Google Website Translator Gadget

miercuri, 18 septembrie 2013

Dezvăluire incredibilă! Află care este COMOARA NEŞTIUTĂ care zace la ROŞIA MONTANĂ

ARTICOL POSTAT DE: Sorin Golea, Dana Neagu

POSTAT: 15 Septembrie 2013, Ora 23:45

Este vorba despre elementul chimic numit telur, un metal rar, sau un semimetal, folosit în tehnologia de vârf, de la bombe atomice la celule fotovoltaice care alimentează navele spaţiale. A fost descoperit cu 250 de ani în urmă în… Apuseni. Este preţuit mai mult decât aurul, iar ca zăcământ, România este pe locul doi în lume. Adică, Dumnezeu ne-a dat...

  • foto: Gabriel Pătruț
    În vechea exploatare a aurului de la Roşia Montană au rămas nefolosite cantităţi mari de telur, un element care, alături de celelalte minereuri rare, măreşte de aproximativ patru ori valoarea controversatului zăcământ din Apuseni
De două săptămâni, România fierbe în jurul afacerii Roşia Montană: ce facem cu cele 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint? Le exploatăm împreună cu firma canadiană sau le exploatăm singuri? Mergem pe 25% cotă de participare a statului român şi 6% redevenţă, cum spune proiectul de lege care urmează să fie dezbătut în Parlament, sau renunţăm deocamdată la orice fel de exploatare?
În fine, s-a pus problema metalelor rare care se găsesc acolo, alături de aur şi argint, şi despre modul în care acestea ar trebui menţionate explicit în contract - adică să nu le dăm degeaba. În fine, minereurile rare evidenţiate la Roşia Montană, despre care s-a vorbit, sunt germanium, arseniu, titan, molibden, vanadiu, nichel, crom, cobalt şi galiu.
Există însă un minereu foarte valoros despre care nu s-a spus nimic: telurul. Acest element a intrat în atenţia oamenilor de ştiinţă de mai mult timp, dar în ultimii 10 ani a luat un avânt deosebit. Astfel, în anul 2005, Statele Unite au dezvoltat o tehnologie pentru fabricarea bateriilor fotovoltaice pe bază de telur.
Ulterior, s-a ajuns la concluzia că dezvoltarea tehnologică viitoare a omenirii, în foarte multe domenii, în special cele spaţiale, va trebui să se ţină cont de zăcămintele de telur din lume.

Este considerat noul «aur» al omenirii

Mai mult, la întrebarea care va fi “aurul” din 2012 încolo, fizicianul Robert Jaffe, de la Massachusetts Institute of Technology, citat de publicaţia New Scientist, a spus: “Telurul ar trebuie să fie privit ca fiind mai preţios decât aurul”.
În România, prof. dr. geolog Gheorghe Popescu a studiat timp de doi ani acest metal rar, de fapt un semimetal, şi a ajuns la concluzia că, măcar din acest punct de vedere, suntem foarte bogaţi.
“Ca rezerve în lume, putem spune că suntem un pol al telurului. Celălalt este în China. Diferenţa este că ei au zăcământul la sute de metri sub pământ şi trebuie scos, pe când noi îl avem la suprafaţă, în toate zonele în care s-a extras aur, inclusiv Roşia Montană. De ce? Zăcămintele de telur le însoţesc pe cele de aur şi de argint. Toate minele care au scos aur, la separare au aruncat telurul în halde, pentru că nu prezenta interes tehnologic la acea vreme, era un rebut. Acum este la îndemână pentru exploatare, e la suprafaţă, nu trebuie să săpăm după el. Am depus studiul meu la Agenţia Naţională pentru Resurse Naturale în ideea de a demara exploatarea. Mi s-a spus că nu se poate deocamdată. Procesul de separare în cazul telurului este hidrometalurgic, prin electroliză”, ne-a spus profesor dr. Gheorghe Popescu (foto).


Exclusiv | Avem 6.000 de tone de aur, adică 250 de miliarde de euro!

POSTAT: 14 Noiembrie 2011, Ora 00:00

Un studiu recent asupra exploatării zăcămintelor de aur din România arată că suntem în elita mondială a metalelor preţioase. "Ocupăm locul cinci în lume la extracţie, în decursul istoriei", ne-a spus profesorul dr. Gheorghe Popescu de la Facultatea de Geologie Bucureşti, autorul cercetării. Cu toate acestea, România mai are 6.000 de tone de aur în zăcăminte. Cât înseamnă asta? Dacă ne raportăm la cursul BNR de vinerea trecută, când un gram de aur a fost 180 de lei, valoarea totală a zăcămintelor este de aproximativ 250 de miliarde de euro! Şi aceasta în condiţiile în care poporul român se luptă cu sărăcia şi cu nesiguranţa locurilor de muncă.

  • Profesorul Gheorghe Popescu de la Facultatea de Geologie Bucureşti, unul dintre cei mai cunoscuţi geologi români specializaţi pe zăcăminte de aur

Mineritul aurului pe teritoriul României este o tradiţie multimilenară. Cele mai vechi podoabe de aur găsite la noi au fost descoperite la Moigrad, judeţul Sălaj şi aparţin epocii pietrei, adică au o vechime de 6.000 de ani. Încă de atunci, strămoşii noştri cunoşteau metalurgia aurului.

Suntem pe locul cinci în lume
"Din străvechime până acum, din Carpaţii României s-au extras 2.070 de tone de aur, lucru care ne plasează pe locul cinci în lume, după Africa de Sud, Canada, Statele Unite şi Australia. După cum se vede în grafice, cea mai mare parte a fost folosită de altcineva decât poporul român. Vestea bună este însă că mai avem, în sediment, de trei ori cât s-a exploatat până acum, adică vreo 6.000 de tone. Rămâne de văzut cum vor fi folosite. Deocamdată, pe noi, pe specialişti, nu ne întreabă nimeni nimic", ne-a spus profesorul dr. Gheorghe Popescu, unul dintre cei mai cunoscuţi geologi români specializaţi pe zăcăminte de aur.

«Ţara noastră primeşte prea puţţin pentru zăcămintele pe care le concesionează»

Conform Legii minelor, modificată în 2009, România primeşte din partea companiilor care exploatează bunurile subterane o redevenţă de doar 4% din tot ce se extrage . Adică, dacă se câştigă 100 de milioane de euro din extracţia aurului, statul încasează 4 milioane, iar restul merge la firma care exploatează mina.
"Eu cred că aceste redevenţe sunt în defavoarea ţării noastre, care primeşte prea puţin pentru zăcămintele pe care le concesionează. Sigur că investitorul trebuie să câştige, dar o afacere trebuie să fie reciproc avantajoasă, adică trebuie să câştige şi România, sau România în primul rând, pentru că este proprietarul", ne-a spus prof. Gheorghe Popescu. De menţionat este faptul că în Africa de Sud redevenţa pentru aur este de 20%.

Guvernul a secretizat modul de concesionare a rezervelor naturale

Dr. ing. Neagu Florea, fost director al Institutului de Cercetări Miniere, proiectantul câtorva mine de aur din Munţii Apuseni în anii '70, susţine că dacă până în 1989, mineritul aurului era foarte dezvoltat, după Revoluţie, producţia a scăzut necontenit, astfel că din anul 2005, România nu a mai scos nici un gram de aur din minele proprii, pe care le-a închis. Motivaţia oficială a fost că zăcămintele sunt epuizate.

Cu toate acestea, însă, conform Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), în ultimii ani, opt firme străine au primit licenţe de explorare şi exploatare pentru aur în ţara noastră, exact pe zonele unde, oficial, nu mai existau zăcăminte. Libertatea a publicat un articol amplu pe această temă. Jurnaliştii Libertăţii au cerut atunci ANRM detalii despre licenţele primite de aceste firme. Răspuns ANRM: "Informaţiile solicitate nu se încadrează în categoria surselor de interes public. (...) Sunt documentaţii care fac parte din categoria informaţiilor clasificate". Menţionăm că aceste contracte pe bunuri publice, adică zăcămintele naţionale, nu pot fi secretizate, deoarece conţin informaţii de interes public, conform Legii 544/2001.

11 comentarii:

  1. LUPUS A PLECAT DINTRE NOI ?

    Stimate Cezar
    Acum cateva luni am sugerat unui intelectual mirositor de bolsevism ,sa se sinucida si sa-si depuna trupul alaturi de cel a lui Lenin.
    La o saptamana m-a ascultat si s-a sinucis.
    Acelasi sfat de bine l-am acordat lui Lupus. Am alaturat si cateva flegme
    intre ochi.
    Astazi vrand sa continui flegmarea bolsevicului securan am incercat sa deschid acest blog...specialist in mani.......pulare. Si am constatat ca blogul nu mai exista.
    Si acest blogher mi-a ascultat sfatul de bine ? Sper sa-mi dai o veste
    buna.
    Inchei strigand
    AVE CEZAR.....
    Robert New York

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar RH+ ..mai exista ? Nu asta-i ..ii mecla ta !!

    RăspundețiȘtergere

  3. これがあると同じです仲買人詐欺あなたがあなたを販売誤ったでバッグ調達コストの元もの。別の重要なの部分化合物によって使用されるする必要があります運ぶのあなた休日の休暇フロントのボタンダウンシャツです。ショルダー バッグ

    RăspundețiȘtergere

  4. continuously i used to read smaller content which also clear their motive, and that is
    also happening with this post which I am reading at this time.



    my homepage; best kettlebell exercises ()

    RăspundețiȘtergere

  5. I hardly leave responses, however after reading through a
    ton of responses here Fără titlu. I do have a couple of questions for you if you do not mind.
    Could it be only me or does it give the impression like a few of the comments appear like they are
    coming from brain dead people? :-P And, if you are writing on other places, I'd
    like to keep up with everything fresh you have to post.
    Could you list of every one of all your shared sites like your twitter
    feed, Facebook page or linkedin profile?

    my webpage; adjustable dumbbells reviews

    RăspundețiȘtergere
  6. UN FOST SINDICALIST says:
    CAND PARANOIA ITI INTUNECA MINTILE. CITI SI VA CRUCITI DE ELUCUBRATIILE TUCALARULUI LUI ILIE CEAUSECU:(cu majuscule vor fi comentariile mele)

    “-sunt ofiterul Mircea Dogaru, discutat sistematic si propus pentru trecere in rezerva, de doua la sase ori pe an, in perioada’84 – ’89, pentru “vina”de a ma fi impotrivit, permanent distrugerii constiintei nationale romanesti, prin distrugerea istoriei nationale, in etapa finala de pregatire a “revolutiilor spontane”;
    MINCIUNA MAI GOGONATA NICI CA SE PUTEA . CAIND TU ERAI PERMANENT LANGA ILIE SI TE TRIMITEA PE BANII STATULUI LA TOT FELUL DE “manifestari stiintifice ” CUM E POSIBIL?!?

    -sunt ofiterul Mircea Dogaru, declarat la 21 noiembrie 1989, “tradator al istoriografiei nationale. In ancheta CI” si salvat in extremis din ghearele Directiei pentru care, magarii basisti spun astazi ca as fi lucrat, de evenimentele din decembrie ’89.PRECIZEAZA ORA PE 21 CA SA STIM UNDE ITI BEAI TARIA !

    RăspundețiȘtergere
  7. -sunt cercetatorul stiintific si profesorul universitar (TITLURI OBTINUTE PRIN PRESIUNILE CPS, PRIN COPY PASTE DE PE CELE MAI NASTRUSCICE ARTICOLE CU IZ VERDE) care, prin carti, zeci de studii, participari la congrese internationale, mii de articole si aparitii la radio, televiziuni sau presa scrisa, a dat cele mai dure contralovituri marilor asasini economici care au subjugat Romania, gunoielor interne de sorginte Kominternista, devenite, din ordin, democrate si europeniste, ocupatiei straine a teritoriilor romanesti de la est de Prut si dementului iredentism unguresc.
    CE LOVITURI MAESTRE AI DAT PERMANENT CU TOIUL !

    -sunt colonelul ( O MARE ANOMALIE . ESTI TU COLONEL CA SI CEI FACUTI LA APELUL BOCANCILOR DE OPREA PE CARE IL IJURAI CU GURA PANA LA URECHI SI ACUM II FACI SPALATURI CU LIMBA IN LOCURILE DORSALE) in rezerva Dogaru, cel care a inventat SCMD ( SI AICI MINTI – INVENTATORII SCMD SUNT DE DREPT SI DE FAPT – HREBENCIUC, Gl. ILIESU DUMITRU. CATALIN VOICU) si care, infrangand toate adversitatile, l-a construit si dezvoltat, intemeind filala dupa filiala si tranformandu-l intr-un reper al rezistentei romanesti impotriva opresiunii interne si agresiunii externe.( SCOPUL ERA CONTABALANSAREA ANCMRR – SLUGA LUI OPREA)

    In anul 2007, un singur militar din Romania visa ( CE POETIC SPUS ! CAM MULTE VISE INOCULATE DE ALTII AI!) un sindicat al militarilor, asa cum exista in toate tarile civilizate: col. (r) Dogaru Mircea care, astazi, multumeste, inca o data, pe aceasta cale, prietenilor sai revolutionari si drumari, care l-au convins cu documente, ca se poate si ca un sindicat al militarilor ( NU UITA CA SCMD ESTE O ANOMALIE JURIDICA, UN FALS GROSOLAN ACCEPTAT DE O JUDECATOARE – SOTIE DE POLITIST. DUPA LEGEA SINDICATELOR NU AVETI NICI CEL PUTIN UN ARTICOL IN CARE SA VA INCADRATI. CE FEL DE “DISPONIBILIZATI MILITARI” ERATI CAND TOTI FONDATORII ATI IESIT DIN ARMATA PENTRU SOLDELE COMPENSATORII SI PTIMEATI SI SALARII “GRASE” CA CONSILIERI PARLAMENTARI?!?)
    Am imaginat sindicatul ( CA PE O JUCARIE PERSONALA A CELOR TREI CORIFEI ENUMERATI ANTERIOR SI CARE AU GASIT IN TINE EXEMPLUL TIPIC DE PURTATOR DE HAINA MILITARA DORNIC SA “COMANDE” SI EL OAMENI IN LOC DE HARTOAGE) , ca pe o reunire a fortelor rezervistilor din toate structurile (armata, interne, servicii) si imposibilul a devenit posibil, datorita luciditatii si inteligentei catorva mii de militari in rezerva. Acestora li s-au alaturat alte mii, aduse nu de convingere, ci de interes, adica de genocidul la care i-a supus legislatia basista. Am imaginat SCMD, ca pe o coloana vertebrala ( HAI SA FIM SERIOSI – TU DOREAI SI DORESTI CEEA CE ITI DICTEAZA STAPANUL FELIX- COLOANA VERTEBRALA A MANIPULARILOR SALE. ADUTI AMINTE CE AM DISCUTAT LA INCEPUTUL LUI 2010 LA GRIVCO !?!) a societatii civile romanesti si imposibilul a fost din nou atins prin aderarea a zeci de fedaratii sindicale, sindicate, asociatii, uniuni, fundatii, etc. la sistemul de aliante al SCMD, numit Consilul National al Societatii Civile. Cu acesta, cu presedintii tuturor fortelor aliate a inceput, la 3 octombrie 2011, USL tratativele incheiate la 14 iulie 2012. Noi toti, impreuna ( CU BANII SI SUSTINEREA MEDIATICA A FELIXULUI, CU MARTIRI PRECUM PROFESOARA – GREVISTA A FOAMEI-ACUM SENATOARE PENALA), am asigurat, prin manifestatii in strada, in justitie, in media si prezenta la vot, Victoria zdrobitoare, dar nefructificata, a USL.

    RăspundețiȘtergere

  8. Din motivele enumerate suntem in pericol, suntem atacati, rand pe rand, se fac presiuni, vizand atat destramarea CNSC, cat si a SCMD, pentru ca am putea provoca surprize la alegerile europarlamentare si nu numai. Se adauga si ambitia bolnava a Demisului si cu prag si fara prag, de a-i pedepsi pe toti cei care i s-au impotrivit si i se impotrivesc, i-au amenintat sau ii ameninta pozitia si interesele strict personale. Acolo unde nu se “descopera” nimic, pentru ca nu este nimic de descoperit, se inventeaza si se regizeaza. Astept, prin urmare, regia! (CA SPECIALIST IN MANIPULARE SI DEZINFORMARE CRED CA TE PRICEPI BINE LA REGIE)

    Doamnelor si domnilor,

    Va puteti, prin urmare, delecta cu sinteza mizeriilor pe care o va promova, sau nu (datorita acestui raspuns anticipat), presa basista. Puteti sa va bucurati si sa colportati, daca asta va e firea, mizeriile in cauza. Un lucru sa aveti, insa, in vedere – sansa de revenire a societatii romanesti la normalitate, de restabilire a democratiei reale, de prezervare a statului unitar Romania, de asigurare a unui viitor European, ca romani, copiilor nostri, rezida astazi, din pacate, numai in pastrarea ca forta de raliere a societatii civile romanesti, a SCMD, pentru ca numai in SCMD ( O DOAMNE, UNDE ERA SALVATORUL NEAMULUI! TU CITESTI NREODATA CE SCRI INAINTE DE A LANSA IN SPATIUL VIRTUAL? DACA DA , ESTE CAZUL SA AI O DISCUTIE SERIOASA CU CEI CARE SUNT SPECIALIZATI IN TRATAREA PARANOIEI) si in sindicatele si ONG-urile asociate si afiliate se mai grupeaza fii ai natiei si inteligenti si profesionisti si curajosi pana la sacrificiu! ( OARE PRINTRE CEILALTI FII AI NATIEI NU MAI SUNT NICI INTELIGENTI SI NICI PROFESIONISTI?)
    P.S. SALUTARI MARILOR SI ADEVARATILOR SINDICALISTI DISPONIBILIZATI – NASTASE SI BALAN

    RăspundețiȘtergere

  9. It's nearly impossible to find well-informed people in
    this particular subject, but you seem like you know what
    you're talking about! Thanks

    my page :: natural weight loss pills

    RăspundețiȘtergere
  10. Already I think Camille has hired some consultants.
    s a lot of sadness to deal with and he seemed to have dealt with it
    by developing a drug and alcohol habit which landed him in jail for 30 days in 1988, to only be arrested again
    for a DUI in 1990 (three years probation) then in 1991 he violated
    his probation with cocaine use (I imagine he had a dirty UA) and was given an additional two years.
    but it does get some luck, utilizing this internet site you can produce an account, and everytime
    you submit your e mail you will be entered
    into a every day drawing for a 10 riot gift card.

    Here is my website ... see this website

    RăspundețiȘtergere

  11. Already I think Camille has hired some consultants.
    It is like a ride which helps you talk to various folks from different backgrounds,
    and of course a way to stay connected to extended distance family members in a joyful way.
    " while Bat-Mite is giving a speech at the Comic-Con, there is a brief cameo of Harley Quinn's creator Paul Dini dressed up as her.

    Also visit my homepage :: like this

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!