Google Website Translator Gadget

miercuri, 13 septembrie 2023

Anunt de ultimă oră. S-a dat aprobare! Cresc pensiile septembrie 11, 2023 admin Uncategorized Comisia Europeană a dat undă verde României pentru creșterea pensiilor și nu mai suntem nevoiți să ne încadrăm în acel procent de 9,4% din PIB, care a fost trecut de USR în PNRR. Pensii 2023. Majorarea pensiilor cu rata inflaţiei este stabilită prin lege, dar politicienii au acum un alt instrument pentru a veni cu creşteri pentru seniorii României. Pentru creșterea pensiilor însă, aceștia au două variante. Fie vor fi indexate cu rata inflației, fie vor fi calculate diferit, în conformitate cu noua lege a pensiilor. În acest moment însă, nu se știe ce metodă va alege Guvernul. Dacă se va alege prima variantă, cea a indexării cu rata inflației, pensia minimă va creste cu aproximativ 150 de lei. De exemplu dacă avem o pensie de 1.125 lei, care crește cu 14%, se ajunge la un venit de 1.282 lei. Dacă vorbim despre o pensie mai mare, de exemplu de una de 2.854 de lei, aceasta va ajunge, după majorare, la 3.253 de lei. De asemenea, nu este încă stabilit dacă majorarea va fi de la 1 ianuarie sau din martie 2024, după ce INS anunţă oficial rata inflaţiei. Comisia Europeană a dat undă verde României pentru creșterea pensiilor și nu mai suntem nevoiți să ne încadrăm în acel procent de 9,4% din PIB, care a fost trecut în PNRR. Potrivit unor surse guvernamentale, Comisia Europeană a fost de acord să elimine această limitare, informează Antena 3. În noul PNRR, statul îşi va asuma însă că toate cheltuielile pe care le va face cu plata pensiilor vor fi sustenabile. Comisia Europeană a cerut, de asemenea, ca noua lege a pensiilor să fie redactată mai devreme. Termenul agreat este luna noiembrie. În cazul în care Legea pensiilor va fi gata la timp, Guvernul ar putea recalcula pensiile, iar o creștere ar putea fi resimțită încă de la începutul anului 2024. O primă creștere a pensiilor ar trebui să vină din indexarea cu rata inflației La indexarea cu rata inflației, pensiile vor crește cu 150 de lei. De exemplu, dacă avem o pensie de 1.125 lei, care crește cu 14%, se ajunge la un venit de 1.282 lei. Dacă vorbim despre o pensie mai mare, de exemplu de una de 2.854 de lei, aceasta va ajunge, după majorare, la 3.253 de lei.

12 comentarii:

  1. Bravoo tov.Colacu...nu ca slana cu ochi...si-a dat lui si nevestii...!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bă Țiuzăre, la ce să te aștepți de la Colacu, măCiucă, sau Drula sula?

      Ștergere
  2. Daca se ia de la ofițerii maidanezi neterminati vor fi bani si pentru fratii nostri de arme gen Corneliu Flavius Ifrim din Onești.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Milogu of Onesti...ne-a depasit demult la venitur( Casa moca..prescuri ..linte si orez de la UE..etc)

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    3. cr a spus

      Ce incredere puteti avea in CSM, CCR si tot ce este legat de justitie?
      Pentru magistrati nu conteaza contributivitatea din moment ce pensiile magistratilor (de serviciu) este in mare parte in acest sistem si putin pe contributivitate (sistemul public de pensii). Va dati seama ca din 21000 (pensia medie a unui magistrat) cel mult 30% exista contributivitate si restul de la buget. Pe magistrati nu-i intereseaza contributivitatea in cazul lor. Habar n-am ce au discutat astia cu Gorghiu.. Un lucru e clar (nespus direct de magistrati, ci indirect): vrem sa iesim tot la 50 de ani. Vrem sa avem in continuare pensiile actualizate, nu indexate intr-un fel sau altul ca la 'prostime'. Vrem sa se calculeze ultima luna din salariu. Ce sa se modifice? Un pic asa, vedem noi.

      Ștergere
    4. reddog13 septembrie 2023 la 15:47...
      Iti vine rindul....potaie !!!

      Ștergere
    5. Claudiu Marin spunea...
      Un punct de vedere
      Mesaje primite

      B V aq spus
      14:52 (acum 12 minute)


      Pentru domnul Paul Puiu. Mai citiți încă odată parte din conținutul linkului postat și atunci o să înțelegeți:

      „Conform surselor guvernamentale, soluția prezentată de către specialiștii din România la Bruxelles este supraimpozitarea cu 20% a părții de necontributivitatea din toate pensiile speciale. Această formulă se va aplica și pensiilor magistraților, dar și celor din domeniul apărării și siguranței naționale.”

      Atenție! supraimpozitarea cu 20% a părții de necontributivitatea.

      Deci. Singura variantă este să ridice plafonul de impozitare de la 2.000 lei la 4.000 lei / 10% având în vedere că nu poți supraimpozita pensile de la 2.000 lei în sus pentru că și așa sunt micii, deci, ridici plafonul la 4.000 lei după care aplici supraimpozitarea de 20%.

      Raspuns
      Nu ati inteles bine.
      Pensiile contributive sau componenta contributiva a pensiilor de serviciu se impoziteaza cu 10% ce depaseste deducerea la impozit de 2000 lei.
      Conform intentiei guvernului, tot ce depaseste componenta contributiva a pensiei de serviciu ar urma sa fie supraimpozitat cu 20%.

      Ștergere
    6. A facut asta un kk-t din blogul lu HUHU....!!

      Ștergere
  3. Sa taie tot ce trece peste 4.500

    RăspundețiȘtergere
  4. Ura, am scăpat! UE a hotărât că tot ce trece de 4000 să se impoziteze cu 20%. Kișu, Țiuzăr și- Azorel, au belit sula la fel!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!