Google Website Translator Gadget

marți, 15 noiembrie 2011

Franţa tremură de „febra italiană"


                           In Italia, premierul desemnat, Mario Monti, a început discuţii pentru formarea unui guvern tehnocrat, în Franţa s-au accentuat temerile că ţara ar putea fi viitoarea victimă a crizei datoriei.
"Europa trăieşte orele cele mai dificile de după cel de-al doilea război mondial, probabil ora cea mai dificilă", declara ieri cancelarul german, Angela Merkel, la congresul partidului său, Uniunea creştin-democrată (CDU, conservator). Ea a subliniat că fiecare generaţie se confruntă cu o sfidare politică, iar actuala generaţie este supusă unei probe istorice - trebuie să demonstreze că Europa poate ajunge la o cotitură cu criza financiară. „A venit timpul pentru un avans spre o nouă Europă" pentru că, „dacă euro eşuează, Europa va fi cea care va eşua". Discursul cancelarului vine pe fondul scenariului evocat de Der Spiegel la care ar lucra guvernul federal - al unei posibile ieşiri a Greciei din zona euro în cazul în care noul Executiv de la Atena ar refuza să conducă programul de austeritate la care s-a angajat faţă de partenerii europeni.
                                          După ce Italia a înlocuit Grecia şi a devenit centrul anxietăţii în criza datoriei, investitorii s-au focalizat asupra Franţei, care se teme că va deveni următoarea victimă a crizei pentru că pieţele şi Bruxellesul nu par convinşi de noul plan de austeritate al guvernului pentru a contracara degradarea situaţiei economice.
După Grecia şi Italia, urmează Franţa?, se întreba retoric presa internaţională constatând că rata dobânzii la  creditele de stat pe zece ani ale Franţei, 3,4%, este de acum de aproape două ori mai mare decât cea acordată creditelor  Germaniei, chiar dacă este încă de două ori inferioară celei percepute Italiei.
                                             Temerile Parisului
Deşi Franţa şi Germania dispun fiecare de cea mai bună notă posibilă atribuită de agenţiile de rating, celebrul „triplu A", percepţia celor două state de către investitori este, de fapt, diferită. Iar difuzarea „din greşeală" joia trecută a unei informaţii a agenţiei Standard&Poor's asupra unei viitoare scăderi a notei celei de-a doua economii a zonei euro a accentuat nervozitatea pe pieţe. Incidentul a intervenit la câteva săptămâni după „lovitura" agenţiei Moody's, care anunţa un termen de trei luni pentru a determina dacă perspectiva „stabil" ataşată notei Franţei va rămâne justificată.  Comisia Europeană a accentuat pesimismul ambiant şi estima că noul plan de austeritate anunţat de guvernul francez nu este suficient pentru a reduce deficitul public de 3% din PIB şi a cerut Parisului „măsuri suplimentare". Ministrul Bugetului, Valerie Pecresse, a exclus un al treilea plan de rigoare înaintea prezidenţialelor din aprilie-mai 2012 şi a asigurat că are în rezervă „6 miliarde credite în cazul unui accident de creştere" în timpul anului. Preşedintele Nicolas Sarkozy a făcut în ultimele luni din rigoarea bugetară şi din menţinerea celor „trei A" cheia realegerii sale în faţa contra-candidatului socialist, François Hollande.
Il Cavaliere, înlocuit de Cardinal
                                               Economistul Mario Monti, pre­­mierul desemnat al Italiei, nu­­mit şi Cardinalul din cauza pru­­denţei, a trecut cu succes ieri primul examen pe pieţe după emisiunea de obligaţiuni de stat pe termen de cinci ani şi s-a concentrat pe alcătuirea noii echipe guvernamentale, după plecarea lui Silvio Berlusconi, Il Cavaliere, acuzat că a subminat credibilitatea ţării. Monti, cu reputaţie de competenţă şi independenţă cât a fost comisar european, a promis asanarea conturilor italiene şi reintrarea pe drumul creşterii. Ieri, după prima emisiune de obligaţiuni după desemnarea lui Monti ca premier, Italia a reuşit să obţină 3 miliarde de euro graţie unei cereri considerate „corecte", dar ratele au atins vârfuri, semn că situaţia rămâne fragilă.
Trezoreria, care intenţiona să obţină între 1,5 şi 3 miliarde euro din titlurile emise, şi-a atins obiectivul maxim datorită unei cereri de 4,4 miliarde, iar investi­torii, care au primit favorabil nu­­mirea lui Monti, consideră că Italia nu are pentru moment probleme de solvabilitate. Potrivit analiştilor, după tensiu­­nea maximă de săptămâna trecută pe pieţele secundare unde se schimbă titlurile datoriei deja emise, ratele dobânzii au crescut în operaţiunile de luni, semn al diminuării nervozităţii. Economiştii avertizează că sentimentul asigurator al pieţei rămâne fragil şi cel mai slab semnal care ar demonstra că Italia nu face totul pentru a reforma economia, se va vedea rapid în preţul pieţelor de  obligaţiuni. Un avertisment adresat lui Monti în timp ce Italia prevede să emită în 2012 titluri de stat de circa 400 miliarde de euro.                               
de     GABRIELA ANGHEL
                                                 
   
  Asa va arata Franta dupa criza,spre disperarea lui SarKo.....                                                                                           

27 de comentarii:

  1. Dar noi tremuram fara motiv?:) Odorica

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi stam ...cel mai bine! am luat primii masurile de auster. Tremuram deci numai pt. ca sa facem ...miscare! Salutare si o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. E off-topic dar e prea hazoasa sa nu o postez si aici.

    15.11.2011
    Scrisoare deschisa caprei vecinului
    “Sa fim bine intelesi”, cum ar spune geniul carpatin Boc, situatia este urmatoarea:
    • Ca urmare a “inghetarii” nici o pensie nu creste. Dar asta nu inseamna ca nu scade”....
    Honor et patria.............

    Eu cred ca de data asta fuhrer-ul nu se adreseaza caprei ci chiar supusilor sai.

    RăspundețiȘtergere
  4. Astia in speranta de a avea cotizanti...cred ca ar fii in stare sa....
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut prietenii din NEW-YORK SI MOSCOVA !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mare tevatura cu aceasta recalculare sau revizuire.Si cam totul a pornit de la niste baieti smecherasi care si-au masluit pensiile pe baza zecilor de amendamente la L164 , baieti care acum pierd masiv si pe buna dreptate.Noul lege insa da si ea ceva rateuri in sensul ca alti baieti smecheri si-au introdus in categoria venituri fel de fel de sponsorizari(de miliarde de lei vechi), indemnizatii de pe la comitete si comitii etc.Probabil ca in etapa urmatoare( cativa ani buni) va functiona legea noua a pensiilor iar baietii smecheri pe L164 vor trebui sa accepte situatia de fapt. Nici un organism nu le poate da dreptate celor ce si-au smecherit pensiile prin metode conjuncturale. In perspectiva insa , o corectie a legii pensiilor militate(lege numai pentru structurile militare)se impune cu luarea in considerare a intregii activitati a unui cadru militar. Propuneri in acest sens au fost si vor mai fi. Pe baza contributivitatii( veniturile tuturor cadrelor militare sunt acum incluse in tabelele institutiilor de profil)se poate crea un algoritm de calcul in care sa fie incluse functiile avute de-a lungul carierei, esaloanele , locurile de munca etc In maximum un an se poate ajunge la aplicarea unei legi drepte , corecte si care sa reflecte intreaga cariera a unui cadru militar nu elemente conjuncturale.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bei esti destept, tare destept! Daca s-ar fi dat pensiile dupa "calitatea, cantitatea si importanta muncii", atunci totul ar fi fost in regula! Asa...tot un cacat tipic romanesc!
    Eu am iesit pe 164 si nu conjuctural cum spui tu. Ma vor arde la punga cu 30% in curind. Ce sa fac, sa stau ca Cezar cu degetul in nas?
    Nanase

    RăspundețiȘtergere
  8. Nanase -pensia nu se da dupa "calitatea, cantitatea si importanta muncii". Se da dupa CONTRIBUTIE!
    Dupa -ce ai zis tu se da eventual salariul si din el deriva contributia. Ce zici e grele pt. bibilica ta!
    PS Nu sta ca Cezar(mie mi-a crescut! am primit retroactiv de la 01.01) baga-ti degetul inn anus si din cand in can mai umezeste-l! Pa

    RăspundețiȘtergere
  9. Cezare sa-ti sugi degetul ala...

    RăspundețiȘtergere
  10. @CEZAR
    Buna dimineata !
    Am observat tirziu cum arata Franta. La 24 ian. cu ocazia noii manifestatii decisive acolo ma ascund.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Stelian-Buna dimineata! Am vrut sa fac si eu un bine celor care vor ..emigra!!!(ma bag si eu..tot acolo!!!)

    RăspundețiȘtergere
  12. SALUT PRIETENUL DIN MIAMI_FLORIDA!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nexus_point says:


    Mare atentie ca scenariul este cel din 1989. Atunci nu au reusit ocuparea si destramarea tarii. Acum forteaza o ultima incercare, ei, aceiasi care au fost si in 1989, pionii sionismului mondial. Pentru a crea o noua ordine, este absolut necesar sa o darami pe cea veche, or pentru asta e nevoie sa creezi cat mai mult haos la toate nivelurile, inclusiv demonstratii. Daca se poate cat mai sangeroase. Asta au ei nevoie. Este factorul ultim si strict necesar pentru a invada tara, reprezinta alibiul necesar pentru “interventie” mascata. Atata timp cat este liniste nu au cum sa isi puna in aplicare planul. Tocmai de aceea se intampla ceea ce se intampla, se atenteaza premeditat la siguranta si drepturile cetateanului, pentru a-l forta sa iasa in strada vrand nevrand. Au nevoie de demonstratii. Mare atentie. Este un scenariu bine ticluit care daca nu este cunoscut in amanunt se poate intoarce impotriva tarii si a poporului roman. Este o agenda, un plan minutios si bine pus la punct. Nimic nu este intamplator, absolut nimic. Sfera politica are nevoie de demonstratii mari, de aceea provoaca crizele si tiranizeaza cetatenii. Stapanii lor din umbra le traseaza sarcini precise. Ei au nevoie de demonstratii pentru a avansa cu agenda globalizarii, si Romania le sta in cale. Mare atentie ca se joaca o diversiune.

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim
    Se pare ca esti un mare adorator al unui tip ce seamana leit cu Adolf.
    Ai capul plin de scenarii si diversiuni.
    Adevarul este simplu.
    Tot ce spui sau gandesti este pe dos.....

    RăspundețiȘtergere
  15. SALUT SI VIZITATORUL DIN CALIFORNIA !

    RăspundețiȘtergere
  16. TOP GUN
    Cezarica si 'virtualul Stelica',
    Eu zic sa emigram sau sa ne 'ascundem' intr-o destinatie mai cu staif,adica in 'perfidul Albion,'nu ne stresam,nu vom fi in zona euro,lira engleza e cea mai tare la ora asta,basca ,ca avem ocazia sa experimentam 'live' ce este monarhia constitutionala si,eventual sa schimbam niste idei cu nutisor,si cu Stelica,daca avem diferende si nu cadem la pace, jucam rock,paper,scissors,nu-i asa dragii mei!!!!! ?????Si-i dam sah mat reginei ......la figurat!!!!!!!!,sper sa-l coopteze regina pe Stelica,nu,nu sa-i faca condurii,pe post de consilier,s-o consilieze el,pe diverse teme ca sunt multe si la englezii astia,sper sa nu crape regina si sa moara' sony' de fair play-ul lui Stelica!!!!!!I'm kidding zau asa,ha,ha si hi,hi!!!!!!
    UN WEEKEND EXCEPTIONAL TUTUROR SI SA FITI IUBITI!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. @TG.-ca sa ne schimbam optiunea,trebuie sa ne convingi..!!
    Astept(am) sa ne prezinti oferta U.K.!
    Sanatate la maxim!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Daca vreti sa rideti va recomand o caricatura buna:

    http://www.academiacatavencu.info/actualitate-politichie/bursa-barfelor/ponta-si-crin-cu-suspendarea-prinsa-n-suspensor-100961.html

    RăspundețiȘtergere
  19. Pentru cei care vorbesc despre armata dar nu prea au trecut prin ea va recomand un filmulet de 8 minute:

    http://www.gandul.info/magazin/video-ce-ascunde-o-parada-militara-perfecta-8986063

    RăspundețiȘtergere
  20. Pai eu cred ca cel mai fain loc de emigratiune este ...CUBA !
    Are tot ce vrei si cu sufletul si cu trupul si cu ...Si a mai liberalizat si piata pe anumite segmente.
    Trabuc, plaja, femei frumoase si...gloante americane ! VIVA LA REVOLUCION ! VIVA CHE ! Ce CHE ?

    RăspundețiȘtergere
  21. mie-mi place ca atat ungurii cat si cubanezii au doua lucruri bune,da buneee!!!!
    unguroaicele si cubanezele!!
    In rest ma distrez excelent citind tampenii pe bloguri cum ar fi:

    Elena spunea...
    18 noiembrie 2011, 20:54
    CRESTE NR. CERERILOR ADMISE PE REVIZUIRE (OUG 1/2011). Inca una la Tribunalul Salaj - Dosar Nr. 4906/84/2011.

    PS Pana la 160 000 mai e un pic.Si sunt cereri nu sentinte hi,hi
    Don corleone

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu acum ma distrez dar ce vrea dogaru???
    Sa participe si el la spolierea poporului???
    Ca dupa cum a scris,habar n-are ce a scris hi,hi

    "SCMD intentioneaza si poate sa devina in 2012 coloana........., un vector care sa nu poata lipsi din strategia tuturor fortelor politice interne sau externe care conlucreaza de zeci de ani la spolierea fara precedent a Romaniei."
    Don Corleone
    18 noiembrie 2011, 18:35
    Anonim spunea...
    Asta de mai sus e mai tare decat Catavencu
    Cum bine zicea cineva:Sa radem cu(de)dogarienii
    Don Corleone

    P.S.Sa vezi cum navalesc acum "gloatele" formate din 1-2 lingai
    18 noiembrie 2011, 18:38

    RăspundețiȘtergere
  23. Eu nu va mai trimit bancuri.Mai bune ca astea "nu se eczista"


    Anonim spunea...
    Asa da "colaborare"


    Pe infoM apare la ora respectiva

    Lt Col Dumitru Rinciog says:
    Noiembrie 16, 2011 at 1:32 am
    Domnule Raul Dancuta,
    Daca tineti la adevar, asa cum sta bine oricarui jurnalist, atunci publicati si articolul semnat de col Dogaru, pe acest subiect, postat pe pagina principala a blogului SCMD.
    Cu stima si urari de succes,


    Dupa numai cateva ore d'nul Dancuta "se executa" si posteaza materialul respectiv pe site-ul infomondo,bineinteles doar in cateva fragmente si bine periat de injurii.Aveti link-ul mai jos
    http://militar.infomondo.ro/

    Urmarea???E taree!!Imediat pe blogul scmd central apare "vestea" ca si infoM combate :
    Va redau titlul,"InfoMondo Militar despre noua ofensiva a Puterii impotriva SCMD, declansata la 14.11.2011"
    dupa care din nou link-ul te trimite la infoM

    Si uite asa arunca d-nul ranciog cu milogeala la infom si cu lauda la dogaru si le-nvarteste pana le ameteste
    In rest am "toata stima" pentru acest comportament manipulator
    Don Corleone
    16 noiembrie 2011, 22:28

    RăspundețiȘtergere
  24. mai-mai says:

    Nu si-a impus nicio conditie. Dogaru v-a jucat pe degete. A folosit banii vostri pentru a-si face lui si gastii lui imagine. Au platit avocati din cotizatiile tuturor membrilor de sindicat pentru cativa ofiteri cu grade superioare carora li s-au marit pensiile. Bani pe care i-au facut, liderii de sindicat din judete, bara/bara cu avocatii. Pe 12.12, teoretic, se judeca recursul in interesul legii. Daca i se admite recursul procurorului general toate dosarele carate prin instante nu mai au niciun efect. Bani, multi bani, pierduti aiurea. Daca i se respinge recursul nu se mai aplica deciziile de recalculare. Din cca. 82.000 de pensionari militari, vreo 60.000 sunt subofiteri si maistri militari – la toti acestia le-a crescut pensia, la unii chiar cu mult. Asa ca // li se va aduce pensia la nivelul avut anterior. Abia in acest moment se poate pune in discutie constituirea comandourilor. Dar nu pentru a da guvernul jos, ci pentru a taia gaturile lu tov. dogaru si acolitilor care au nenorocit (zic subofiterii) peste 60.000 de oameni. Ei, cine castiga din toate acestea ?! Puterea galbena unde s-a refugiat dogarianul sef pentru a fi protejat de furia multimii. Iar voi, bieti latratori, ce ziceti ?! Ham…ham…

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!