Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 28 martie 2015


Noaptea care l-a schimbat pe Vladimir Putin: Trauma care explica tot ce este astazi liderul rus (Galerie foto)

   
Noaptea care l-a schimbat pe Vladimir Putin: Trauma care explica tot ce este astazi liderul rus (Galerie foto)Foto: Hepta.ro
Oricine vrea sa il inteleaga astazi pe Vladimir Putin trebuie sa stie ce s-a intamplat cu presedintele rus intr-o noapte dramatica de acum un sfert de secol, in Germania de Est.
Ne intoarcem pe data de 5 decembrie 1989, in orasul german Dresda, la cateva saptamani dupa prabusirea Zidului Berlinului. Puterea comunista din Germania de Est paleste, vointa poporului pare invincibila, se arata intr-o analiza BBC.

Multimile de oameni iau cu asalt sediul central al Stasi, politia secreta a Germaniei de Est, care, dintr-odata, devine neajutorata in fata poporului.

Apoi, un grup restrans de protestatari decide sa mearga peste drum, la o cladire impunatoare, care gazduieste sediul serviciului secret sovietic KGB.

De ce tarul Vladimir Putin are intotdeauna dreptate

"Paznicul de la poarta se grabeste sa intre in cladire", isi aminteste unul dintre demonstrantii din grup, Siegfried Dannath. Dar la scurt timp dupa acest moment, "apare un ofiter, destul de agitat".

Acesta le-a transmis un mesaj manifestantilor: "Nu incercati sa patrundeti cu forta pe aceasta proprietate. Colegii mei sunt inarmati si sunt autorizati sa foloseasca armele in caz de urgenta".

Avertismentul a determinat grupul de protestatari sa se retraga. Insa ofiterul KGB stia ca situatia ramane periculoasa. Mai tarziu, a povestit ca in acel moment a sunat la sediul unitatii de tancuri a Armatei Rosii si a cerut sa li se asigure protectia.

Raspunsul pe care l-a primit a fost devastator, ca un soc care i-a schimbat viata. "Nu putem face nimic fara un ordin de la Moscova", i-a spus vocea de la celalalt capat al firului. "Iar Moscova este tacuta", a continuat aceasta.

Fraza "Moscova este tacuta" l-a urmarit pe acest om in permanenta de atunci. Sfidator, dar neajutorat in timp ce revolutia din 1989 venea peste el, ofiterul KGB a devenit el insusi "Moscova" - presedintele Rusiei Vladimir Putin.


Foto: BBC

Momentul cheie

"Cred ca acest moment este cheia in a-l intelege pe Putin", precizeaza biograful sau german Boris Reitschuster. "Am fi avut un alt Putin si o alta Rusia fara aceasta perioada petrecuta in Germania de Est", subliniaza el.

Experienta l-a invatat pe Putin lectii pe care nu le-a uitat niciodata, i-a dat idei pentru un model de societate si i-a ascutit ambitiile de a construi o retea puternica si de a se imbogati.

Verdictul unui analist de la Moscova: Putin vrea razboi iar scopul lui e sa fie urmatorul Stalin

Mai presus de toate, l-a lasat cu o teama uriasa privind fragilitatea elitei politice si cat de usor poate fi rasturnata ea de catre popor.

Putin a ajuns in Dresda la mijlocul anilor 1980, in prima sa misiune in strainatate ca agent KGB.

Republica Democrata Germana - statul comunist creat pe zona ocupata de sovietici dupa caderea Germaniei naziste - era un avanpost extrem de important pentru influenta Moscovei, aproape de Europa de Est, plin de militari si spioni sovietici.

Putin si-a dorit sa faca parte din KGB inca de cand era adolescent, inspirat de celebrele povesti ale serviciului secret in care, dupa cum isi aminteste chiar el mai tarziu, "efortul unui singur om poate realiza mai mult decat armate intregi, un spion poate decide soarta a mii de oameni".

Cu toate acestea, initial, mare parte din munca sa in Dresda era banala, plictisitoare. Printre documentele din arhiva Stasi din Dresda se afla o scrisoare de la Putin, in care acesta il roaga pe seful politiei germane sa il ajute cu instalarea telefonului unui informator.


Foto: BBC/BSTU

Tot in acele arhive se regasesc si detalii ale intalnirilor dintre oficialii sovietici si ai Germaniei de Est, la care a participat si Putin, pentru a celebra relatiile dintre cele doua tari.

Viata buna din Germania de Est

Chiar daca munca de spion nu era chiar atat de palpitanta, Putin si familia sa se puteau bucura macar de viata buna din Germania de Est.

Sotia lui Putin de la acea vreme, Ludmila, povestea mai tarziu ca viata din Republica Democrata Germana era foarte diferita fata de cea din Uniunea Sovietica.

"Strazile erau curate. Ferestrele erau curatate o data pe saptamana", declara ea intr-un interviu acordat in anul 2000, ca parte a unei carti, "First Person", despre noul presedinte al Rusiei, despre care atunci se stiau destul de putine lucruri.

Familia Putin locuia la acea vreme intr-un bloc de apartamente special pentru angajatii KGB si Stasi, iar Ludmila a marturist ca ceva ii starnea invidia.

"Oamenii din securitatea germana aveau salarii mai mari decat oamenii nostri, judecand dupa stilul lor de viata. Fireste, noi am incercat sa economisim si am strans suficient de multi bani cat sa cumparam o masina", a spus fosta sotie a liderului de la Kremlin.


Foto: BBC/Blocul in care a locuit Vladimir Putin

Apropiatii lui Putin sustin ca acesta se bucura de standardele mai ridicate de viata din Germania de Est, care diferea de URSS si in alt sens - avea mai multe partide politice distincte, chiar daca cel comunist se impunea cu fermitate sau cel putin asa parea la vremea respectiva.

Insa, in toamna anului 1989, paradisul a devenit un fel de iad pentru KGB. Pe strazile din Dresda, Putin a observat cum oamenii se revoltau intr-o maniera extraordinara.

Germania incepe sa vada adevarata fata a lui Putin

La inceputul lunii octombrie, sute de locuitori din Germania de Est care au cerut azil politic la Ambasada Germaniei de Vest din Praga au fost lasati sa plece cu trenurile.

Apoi, multimi uriase de oameni incercau sa sparga cordoanele formate din oamenii legii in Dresda pentru a se urca si ei in trenuri, pentru a evada. Atmosfera din oras era stapanita de haos.

Dupa ce Zidul Berlinului a cazut, pe 9 noiembrie, multimile au prins chiar mai mult curaj pretudindeni si au venit furioase peste fortaretele KGB si Stasi din Dresda.


Foto: BBC/Sediul KGB din Dresda

Mai multe tancuri sovietice fusesera masate in zona, insa nimeni nu intervenea fara unda verde de la Moscova. Vladimir Putin a presupus ca tancurile vor intra in actiune.

Insa nu s-a intamplat asa, Moscova condusa de Mihail Gorbaciov "era tacuta". Tancurile Armatei Rosii nu erau folosite. "Nimeni nu ridica un deget pentru a ne proteja", a mentionat un fost ofiter sovietic.

Putin si alti colegi de-ai sai au ars documentele care contineau probe ale muncii lor de spionaj. "Personal am ars foarte multe materiale", a marturist Putin.

Reunificarea celor doua Germanii, inevitabila

Doua saptamani mai tarziu, Putin a fost si mai traumatizat, dupa ce cancelarul Germaniei de Vest Helmut Kohl a sosit in Dresda. Acolo, acesta a tinut un discurs din care reiesea ca reunificarea celor doua Germanii este inevitabila.

Kohl i-a multumit lui Gorbaciov ca nu a trimis tancurile peste germani, folosind cuvinte patriotice. Ce s-a intamplat in Germania de Est in urmatoarele luni a provocat o fractura in viata lui Vladimir Putin.

"Am avut sentimentul oribil ca tara care aproape ne-a devenit casa nu mai exista", si-a amintit Ludmila. Unul dintre apropiatii lui Putin din Stasi s-a sinucis la scurt timp dupa caderea Zidului Berlinului, in 1990. Multe alte drame au urmat.

Putin, tot mai infuriat de exercitiile militare NATO. Avertismentul nuclear al Rusiei

Putin s-a gandit intens la ce se poate intampla cand puterea poporului devine dominanta, in lungul sau drum spre casa, la Leningrad. Putin a ajuns intr-o tara care fusese si ea transformata de Mihail Gorbaciov si care se afla la marginea prapastiei.

Orasul sau natal, Leningrad, devenise Sankt Petersburg. Ce-ar fi putut Putin sa faca aici? In scurt timp, Putin a realizat ca in Dresda facea parte dintr-un grup de oameni care, desi isi pierdusera functiile sovietice, puteau prospera personal si politic in noua Rusie. Putin s-a folosit de aceste relatii pentru a ajunge unde este astazi.

Aminitirile naplacute revin la viata

Analistii sustin ca evenimente precum revolta din Kiev de anul trecut trezesc in Putin amintiri neplacute, cum ar fi, mai presus de toate, acea noapte din Dresda din 1989.

"Cand vede multimi ca in Kiev in 2004, in Moscova in 2011 si din nou in Kiev in 2014, cred ca toate ii amintesc de perioada din Dresda. Si toate temerile sale launtrice prind din nou viata", a aratat Boris Reitschuster.

In 1998, Putin a vazut cu ochii lui cum sentimentul patriotic, combinat cu dorinta de democratie, s-a dovedit a fi mult mai puternic decat ideologia comunista.

Asa ca, daca ne intrebam ce va face Vladimir Putin in continuare, am face bine sa ne gandim la ce s-a intamplat deja in Dresda. Un lucru pare sigur: cate vreme Putin detine puterea la Kremlin, Moscova nu va fi "tacuta"

68 de comentarii:

  1. CITITI COMENTARIILE MELE CU CARACRER ISTORIC SI ISTERIC
    LA EDITORIALUL ANTERIOR !

    FELICIT PE CEZAR PENTRU UN NOU MATERIAL INTERESANT SI INSTRUCTIV !

    ELITA SUS !
    PULIMEA JOS !

    RăspundețiȘtergere
  2. CENZURAREA BORATILOR !
    Simtul meu estetic este lovit si chiar ranit.
    Sunt pentru libertatea de expresie dar impotriva
    unor fotografii de borati @ Anonimi.
    Am destule cosmaruri odata cu aparitia in vis
    a lindicului zburator din Mehedinti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu nu poti avea bun simtz estetic zugravule, pentru simplul fapt ca nu ai deloc bun simtz. Ce poti sa-i ceri unui rimator ca tine din rasa Mangalitza?

      Ștergere
  3. Precizare de ultima ora
    a cineastului Robert Horvath :
    EU NU CERSESC !

    RăspundețiȘtergere
  4. Din bube mucegaiuri si ..puroi ,
    Iesi-va-ar la iveala ..adevaruri noi ....
    ****
    Rh+...adu de graba artileria !
    Boracii s-au deghizat in ...vichingi (fezi foto!!) si contraataca ..pe flacuri ...
    *****
    Karadeniz ..ii insufleteste ..suflandu-le in ..duda ..tocmai din Canada !
    Acolo a ales sa-si rontaie penzia ..data de comunistii puturosi ..!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din bube...si noroi, tu si RH sa ne dati pielea inapoi si sa ne suflati in cimpoi!

      Ștergere
    2. Atentie la crema ..iarasi ai confundat-o ccu cea de boconci ....

      Ștergere
  5. COREOLONE..este tot in ..sant ..dar nu-i mort !! Ii beat !!
    PMT....nu se stie ..ultima data cica l-au vazut cum o asistenta pe care a piscat-o de cur ..i-a taiat fortonoasele ! O fi mort ..nu o fi ...
    Oricum ii asteptam sa miste ..macar un picior ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar Nikoleta ....pe unde o umbla ..fara noi ..???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    2. Cezar,am profitat de vremea frumoasa si am iesit la plimbare.

      Ștergere
  7. Blondul asta ...dupa cum ,,ciriboi "
    Pare sa fie fix Tigri 2,
    Far un ..coi ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-a transmis Nicoleta, ca tu si RH sa-mi sugeti suzeta.

      Ștergere

  8. P.M al Romaniei suspectat de omucidere.
    Dosarul nr. 117/P/2002, al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de urmărire penală și criminalistică. Obiectul acestuia este „Moartea violentă a procurorului Cristian Panait. Inculpat: Ponta Viorel Victor”.

    IN CURAND DOSARUL CRIMINAL VASILE BURCU
    ACUZAREA : POLUAREA INTERNETULUI
    CU ANONOMI EXTREM DE MIROSITORI !

    RăspundețiȘtergere
  9. ROBERT HORVATH TRIMITE O SCRISOARE NOULUI AMBASADOR AMERICAN !

    Excelenta
    Va trimet scrisoarea adresata fostului ambasador Ghitestein.
    Sper sa nu fiu nevoit sa va trimit o scrisoare de acest fel si dumneavostra !
    Sper sa nu fiu nevoit sa va cer demisia !
    Cu speranta !
    Robert Horvath Deva
    Cetatean SUA.
    Presedinte
    Devartes Film International
    New York Tokyo

    Ambasada SUA
    Ambasador

    RUSINE DOMNULE AMBASADOR SUA !
    Faptul ca soldatii romani sunt trimisi cu bocancii rupti in Afganistan fara tehnologia sau pregatirea necesara .....este si raspunderea aliatilor americani. De altfel a obliga pe romani sa cumpere avioane de la fier vechi in plina criza economica este o rusine.
    Am trimis o scrisoare presedintelui Obama pe aceasta tema.
    Va fac raspunzator moral pentru moartea tinerilor romani si va cer....demisia !

    Românii i-au aşteptat mulţi ani pe americani. Acum îşi doresc să plece. Comportarea reprezentanţilor diplomatici ai S.U.A. la Bucureşti, şi în special a dvs. , a contribuit la această stare de spirit. Atitudinea împotriva intereselor românilor de rînd contribuie la exacerbarea antiamericanismului şi a antisemitismului. Preşedintele Traian Băsescu a declarat război poporului român şi dvs. îl sprijiniţi aproape necondiţionat. Ruşine, domnule ambasador! Este cazul şi momentul să vă daţi demisia!
    Sînt cetăţean al Statelor Unite, ţara care rămîne o ultimă speranţă pe acest pămînt. Comportamentul dvs. le răpeşte acestă speranţă cetăţenilor României. Am votat pentru Barak Obama, un om care promite demnitate şi o viaţă mai bună nu numai americanilor, ci şi românilor. Ce demnitate au aceştia din urmă, care au ajuns cerşetori în propria lor ţară? Plecaţi, domnule ambasador! Faceţi de ruşine America! Este momentul să vă daţi demisia!
    Sînt cineast şi ziarist. Am văzut la Televiziune un cunoscut actor de la Teatrul Naţional din Bucureşti, care este muritor de foame. Statele Unite ajută şi vor ajuta asemenea oameni. Dvs., în loc să-i aplaudaţi pe artişti, îi aplaudaţi pe cei care îi fac să moară de foame.
    Ruşine! Este cazul să plecaţi şi să lăsaţi locul unui trimis diplomatic al Washingtonului care să reprezinte o naţiune plină de umanitate, un model pentru întreg mapamondul, o naţiune şi un experiment unice în Istorie. Este cazul să vă daţi demisia, domnule ambasador!
    Am ajuns în America printr-o scrisoare a preşedintelui Jimmy Carter către Nicolae Ceauşescu. Acea scrisoare mi-a salvat viaţa. Am fost acuzat de trimiterea unui material filmat despre dictator în S.U.A. Am trăit „visul american " şi sînt mîndru că sînt cetăţean al Statelor Unite. Dar nu uit de unde am plecat, cum faceţi dvs.
    Am trimis aceste rînduri preşedintelui Obama şi membrilor nou aleşi ai Congresului S.U.A. Plecaţi, domnule ambasador, pînă nu veţi fi trimis acasă de alţii! Românii i-au aşteptat pe americani şi sper ca, după plecarea dvs., visul lor să se împlinească, de data aceasta cu adevărat. Domnule ambasador, vă rog să vă daţi demisia!
    ROBERT HORVATH DEVA, cineast, preşedintele DEVARTES FILM INTERNATIONAL.
    (New York - Tokyo)

    RăspundețiȘtergere

  10. SA VINA NIKOLE !
    SA VINA NICOLETA !
    SPERANTA NU MOARE NICIODATA !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa cina RH si sa-mi bage gegetul in cur si dupa aia sa-si linga ciocolata de pe el. Daca nu-i place, sa mai adauge sare si piper + Delikat sa mi-o suga neaparat

      Ștergere
    2. Buna seara,sunt prin zona mereu. :)

      Ștergere

  11. IMPOTRIVA SPIRITULUI MEU PLIN DE INTELEGERE
    SI UMANITATE .
    NU POT UCIDE CU MINA MEA O MUSCA !

    DORESC MOARTEA IN CHINURI GROAZNICE : A COL rez BURCU
    Departamentul Securitatii Statului apoi Directorul Penitenciarului Turnu Severin.

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Anonim
    Am crezut la inceput ca esti un rom sub acoperire.
    Dar cand am vazut fotografia ta ....am inteles
    Esti tigan borat sadea !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-i sugi pula lui Kunta Kinte, zugravule!

      Ștergere
    2. RH, zugravule, boracule, sa-i sugi poola lui Kunta Kinte

      Ștergere
    3. Dar in afara de injuraturi se mai discuta ceva...

      Ștergere
    4. Niko...TARLANII asta nu stiu ..filozofie ....hi..hi ..

      Ștergere
    5. Astia ..Gioaca ..cartile - nu le citesc ...!!!!

      Ștergere
  13. APARITIA NIKOLE ESTE BINEVENITA SI CHIAR MAI MULT !
    Chiar aicilea am ridicat problema inzestrarii armatei desi nu sunt militar de meserie
    ci curvar.
    Trebuie sa ai intelegere.
    Injuraturile sunt sarea si piperul vietii de militar.
    Un film cu militari americani este intraductibil pentru japonezi.
    ( Eu traiesc din greu in doua tari in curs de desvoltare )
    JAPONEZII NU CUNOSC INJURATURILE.
    CEEACE ESTE O LIPSA GRAVA A CULTURII JAPONEZE.
    Cea mai dura insulta :
    ESTI UN PROST !

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  15.  SUNT DE SPECIALITATE. POZA TA ESTE RETUSATA.
    ESTI MULT MAI BORAT DECAT CREZI .
    APARI SI PE STRADA ? SAU IESI ODATA CU INSERAREA.

    PE LINGA TINE BURCU ESTE FAT FRUMOS !
     

    RăspundețiȘtergere
  16. ESTE EVIDENT CA AI APARUT PE ACEASTA LUME MINUNATA
    PE GAURA DIN SPATE !
    DACA IESEAI PRIN GAURA DIN FATA
    ERAI DOAR BORAT SI
    ARS DE SOARE DIN NASCARE . !? !

    RăspundețiȘtergere
  17. Vreau din nou sa-l felicit pe Cezar.
    Editoriale interesante si colaboratori de exceptie !

    RăspundețiȘtergere
  18. Blondule ...sa nu fi magar ! Ai tu ..mandravela ....sa se uite Niko si sa ne spuna ...hi..hi...

    RăspundețiȘtergere
  19. PULIMEA NU POATE FI DISTRUSA
    DAR TRBUIE REDUSA !
    SA INCEPEM OPERATIUNE DE DEPARATIZARE
    CHIAR PE BLOGUL IMPERIAL
    CEZAR !

    RăspundețiȘtergere

  20. CARACTERUL EXCREMENTAL AL PULIMII IN SPATIUL MIORITIC .
    Este subtitlul manifestului anti pulistic in pregatire.

    RăspundețiȘtergere

  21. A aparut un element nou , surprinzator in lumea internetului
    BLOGHERUL ANALFABET CARE SEMNEAZA
    ANONIM !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hunule, ce traiesti ca porcul in paie si te hranesti printre gunoaie, numai tu poti fi analfabet, cum de altfel o dovedesti cu prisosinta! In cinstea ta de zugrav basinos: "hip, hip, ura si sa imi belesti tu poola"!

      Ștergere
  22. ROMANII DAU COPIILOR NUME DE SFINTI SAU EROII NEAMULUI !
    RROMII CE VA VAD IMOREJUR
    SAU CE MANANCA !
    Palton, Sula, Floare,Salam etc !
    Numele nu prea conteza
    si semneaza @ ANONIM

    RăspundețiȘtergere

  23. LOCUL TAU ESTE PE BLOGUL LINDICULUI PAROS
    BURCU COL DE SECURITATE !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Timpul si locul tau este in Poola Mea Robort H zis bidinea

      Ștergere

  24. Cu borati ca tine nu vom intra niciodata in spatiul Senghen poate in spatiul

    extrem de rotund !

    RăspundețiȘtergere

  25. Mai gresesc si eu.
    Urcarea pe tanc a @ anonimilor borati poate speria dusmanul !

    RăspundețiȘtergere
  26. Multumesc lui Cezar si Dumnezeu !
    Audienta blogului Cezar in ascensiune rapida.
    Ostasii se indreapta spre un blog interesant si
    comentarii RH !

    RăspundețiȘtergere

  27. @ Anonimii nu vor primii niciodata
    VIZA PENTRU SUA !
    Avem anonimii nostrii si bronzatii nostrii.

    RăspundețiȘtergere
  28. ULTIMA PERFORMANTA A DIRECTIRULUI PENITENCIARUL T SEVERIN
    COL DE SEC REACTIVAT !
    (ZERO ) comentarii .

    RăspundețiȘtergere

  29. MULTUMESC ANONIMILOR !
    IMPREUNA AM DAT O LOVITURA MAI MULT DECAT
    FATALA
    LINDICULUI CU BARBA SI CIOC !
    BURCU

    RăspundețiȘtergere

  30. ULTIMA ORA
    PILOTUL AVIONULUI GERMAN ERA DE ORIGINE ROMMA !

    RăspundețiȘtergere
  31. @ SA NU UITAM NICIODATA
    SUNTEM AMANDOI MINORITARI !
    SI AMANDOI BRONZATI !

    EU DELA SOARE !

    RăspundețiȘtergere
  32. LINDICUL BARBOS DESCONSPIRAT !
    http://penifest.blogspot.com/2008/05/primavara-spionilor-de-jucarie.htm
    PRIMAVARA SPIONILOR
    O dovadă a amatorismului Direcţiei pentru Prevenirea Criminalităţii în Mediul Penitenciar o constituie lipsa de imaginaţie în alegerea numelor de cod. Astfel în registre mai figurează un nume de cod similar. Spionul cu nume de cod "Burcu Vasile" a lucrat iniţial în vechea Direcţie de Securitate a Statului, iar după 1989 a fost comandant de penitenciar în oraşul numit Turnu Severin.
    .
    Acest spion a devenit legendă. Legenda comandantului - spion care s-a luptat pentru binele patriei nu a fost atinsă de acuzaţiile de corupţie şi de favorizare a infractorului pentru care acesta a trebuit să ceară penisonarea grabnică,

    RăspundețiȘtergere
  33. SCRIETI PE COMPIUTER
    ACESTE VORBE DE OCARA

    Images for BURCU VASILE PENITENCIAR

    SI VETI DESCOPERI FOTOGRAFIA
    COLONELULUI DE SECURITATE VASILE BURCU
    IN UNIFORMA
    SCUIPATI PE MEMORIA LUI !

    RăspundețiȘtergere
  34. BURCU - iulie 27, 2006 said:
    ACEST CAZ ESTE PREZENTAT ERONAT SI TENDENTIOS DE CONDUCEREA ADMINISTRATIEI PENITENCIARELOR. CA DIRECTOR AL PENITENCIARULUI DR TR SEVERIN NU MI S-A PUTUT DOVEDI VINOVATIA,DAR AM FOST DISTRUS PROFESIONAL SI ARUNCAT IN STRADA FARA A FI MACAR ASCULTAT.AU FOST CALCATE IN PICIOARE TOATE NORMELE LEGALE IN VIGOARE,INCLUSIV DREPTURILE CONSTITUTIONALE.INSTANTA VA DECIDE CARE ESTE ADEVARUL.ROG A NU SE ARUNCA IN MINE CU PIETRE DE DRAGUL UNOR SPECULATII IEFTINE. IN PREZENT,MASS-MEDIA ESTE PREOCUPATA DOAR DE PUNCTUL DE VEDERE AL CONDUCERII ANP. PACAT. ADEVARUL ESTE CU TOTUL ALTUL,SI VA RAZBI IDIFERENT DE NATURA CORTINEI INTINSE AZI IN JURUL MEU.AM INCREDERE CA CEL PUTIN MASS-MEDIA NU SE VA LASA PACALITA. VA MULTUMESC PENTRU INTELEGERE. VASILE BURCU,EX-DIRECTOR.
    Colonel de secu .

    RăspundețiȘtergere
  35. Mehedinti Blog online - Alianta Contribuabililor
    .. O comunitate virtuala de tigani borati , de camarazi adevarati. Un forum de injuraturi, o tribuna a libertatii in comunicare!Admin.

    RăspundețiȘtergere
  36. My spouse and I stumbled over here different web
    address and thought I might as well check things out.

    I like what I see so now i am following you. Look forward to exploring your web page
    yet again.

    my page ... DomingoNBassil

    RăspundețiȘtergere
  37. I think this is one of the most vital information for me.
    And i am glad reading your article. But should remark on few general
    things, The web site style is great, the articles
    is really nice : D. Good job, cheers

    my blog post :: AllanTWielgasz

    RăspundețiȘtergere
  38. Hey there! I've been reading your website for a long time
    now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Kingwood Texas!

    Just wanted to tell you keep up the excellent work!

    Here is my website ... AmieeAQuezergue

    RăspundețiȘtergere
  39. I like it when people get together and share ideas.

    Great site, continue the good work!

    My blog :: DamienDBertelson

    RăspundețiȘtergere
  40. For latest information you have to go to see world wide web and on web I found
    this site as a most excellent web site for hottest updates.


    Have a look at my blog; CoreyRKearsey

    RăspundețiȘtergere
  41. My brother suggested I might like this web site. He was entirely
    right. This post actually made my day. You cann't imagine just how much time I had spent for this info!
    Thanks!

    my page; ShawanaEYawn

    RăspundețiȘtergere
  42. Excellent blog you have here but I was wondering if you knew of any community
    forums that cover the same topics talked about here?
    I'd really love to be a part of group where I can get advice from other experienced individuals that share the same interest.
    If you have any suggestions, please let me know. Thanks!


    Here is my web blog :: CandanceWHitzler

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!