Google Website Translator Gadget

marți, 26 august 2014

Vin americanii____________________________________________

Rasmussen: NATO va amplasa baze în Europa de Est

Iordachescu Ionut / 26 AUG, 2014 / 19:41 
NATO rasmussen
NATO rasmussen

În premieră, NATO va disloca permanent forțe în baze din Estul Europei ca răspuns la criza din Ucraina și pentru a descuraja eventuale măsuri destabilizatoare ale Rusiei în fostele republici sovietice, a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.
Danezul a declarat că în cadrul summit-ului NATO organizat săptămâna viitoare la Cardiff se vor depăși neînțelegerile din cadrul alianței pentru a se ajunge la un acord privind amplasarea de baze militare în Estul Europei.
Polonia și țările baltice au cerut cu insistență o prezență mai vizibilă a NATO pe teritoriul lor, dar au primit răspunsuri evazive sau chiar refuzuri ferme din partea liderilor Vestici.
România este o potențială gazdă a unei baze NATO permanente. Luni, premierul Victor Ponta a declarat că unul dintre obiectivele României la summit-ul NATO din Țara Galilor  va fi să primească un răspuns afirmativ la solicitarea privind instalarea unei baze militare permanente pe teritoriul țării noastre.
Rasmussen spune că NATO este pregătită să disloce rapid trupe în cazul unei escaladări a crizei regionale. Pentru ca măsura să fie una eficientă, este nevoie de o pregătire a țărilor gazdă, a arătat Ramussen.
"Concluzia e că în viitor veți vedea o prezență a NATO mai vizibilă în Est", a precizat șeful NATO, într-un interviu pentru cinci ziare europene.
Spania, Italia și Franța se opun amplasării unor baze NATO permanente în Est, în timp ce americanii și britanicii sunt favorabili unui asemenea răspuns la agresivitatea Rusiei. Germania, spune un oficial NATO, preferă să se abțină pentru a nu provoca Rusia.
"Pot funcționa pe principiu de rotație, cu o frecvență ridicată. Ideea e că orice potențial agresor să știe că dacă se gândește să atace un membru NATO nu va fi întâmpinat doar de trupele respectivei țări, dar și de trupele NATO. Asta este important", a arătat Rasmussen.
Întrebat dacă vor fi dislocate permanent în Estul Europei trupe sub auspiciile NATO, șeful alianței a răspuns: "Răspunsul scurt este da. Pentru a preveni neînțelegerile eu folosesc fraza "atâta timp cât va fi nevoie". Aliații noștri estici vor fi satisfăcuți când vor vedea ce include de fapt planul nostru de pregătire". El a adăugat că trupele pot fi dislocate

România își pregătește strategia pentru summit-ul NATO organizat la 4 și 5 septembrie în Țara Galilor, unde speră să primească un răspuns afirmativ la solicitarea Bucureștiului privind o prezență NATO permanentă pe teritoriul țării.
Problema unor baze NATO în regiune a devenit stringentă ca urmare a crizei din Ucraina. Dintre toate țările membre NATO, Polonia și țările baltice au cerut cu cea mai mare insistență noi garanții de securitate, de teamă că vor fi următoarele victime ale agresivității ruse. 
Solicitările fostelor republici sovietice s-au lovit săptămâna trecută de un refuz categoric al cancelarului german Angela Merkel. Deși a subliniat că NATO va respecta articolul 5 din Tratatul NATO, șefa guvernului de la Berlin a exclus varianta unor baze permanente în Europa de Est sub auspiciile alianței nord-atlantice.
Merkel a fost însă contrazisă câteva zile mai târziu de șeful NATO, Anders Fogh Rasmussen, care a declarat într-un interviu pentru cinci ziare europene că NATO va amplasa baze militare în flancul estic al alianței.

Rasmussen: NATO va amplasa baze permanente în Europa de Est


"Evident că România poate fi o potențială gazdă", a declarat pentru DC News secretarul de stat pentru afaceri strategice al Ministerului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.
El a precizat că autoritățile române se pregătesc pentru summit-ul NATO din Țara Galilor, eveniment la finele căruia se vor putea da răspunsuri lămuritoare cu privire la chestiunea bazelor NATO.
"Sunt diferite nuanțe în formulări. Ceea ce este important este să fie o prezență permanentă NATO. Prezența permanentă NATO poate să îmbrace diverse forme. Termenul de bază în sine poate fi folosit într-un sens mai larg sau într-un sens mai restrâns", a mai spus secretarul de stat.

10 comentarii:

  1. Thank you for sharing your thoughts. I truly appreciate your efforts and I will be waiting for your further post thank you once again.

    Feel free to visit my blog: party pills (www.legaldrugsforsale.com)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sugi pula bombalaule ! Si hortistului RH sa i-o sugi, dupa ce iti stergi mucii de pe fata. In pozitia 69, sa nu uiti !

    RăspundețiȘtergere
  3. Iarasi ..turbatul ...ha..ha..ha...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sugi pula prostalaule. Si bozgoroidului hortist RH sa i-o sugi, dupa ce iti stergi mucii de pe fata si numai in pozitia 69 !

      Ștergere
  4. Robert Horvath Sua says:
    August 25, 2014 at 8:23 am
    Cezar este o forta imperiala.
    Aproape un intelectual.
    Injura moderat si nu repeta aceiasi in fiecare zi aceiasi
    mascarie.
    A citit chiar mai mult ca Basescu.
    Acesta doar codul penal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc RH+.....nu te lasa la bosorogii cracanati .....

      Ștergere
    2. Sugi pula prostovane ! Iar dupa ce-ti stergi mucii de pe fata, sa i-o sugi si bozgoroiului RH. In pozitia 69, evident.

      Ștergere
  5. Mincinosul de comisar de puscarii zice ca "28 mai 2014. ATENTIE! Revin asupra deciziei, la cererea unor buni si vechi prieteni! Cine poate face comentarii? Oricine! Responsabilitatea revine fiecaruia! Sper ca cei predispusi la injuraturi, sa comute canalul! Multumesc!" .
    Dar nu publica decit ce-i convine lui !
    Mincinosul !

    RăspundețiȘtergere
  6. Răspunsuri
    1. Sugi pula idiotule ! Si bozgoroidului hortist sa i-o sugi, insa numai dupa ce iti stergi mucii de pe fata ! Si nu uita de pozitia 69 !

      Ștergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!