Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 6 august 2011

SI EI MAI GRESESC!!


FURIE la Washington: calculele după care agenţia Standard & Poor's a scăzut ratingul SUA conţin o eroare de 2.000 de miliarde de dolari

de Andrei Luca POPESCU
Pentru a evita retrogradarea, SUA ar fi trebuit nu doar să crească plafonul datoriei publice, ci şi să dezvolte un plan credibil pe termen lung, susţin oficialii S&P
Administraţia de la Casa Albă a reacţionat cu indignare ieri noapte, la anunţul că agenţia Standard&Poor's a degradat ratingul SUA de la AAA la AA+, după ce a observat că analiza care a dus la această decizie conţinea o eroare de aproximativ 2 trilioane (2000 de miliarde) de dolari.
"Un raţionament viciat de o eroare de 2 trilioane vorbeşte de la sine", a spus o purtătoare de cuvânt a Trezoreriei SUA.
AFLĂ MAI MULT: Care vor fi EFECTELE retrogradării ratingului SUA
Oficialii Trezoreriei au primit analiza S&P vineri după-amiază şi au semnalat imediat agenţia că a greşit calcularea deficitului SUA, umflându-l cu 2.000 de miliarde de dolari. Agenţia a recunoscut greşeala, dar nu şi-a schimbat decizia de a degrada ratingul de ţară al SUA, relatează CNN.
Citeşte şi Reacţia dură a Chinei la problemele SUA: "Unchiul Sam, ciuruit de datorii"

"Analiza lor este mult deplasată, dar ei nu cedează", a mai spus oficialul Trezoreriei. Unele surse citate de CNN au calificat decizia agenţiei drept una politică.
AFLĂ MAI MULT: Standard & Poor's: Ratingul SUA ar putea fi redus din nou. Vezi în ce condiţii
Pe de altă parte, şeful rating-urilor suverane de la S&P, John Chambers, a respins criticile Casei Albe: "Nu contează ca diferenţă materială - nu schimbă cu nimic faptul că raportul vostru dintre deficit şi Produsul Intern Brut va continua să crească în următorii 10 ani".
Pentru a evita retrogradarea, SUA ar fi trebuit nu doar să crească plafonul datoriei publice, ci şi să dezvolte un plan credibil pentru a contracara datoria ţării pe termen lung. Oficialul S&P a mai explicat că decizia a fost luată pentru că lucrurile s-au mişcat prea încet, în ce priveşte majorarea plafonului, iar lupta politică a fost prea mare.
Politicienii de la Washington au început deja să critice administraţia Obama, un senator de South Carolina cerând demiterea imediată a şefului Trezoreriei, Timothy Geithner. Totuşi, John Chambers, oficialul S&P, a explicat că vina este împărţită de mult mai mulţi: "Este o problemă care datează demult, din această administraţie şi din cea anterioară".
Agenţiile de rating încearcă, de câţiva ani, să-şi repună pe picioare credibilitatea, după erorile dinaintea marii crize financiare din SUA, din 2008. Un comitet din Congresul SUA le-a numit "pârghii esenţiale în mecanismul distrugerii financiare", după ce modelele lor extrem de optimiste au dus la acordarea de evaluări de top instrumentelor ipotecare care mai apoi s-au prăbuşit, scrie New York Times.
Pe de altă parte, decizia de ieri vine tocmai în sprijinul acestei recredibilizări: o degradare a datoriei federale americane este o decizie controversată, criticii agenţiilor de rating acuzând că aceste instituţii au refuzat să o pună în aplicare până acum.

2 comentarii:

  1. Vezi Cezare daca n-ai vrut sa hai modeda de hargint cum zicea pe vremuri profesoru Rugina?
    Da ce-i cu tine nepoate, ori hesti suparat?

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim00:58

    For most up-to-date news you have to visit internet and
    on internet I found this web page as a most excellent web site for newest updates.


    Look at my web site AleidaEYagin

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!