cu L=1km si l==2km,sau o fasie dreptunghica lata de 1km si lunga de 3km--deci un npatrat cu latura radical din 3 km adica latura de 1,73km=1730 metri.
    Intreaba orice pustan de clasa a VI-a , prostanacule!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti cel putin TEMBEL..MOTANELE
      SA MERGI SA CIMPERI PAMÎNT SI SA.TI CALCULEZE DUPA FORMULA ASTA
      🤣😂🤣😂😛😜🤪😝🤑

      Ștergere
  41. Dupa haritmetica din Metropola Hurzicati !!
    Da un link cu definitia metrului patrat..!!
    NB
    dar un patrat cu latura de 1m....cum se cheama..????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recte...un patrat cu latura de 3 Km..cum se cheama la tine...??

      Ștergere
    2. Ezact BIbicule...:D

      Ștergere
  42. Anonim15:22

    Bă prostane care ej tu prostan, 1 kiulometrul pătrat (km²) este o unitate de măsură a ariei egală cu aria unui pătrat cu latura de 1 kilometru. Un kilometru pătrat este egal cu 1.000.000 metri pătrați (1.000 m x 1.000 m) sau cu 100 hectare.
    Dacă nu ai pe cine întreba, cetește dreq pe goagăl, că-ț dă și cu explicații, și cu desene, și cu exemple !
    Doamne feri, bă pe unde pula mea aț studiat ?
    Dă-le-o Vio, arde-i pe frecătorii de bainete

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim15:24

      Așa că recte măi Țiuzăre se keamă că ej ciobârloi ! Mai prost decât bețâuu din BIRTolomei !

      Ștergere
    2. Anonim15:27

      Bă ăsta cu TABu rătăcit, ai înțăles ? Ia, că ți-a desenat și Bubică cum stă mangafaua !

      Ștergere
    3. Asa Hacademiciene..doctor Honorius Cauza..del Frunze
      Dar 3Kiulometri per latura patratului ...??

      Ștergere
    4. Hi..hi..hi...sigur nu ti-a uitat gresarea la etajele supt erioare ..??

      Ștergere
    5. Anonim15:34

      Tot n-ai înțăles. Bă mocofete, dacă ai 10 pătrate cu latura de 1m, înseamnă că ai 10 mp ! Indiferent cum asezi pătratele astea. Dacă le pui pe toate cur în cur ai să ai o fasie lungă de 10m, cu lățimea de 1 m. dacă pui căte două, una lăngă alta, obții un dreptunghi de 5 m lungime și 2 lățime ! ASTA NU ĂNSEAMNĂ un pătrat cu latura de 10 m ! Acolo-s 100 de pătrate de alea de 1x1 M !
      Bă da briozd mai ej !
      Vios con Dios, ai cuvântul !

      Ștergere
    6. Anonim15:43

      Bă boule, scoate un carandaș și un caiet ca patrațăle și desenează/ fă kenarul la 1cmp. Adică 1cmp+ 1cmp și încă 1 cmp și ai în total 3cmp ! Ia vezi dacă din ăjdea 3cmp poți obține un patrat cu latura de 3 cm ! Nu poți, că, de-altfel, te vedeam aseară la Rumânii au talente !
      Ioi !
      4, stai jos !
      Vio, dă-i ceobârloiului !

      PS: bă, sigur se râde unii care mai cetește p-aciu, când dau de tembelismele lu ăla de-o arde cu găinile moarte, pe teme de angleză neregulată, ori alde Țiuzerete Șăfu, pe pribleme de aritmatică aplicată !

      Ștergere
  43. Anonim15:38

    Ce pretentzuri sa ai de la un biet cioban si un paznic de gaini moarte ,ambii betivani cu diploma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar..pentru distractie:
      Calculati un metru..STER!!!???
      ASTIA CARE V ATI INCURCAT LA ..SUPRAFETE..STATI SI BELITI OCHI..LA VOLUME

      Ștergere
    2. 🤣🤣🤣😂🤣😂

      Ștergere
    3. ....si justificati !

      Ștergere
  44. Anonim15:51

    Ura, slava Vio, cel mai bun și adevărat pretin al nieu ! Se vede că a studiat cu Rădășcan, cu Spătăreasca Cur Bombat, cu Poapa, cu Nițu, cu Șover, cu Rodica Panimaiș...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim16:21

      Matematicile cu Paval,istoria cu Anghel Popa(prof dr.) ,biologia cu Istrate(prof dr.) fizica cu Mezinu (dir adjunct) iar rusa cu Debren Oleh>Diriginta Popa Floarea (fosta Baitan) ,dupa 10 ani in aceiasi clasa a fost si gl.Danila,inainte cu vreo 4 ani a fost gl.Bahnareanu parca

      Ștergere
  45. Sa le dea..Bibicule
    Datorita lor..stam cu stremeleagul in sus si invatam haritmetica superioara de clasa a 3 a primara..
    Nu mureau ei..nu rezistau..eram si noi demult moghilizati pe crestele Carpatilor...

    RăspundețiȘtergere
  46. Anonim15:55

    Bă Țiuzăre, cân am plecat te-am lăsat într-o stare proastă, iar amu cân m-am înturnat te-am găsât prost de-a binelea !
    Ce dreq făcuș bade, ai mâncat din găinile alea moarte alu Madman Protan ?

    RăspundețiȘtergere
  47. Anonim15:56

    Bibicu să-m sugă lin DIKU !

    RăspundețiȘtergere
  48. Se contureaza repetentii blogului
    Unul era de asteptat..dar altul are si grad...maaare exagerat de mare🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

    RăspundețiȘtergere
  49. Anonim16:31

    Moaaaa, da ce emoțîî am, se aprokie 17 mai...
    Cea mai importantă zi a anulu (posibil ș-a ținținalulu în 4 ani și jiumătate, lu Țiuz să i-o punem, cu tonții, pe la spate)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim17:03

      Unde la Iasi sau la SMC Bucuresti,pe 17 si eu sunt la SMC cu baiatul artroscopie humerala...Sanatate si noroc,viata lunga ,pensie si mai lunga.

      Ștergere
  50. Anonim17:01

    Astia doi, ciobarlaul si cu gainarul au facut la Breaza si in orele de matematica se masturbau pe sub banca cu ochii la fatucele de la UCECOM,nu-i interesa matematica ,ei erau antamati ca olimpiadisti pe vara dar nicio grija veneau bietii parinti care cu papornita ,care cu desaga si aducea branzica si carnitza la profi implorand mila si zicand sa-i treaca si anul asta ca-s copii saraci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De faceati voi mate la Breaza cu ..CASALOTUL..NU TRECEATI DE ANUL 2

      Ștergere
  51. Fara atacuri la persoane...sterge..sau sterg eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim17:44

      nu su sunt de acord ! nu aprob !
      Cufureață minte creață să ne-o sugă cu dulceață !
      De acord cu Bibilicu, ce ne suje noo lin- dar foarte lin DIKU !
      Tot ce înseamnu muie pentru Cufurez. rez, e binevenit, indiferent de autor !
      Slava Țiuzăr !

      Ștergere
  52. Anonim17:35

    @cezare,huhu este persoana?Asta este un nemernic platit de ''organe'' ,sa ne dezbine si sa ne trimita prin tot felul de procese fara finalitate,securistul tot securist,mai ales daca este idiot ca huhureaza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar nu te mai lasa sa scrii..Motanele🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂
      Hai pupa.i mîna si te iarta

      Ștergere
    2. Anonim17:50

      Inca n-a zis nimic,gandeste incet,iti inchipui daca pentru el cfi este ziarist....sau plt vijdurel sau leo si toata gasca aia de plontoneri prosti si obraznici ,cu pretentii de jenerali.Mie imi este sila de ei!

      Ștergere
    3. Anonim17:55

      Aprob total recal pozițiunea Bibilicului !
      Muie veșnică tutulor Cufurezilor ! Niște rătăciț.

      Ștergere
  53. Anonim17:51

    Cezar13 mai 2023 la 17:44
    De faceati voi mate la Breaza cu ..CASALOTUL..NU TRECEATI DE ANUL 2
    ================================
    Bă rapandulex excrescendus homoroidis, de acord cu teoria ta cu FĂCUTUL ! Kestea e să înveț bă, nu să faci ! Că, de făcut am făcut și eo câteva materii de pomană, adicătelea participam la oră, dar eram absent total și trajeam d-un 5-6 în primele doo trimestre, ca să n-am fo sorpriză în trim 3 ! Asta înseamnă doar să te faci că faci ! A învăța, e cu totul altșeva, mai bradăre !
    Auz, cu Cașcalotu ! Păi de aia la tine 3 kmp e ca un cerc cât găoaza curulu !
    Ura Țiuzăr Imperatore la metru pătrat !

    RăspundețiȘtergere
  54. Coilinel Ix17:55

    1) Domn jeneral Mojiu am onoarea să vă salut, iar pe restul, de la mine în jos, să-i foot!
    2) Țiuzăr tambungiul să-și șteargă iute, dar iute de tot prostovăniile cu kilometri lui pătrați, altfel ne face de râs pe tonți. La fel și Akordeonul/Madmanul/Batmanul/Dorel, care acu-i sigur la Birtolomeu în gară la un păhărel. Și ăsta când din beție se trezește, scrie numai prostii și kriciul îl belește. După aia își șterge comentariile, la fel ca Vuiurelu kelu.
    Păi băă Țiuzăre, domn jeneral Mojiu, Viurelu + Birlicu au dreptate! Bă serjănt Bulă, 3 km pătrați, pentru mintea ta de cioben/ciobârlan, înseamnă o înmulțire între lungime și lățime (mai puțin la cerc). Astfel dacă orckranienii tăi au câștigat 3 km pătrați, atunci înseamnă șoșoiule, că au câștigat, poate, pe un front de 3 km lungime, 1 km adâncime. Dacă ofensiva a fost pe un front de 30 km, atunci ăia ai tăi cu care ții, au avansat fix o puoolă, adică 0,1 km(100 metri) în adâncime. Doamne, Doamne și Măicuța Domnului, cu ”specialiști” de ăștia Românika vrea să se apere? Bă Țiuzere, bă Dorel/Akord, bă mai repetați odată clasa a 3-a din școala generală!
    Akoarde, nu-ți șterge prostiile pe care le postezi. Lasă-le aciulea pentru posteritate!
    Țiuzăre, oricât de drag mi-e Viurel, matematica e matematică. Ia și intră pe un calculator și fă un radical de ordin 2 din 3 și-o să vezi că Viurelu kelu ș.a au dreptate.
    3) Mulțumesc domnului jeneral Mojiu pentru propunerea de avansare, dar trebuie s-o refuz. Mai am de stat pe foncția de șef de stat majur, până leatul instrucție face și are bătături de la porthartul pe bucile de la cur. Acum îmi dau seama cât de nepregătiț e unii, dar aleargă pe bloage ca nebunii.
    PS1. Bă Țiuzăre, bă, ai fost retrogradat de la gradul de maiur, la cel de serjănt, pentru că în clasa a 3-a ai rămas repetent;
    PS2. Țiuzăre, dar dacă te întreba Ifrim ”ce-i aia o furcuță”, cu siguranță că te-ai fi așezat în cur și precum Reddoagă/Grivei, te-ai fi lins pe puță;
    PS3. Țiuzăre, dacă lemnele alea ale tale ar fi drepte, fără cioate și fără a fi strâmbe, atunci 1 metru ster ar fi echivalent cu 0,7 metri cubi. Sau mai simplu, 1 metru cub de lemn de floc trebuie să fie echivalentul a 1/0,7 = 1,4 metri steri.
    ----------------------------------
    Vă salută coilinelul Ix pe toți, fără excepții, însă unii mai trebuie să-și completeze studiile gimnaziale, iar Viurel să nu uite să mai planteze niște sălcii pletoase și scorburoase.
    ---------------------------------------------------
    Hop, hop, hop, înafară de domn jenaral brigadier Mojiu și de la mine în jos, toți să o luaț la ceok!

    RăspundețiȘtergere
  55. Anonim18:03

    Vedeț bă ce însamnă să hii șăf de stat majur adevărat ? Pe vremea mea, hă hăăăăă, asta ierea persoana care conducea unitatea ! Comandiru lua căte un onor la raportul săptămânal, dădea câte un salut, se mai skărkina în cur, se mai încrunta la câte unu, mai adormea în fotel când vorghea cu câte unul...ce mai, barosan de barosan !

    RăspundețiȘtergere
  56. Anonim18:10

    Anonim13 mai 2023 la 17:03
    Unde la Iasi sau la SMC Bucuresti,pe 17 si eu sunt la SMC cu baiatul artroscopie humerala...Sanatate si noroc,viata lunga ,pensie si mai lunga.
    ==================================
    Bă bade, să ai noroc !
    Ca nu hiț prinș descoperiț, pe 17 mai e zioa dă naștere alu Țiuzăr al nost, Imperatoru Căprilor, Ceobârlanul Carpațâlor !
    La 68 cică încă ar mai potea face ravajii cu TABU 4x4 Hybrid

    RăspundețiȘtergere
  57. Coilinelu Ix18:52

    Pentru leatul cu băiatul cu probleme...De unde ești măi frate, ce probleme are copilul tău? Dacă ești din zona Moldovei și ai nevoie de o relație medicală în Iași,poate te pot ajuta

    RăspundețiȘtergere
  58. Da mai afonilor
    O suprafata de 3km2 rezulta dintr.o L = 2km x l =1.5 km
    Sau variante
    Ce.i greu?
    Noi am pornit de la alta premisa
    Al dreak daca mai stiu de la care🤣😂🤣😂🤣😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si sa fie foarte clar
      The Big Bos..are intodeauna dreptate..
      Guraaaaaa...nu mai rîde fara aprobare🤣😂🤣😂🤣

      Ștergere
    2. Coilinel Ix19:05

      Băă Pulake, serjantule, ai greșit? Bine măcar că ai caracter și ai recunoscut. Greșala recunoscută e pe jumătate iertată, așa că, drept pedeapsă, Fuga Marș și dă mâncare la căpri!

      Ștergere
    3. Anonim19:19

      Ai dreptate cezare si la multi ani pentru miercuri dar daca tot esti la tabla inmultirii si vad ca te pricepi ia zi-mi acolo la turma cum le socoti?
      iata una dintre probleme:
      -Doua capre si trei iezi
      Fac cinci mii de kakarezi
      dar trei capre si doi iezi?
      hai s'te-nvat, e simplu:
      Faci produsul mezilor
      Belesti pula iezilor
      Nu-ti convine rezultatul
      O mai suji pe-a lu' baiatu'
      E simplu si sunt sigur ca acolo la stana ai rabj dintr-ala de tii socoteala la lapte si la impartastina

      Ștergere
    4. Baaa Motanel..da radicalul..prntru ce ai bagat radicalul..iar acum nu.l mai bagi??

      Ștergere
  59. Îl așteptăm și pe "deșteptul" de Birtolomake să -și recunoască greșeala...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim19:40

      e muci din caoza de zamă de electroz ! pe vremea când ne-o dădeam în dinț, cu tățîî pe Mehedinț, ierea lucid numa cât dura starea de mahmureală, adică fro 3-4 ore, dupe care dădea iar cu mucii în fasole, îi înjura pe toț, până termina cocârțul, iar a doua zi, când vedea ce borăli cu jet a putut trage, de rușine dispărea din peisaj câteva zile ! acu e în starea de stază totală, cu creierii amorțiți, ca când ai ține un no-spa mai mult pe limbă !

      Ștergere
    2. Anonim19:43

      pîsî: ura, slavă Vios con Dios

      Ștergere
    3. Anonim20:01

      Stați colo la noapte că cînd iese din schimb și se inchide la birt.

      Ștergere
  60. Anonim20:00

    No ma ăstia cu puroaie-n pula,ati văzut ce se sfădesc cei di la Păpușile Mupetz de pe RTV, mai rau ca țîganii.pai la noi la stabor nu-i așe,ca cînd incepe judecata toți zbiara ,iși rup hainele de pe ei, pirandele isi ridică fustele si-țși arata curu apoi bulibașa bate cu linguroiu in ceaun si striga tare -No aș mo car(no taci mă pulă) -De-amu io grăiesc.Liniște deplina ,nu se aude decat cate o bășina prelunga sau un pîrțîit discret,de la făsui cu zama de curechi, Apoi bulibașa isi freacă barba alba si lunga si spune
    -Am auzît ca Piramidon,ficioru lu Buboi a futut-o pe HArjentina ,fata lu Danemarca și drept răsplata trăbă să-i dea mielu și s-o desfuta așa că Buboi s-o futa pe Danemarca si părțîle să sa impace.
    Dreapta judecată și tătă lumea-i mulțumită.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hop hop hop, Viurel, ai greșit subiectul, du-te iute pe Cufureață blog dacă nu vrai să o ei la ceok

      Ștergere
  61. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  62. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  63. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  64. Hai pa si-un praz verde.N-o sa mai sterg nimic de acum incolo,ca n-o sa mai am ce....
    Si asa ati devenit plictisitori,extrem de plictisitori.Vocabular din 50 de cuvinte din care folositi ......mai nimic,doar clisee obosite.Probabil vi se pare ca sunteti spirituali? haida de!....
    Mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim22:25

      sânii pupi în pulii, iar pe viurelu pe kelu

      Ștergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!