Google Website Translator Gadget

luni, 19 mai 2014

Putin surprinde înaintea alegerilor din Ucraina. NATO îl acuză că minte

Iordachescu Ionut / 19 MAI, 2014 / 17:40 
vladmir putin
vladmir putin
Președintele Vladimir Putin a declarat luni că a ordonat retragerea la baze a trupelor ruse masate la granița cu Ucraina, în timp ce forțele de ordine ale Kievului se luptă în continuare cu separatiștii pro-ruși.
Potrivit unui comunicat al Kremlinului, Putin i-a ordonat ministrului Apărării, Sergei Shoigu, să retragă trupele implicate în "exercițiile planificate" din regiunile Rostov, Belgorod și Bryansk.
Rusia a insistat de la începutul conflictului din Ucraina că trupele dislocate lângă teritoriul ucrainean participă la exerciții planificate și nu urmează să intervină în ciocnirile din estul țării în favoarea pro-rușilor.
Mișcarea Rusiei, care vine cu o săptămână înainte de scrutinul prezidențial de la Kiev, nu este confirmată de NATO.
"Nu am văzut nicio dovadă a retragerii trupelor ruse și regretăm asta", a scris secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, pe Twitter.
Restragerea trupelor de la granița Ucrainei ar reprezenta primul semnal al Moscovei că încearcă să dezescaladeze cea mai gravă criză dintre Rusia și Vest de după sfârșitul războiului rece. 
NATO a prezentat în ultimele săptămâni mai multe imagini din satelit cu capabilitățile Rusiei de la granița Ucrainei. O retragere precum cea anunțată de Putin ar fi ușor verificabilă de către Serviciile Vestului.
Kremlinul nu a precizat câte trupe urmează să se întoarcă la baze și nici cât timp va dura retragerea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!