Google Website Translator Gadget

joi, 30 octombrie 2014

FEDERATIA..UE..????_________________________________________________________

Afacerea Mistral, conexiuni cu EADS și fregatele englezești

Val Vâlcu / 30 OCT, 2014 / 12:05 
 
val-valcu
Călin Popescu Tăriceanu spunea miercuri, că România a avut două proiecte de țară: NATO și UE. Corecte și inevitabile. Ce ne făceam, tot miercuri, mai spre seară, fără NATO? Aviația Rusiei a efectuat zboruri provocatoare pe trei fronturi, inclusiv în Marea Neagră.
Desigur, spărgătoarele românești de semințe nu sue simt amenințate, nici avioanele cu decolare verticală din cârciumă și aterizare în șanț, după ora închiderii. Dar investiția de 10 miliarde de dolari pentru sondele de adâncime OMV-Exxon, cum se simțea, oare, dacă nu aveam scutul NATO?
Cu Uniunea Europeană lucrurile sunt ceva mai nuanțate. A fost bine că au putut pleca la muncă milioane de români. Cu un șomaj de 30% , cu instabilitate socială, extremism, revolte de stradă, o luam pe drumul Ucrainei. Că nu am făcut mai nimic după integrare, nu-i vina Uniunii. Ungaria își permite să sfideze și Bruxelles-ul și Washington-ul, pentru că îi plătește salariile și pensiile contribuabilul luxemburghez. Cu 20 de miliarde de euro, fonduri europene atrase, la o populație pe jumătate cât a României, care a atras doar cinci.
Liderii statelor puternice conduc Uniunea, dar sunt aleși național
Problema este chiar Uniunea, sau mai precis modul în care funcționează această combinație politico-financiară. Atâta vreme cât conducătorii statelor puternice conduc Europa, fără să răspundă în fața europenilor, ci doar a alegătorilor din țările de origine, tentația de a-și trage spuza pe turta națională nu poate fi evitată. Franța și-a impus poziția în agricultura comunitară, Germania și-a vândut șuruburile și piulițele și cam asta e tot.
Birocrații de la Bruxelles au puterea de a decreta cât să fie vasul de la WC în toate țările Uniunii, dar nu cutează s-o tragă de codițe pe Merkel când își negociază acorduri favorabile cu Rusia.  

Viitorul UE, doar ca stat federal
A nu gândi viitorul UE ca un stat federal, cu o conducere centrală aleasă de cetățeni, cu armată și ambasadori, e mai mult decât o utopie, e o prostie. În vreme ce SUA este o țară întemeiată pe libertăți, UE este văzută ca o instituție a constrângerilor, care interzice aspiratoarele puternice și becurile cu incandescență. Dar pe Putin de ce nu-l interzice, de exemplu?
Fiindcă nu e în stare. Cel mai bun exemplu este afacerea Mistral. Franța are dreptate: Germania a vândut submarine și distrugătoare Greciei, până a dus-o la faliment, după care a trecut criza pe seama austerității continentale, impusă ca să-și recupereze datoriile. Când să facă și Franța un ban cinsitit cu  Putin, a început războiul.
Cinsitit ar fi fost ca, așa cum au plătit toți europenii pentru exporturile germane în Grecia, să scoată bani Bruxelles-ul și să recompenseze Franța, în cazul celor două nave Mistral, nelivrate rușilor.  După care să le trimită în Marea Neagră, una României, alta Bulgariei, ca să apere granița statului federal european de adversarii de la Răsărit.
Uite că la asta nu s-au gândit. În schimb, la afacerea Fregatelor și la EADS le-a mers mintea.
-

4 comentarii:

  1. .....R.H TRIMITE O NOUA POZA SEXY

    FBI ANCHETEAZA ALEGERILE DELA


    NEW YORK !

    SFARSITUL REGIMULUI PONTA !


    S.O.S !
    CINEASTUL ROBERT HORVATH INCERCAND SA FACA UN REPORTAJ
    DELA SECTIA DE VOTARE....CONSULATUL
    ROMAN NEW YORK ESTE BATUT CU BESTIALITATE !

    http://devanewyork.blogspot.com/


    ROBERT HORVATH DEVA AMENINTAT CU MOARTEA LA NEW YORK !
    EL CERE DE URGENTA PROTECTIA FBI.

    Iata raspunsul serviciului de investigatii american.
    DOCUMENT UNIC
    RASPUNSUL FBI LA CEREREA CINEASTULUI AMERICAN ROBERT
    HORVATH – AMENINTAT CU MOARTE – IN CARE PROTECTIE.
    FROM FBI TO YOU
    Dear Mr. Horvath,
    THIS IS NOT AN AUTOMATED RESPONSE
    Thank you for your submission to the FBI After evaluating your submission, it is our determination that your information should be immediately forwarded to District Attorney’s Office.
    If you think your physical safetyis in immediate danger, contact ……….
    (CONFIDENTIAL N.A )

    AM TRIMIS FOTOGRAFIA MEA DELA SPITALUL DE URGENTA BELVUE HOSPITAL
    SECTIA TRAUME )
    AMBASADEI SUA BUCURESTI

    RăspundețiȘtergere

  2. S.I.E IMPOTRIVA F.B.I
    CEZARE ....OARE CINE CASTIGA ?

    RăspundețiȘtergere

  3. Căpşunarii din Vest sunt furioşi. Lor li s-au alăturat doamnele care au grijă de bătrâni, domnii şi doamnele care întind mâna dar şi multe alte categorii sociale care ne fac atâta cinste. Domniile lor sunt supăraţi pentru că nu şi-au putut exercita dreptul constituţional de a vota. Şi cum supărarea arde sufletul, distinşii noştri expaţi şi-au pus în mod european şi civilizat poalele în cap şi au început să urle.

    Că cum adică îşi permite odiosul stat pe care l-au părăsit să le nesocotească dreptul la vot? Adică tocmai lor, celor mai buni dintre noi, ditai’ căpşunarii care lucrează europeneşte pe 700-800 euro/lună să le facă patria dân’ ăstea?

    Adică na, o fi adevărat că 80-90% dintre ei au apucat să voteze, este adevărat – şi o recunosc şi ei – că de astă dată nu s-a mai fraudat nimic, dar s-a stat la coadă şi pe tot cuprinsul Europei au rămas câţiva căpşunari nevotaţi.

    Necaz mare, văleu, ce ne facem? Păi să mai închiriem nişte clădiri dacă ambasadele şi consulatele nu ajung. Să deschidem în ţările în care locuiesc distinşii căpşunari câte 2-3-5 ambasade şi două duzini de consulate pentru ca domniile lor să poată vota. Sau măcar o urnă mobilă care să umble după dânşii. Sau şi mai bine, fiecare căpşunar să primească o ştampilă de vot şi 2-3 buletine de vot. Aşa ar fi apucat să voteze toată lumea.

    Fireşte că acest fapt a generat o oarecare agitaţie în ţară. 10% dintre expaţi n-au votat, văleeeeeu, ce ne facem ?!? Desigur că în ţară lumea nu e totuşi atât de proastă încât să facă caz din asta, dar din păcate imensul aparat de propagandă băsist a lovit din nou în creierele puţin antrenate ale internauţilor din românica. Diavolul de Băsescu – şi eu chiar cred că acest om e dracu’ gol – a găsit de ce să se agaţe. N-au fost aranjate corespunzător secţiile de votare pentru căpşunari, Ponta e vinovat. Săriţi, a închis secţiile de votare.

    Ce trebuie să ştie cei care au pretenţii de la intelectul lor e că legea electorală nu poate fi modificată ad-hoc. Dacă pe hârtie zice că închidem la 21:00, atunci orice abatere înseamnă incident cu iz penal. De asemenea mai trebuie să ştiţi că nu a fost închisă nici o secţie de votare de pe teritoriul UE faţă de alegerile din 2009. Nu s-a folosit nici o ştampilă în minus şi nici nu s-a schimbat modalitatea de vot. Declaraţiile pe propria răspundere au fost distribuite la cozi pentru a câştiga timp, în toate marile oraşe. Totul a fost la fel ca de obicei, cu o mică diferenţă:

    CĂ ACUM S-A VOTAT PE BUNE.


    RăspundețiȘtergere
  4. Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this article plus the rest of the website is
    also really good.

    My site - WilfordTSnetting

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!