Google Website Translator Gadget

marți, 12 februarie 2013

VACA NU ERA--------CAL !! ERA MAGAR !!_________________________________



 Carnea de cal NU a ajuns din vina românilor în Anglia

Când și unde s-a transformat calul în vită? Încrengătura de legături comerciale pare a ascunde mai degrabă o fraudă tranfrontalieră și nu o șmecherie dâmbovițeană

Scandalul cărnii de cal a adus în atenţia întregii Europa industria de procesare din România. Dincolo de tot felul de interese – politice sau economice - , este evident că undeva pe traseu s-a produs o ruptură sau mai bine-zis „o fraudă”, după cum susţine comisarul european Dacian Cioloş, pe un lanţ în care au intervenit mai mulţi jucători, iar marfa s-a plimbat prin mai multe ţări.                  IATA DOCUMENTUL!!



Cei mai afectaţi vor fi producătorii locali care riscă să-şi piardă locul pe piaţa comunitară. 
Dacă străinii arată spre România şi susţin că problema e la noi, producătorii autohtoni susţin că ei lucrează cu „acte în regulă” şi nu este vina lor
Scandal fără documente
Scandalul cărnii de cal a izbucnit vinerea trecută după ce compania Findus a retras din supermarketurile din Marea Britanie unul dintre produsele sale congelate, lasagna de vită, deoarece aceasta nu conţinea carne de vacă, ci de cal. După cum

susţine presa internaţională, carnea ar fi provenit de la două abatoare din România: abatorul din Braşov deţinut de familia secretarului de stat în Ministerul Agriculturii, Valentin Şoneriu (care a exportat doar carne de cal, nu şi de vită) şi de un abator din Botoşani ( furnizor de carne de cal, dar şi de vită), potrivit datelor Ministerului Agriculturii.
Autorităţile române susţin că „nu există niciun indiciu care să confime că etichetarea greşită a avut loc în România”. În plus, este practic imposibil ca după cele patru controale care se fac într-un abator, de la intrarea animalului, până la sigilarea cărnii, să intervină erori. Pe de altă parte, cele două abatoare din România care au exportat carne de cal, au livrat carne în carcasă şi nu tocată. „Problema este unde a ajuns şi cum a fost tranşată. Firma care a tranşat carnea poartă vina. ”, afirmă Claudiu Frânc , un crescător de vite.
El nu crede că „încurcătura cu carnea de cal” să fi apărut cu girul unor medici veterinari din România - cum a scris presa britanică. Din România, carnea ar fi ajuns în Olanda iar după aceea marfa a fost contractată de o firmă cipriotă. Pe lanţ au intervenit francezii de la Spanghero care au vândut- o către compania Comigel. Acesta este însă momentul în care pare să se rupă firul, mai ales că oficialii Spanghero susţin că ei au cumpărat carne de vită, având ca zonă de origine „Europa”, pe care au vândut-o mai departe. În realitate, spun tot ei, era vorba de carne de cal provenită de la un furnizor român. Nu au precizat însă despre ce firmă era vorba.
România pare să fie victima unie tentative de a fi scoasă din competiţia de pe piaţa cărnii
Minciunile francezilor
  • Carnea de cal a plecat din România în carcasă şi nicidecum tocată. Procesarea a avut loc cel mai probabil în străinătate
  • Chiar şi pentru un măcelar fără experienţă nu este greu să vadă diferenţele dintre carnea de cal şi cea de vită. Diferenţele sunt în primul rând de culoare
7 companii fac parte din ramificaţiile comerciale împlicate în scandalul „calul”
Indignarea producătorilor
Patronul abatorului din Botoşani se teme că va trece greu peste acest scandal, chiar dacă firma sa are actele în regulă. Compania din Botoşani exportă carne de cal, în stare brută şi nu tocată, în Suedia, Olanda, Polonia şi Bulgaria, dar şi carne de vită în mai multe ţări din UE, însă pe lista partenerilor nu se află niciuna din cele două firme menţionate în scandal (Spanghero şi Findus). Chiar dacă se soluţionează acest caz şi se demonstrează că suntem nevinovaţi, va exista o oarecare reţinere faţă de noi. E ca şi când am primit un par în cap”, spune Iulian Căzăcuţ, patronul Doly-Com Căzăcuţ
„Scandalul calului”: Miza politică şi economică
Deşi i-au acuzat pe români, francezii de la Spanghero nu au prezentant până acum niciun document, nici măcar informaţii cu privire la lotul din care a provenit carnea. Chiar şi fără aceste date, autorităţile române au demarat cercetările şi au ajuns la abatoarele din Braşov şi Botoşani care au livrat carne de cal pe piaţa UE.
Pe lista clienţilor nu se numără însă niciuna dintre firmele implicate în scandal, ci companii din Cipru, Polonia sau Bulgaria. Cât despre probleme, acestea ţin mai degrabă de fraudă, decât de siguranţa alimentară, este de părere Dacian Cioloş, comisarul european pentru Agricultură.
„Ce pot să vă spun este că, din elementele pe care le avem, în primul rând nu este o problemă de siguranţă a alimentelor sau o problemă sanitar veterinară. Este o problemă de risc de fraudă, deci de utilizare frauduloasă a cărnii de cal în amestec sau vândută ca şi carne de vită”, a spus Cioloş.
Scandalul pare a fi o încercare de a scoate de pe piaţa europeană, tot mai concurenţială, jucătorii autohtoni. Acesta loveşte în producătorii locali de carne, în special de vită, ale căror exporturi sunt în scădere pe fondul reducerii drastic a efectivelor. Cât despre carnea de cal, cu exporturi de circa 6.000 de tone pe an, România nu contează pe piaţa mondială.
Carnea de vită este în general mai scumpă cu 20% faţă de cea de cal. În ţările mari consumatoare de carne de cal aceasta este una dintre cele mai scumpe sortimente de carne de pe piaţă.
„Din elementele pe care le avem, în primul rând nu este o problemă de siguranţă a alimentelor sau o problemă sanitar-veterinară. Este o problemă de risc de fraudă.”
DACIAN CIOLOŞ, comisar european
Tabloidele, artileria de luptă a britanicilor
Incidentul falsei lasagna nu a făcut decât să dea apă la moară presei britanice, care desfăşoară de câteva săptămâni o campanie de discreditare a românilor, pe motiv că aceştia vor invada Regatul Unit, imediat după ridicarea restricţiilor de muncă, la finalul anului.
Tabloidele britanice s-au arătat la fel de necruţătoare şi în cazul scandalului „carne de cal”. Reporterii englezi de investigaţii au luat la puricat arhivele publicaţiilor de la noi şi au descoperit că legislaţia a interzis de câţiva ani circulaţia căruţelor trase de măgari pe drumurile din România. Aşa au ajuns jurnaliştii de la The Independent să dea naştere unui scenariu chiar mai abracadabrant: englezii ar fi mâncat măgar şi nu cal.
Publicaţia The Sun a mers chiar mai departe, spunând că animalele ar fi fost infestate cu anemie infecţioasă ecvină, o boală similară cu SIDA la oameni. „Deşi nu reprezintă o ameninţare directă, poate declanşa alte probleme de sănătate. Este răspândită prin înţepături de insecte, sânge, salivă, şi echipament veterinar contaminat”, scrie Jack Losh de la „The Sun”. Losh continuă articolul în aceeaşi notă dramatică, menţionând că „nu există tratament pentru această boală, adesea mortală”.
Trafic cu ajutor de la veterinari
Cireaşa de pe tort este însă presupusa anchetă a lui David Collins, jurnalist pentru Mirror, care relevă că o grupa infracţională numită „Mafia cailor” ar cumpăra cai de la sătenii săraci din Delta Dunării şi Transilvania, cu sume derizorii, între 50 şi 100 de lei.
Potrivit sursei lui Collin, un medic veterinar din Transilvania, membrii grupării sunt mână în mână cu veterinarii, pe care-i mituiesc ca să le facă rost de acte şi să închidă ochii la ilegalităţi. „Totul se întâmplă din cauza sărăciei extreme din România. Am auzit de furnizori francezi, care cumpără carne ieftină de la aceste bande şi o amestecă apoi cu carne de vită, ca nimeni să nu-şi mai dea seama”, ar fi povestit veterinarul român ziarului Mirror.
========================================================================
RELATED POST
  • Like Page
    Dragi prieteni,

    Nu exista niciun fel de indicii care sa confirme teoria vehiculata cu lejeritate in presa straina privind etichetarea eronata a unor produse din carne exportate de Romania. Am facut aceasta precizare in conferinta de presa sustinuta luni la sediul ministerului, alaturi de premierul Victor Ponta. Trebuie sa stiti ca in Romania, din momentul in care pleaca din gospodaria cetateanului si pana cand este sigilata, marfa trece prin cel putin patru controale sanitar-veterinare. Transportul iese din tara sigilat si nu va fi desigilat decat cand intra in unitatea de procesare. Una dintre societatile romanesti invocate a exportat doar carne de cal, ceea ce inseamna ca etichetarea gresita era practic imposibila. Cea de-a doua exporta si carne de cal, si de vita, si are o traditie de sapte ani in domeniu, fara sa fi existat vreodata suspiciuni cu privire la modul in care isi desfasoara activitatea. Nici verificarile la aceasta societate nu confirma etichetarea gresita. De asemenea, este important de stiut ca nu autoritatile vreunui stat european sunt cele care au vehiculat numele celor doua abatoare romanesti, ci tocmai firma franceza aflata in centrul scandalului. Invocarea abatoarelor romanesti s-a facut fara a fi oferite indicii sau probe privind mult discutata etichetare gresita.
    La Ministerul Agriculturii, noi am actionat preventiv in ideea de a contribui la lamurirea acestei probleme pentru ca stim riscurile derivate din neclarificarea in timp util a unor zvonuri si informatii eronate. Din punctul de vedere al autoritator romane, pana la elemente noi, din acest moment, consideram chestiunea incheiata. Nu vom accepta nimic din ce nu este al nostru, in sensul ca nu vom tolera ca problemele unui procesator european sa fie transferate catre Romania fara a exista o baza reala. Este o datorie a fiecaruia sa aparam munca, efortul si investitiile facute de firmele romanesti, dupa cum avem si datoria de a veghea ca increderea consumatorilor sa nu fie inselata!
    Like ·  · 

14 comentarii:

  1. Toti rahatii de stiristi: ".... Romania ... carne de ....."
    Niste dobitoci! Nu Romania a facut si a dres, ci niste unii firme/persoane! Dar deontologii nu spun asta pentru ca ar prejudicia respectiva firma/persoana. JIGODII!

    RăspundețiȘtergere
  2. Categoric ! Dar nici astia nu-s vinovati ! E bine ca am inceput sa ridicam GLASUL !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai muci pe piept, prostalaule ! Sterge-te ! Si-ti pute si gura a hazna ! "Sugi PUL_" !

      Ștergere
    2. E amaratul de PMT ! Nu-l bagati in seama , fiti intelegatori!!

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  3. Bey maimuco vino de da raportul pe Mehedinti, ca altfel te sparg la dinti!
    Kunta Kinte ce ti-o trage drept la dinte.

    RăspundețiȘtergere
  4. ROBERT HORVATH-DEVA
    WWW.DEVAGALLERY.COM

    WEDNESDAY, FEBRUARY 13, 2013

    INVITATIE LA NOUL MEU FILM MESSIAS !

    INVITATIE :
    Am incercat sa organizez o vizionare la ICR,pentru comunitatea din New York, a ultimelor mele filme. Am fost refuzat . Intentionez sa organizez
    la studioul meu cateva vizionari al ultimului film MEESSSIAS, care se bucura de un larg interes international. 10 -15 persoane odata...... datorita capacitatii reduse. a salii de proiectie. Pana la premiera SUA va rog deschideti
    PREWIEW MESSIAS FILM
    BY DÈVA
    https://vimeo.com/59523190
    Va multumesc pentru atentie.
    Robert Horvath DÉVA
    Cineast
    DEVARTES FILM INTERNATIONAL New York -Tokyo



    Puteti sa ma contactati
    devartesfilm@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  5. Wau, au venit ENGEZII IN DOCUMENTARE !! DAU SI PESTE IDIOTUL DE PMT!

    International"" 9 secs ago
    A visitor from United Kingdom
    left "Blog ,,Space ARMYA - International"" via facebook.com 11 mins ago
    A visitor from United Kingdom
    viewed "Blog ,,Space ARMYA - International"" 18 mins

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai cimpanzeule, ala a venit sa te-ntrebe de minci carne de vaca, ori de bou?

      Ștergere
  6. ..si si..! Lor le-am trimis ..magariul Trainel !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ..tu-ti gura ma-ti ! Mai varsa-ti si acum veninul de mai poti!!

      Ștergere
  7. Baa, tu te certi de unul singur p-ciulea? Hai pe Mehedinti ca sa te frigem nitel l dinti!

    RăspundețiȘtergere
  8. asa pare ! Am sters porcariile pline de venin pe care le lasa unul intitulat PMT! Se pare ca era mai bine sa le las dar mi-a fost jena ca vad pana si ..englezii!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa buey ca englejilor le aratai ceva de la cal si erau multumiti.

      Ștergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!