Google Website Translator Gadget

duminică, 23 martie 2014

Riscul unui război între Ucraina și Rusia a crescut, spune ministrul ucrainean de externe

Crişan Andreescu / 23 MARTIE, 2014 / 18:15 
i
Riscul izbucnirii unui război între Rusia și Ucraina crește, a avertizat Andrii Deșcița, ministrul ucrainean de externe,  într-un interviu acordat duminică postului american ABC. Oficialul ucrainean își  sprijinină afirmația pe desfășurarea masivă de trupe ruse în apropierea frontierei de est a țării sale.
"Situația este chiar mai explozivă decât era cu o săptămână în urmă", a estimat șeful diplomației ucrainene, adăugând că țara sa "nu știe ce este în capul lui Putin și ce va decide acesta". Dar "dacă trupele ruse invadează Ucraina din est, va fi greu să le cerem ucrainenilor de acolo să nu răspundă", a menționat el.
Mii de ucraineni au demonstrat duminică la Kiev pentru a atrage atenția că scenariul din Crimeea s-ar putea repeta și în alte părți din estul țării lor. De pe podiumul Maidanului din Kiev, secretarul Consiliului ucrainean de securitate națională și apărare, Andrii Parubii, a declarat că trupele ruse sunt gata să atace Ucraina în orice moment.
Ministerul rus al Apărării a reacționat afirmând că Moscova respectă toate acordurile internaționale ce prevăd limitarea efectivelor unităților militare din apropierea frontierei cu Ucraina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!