Google Website Translator Gadget

vineri, 28 martie 2014

Kievul se teme de un atac militar: 50.000 de soldați ruși la granița Ucrainei. Serviciile secrete ale SUA sunt în alertă

Iordachescu Ionut / 28 MARTIE, 2014 / 11:06 
Rusia a mobilizat un număr mare de trupe la granița Rusiei și își lărgește proviziile militare și logistice, alimentând temerile Kievului că Moscova pregătește o incursiune militară în Estul Ucrainei și nu execută simple exerciții, așa cum pretinde, au declarat surse oficiale americane pentru Wall Street Journal. Totodată, presa din Ucraina scrie că rușii au trimis în proximitatea Ucrainei artilerie, tancuri, avioane de luptă și elicoptere.
Sursă foto: kyivpost.com
Oficialii citați de publicația americană spun că o astfel de incursiune militară ar putea să se producă fără vreun avertisment pentru că Rusia a disclocat deja suficiente forțe militare pentru a executa o astfel de operațiune.
Intense concentrări de trupe au fost observate în regiunea nordică Klimovo și în regiunea nord-estică Belgorod, în Crimeea și în provincia separatistă din Republica Moldova, Transnistria, aflată în sud-est, dar și grupuri militare care execută exerciții militare la nordul Ucrainei, în Belarus. Potrivit lui Dmitry Tymchul, șeful Centrului pentru Cercetări Politice și Militare din Kiev, în Transnistria sunt dislocați 2.000 de soldați.
SUA cred că Rusia are acum 50.000 de militari pe poziții, inclusiv cei implicați în așa-zisele exerciții și cei aflați în Crimeea, peninsula pe care Moscova a confiscat-o în urmă cu trei săptămâni.
Americanii și alți oficiali ai Vestului au declarat inițial că estimează prezența a 20.000 de militari ruși la granița Ucranei, adiționali celor aflați în Crimeea, care sunt în număr de aproximativ 25.000.
Un oficial ucrainean a afirmat joi că numărul miltarilor ruși se ridică la 100.000, în timp ce Yevhen Marchuk, general în rezervă și fost ministru ucrainean al Apărării, a declarat, citat de Kyiv Post, că Rusia a trecut la a doua fază a planului, aceea de a "elimina" națiunea ucraineană.
"Sunt multe semne că urmează un atac iminent", a spus el. "Ne aflăm de fapt în război", a adăugat.
"Este de fapt o chestiune care ține de intențiile conducerii. Cui îi spune Putin, dacă îi spune cuiva, ce planuri are", a declarat alt oficial, citat de WSJ. "Este evident că pune lucrurile în ordine în caz că vrea să acționeze. Întrebarea este dacă s-a luat o decizie politică în acest sens".
Un alt oficial militar spune că Pentagonul este extrem de îngrijorat că Rusia și-a lărgit proviziile de mâncare și armament pentru a susține un exercițiu sau o incursiune militară în Ucraina. 
"Este o logistică de poziționare. Aceasta este necesară pentru exerciții, dar poate folosi și în scopul unei agresiuni militare dacă vor acționa în acest sens", afirmă un alt înalt oficial militar din SUA. "Au acolo capabilitatea, capacitatea și pregătirea de care au nevoie dacă decid să continue agresiunea".
Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat, joi, că Rusia continuă să trimită trupe la granița cu Ucraina.
Serviciile secrete ale SUA încearcă să anticipeze următoare mișcare a Moscovei și se zbat să intercepteze comunicațiile în care liderii ruși, comandanții militari sau liderii trupelor vorbesc despre planurile militare, a spus alt ofici

Un comentariu:

  1. Anonim05:55

    What a information of un-ambiguity and preserveness of valuable know-how on the topic of unexpected emotions.


    my web site LuannSOreily

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!