Google Website Translator Gadget

duminică, 23 decembrie 2012

1989 - ,,ARDE" aeroportul Timisoara !!______________________________By Czar



Revoluția Română din ’89 – MONTAJ VIDEO
*****  Noaptea tarziu !,, Revolutia" se desfasura probabil, conform planului stabilit!
                                Ne apropiam de Craciunul insangerat , ce avea sa pecetluiasca soarta unei familii si-a unei natiuni , recunoscuta de altfel, ca pasnica si cu frica de Dumnezeu!!
                                   Evenimentele se succedau cu repeziciune. Deja puteam afirma ca aveam experienta - fel de fel - de la salvat  militieni din mainile,, comandourilor revolutionare" , la cautat si eventual nimicit teroristi .                      Prin cimitirele orasului, prin muzeul Banatului sau catacombele Timisoarei, ,, teroristii" isi faceau simtita prezenta !!        Noi actionam.    Scotoceam  pe acolo pe unde se primeau informatii - oare cine dadea informatiile? - ca teroristii isi fac de cap !!  Si asa cum ii sta bine unei armate , rezolvam problemele si readuceam linistea  pentru o perioada mai lunga sau mai scurta , dupa caz. Dreptu-i ca, in tot acest timp nu am vazut nici - un terorist , de nici-o culoare.!!
                                   TAB-urile faceau ordinea. Poarta unitatii era larg deschisa si circulatia deosebit de intensa . Unii veneau , altii plecau . Toti cu acelasi gand - sa apere revolutia! De cine? Sincer  nu prea aveam habar , dar trebuia s-o aparam!!??.
                                  Ora 1.30-2,00 !! Rumoare!!. Aeroportul Timisoara , civil si militar a fost atacat si se pare , chiar ocupat!!.
                       Se incropeste la repezeala o,, forta expeditionara" formata din 5-6 tab-uri si directia aeroport - sa rezolvam problema , ca de obicei !
      Din timp de pace , aveam planuri in acest sens si facusem multe recunoasteri in teren chiar si cu tehnica aferenta misiunii. Aveam planuri de cooperare cu alte forte - unitatea de tancuri , cu fortele existente in aeroport in mod permanent. Totul ca la carte , pe variante de actiuni , cu semne si semnale de recunoastere , harti legaturi radio etc.etc.!!
                      La ce bun? Astea erau pentru inspectii si controale , pentru antrenamente Pentru a se putea raporta :suntem pregatiti in orice moment.!
       Si uite ca veni si momentul. Cam naspa , nu se potrivea de nici un fel , cu acele situatii la care gandeam noi. Dar totusi , eram in misiune de lupta , cu cartus pe teva , de zile bune. Aeroportul , parea a fi ocupat! Si atunci , in buna traditie ostaseasca , trebuia sa actionam, confor planurilor in vigoare. Ce poveste , ce planuri/?! Cine sa se mai uite pe planuri?                                                            Subunitatea care ar fi trebuit sa actioneze , nici macar nu era in unitate. Facea tabara la munte .  Acolo a ramas pana la sfarsit. Tehnica blindata , deja era imprastiata prin oras . Vana din aia , care trageau din toate pozitiile - chiar trageau -,intr-o noapte m-am intors cu tab-ul, cu patru roti impuscate,.S-au numarat peste 20de lovituri pe partea stanga a blindajului !!
                                   In acest context, cam neclar pentru cei mai multi , s-au luat la nimerela 5-6 taburi ,care erau prin apropiere. S-au facut echipaje , culmea din ofiteri si 1-2 militari in termen(acesti militari erau pentru Directia Lucrari in economie si cea mai mare grija a noastra ,era sa nu ne impuste ACCIDENTAL noaptea prin tab) si directia .............Aeroportul
                              Printre ofiteri , intamplator sau nu, eram cativa(si subsemnatul) care actionasem in subunitatea de interventie si cunosteam foarte, foarte bine traseul , variantele de actiune, semnalele, chiar si pe unii comandanti ai aeroportului cu care trebuia sa cooperam. A fost un mare noroc , a fost elementul care se pare ca ne-a salvat!
                                    Dupa cativa km prin oras , am pierdut orice legatura radio cu unitatea de baza. Cu greu si sporadic mai reuseam sa realizam cate o legatura intre noi . Am stabilit sa refacem coloana in afara orasului , inainte de a ne angaja pe drumul spre aeroport si sa hotaram pe ce traseu ne deplasam. Asa am facut. Din fericire toate blindatele au ajuns . Cei care aveam experinta -actionasem in subunitatea de interventie ,la antrenamente-,dupa ce  am supravegheat un timp activitatea aeroportului ,de la 7-10 km distanta ,am stabilit sa intram in viteza in aeroport !! Nu se sesiza nici-o miscare suspecta. Era intuneric bezna. Niciun semn  nu ne arata ca acolo se duceau actiuni de lupta. Am incalecat si cu o viteza care ne permitea sa nu dispersam coloana,am intrat direct in Aeroportul militar, pe un traseu pe care il facusem de multe ori la antrenamente. Si asta ne-a ajutat!
                         Am patruns in forta si ne-am dispersat in dispozitivul de aparare cunoscut si ...liniste! Toate luminile stinse.
                         Dupa o vreme,realizand ca nu se intampla nimic , cu unul din tab-uri ne-am deplasat in fata turnului de control si am coborat ,  Am inceput sa dam din aripi in directia turnului , convinsi fiind ,ca suntem observati cu aparate cu infrarosu   de catre cei ce se aflau in punctul de comanda.In sfarsit,se aprinde o lumina si apare ofiterul aeroportului, cu care realizam cooperarea.
       Noi: -Hai domnule ce faceti , dormiti cu totii pe aici?
               -Aaa ...... salut, voi sunteti?
               -Pai ce, asteptati pe altii?
               -Nuu ................,dar nu ne-a spus nimeni ca o sa veniti!!??
    Am realizat ca ceva nu era chiar  in regula , dar atunci nu am inteles. Am pus-o pe seama noptii, oboselii samd !!
                    Ne-am aranjat in dispozitivul stabilit ad-hoc,am fost indrumati in locul in care urma sa  fim cazati - vecini cu pilotii - doar un hol ne despartea!!     Noi acum, daca tot,, eliberasem "aeroportul fara sa tragem un cartus, eram veseli nevoie mare ,pusi pe glume. Pilotii, apareau cate unul, cate unul. Nu stiam de unde! Faceam cunostiinta si tot............ asa -:ei foarte retinuti ,noi ca niste cintezoi... pe acolo. Oricum, se vedea de la o posta,  ca si ei incepeau sa se lumineze la fata.Nu mai trebuiau sa apere aeroportul. Ne ocupam noi .Ei, cu  avioanele . Cum cautam noi teroristi cu tab-urile ,ei cautau cu ..MIG-ul. Mai mare distractia .Povesteau ei ,povesteam si noi. Casele si familiile lor erau  la o aruncatura de bat de aeroport    Sarbatorile se apropiau  si cu totii-pilotii se intreceau, care sa fie gazda mai buna !! Mai un vin ,o tarie, un cozonac  o gluma un banc- atmosfera era destiinsa
      La un moment dat unul zice:
            - Bai fratilor , mare noroc ati avut!!!
   Noi cu gura cascata:   
              -De cee..............?
             -Norocul vostru , ca ati trecut repede si ca noi nu prea stim sa folosim AG-7  cu lovituri reale!!
              -Cum asa?- noi.....cu gura si mai cascata!!
    ,         -Eram in transee ,  cand ati venit.Pana sa incarcam , voi stateati pe pista si am realizat ca stiti dispozitivul,ca sunteti de-ai nostrii......
                 Ne-a stat cozonacul in gat.!!                                                                                                                        Asadar, pilotii au primit informatia ca vor fi atacati. Drept urmare, cei care nu erau la zbor,au intrat in transee , sa apere aeroportul. Noroc ca am trecut repede si ca ei nu cunosteau atat de bine, acea arma antitanc.
        Eram uluiti.! Mai sunt si acum!! CAT DE PUTIN A LIPSIT SA NU AVEM SOARTA LUI TROSCA
      Adnotari:   1.Am pomenit de un tab cu rotile impuscate-absolut real.In una din nopti trecand printr-o zona a orasului(informatie ca trag teroristii) mecanicul conductor ,a vazut un individ in negru in partea lui stanga.Pe partea stanga ,aveam un militar in termen care, se ghemuise in intuneric sub casca.Am incasat- tab-ul nu eu doamne ajuta- o rafala lunga. Toate rotile de pe stinga au cedat si tab-ul s-a inclinat. Am reusit sa iesim fleasc,fleasc sa ne departam de zona si ulterior sa ajungem in unitate. S-au numarat peste 20de lovituri pe blindaj
                      2.In prima si a doua noapte, in care am stat in pozitie la aeroport,a fost de groaza.Era aproape Craciunul  si in timpul noptii,crapau pietrele de frig. Noi, care venisem pentru actiune, eram intr-o tinuta  destul de  lejera.Atat de frig era noaptea in tab, incat eram obligati sa coboram ,sa alergam in jurul lui si sa ne rugam :sa vina dracului cineva macar, sa  ne mai incalzim! Am stat vreo sapte zile,dar intre timp pilotii ne-au adus paturi sube etc.      Ma intreb retoric---Oare ce faceau cei care ne injura acum, ca avem pensii prea mari?
       Si tot retoric;Dar aceia ,,partea anormala",mai ales doamnele si,, functionarimea" ??!!

28 de comentarii:

  1. Ai muci pe piept ! Sterge-te !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba maimucea "ai avut zile", ca altfel azi nu mai mincai pensia aia nemeritata pe care ti-a dat-o hotul de Huoprea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Explica de ce zici ,,nemeritata" !!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim24 decembrie 2012, 13:05
    Aho aho ,copii si frati ,
    Pe la ,,ARMYA" adunati!!
    Stati asa nu va grabiti,
    hOOOprea - va da mielul sa-l beliti !
    Stati asa si v-adunati ,
    Veniti si cei ,,AMNISTIATI"
    Dobritoiu baiat de NA-TU
    Va mai umplu odata ..sa-cu!!
    Hai noroc si la mai mare
    Traiasca a lui hOOOprea..recalculare!! Slinder!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cezare,baiatule, Craciun fericit tie si familiei tale, precum si urarea traditionala de La Multi Ani! Vezi ca sunt cu ochiu pe tine...

    RăspundețiȘtergere
  6. Craciun fericit!
    Multa sanatate,bucurii si impliniri alaturi de cei dragi.



    P.S.Voi bea o palinca in cinstea ta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ! La fel sa ai si tu..Palincarosule!!
      Dezinfecteaza te rog cu ceva de 90 de grade si pe aici!! Se infiltreaza microbi !!

      Ștergere
  7. Cezaruica, las ca vine Domn Parinte cu apa sfintita si „pamatuful” din busuioc.Dupa sarbatori, i-om „sfinti” si noi cum se cuvine,incepem de la ..dinti.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cezare, doar nu crezi vreo iota din ce scriu ca ii iau apararea mosului partag pe plano10? Ai vazut ce aparare i-am luat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Șăzi blând!oricum, nu te bagă nime in samă.

      Ștergere
    2. Am priceput desigur! Minge ridicata la fileu pentru mine!!

      Ștergere
    3. Buei asta chigri2 necunoscut, tu-t-en go oaza sa te...Esti
      smecher ai?

      Ștergere
  9. Faci bine , maistore , ca ii explici cezarului cum este problema . Ca el este prost , ca doar este ofiter , si nu pricepe .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine foloseste in mod ,,peiorativ" notiunea de MAISTRU MILITAR ii un idiot ,sau ..ii mos Partag !!
      Mai este o situatie :probabil nu a lucrat niciodata impreuna cu colegi maistrii !!
      Personal am avut (nu mai zic ,,in subordine" caci nu mai imi plac cuvintele cazone!!)trei colegi maistrii(mesteri imi placea sa le zic!!) specialisti in auto si blindate , unul armurier si unul in transmisiuni ! Ei faceau sa ,,mearga tehnica si armamentul "subunitatii!! Le multumesc si cu aceasta ocazie!!!

      Ștergere
  10. Mosneagule ziceai ca nu urmaresti blogul asta, esti viclean ca oaia(si destept).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Il uremareste la fix!! Eu nu stiu cate deschideri de pagina am pe zi ,mos Partag stie !!

      Ștergere
  11. nevada says:
    Decembrie 28, 2012 at 11:43 pm
    @all. Tot bateti campii cu grupele de munca , cu corectitudinea aplicarii lor. Dupa capatana unora grupe de munca ar trebui sa aiba numai unii care au fost chipurile iradiati , altii vor doar pentru cei de la vm, parasutisti, scafandri , piloti.
    Invidia e lucru mare si vad ca nu stiti decat una si buna ca ati votat si nu ati castigat. V-ati vandut ieftin parpalacilor ! Si ati dat votul inainte ca la kiurve ! De fapt cu sau fara votul vostru cei care au preluat puterea ar fi avut cam aceleasi scoruri, ce conteaza cateva zeci de mii in plus la peste 4 milioane, ia faceti voi un calcul aritmetic.(nici 1% ). Iar cu grupele de munca, in Armata viata este stresanta, pentru cei care isi fac datoria corect, nu pentru bisnitari, trantori, profitori (cei care dau tunuri), deci se justifica 100% acordarea grupelor de munca , repet pentru cei care au activat in unitati operative si au muncit corect, asa incat ciocul mic. Nu mai puteti de oftica unii dintre voi .Inteleg, unii au fost victime colaterale dar asta nu inseamna sa batei campii cu aiureli si absurditati. Ati putea, cei cu pensiile scazute in urma recalcularii sa cereti o recalculare duoa L164( cea originala, fara adaugiri si zeci de amendamente abramburistice) si poate asa ati avea mai multe sanse. Voi o tineti una si buna-cuantumul cel mai avantajos, lege noua , umblati cu jigniri si epitete nedemne de un rezervist adevarat deoarece nu sunteti in stare sa alegeti graul de neghina. Voit sau nu voi sprijiniti smecherii care au pierdut foarte mult la recalculare deoarece aveau pensiile smecherite ! Si scandalul de aici porneste si de fapt de la ei, cei lacomi ,a pornit totul, de la cei pensionati pe la 45-47 ani cu pensii de peste 9000 lei noi !

    RăspundețiȘtergere
  12. PMT, ieri a fost ziua de nastere a Elenei.Ticalosul trebuia s-o menajeze barem de ziua ei.Eu ii transmit si pe aceasta cale La multi ani.Aici am „cunoscut-o”, terfelita de doi mascarici,Akord si T.-Rex, adica betivanul notoriu si prostul satului.Iar pentru a ma identifica Elena printre atatia pulalai, ii repet ca ..nu e singură.
    P.S. In continuare,succes la muyficat si „dat din buze”.

    RăspundețiȘtergere
  13. Realitatea nu-i chiar asa! S-a dus o lupta ! De-o parte Elena + Cd +cativa nesatui , de alta parte cei pe care i-ai citat + inca ...multi!!
    Nimeni nu a avut nimic personal cu Elena ci cu ceea ce reprezenta ea ca membru fondator al SScmd !
    Istoria ne-a dat dreptate
    -Elena si-a dat demisia din CD si a plecat terfelita de proprii combatanti !
    -L 164 a fost ABROGATA !
    -Am ramas buni amici .....nu-ti vine a crede este???!! Grobianule!!
    In ceea ce priveste lupta cu T-rex ...au ramas antologice schimbul de replici ! Dupa multi ani, unii iau conspecte (Mos Partag ,PMT ..etc Poti cita cu un exemplu ,ca sa dovedesti contrariu!!
    La multi ani Elena si...kak vaine, na kak vaine (zice frantuzul)
    Sniper one!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Czare, asa v-am cunoscut, asa am intrat in lumea bloggerilor.Nici nu stiam ca exista aceasta lume!Mai multe, dupa Sarbatori!

      Ștergere
  14. Er, Na Vaine kak na vaine !

    RăspundețiȘtergere

  15. L'hiver sur l' ulitza
    A-nceput de ieri să cadă
    Câte-un rrom, pe urmă doi.
    Franţa pusă e pe sfadă,
    Şi ni-i dă pe toţi grămadă,
    Înapoi.

    Nu e cuşer. Dar e bine
    Pentru Hollande, acum;
    Taberele-s toate scrum,
    Dar năvalnic vuiet vine
    De pe drum.

    Sunt ţigani şi balabuste,
    Vin la Otopeni ţipând,
    Şi se-mping şi sar râzând,
    Şi se-mpiedică de fuste,
    Vrând-nevrând.

    Cei mai mari, acum, din sfadă,
    Stau pe-ncăierare puşi,
    Cei mai mici, de foame-aduşi,
    Se scâncesc şi stau grămadă
    Lângă uşi.

    Colo-n colţ, acum răsare
    Un ţigan mai mărunţel,
    Chinuindu-se să care
    O sacoşă mult mai mare
    Decât el.

    Opt cercei cu dansul are,
    Cinci brăţări şi-un portofel,
    De la nişte trecătoare,
    Pe sub turnul ăla mare,
    Zis Eiffel.

    Altul, zău, cu dânsul, n-are
    Nici bagaje, nici nimic,
    Doar un lanţ, cu-o cruce mare,
    Care saltă în mişcare
    Pe buric.

    Trei ţigănci cu burta mare
    Şi cu rochii fistichii,
    Nu au loc ca să coboare,
    C-alăptează fiecare
    Doi copii.

    Un reporter vine-n grabă
    Să le ia un interviu
    Şi se-nvârte în pustiu
    Până când răspunde-o babă,
    Cam târziu.

    Se-oţărăşte rău bătrâna
    Către cel cu microfon,
    Şi-l înjură francofon,
    Fi'ncă nu mai e româna
    De bonton.

    Zice: -"Merde, cam mare graba,
    N-am făcut nimica rău,
    Uite-aici, îţi spune baba,
    Ne băgară pe degeaba
    La bulău.

    Şi, degeaba ne-au dat banii
    Că, mai şmecheri suntem noi.
    Într-un an sau maxim doi,
    Ne întoarcem, toţi ţiganii
    Înapoi.

    Nu e mare socoteală
    Că acasă ne-aţi trimis,
    Ne-adunăm la repezeală
    Şi să vezi atunci ciordeală
    La Paris!"

    RăspundețiȘtergere
  16. Pup-o unde vrei!
    Mai era un primar care dormea cu poza Elenei (a lui Udrea) sub perna!
    Sictir in loc de la multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  17. Galeria Elenelor celebre:
    E ... din Troia;
    ....
    E Lupescu;
    E Ceausescu;
    E Udrea
    E Cobuz
    E altele!

    RăspundețiȘtergere
  18. :) Draga anonim...ai auzit de proverbul:Cine se aseamana se aduna? Te-ai cam bagat la gramada!!!!! Ha ha ha

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!