Google Website Translator Gadget

vineri, 23 septembrie 2011

"VA TREBUI SĂ REVIZUIM TOT CEEA CE ŞTIAM". Reprezentantul României la CERN explică,  ce înseamnă răsturnarea teoriei lui Einstein

de Corina VÂRLAN
Fizicienii Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN), de la Geneva, care au lucrat la experimentul numit Opera, susţin că au descoperit că particulele subatomice elementare numite neutrini s-ar putea mişca cu o viteză mai mare ca cea a luminii, considerată până acum de cercetători ca fiind viteza maximă ce poate fi atinsă.
Fizicienii Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN), de la Geneva, care au lucrat la experimentul numit Opera, susţin că au descoperit că particulele subatomice elementare numite neutrini s-ar putea mişca cu o viteză mai mare ca cea a luminii, considerată până acum de cercetători ca fiind viteza maximă ce poate fi atinsă.
Acest rezultat poate schimba în întregime felul în care privim Universul şi poate să infirme teoriile cunoscutului fizician Albert Einstein.
"Înainte ca datele experimentale să poată să se afirme ca teorie, acestea trebuie verificate, pentru că ele contrazic felul în care vedem Universul", a declarat pentru gândul Nicolae Zamfir (Foto), reprezentantul României la CERN şi directorul general al Institutului de Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei".
"Sigur cei care au desfăşurat cercetarea au luat toate măsurile de precauţie", spune Zamfir atunci când vine vorba despre acurateţea cercetărilor realizate în cadrul experimentului Opera.

Pentru a se afla un răspuns clar în ceea ce priveşte rezultatele obţinute de către fizicienii de la CERN şi pentru a vedea dacă, într-adevăr, neutrinii pot călători cu o viteză mai mare decât cea a luminii, se vor desfăşura noi măsurători. "Se vor ocupa de acest lucru multe persoane pentru că rezultatul ar putea revoluţiona fizica".
"Nimeni nu se aştepta la acest rezultat"
"Este o problemă extrem de importantă care trebuie lămurită. Probabil va mai dura puţin timp, dar lumea trebuie să fie sigură înainte de a spune dacă aceasta este adevărată sau nu", explică Zamfir.
Dacă rezultatele se vor confirma, "teoria relativităţii va trebui revizuită pentru a se putea explica datele experimentale obţinute. Undeva este o problemă mare. Nu ştim ce efecte concrete va avea acest rezultat, pentru că nimeni nu se aştepta la aşa ceva. Dacă se dovedeşte, sigur că va trebui să revizuim tot ce ştiam", a declarat reprezentantul României la CERN.
Citeşte şi "Teoria lui Einstein ar putea fi răsturnată: s-a descoperit particula care se mişcă cu viteză mai mare decât viteza luminii"



 
Şapte miliarde de oameni şi un satelit care cade azi pe Pământ: cine va fi ,,norocosul"? 

42 de comentarii:

  1. Stelian P.
    Unul dintre rezultatele acestei descoperiri ar fi posibila calatorie in timp, din fericire doar in mod individual.

    RăspundețiȘtergere
  2. @STELIAN- va salut! Deci ziceti ca in mod individual? Nici macar secretara nu putem sa o luam?!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar porcotalii - verzulii , tot individual ... sau ei pot face treaba si in grup ??

    RăspundețiȘtergere
  4. Stelian P.
    @CEZAR
    Cred ca m-am grabit putin. Calatoria poate fi virtuala adica il putem vedea pe Ceausescu dar nu putem discuta cu el. Asta inseamna ca putem "merge" si cu secretara. Tehnic mai ramine de stabilit cum o sa-l vedem pe iubitul conducator, pe un ecran ,ca o holograma....

    RăspundețiȘtergere
  5. @STELIAN- parerea mea fata de acest laborator-CERN ,este ca cel mai mult ii intereseaza sa descopere o modalitate de fabricare a antimateriei!! Celelalte chestii sunt mai mult de acoperire.
    Cine produce antimateria-detine arma suprema si controlul total al planetei si nu numai...

    RăspundețiȘtergere
  6. Stelian P.
    @CEZAR
    Este foarte posibil sa ai dreptate. Iata insa ca expresia "unde dai si unde crapa" are multe sensuri.
    Daca se confirma descoperirea asta atunci chiar ar fi o revolutie in fizica cu urmari greu de imaginat. Calatoria in timp ar fi doar una. Asta ar insemna de exemplu ca orice infractiune ar fi usor de elucidat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Desteptii lu' peshte ...
    Antimateria in contact cu materia = anihilare completa cu degajarea unei cantitati imense de energie (chestia aia cu e=m*c2) ... Presupui ca produci antimaterie ... unde , in ce , o pastrezi ?

    Ca si treaba cu posibilitatea aparitiei unei "gauri negre" in experimentele lor ... cica nu va fi periculoasa pentru ca va fi mica - mica de tot ... Mica - mica ... dar cu o gravitatie imensa ... gravitatie care va atrage tot ce este in jurul ei (inclusiv lumina) , prin asta marindu-se , adica avind o gravitatie din ce in ce mai mare ... Si atunci ce te faci (daca mai are timp cineva sa "se faca") cu o "gaurica neagra" oricit de mica ... pentru ca n-o mai poti stapini ... Chestia asta nu este ca obisnuitele "gaurici negre" care pot , chiar isi doresc ele insele , sa fie stapinite ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu numai ca ar putea fi elucidate orice infractiuni ... dar ar putea fi evitata aparitia multor timpiti ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Stelian P.
    @CEZAR
    Ai vazut cum o simpla discutie l-a suparat pe un Einstein mai mic ?
    Pe viitor cred ca ar trebui sa precizezi ca te adresezi doar catre "Desteptii lu' peshte..." ca sa nu implici in discutii si geniile.

    RăspundețiȘtergere
  10. Stelian P.
    @Anonim 09:00
    Stau unde vreau si nu am nevoie de aprobarea ta pentru asta.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Stelian-Buna dimineata! Fiecare se baga in seama dupa cum il duce neuronul! Nu-i cazul sa ne nacajim din asta!
    PS. Chestia cu gaurica neagra este se pare, cat de posibila!!

    RăspundețiȘtergere
  12. PS.Einstein mai mic-problema ridicata de tine cu antimateria,este cunoscuta si de pionieri!!
    Vasul in care se presupune ca ar putea fii pastrata este facut teoretic din campuri magnetice!

    RăspundețiȘtergere
  13. Stelian P.
    @CEZAR
    Nu ma necajesc din atita, am anticorpi. Imi pare rau ca unii si cind au dreptate in loc sa foloseasca argumente logice te fac timpit si cu asta si-au dovedit (cred ei) superioritatea. Probabil ca daca ar vorbi in mod civilizat ar crede lumea ca sunt straini, nu romani.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Stelian-,,La Micutzul" este un subiect si mai ales cateva opinii cel putin interesante!!
    Veniti cu o parere?(este evident ca eu as vrea!!)

    RăspundețiȘtergere
  15. Stelian P.
    @CEZAR
    Am citit acum subiectul si atit el cit si comentariile mi se par pertinente. Sunt de acord ca fiind in NATO avem cele mai mari garantii de securitate si sper sa nu uitam ca le datoram asta in primul rind americanilor si paradoxal lui Bin LADEN care l-a convins pe Bush jr. ca are nevoie de un cap de pod la Marea Neagra.
    Impartasesc temerile lui Basescu mai ales ca el are acces la alte informatii din surse mult mai credibile decit cele la care au acces cei care il injura de zor.
    Trebuie sa ne inclinam in fata celor puternici ? Se poate altfel ? Eu zic ca nu si doar cind o sa avem si noi o economie comparabila macar cu cea germana o sa putem sa ne dam liberi si independenti, deocamdata nu suntem asa si prefer "tirania" americanilor decit egalitatea islamista din Iran sau raiul egalitarist din Coreea de Nord. Nu ne place dar trebuie sa intelegem ca nu suntem egali cu SUA.
    E corecta afirmatia ca noi suntem cei mai mari dusmani ai romanilor. Asta este si un motiv al textelor mele mai ironice la adresa noastra.
    Nu cred ca altii ne-au pus sa ne distrugem. Noi am furat sistemele de irigatii nu americanii, noi am sustinut 15 ani un ARO falimentar si am umplut armata si internele cu rable care consumau cit un TAB, cei care fura si umplu puscariile nu ii acuza pe altii ca i-au pus sa fure ci se pling ca au fost prinsi din cauza lui Basescu, vamesii si politistii de frontiera care se tem acum de elicoptere ca de necuratul nu au fost pusi de straini sa fure,romanii nostri (e adevarat, ceva mai bruneti) au speriat Europa, nu hotii nemti sau englezi si....ma opresc aici.
    Nu inteleg de ce, in cazul unui conflict din Republica Moldova, Romania ar fi obligata sa intervina militar. A mai fost un asemenea conflict si nu ne-a chemat nimeni sa-i aparam. Deocamdata R. Moldova e o tara libera si independenta si daca lor le place asa nu vad de ce ne-am amesteca noi.

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  17. @21:35(@un incurca lume ratat)
    inteligentule!!!Pe la tine nu trece trenul??
    Poate folosesti sapun,domnia ta idioata!!
    Tu ce ai facut in afara faptului de a semna cu mandrie anonim=las
    unu' ca tine!

    RăspundețiȘtergere
  18. Stelian P.
    @Anonim 21:35
    Am facut destule dar din pacate atunci posta secreta functiona doar intr-un singur sens:
    - spre Bucuresti. Spre unitati cred ca nu aveau mijloace de transport.

    RăspundețiȘtergere
  19. @Stelian P
    Ziceti "Am facut destule dar din pacate atunci posta secreta functiona doar intr-un singur sens:
    - spre Bucuresti."
    E o declaratie cam ... riscanta, nu gasiti?
    Atentie, bucuria recalcularii pensiei Dvs., in acest caz, s-ar putea sa nu tina prea mult. Ati vazut si proiectul de lege care urmeaza sa opereze noi taieri. PERSONAL, NU SUNT DE ACORD CU ACESTA (chiar daca nu sunt vizata).
    @CEZAR
    PARACIOSULE!

    RăspundețiȘtergere
  20. Stelian P.
    @ELENA
    Nu vad nimic riscant in ce am scris iar sensul era ca am trimis rapoarte dar nu am primit raspuns.
    Atentie, despre ce bucurie vorbiti ? Am spus de nenumarate ori ca inca nu am primit decizia si aia e baza pentru mine nu tabelele de pe net. Ma credeti, dar nu am primit nici scrisoarea ? Proiect de lege ? Am vazut atitea proiecte de lege care in forma finala aveau in comun doar limba folosita asa ca....
    Va rog totusi sa-l postati aici si as purta cu placere un dialog, poate ne citeste cine trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  21. @Elena ,Stelian -buna dimineata!
    @Elena- @CEZAR
    PARACIOSULE!
    26 septembrie 20----Desi vorbesti pe inteles/Eu nu te pot pricepe!!Pe cine si unde am parat??!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Stelian P.
    @CEZAR
    Buna dimineata ! La noi chiar ca pare frumoasa.
    Ard de nerabdare sa vad ce ni se mai taie. Din partea mea.....

    RăspundețiȘtergere
  23. Stelian P.
    @ELENA
    In ultimele ore am primit pe Info o invitatie din partea d-lui Col. (r) ing. VOINEA Ion.
    Nu insist si nu bat niciun apropo dar as fi bucuros sa-mi confirmati daca este aceeasi persoana cu Col. (r) ing. VOINEA Ion (Zona Militari)sector 6.

    RăspundețiȘtergere
  24. TOP GUN
    Stelica draga,
    Ce sa-i faci dragutule domn,daca o anumita categorie de cititori,fanii tai intra-n sevraj si daca scrii si daca nu scrii,includem si geniile!!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA TUTUROR
    P.S. Vezi daca esti de cartea recordurilor, cu commenturile tale!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. @Stelian P
    1. Eu am primit raspuns de fiecare data cand am raportat ceva. Ma rog, nici nu a fost de prea multe ori. Dar la care rapoarte nu se primeste raspuns?
    2. Dupa felul in care "combateti" e clar ca va creste pensia.
    3. Ma refer la un proiect de lege care a fost postat pe blogul lui Plano 10, dar cu care nu sunt absolut deloc de acord.
    4. Nu il cunosc pe dl. Voinea si nu am de unde sa stiu daca e vorba de identitate de persoana.
    Nici macar in ceea ce va priveste nu pot sa afirm cu certitudine ca Dvs., cel de azi, sunteti aceeasi persoana cu Stelian P cel din august care isi imagina ca il urmaresc (misiune de la Dl. Dogaru) sau cu cel care zicea ca se va onora de o promisiune ... florala in oct. 2011.
    Elena

    RăspundețiȘtergere
  26. Stelian P.
    @ELENA
    1. In general am primit si eu raspuns. Cind am propus in scris, cu argumente tehnice, ca in loc sa cheltuim zeci de miliarde de lei (vechi) pe niste rable, in loc sa cumparam masini adevarate, nu am primit raspuns. Cind am avut onoarea sa fiu chemat la minister, pentru alte probleme, mi s-a reprosat ca vreau moartea (unde am mai auzit cererea asta ?) PRIN INFOMETARE a bietilor muncitori de la ARO. Nu doream moartea nimanui asa ca am acceptat ca oamenii aia sa produca ceva total inutil dar sa nu moara din vina mea, deci sunt si eu vinovat ca n-am facut nimic.
    2. Dupa cum combat de cel putin un an de zile, chiar sustineti ca de atunci stiam ca imi creste pensia ? Stiam si atunci exact ce stiu si acum (cu probe, nu cu tabele care pot fi gresite).
    3. Daca e vorba de proiectul cu cei 15% pentru comunisti sper ca va adresati dogarienilor, nu mie. Eu l-as vota cu ambele miini dar stiu ca e discriminatoriu si pina se probeaza in justitie ca PRICINA a fost (sigur !) informatorul CI-stilor, pleaca bietul lingau intr-o lume mai buna. Idem si seful lui care a ajuns militar fara acceptul securitatii (si fara multe note informative) tot asa cum sunt eu cardinal la VATICAN.
    4. Sincer, in legatura cu d-l Voinea, regret ca l-am contrat. Daca o serie de colonei imi murdaresc gradul si merita toate "complimentele" mele,dinsul imi trezeste sentimente paterne, mi se pare ca trebuie protejat.
    Cel cu misiunea de urmarire e ruda foarte buna cu mine, chiar ma inlocuieste, asa cum se intimpla in acest moment deoarece titularul vine de la restaurant.
    Cel cu promisiunea sunt eu, dar inca nu am avut ocazia sa ajung in capitala mult iubita (mai ales de banateni). Nu ma luati in serios acum, vorbeste alcoolul din mine.

    RăspundețiȘtergere
  27. TOP GUN
    Stelica,
    Tu consumi alcool asa in creierii dupa amiezii,????precis sarbatoresti killer-irea d-nei invatatoare ,l-a ciufulit pe bietu'ala mic si si-a luat-o!!!!! Sa nu lasi amprente,ce-o sa faca fanii fara tine????? Intra-n sevraj,iar domnitelor le-ai promis ca le astepti cu flori,recte pe Elenush.....Hai ca n-oi saraci tu acolo ptr cativa creitari ......Mai,Stelica,deci tu nu esti bucurestean????Nu esti din regat????Ei lasa ca te aclimatizezi tu oriunde,lumea te 'iubeste',femeile,(s-a dus vremea falnicei' 'Venetii'',aici am ceva retineri,in privinta declansarii unor pasiuni?????))))))
    O SEARA EXCELENTA TUTUROR!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  28. TOP GUN
    Stelica,
    Nu-ti fa probleme,faptul ca esti provincial,asta nu inseamna nimic,tu esti un' DIAMANT' la purtator,tu stralucesti de departe.....!!!!!!Mai exagerez si eu nitel ca asa-i la 'tinerete''.....Eu oricum,am credit la iertarea ta si abuzez putin de dragalasenia ta proverbiala!!!!!PAROL!!!!!!!
    O SEARA EXCEPTIONALA!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  29. @Stelian P
    1. -
    2. Si totusi, conform tabelelor, pe unde va situati?
    3. E vorba de un proiect tampit care ii vizeaza, vezi Doamne, pe fostii securisti care au facut si au dres, bla-bla-bla. Cine poate defini politia politica? La ce ne raportam? Daca aceasta lege va trece, cred ca vor avea de suferit foarte multi oameni absolut nevinovati. In fine, sunt multe de discutat pe tema asta, dar categoric nu aici e locul.
    4. Ma bucur ca v-ati simtit bine ieri dupa masa. Si alcoolul face parte din normalitate. Eu sunt cafeino-dependenta, asa ca inteleg ca fiecare are "pacatele" lui.

    @TOP GUN
    Ma asteptam ca cineva care e nascut in aceeasi luna cu mine (chiar daca e cu 3 ani mai tarziu) sa fie de partea mea. Ma enerveaza chestia cu brunetica focoasa!

    RăspundețiȘtergere
  30. Stelian P.
    @ELENA
    2. Conform tabelelor, zice un prieten ca sunt pe plus, dar nu cu cine stie cit.
    3. De acord ca proiectul e timpit si discriminatoriu din start. Stabilirea in cadrul legii se face doar de catre instanta pentru fiecare caz in parte si asta inseamna munca multa, bani si in primul rind probe. Proiectul e vechi si apare mereu in perioade pre-electorale.
    Politia politica se poate defini in continutul legii.
    4. Si eu m-am bucurat, mai ales ca mi-am vazut citiva fosti colegi. Azi avem sedinta de bilant, ieri a fost doar incalzirea. Dupa ce si-au dat seama cu cine au de a face chelnerii ne-au promis ca azi fac aprovizionarea, caci ieri i-am lasat pe sec.

    RăspundețiȘtergere
  31. @Stelian P
    Ce sedinta, ce bilant, ca nu pricep!
    Va doresc distractie placuta si nu uitati - in viata e bine sa faci de toate, dar cu masura!
    Elena

    RăspundețiȘtergere
  32. TOP GUN
    Elenush,
    Eu nu tin cu nimeni,din cand in cand cu dreptatea(de cele mai multe ori).Brunetica focoasa din amintitele tinereti ale lui Stelica,sper ca nu esti tu,el zice ca a fost in tineretile lui un MARE DON JUAN,(eu n-as prea crede),dar Dumnezeu in infinita lui intelepciune a pus termen de valabilitate pe JUCARIILE BARBATILOR,corect nu,ca d-na lui Stelica,sa-l ia pe drept caraus la cumparaturi,bonus ptr. ce-a suferit la tinerete din pricina DON JUANULUI!!!!Misto,nu??????Asa ca zi mersi ca nu esti tu BRUNETICA FOCOASA,sau vroiai sa fii??????
    O ZI EXCEPTIONALA TUTUROR!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  33. Stelian P.
    @ELENA
    Aveti dreptate cu sfatul dar era bine daca mi-l dadeati ceva mai de dimineata, acuma imi functioneaza radarele doar cu 50%. Din fericire m-a invitat un coleg la o ciorba de burta si ne dregem pina la urma.
    Bilantul era in urma activitatii de luni, de la acelasi restaurant. Colegul care platea a considerat ca meritam un bis si ne-a convocat si ieri. Ciorba de azi o platim nemteste si cu un efectiv mult mai redus.

    RăspundețiȘtergere
  34. De 2 zile incerc sa postez si nu reusesc. Ceva se intampla si nu stiu ce.
    In fine, sa speram ca s-a rezolvat.
    @TOP GUN
    Habar nu ai cat stie/poate ierta o femeie la un barbat. Nu voiam sa fiu eu brunetica focoasa, prefger sa raman aceeasi satena cu ochi verzi ca acum ... mai are importanta cati ani?
    @Stelian P
    Sa speram ca ciorba de burta si-a facut efectul si radarele functioneaza la capacitate ... normala.

    RăspundețiȘtergere
  35. TOP GUN
    ELENUSH,
    Poate ierta ,dar nu poate UITA!!!!!!!Esti de acord cu mine?????Acum la 50 si ceva sau peste 60, ce performante sa mai prinda DONI JUANI de profesie.???Traiesc si ei din amintiri,super tare>>>>>
    Stelica,
    Sper ca la ciorbita de burta ai asortat si -un vinisor!!!!!Da, nu te-ai MATOLIT prea tare,ca noi te vrem DE 'STRAJA PATRIEI'!!!!!!
    WEEKEND EXCELENT TUTUROR!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  36. @TOP GUN
    "... ca si uitarea e scrisa-n legile omenesti!" Noi, femeile, stim si sa ne prefacem ca uitam.
    In alta ordine de idei, tu, ca barbat, gandesti aiurea rau de tot despre ... varstele barbatilor. Si varsta de 50 de ani, ca si cea de 60 de ani are farmecul ei.
    Si tot in alta ordine de idei, cred ca ... l-am pierdut pe Stelian P. E in convalescenta.

    RăspundețiȘtergere
  37. Stelian P.
    @ELENA
    Nu sunt in convalescenta, chiar ma simt foarte bine, ceeace le doresc tuturor.
    Muncesc la un laptop ca sa-l dotez cu toate programele necesare, fac update-uri si asta imi maninca deocamdata timpul in mod placut. (incerc si o serie de programe piratate dar sper sa nu afle politia).

    RăspundețiȘtergere
  38. TOP GUN
    Elenush,
    Ti-ai dat seama draga mea ,ca uneori gandesc prin prisma unei femei ,alteori prin prisma unui barbat,depinde din unghiul din care este abordata 'problema'!!!!! Nu-mi derutez nici prietenii,hai sa zicem ca nici pe adversari....Uneori imi place sa ma joc de-a soarecele cu pisica,ma amuz si eu,tu nu????? De Stelica,nu-ti face probleme ,el e puternic ca un taur ,sau ca un leu,se face ca ne baga in sperieti si apoi Dumnezeu cu mila!!!!!Stelica,fa-i ce-oi face cu pirateria dar sa nu te prinda doi si-un sfert,sau cei din tura de serviciu ai lui 'ALTFEL',nu vrem sa aterizam la mititica cu portocale si tigari!!!! Vezi ce faci,ca noi te vrem pe baricade!!!!!Si nepotelul cu cine mai face lectiile???? Ai grija de tine Stelutza,Bulinutza....,da-i cu laptopul pe fereastra,ia-ti unul performant!!!!Hai c-oi merita si tu ceva bun!!!!! O SEARA SI UN WEEKEND MINUNATE!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  39. We are a gaggle of volunteers and starting a brand new scheme in our community.
    Your web site provided us with useful info to work on. You've done an impressive process and our entire neighborhood will be grateful to you.


    my homepage ChristiniaKNegri

    RăspundețiȘtergere
  40. Hey! Someone in my Facebook group shared this website with us so I
    came to give it a look. I'm definitely enjoying
    the information. I'm bookmarking and will be tweeting this to my followers!
    Great blog and brilliant style and design.

    Feel free to surf to my weblog - ClaudBMackillop

    RăspundețiȘtergere
  41. A fascinating discussion is definitely worth comment. I
    do think that you need to write more about this subject matter,
    it may not be a taboo matter but generally folks don't discuss such issues.
    To the next! Many thanks!!

    Check out my weblog - BeatrisCBrys

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!