Google Website Translator Gadget

vineri, 11 noiembrie 2011

Până când puşcăria ne va despărţi __________________________ de Grigore Cartianu



Grigore Cartianu


„Bine că nu a luat mită în kile de cartofi şi carne de porc, împuţitul dracului. Nu ne mai scapă Dumnezeu de hoţi?!”
                             Cam aşa sună, în exprimarea frustă a unui cetăţean din Cluj, exasperarea în faţa hoţiei generalizate. Mesajul a fost postat ieri, la ora 16.50, pe site-ul www.adevarul.ro.
Adevărul e că românii le-au încercat pe toate, dar tot acolo au ajuns: la primari de o nesimţire revoltătoare. Îi alegi pe unii, îi schimbi cu alţii, încerci şi cu ceilalţi, şi tot aşa până când îţi dai seama că au trecut 20 de ani, s-a dus o bună parte din viaţa ta şi n-ai trăit încă fericirea de a scăpa de hoţi. Parcă e un blestem: la alegeri speranţele sunt mereu mari, apoi dezamăgirile sunt cumplite. Furia de a taxa o ceată de borfaşi politici te face să pui ştampila, orbeşte, pe oricine altcineva, care la rându-i se va dovedi a fi o canalie din specia răpitoare. Şi chiar dacă nu era în momentul alegerii, va deveni cu siguranţă în timpul mandatului, când se va trezi în bani ca porcul în bostani.
Cazul Sorin Apostu este elocvent. Un nimeni în politică, tânărul PDL-ist a ajuns primar al Clujului graţie popularităţii pe care o avea Emil Boc în oraşul transilvănean. În 2008, şi un catâr, dacă scriai pe el„garantat Emil Boc", ajungea primar în Cluj-Napoca. Oraş cu buget mare, deci şi cu tentaţii mari.
În ultima vreme au tot apărut semnale că unele licitaţii se derulează ciudat la Primăria lui Apostu. Mai ales cele cu mize mari, de ordinul milioanelor de euro. Cuvântul „şpagă" se plimba pe buzele tuturor celor care aveau de-a face cu marile contracte ale Primăriei. Iar acum, odată cu găbjirea tânărului edil, ni se dezvăluie şi un amănunt familial: în combinaţie era prinsă şi doamna Monica Apostu, soţia descurcăreţului primar. Cabinetul de avocatură al doamnei Apostu a constituit o frumoasă curea de transmisie a şpăgii dinspre partenerii privaţi ai Primăriei spre conducătorul aceleiaşi instituţii. Mecanismul era înfiorător de simplu: domnul Apostu semna contracte cu firma X pe bani publici, doamna Apostu făcea încasări de la firma X în privat!
Implicarea nevestelor de politicieni în combinaţiile publice ale bărbăţeilor lor este o boală păcătoasă, care ne macină din vremuri străvechi. În deceniile din urmă, legendară a fost ambiţioasa tovarăşă Elena Ceauşescu, care nu s-a lăsat până nu a ajuns numărul 2 în stat. Iar de acolo, dă-i abuzuri şi nenorociri...
După prăbuşirea comunismului, nevestele de politicieni n-au mai vânat puterea pentru ele, ci pentru vitejii lor soţi. Ele, rămase în umbră, au vizat doar avantajele perverse ale puterii: bani, vile, contracte, deplasări în ţări exotice... Dar pentru a ajunge la ele, s-au implicat activ în sforării. Şi, mai important, şi-au împins de la spate bărbăţeii: du-te, bagă-te, nu fi mai fraier ca alţii!
Atunci când lăcomia feminină s-a întâlnit cu dorinţa de parvenire masculină, totul a degenerat în hoţie bolnăvicioasă. Iar clinchetul cătuşelor a devenit fundalul sonor al unor existenţe predispuse la dezastru. Este şi cazul familiei Apostu din Cluj-Napoca.
Până când moartea ne va despărţi, îşi jură bărbatul şi femeia în prima lor clipă de soţ-soţie. Până când puşcăria ne va despărţi, ar putea să-şi jure politicienii cu mâna lungă şi ambiţioasele lor neveste...
Grigore Cartianu

=================================================================================

RobertDeva

Blog Archive


 

15 comentarii:

  1. Anonim11:06

    Robert Horvath spunea...


    @ CEZAR
    Elita romaneasca nu a disparut. Am descoperit prin blogul dumneavoastra
    un adevarat patriot si un om de reala cultura. Aplaud pozitia dumneavoastra impotriva extremismului de orce culoare. Indraznesc de la distanta sa va strang mana.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim11:20

    Cezarel = elita !?!?
    Stiam RH-ule ca esti timpit... dar nici chiar asa ...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim- ai doua variante:
    -sa-ti bagi unghia in gat si sa te sufoci ca pitigoiul!!
    - sa-ti faci aparitia si cu ceva material sa intri si tu in randul ,,ellitei"(sic)

    RăspundețiȘtergere
  4. @ RH- aprecierile dumneavoastra ma onoreaza!! Totusi sa nu exageram-e foarte posibil sa faca apoplexie unii sau altii......!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim12:57

    Robert Horvath spunea...


    BRAVA DOMNULE CEZAR
    @ Cezar
    Multe si calde felicitari pentru prezentarea exceletei carti despre
    maresalul Antonescu. Se pare ca mai sunt militari interesati de recuperarea
    istoriei si iesirea din minciuna.

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim17:52

    Cezarele ... eu am vrut sa te ajut ...
    Vezi ca RH-ul te injura pe la Plano ... te-a facut "intelectual" ... Mai mare jignire nu cred ca ti se poate aduce !

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim20:13

    :) O seara frumoasa, Odorica

    RăspundețiȘtergere
  8. @Anonim-se pare ca ai ales varianta pitigoiului !!! Este optiunea ta si ti=o respect!!
    @Odorica- crezi tu? cu chinezoaica pe retina????

    RăspundețiȘtergere
  9. Cezare daca nu rupi prietenia cu RH sa stii c-ai incurcat-o cu mine! Ati ajuns sa ma vorbiti pe la spate si miine poimiine poate ma si aranjati pe la spate.

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim09:04

    E... acum sa te vad cezarelule ... Cum te descurci cind doi buni 'preteni' de-ai tai (rh-ul si curdeleul) sint 'la cutite' ?

    RăspundețiȘtergere
  11. @All - eu nu am prieteni !! Am doar colaboratori-mai buni sau mai putin buni!
    Incurajez diversitatea de opinii-fara a se ajunge la atac la persoana.Ironiile,criticile ,umorul fin sunt bine venite! Punct.

    RăspundețiȘtergere
  12. PS. D.C care-mi cere....... este un fals ,o clona ,un jegos! Dati klik pe poza si va convingeti!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnule Cezar
    Sunt onorat .. Am vrut sa renunt la postarea adevarului dar gestul dumneavoastra ma face sa continui. Cu riscul de a fi
    injurat repet ca oameni ca dumneavoastra dovedesc ca Romania nu a disparut. Valorile vor razbatea din nou la suprafata mai devreme sau mai tarziu.
    Asistam si pe acest blog la un fenomen extrem de grav si unic in felului lui. Ultima speranta de a indrepta lucrurile este armata si simtul ei de onoare.
    FASCISMUL ANTINATIONAL

    Pentru prima data in istoria politica asistam la un fenomen nou cu totul inedit.
Romanii se ridica impotriva lor insasi. Clasa politica aliata cu elita intelectuala se infasoara cu drapelul antinational, sfaramand cu furie tot ce au creiat generatile precedente. O natiune intreaga refuza sa se uite in oglinda findu-i rusine sa fie roman. SUB REGIMUL Basescu DISTRUGEREA CULTURII NATIONALE ESTE iINSTITUTIONALIZATA, DEVENIND POLITICA DE STAT. Maneaua inlocuieste imnul national.
Statuia lui Eminescu este daramata, limba romana este considerata un pericol, iar folclorul uitat cu desevarsire. Noua inchizitie lustruieste catusele. Cei care se ridica impotriva noului tip de fascism,impotriva ICR-ului, sau au putina demnitate, sunt declarati dizidenti. Ei trebue desfintati. Identitatea nationala trebue sa dispara, poporul devenind o turma. Ora prea tarziului se apropie. FASCISMUL ANTIROMANESC TREBUE OPRIT !

    RăspundețiȘtergere
  14. ION COJA : SUNT ALATURI DE ROBERT HORVATH IN APARAREA
    ARMATEI ROMANE !

    Sau, pusa întrebarea mai practic, ce facem? Ne alaturam sau nu la actiunea d-lui Robert Horvath? Iar când spun actiune ma gândesc ca dumnealui, d-l Horvath cunoaste proverbul “nu mor caii când vor câinii”, ca va persevera pe drumul cautarii si afirmarii adevarului.
    Într-o tara a libertatii, cum este America, stiu cât de mult este pretuit adagiul evanghelic potrivit caruia nimic nu te face mai liber decât cautarea, gasirea si afirmarea neconditionata a adevarului. Sunt multi românii din Statele Unite care gândesc ca d-l Horvath, iar eu personal asteptam cu toata încrederea sa se iveasca cineva, dintre cei plecati din tara, care sa rupa tacerea si sa rosteasca raspicat adevarul despre Holocaustul din România. Caci nimic nu poate fi mai normal, mai legitim decât sa afirmi ce crezi, ce stii ca este adevarat.

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!