Google Website Translator Gadget

luni, 8 septembrie 2014

Reacţii la prima vedere
Băsescu n-a învins Sistemul. L-a preluat, l-a condus şi l-a folosit
Adio, dar rămân cu voi!
Preşedintele derutei româneşti, pişicher cum este, încearcă să ciupească un pic de glorie. Pe povârnişul finalului de mandat şi în criză cumplită la inventarul de contribuţii meritorii, Traian Băsescu scoate din pălărie o poveste inventată numai de el. Adică bătălia sa cu Sistemul. Probabil că într-o seară şi-a adus aminte de Emil Constantinesu, cel învins de Sistem. Sau s-o fi întreţinut cu Florian Coldea, venit să-i dea raportul cine cu cine mai vobeşte şi cine contra cui ar trebui lucrat. Şi aşa şi-o fi adus aminte de povestea cu Sistemul. Şi cu primul prilej a lansat ideea şmecherească de produs merite televizate. Cică şi el a luptat cu Sistemul. Dar, spre deosebire de alţii, el l-a înfrânt. Ce să spun! Traian Băsescu, lunecosul personaj strecurat printre furcile caudine ale PCR-ului, chiar promovat de acesta, printre cele ale Securităţii, trecut cu bine şi prin inspecţiile şi controalele vămilor şi ieşit în profit din afaceri de tot soiul, după convieţuirea confortabilă cu toate serviciile secrete prin şi pe lângă care a trecut, pe toate acestea la un loc (căci ele împreună prin reminiscenţele lor asimilate de democraţie reprezintă Sistemul), pe ele le-a înfrânt. Bună gluma, bună gogoriţa, jalnică închipuirea şi plină de tupeu minciuna.
Traian Băsescu, parte din Sistem şi supravieţuitor al unui soi de mafie de tip comunist, de la instalarea sa la Cotroceni, a preluat controlul Sistemului ce domină România de cine ştie când. Pe cei străini de el, pe cei care l-au incomodat, pe cei care l-au avut în vizor sau l-au investigat i-a eliminat din primele zile. Pe cei care s-au repliat şi şi-au oferit serviciile, gen Marin Antonescu de la Dâmboviţa sau Silvian Ionescu (fostul ofiţer de Securitate reciclat la Garda de Mediu), i-a promovat. Pe fostul judecător Petre Ceauseşcu, revopsit Petre Lăzăroiu, cel care i-a stins o anchetă importantă, l-a promovat la Curtea Constituţională a României. Pe judecătorul cu naşul în suflet, Iulian Dragomir, cel care a pus umărul la alte dosare, l-a promovat ca pe un om de încredere la ÎCCJ.
De fapt, Traian Băsescu a reciclat foşti ofiţeri superiori din Securitatea lui Ceauşescu, cei mai mulţi mediocri, culpabili sau apropiaţi, şi a completat Sistemul cu oameni noi, devotaţi, gen Gheorge Maior, Florian Coldea şi Silviu Predoiu. De fapt, Traian Băsescu a re-eşapat Sistemul şi l-a preluat cu o mână de fier. Cine a mişcat în front a fost eliminat. Cine s-a slugărit a fost promovat. Nu există domeniu în care Băsescu să nu fi desemnat oameni care să îi fie folositori, datori sau care să nu poată fi controlaţi prin potlogăriile din dosarele lor. De la asfaltări şi autostrăzi la comerţul cu energie, Traian Băsescu n-a iertat şi n-a ratat nimic. Cei mai nefericiţi au fost fraierii care au pus umărul sau au cotizat la campania electorală. La început au fost preluaţi în Sistem în regim de recompensă şi, mai apoi, dovedindu-se nefolositori, au fost aruncaţi pe marginea drumului. (Vezi cazul Stana Anghelescu, ajunsă consilieră la Cotroceni în baza contribuţiei la campania electorală a ”regelui ţigărilor ieftine” şi abandonată după ce fabrica ilegală de ţigări Ceptura şi-a încetat producţia prin decesul fanfaronului Florin Anghelescu.) Sau cazul gureşei Lavinia Şandru, trambalată prin campania electorala din 2004 şi lăsată de izbelişte după victorie (şi care acum încearcă disperat să se facă iar folositoare aceluiaşi Sistem). Exemplele sunt nenumărate. Traian Băsescu a folosit şi a aruncat. Sau a sprijinit, a recompensat şi apoi a folosit, vezi cazurile Videanu (ah, marmura!), Blejnar, Liviu Negoiţă, Stolojan, Cocoş etc. Sau a preluat şi a gonflat personaje (emblematic este cazul Elenei Udrea).
Ce a făcut Traian Băsescu împotriva Sistemului? Nimic! L-a preluat, l-a ajustat, l-a extins pe toate instituţiile importante ale statului şi a adus centrul de comandă la Cotroceni. De fapt, l-a perfecţionat până la o duplicitate democratică lustruită, adeseori digerabilă pentru Europa civilizată.
În rest, l-a înfrânt pe dracu’! A devenit doar capul sistemului şi l-a exploatat la sânge. România de azi este şi ţară europeană, şi maşină de făcut bani pentru oamenii din Sistem.
Cine este în afara Sistemului perfecţionat de Traian Băsescu seamănă cu intrusul care vrea să desch
Cornel Nistorescu - Cotidianul 

5 comentarii:

  1. Uai , prostovane , vezi ca te mistocareste PMT pe Zoo+9 ...
    Te-a luat de prostul satului ...
    Cheama-l si pe curdeleu si pe motanul cacacios si sarit la gitii lui PMT ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acu ..acu ..da prostovan ii copilul lu tac-tu ..hi..hi..hi..

      Ștergere
  2. Delir total pe "La ZOO+9!". Nebunul a spart lacatul de la ospiciu si bantuie prin stabiliment, de cateva zile !100 de comentarii de coma !
    http://zoosinoua.blogspot.ro/?zx=de6e9dbbf2433afb

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim, multumim frumos pentru reclama si pentru cuvintele frumoase, de incurajare !
    "La ZOO+9!" este un blog tanar si indraznet, in plina evolutie culturala, puternic ancorat in tot ce are mai de pret elita blogosferei nationale si mondiale !
    Speram ca, printr-o ascendenta tinuta educationala si un continut de o moralitate neindoielnica, in spiritul demnitatii si al onoarei care ne defineste , mai mult decat pe celelalte categorii de pe esikerul ortodoxismului carpato-damboviteano-pontic, sa devenim un veritabil centru multicultural, deschis tuturor categoriilor socio-profesionale !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa sa ne ajute Dumnezeu si ..grijania mami lor ..hi..hi..hi ..

      Ștergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!