Google Website Translator Gadget

miercuri, 6 mai 2015

Abrahams M1 versus T-14....................................................................

Exclusiv: Secretele noului tanc rusesc T-14 Armata


Scris de Ion Vasilescu  pilot si fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni.
Noul tanc rusesc T-14 Armata care va defila pentru prima data la parada militara din Piata Rosie, pe  9 mai 2015, a aparut in public pentru prima oara pe 4 mai la repetitiile finale, fara huse pe turela. O parte din noutatile tehnologice înglobate de tancul T-14 Armata sunt vehiculate pe internet.  Cu precizarea ca exemplarele prezente la parada de la Moscova fiind de pre-serie, au misiunea de a testa echipamentele si nu au montate pe ele toate aceste sisteme.
T14 Armata (2)
Însa tancurile T-14 Armata care vor fi receptionate de armata rusa, le vor avea pe toate. Si echpamentele vor trebui sa atinga performantele cerute în caietul de sarcini de militari. Personal, consider ca putin exagerati anumiti parametrii pe care sursa i-a indicat, în ceea ce priveste acest tanc. Dar am preferat sa-i redau asa cum au fost ei relatati.
T14 Armata (1)
Tancul cîntareste 57 t si este propulsat de un motor de  1.200-1.500 CP ( o viitoare varianta urmînd sa fie echipata de un motor de 2.100 CP), care-i permite sa abordeze pante cu înclinarea de 60 de grade si trecerea peste obstacole cu înaltimea de  1,3 – 1,5 m.
T14 Armata (4)

Pe tancul T-14 a fost montata cea mai moderna suspensie ruseasca care printr-un microprocesor controleaza individual fiecare galet ( rola ) a senilei. Una din configuratiile create de suspenie este „asezat”, care-i asigura tancului un profil foarte jos în mars si o mai buna aderenta la drum drept. Alta configuratie este „ridicat”, cu partea din fata mai sus decît cea din spate, utilizata în manevrele în teren obstacolat. Cea mai interesanta este configuratia „în genunchi” prin care se ridica partea din spate a tancului mai sus decît cea din fata, oferind tunului un unghi mai mare de înaltare si azimut, în cazul tragerilor asupra tintelor aeriene, care evolueaza la joasa înaltime.
T14PARADA (1)
Si transmisia tancului T-14 este controlata de un microprocesor. Transmisia fiind capabila sa realizeze în mod automat schimbarea raportului de transmisie, pas cu pas, în orice proportie, ceea ce a condus la eliminarea schimbatorului manual de viteze. Ca termen de comparatie, tancurile M1A2 Abrams si Leopard 2A5 au patru viteze înainte si doua înapoi .
T14PARADA (2)
Blindajul propriu-zis contine straturi succesive composite, din materiale ceramice, otel, aliaj de titan si CNT – fibre carbonice nanotub ( cel mai probabil pe baza de hybtonita ). Blindajul tancului Leopard 2A, de tip Chobham, se pare ca este mai slab decît cel al lui T-14, desi utilizeaza un material compozit multistrat din generatia a 3-a, care include otel, tungsten si material plastic întarit cu componente ceramice. La rîndul sau, blindajul tancului Leopard 2A5, în cadrul testelor efectuate de armata SUA, au demonstrat ca asigura protectie dubla la proiectile cinetice, fata de tancul american M1A2 Abrams ( adîncime echivalenta de penetrare 350 mm fata de 650 mm). Întrucît reteta lui M1A2 încorporeaza în blindajul propriu-zis doar otel si placi din uraniu saracit. T-14 Armata ar mai mai dispune si de panouri suplimentare RHA ( blindaj omogen laminat ), pe ¾ din suparafata ( în partea frontala, lateral, spate si pe turela ) cu grosimea de 600-1.000 mm, care n-au fost montate pe blindatele prezente la parada.
Despre blindajul activ Afganit ( destinat detonarii senzorilor de dirijare ai rachetelor si proiectilelor antitanc, la minimum 1-2 m,  înainte de blindajul propriu-zis ) se afirma ca este bazat pe radar-Doppler si ca este cu o generatie mai avansat decît Arena si Trophy ( cele mai performante la aceasta ora pe plan mondial ).

Tancul T-14 este dotat cu o turela, actionata de la distanta, în care este montat tunul principal cal.125mm, complet stabilizat în cele 3 axe de un sistem giroscopic cu laser. Se afirma ca acest tun dezvolta o energie cinetica mai mare cu 30 %, decît tunul cal. 120-mm de pe tancurile M1A2 Abrams ( care perforeaza blindaje de pîna la 810 mm ) si Leopard 2A5. Tunul principal de pe T-14 dispune si de un mecanism automat de racire a tevii, fapt ce permite obtinerea unei cadente mai mari decît la cele de pe tancurile T-90. Acesta utilizeaza proiectile perforante cu camasa de tungsten, explozive, cu submunitii antitanc de tip SADARM, dirijate pe fascicol laser de tip Kitolov 2M si rachete antitanc dirijate prin laser care pot fi lansate si împotriva elicopterelor sau avioanelor care zboara la joasa înaltime.
În turela mai este dispus un alt tun cal. 30 mm ( cu cadenta de 620 proiectile/minut ) care nu a fost motat pe blidatele prezente la parada si o mitraliera cal.12,7 mm.  Toate cele trei arme din turela au încarcarea automata.  Armamentul din turela este cuplat la centrala de conducere a focului, echipata cu doua complete de aparatura de vedere pe timp de noapte ( cu ecrane video protejate de filtru anti-laser ). cu înalta rezolutie ( putere maritoare 15-20 x ), telemetru laser, procesor balistic cuplat la senzori pentru viteza si directia vîntului.
turela T14 (1)
Centrala de armament dirijeaza si echipamentul de identificare IFF ( amic/inamic ) cu doua canale ( laser si electronic), care trimite catre tinta un semnal digital de comanda criptat. Laserul executa identificarea în 0,6 secunde si în cazul unei tinte amice blocheaza declansarea focului.
Sistemul de contramasuri electronice de pe tancul T-14 Armata include si un proiector laser de bruiaj. Receptorul de avertizare laser localizeaza sursa de iluminare care dirijeaza rachetele antitanc inamice si emite un spot laser de mare putere care orbeste sistemele optice de dirijare ( telemetru laser, aparatura de vedere pe timp de noapte, camere TV în spectrul vizibil si infrarosu).
turela T14 (2)
Sistemul de navigatie al tancului T-14 Armata afiseaza situatia tactica si sub forma de  harta digitala, utilizand canale GPS pentru stabilirea coordonatele tintelor fixe si în miscare. Echipamentele de comunicatii ale tancului T-14 transmite si receptioneaza informatii de la echipamentele similar ale altor tancuri, masini de lupta, elicoptere/ avioane de cercetare si atac, drone. De la detectarea, transmiterea coordonatelor tintei. recunoasterea ei si pîna la atacarea ei este de maxim 9 secunde. Echipamentul de comunicatii al tancului T-14 Armata are si capabilitati de lupta radioelectronica, dispunand de receptor de banda larga si emitaror de bruiaj.
turela T14 (3)
Niciun membru al echipajului nu este plasat în turela,  compartimentul celor doi sau trei membrii ai echipajului fiind capsulat si bine protejat.
 

49 de comentarii:

 1. Bravo!Asta da,subiect interesant!

  RăspundețiȘtergere
 2. Nico
  Diferenta dintre o satra tiganeasca ( comandor ....Cezar maimuta cu muci pe fata ) si
  in tanc modern este evidenta.
  Avantaje si dezavantaje. Satra mobilitate .....
  Este cum ai compara o frumusete de doctor cu un pensionar fara organ sexual !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Robert Horvath 22 martie 2015, 10:27

   CEZAR
   TE ROG SA PUBLICI
   FISA MEA MEDICALA !

   CEZAR 1 august 2012, 08:38
   Ma scoate cineva ditr-o dilema ?
   RH + - II NORMAL??!!

   Fisa clinica a pacientului Robert Hortvath:

   Pacientul la primul contact cu serviciile psihiatrice, internat din initiative familiei, pentru un tablou psihopatologic de model maniacal, cu simptome psihotice, incongruente şi grave tulburări comportamentale secundare (agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate, ostilitate, atitudine suspicioasă, necooperantă cu o inteligenta de debilitate mentală). Afirmativ episodul psihopatologic actual a debutat, (insidios în 2001), în urma cu 6 luni cu o agravare care s-a intensificat în ultimele trei săptamîni (energie crescută, logoree, hiperactivitate fară scop, limbaj decenzurat, bizarerii comportamentale, delir de urmărire, supraveghere, mister, interpretări delirante, comportament influenţat, labilitate psihică, impulsivitate, iritabilitate, nevoie redusă de somn), agitaţie psihomotorie, cverulentă, potenţial marcat auto şi hetero-agresiv. Debutul al primelor probleme psihopatologice are loc în 2001 cu hiperactivitate, suspiciozitate, relaţionare inadecvată la locul de muncă, şi interfamilială – interpretate ca secundare stresului; tabloul clinic s-a agravat progresiv, devenind evident în ultimele 6 luni (preocupari justiţiare, descoperiri de dosare ”ingropate”, a unor situaţii grave problematice de interes de nivel national, cu intenţia de a se implica activ în soluţionare prin diverse grupări secrete, teroriste, etc), tendinţe interpretative (totul se intimplă cu un scop şi cu implicarea propriei persoane), gîndire magică, delir erotoman, delir de grandoare.
   CEZAR8 august 2012, 20:14
   Special las postarile lui RH+ !! Sa vada tooata lumea ce prost ii !!

   CEZAR9 august 2012, 12:50
   Recomand sa va purtati cu grija cu RH+ ! II luat in suturi peste tot ! Sa nu faca ,,eroul"o depresie si sa nu se arunce in Atlantic ! Impute apa oceanului!!

   Ștergere
 3. Bravo Anonim !
  Jos pulimea ! Sus elita !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Robert Horvath 22 martie 2015, 10:27

   CEZAR
   TE ROG SA PUBLICI
   FISA MEA MEDICALA !

   CEZAR 1 august 2012, 08:38
   Ma scoate cineva ditr-o dilema ?
   RH + - II NORMAL??!!

   Fisa clinica a pacientului Robert Hortvath:

   Pacientul la primul contact cu serviciile psihiatrice, internat din initiative familiei, pentru un tablou psihopatologic de model maniacal, cu simptome psihotice, incongruente şi grave tulburări comportamentale secundare (agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate, ostilitate, atitudine suspicioasă, necooperantă cu o inteligenta de debilitate mentală). Afirmativ episodul psihopatologic actual a debutat, (insidios în 2001), în urma cu 6 luni cu o agravare care s-a intensificat în ultimele trei săptamîni (energie crescută, logoree, hiperactivitate fară scop, limbaj decenzurat, bizarerii comportamentale, delir de urmărire, supraveghere, mister, interpretări delirante, comportament influenţat, labilitate psihică, impulsivitate, iritabilitate, nevoie redusă de somn), agitaţie psihomotorie, cverulentă, potenţial marcat auto şi hetero-agresiv. Debutul al primelor probleme psihopatologice are loc în 2001 cu hiperactivitate, suspiciozitate, relaţionare inadecvată la locul de muncă, şi interfamilială – interpretate ca secundare stresului; tabloul clinic s-a agravat progresiv, devenind evident în ultimele 6 luni (preocupari justiţiare, descoperiri de dosare ”ingropate”, a unor situaţii grave problematice de interes de nivel national, cu intenţia de a se implica activ în soluţionare prin diverse grupări secrete, teroriste, etc), tendinţe interpretative (totul se intimplă cu un scop şi cu implicarea propriei persoane), gîndire magică, delir erotoman, delir de grandoare.
   CEZAR8 august 2012, 20:14
   Special las postarile lui RH+ !! Sa vada tooata lumea ce prost ii !!

   CEZAR9 august 2012, 12:50
   Recomand sa va purtati cu grija cu RH+ ! II luat in suturi peste tot ! Sa nu faca ,,eroul"o depresie si sa nu se arunce in Atlantic ! Impute apa oceanului!!

   Ștergere

 4. @ Singurul subiect care intereseaza este combinatia
  intre prea frumoasa Nicole si prea uratul Cezar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Robert Horvath 22 martie 2015, 10:27

   CEZAR
   TE ROG SA PUBLICI
   FISA MEA MEDICALA !

   CEZAR 1 august 2012, 08:38
   Ma scoate cineva ditr-o dilema ?
   RH + - II NORMAL??!!

   Fisa clinica a pacientului Robert Hortvath:

   Pacientul la primul contact cu serviciile psihiatrice, internat din initiative familiei, pentru un tablou psihopatologic de model maniacal, cu simptome psihotice, incongruente şi grave tulburări comportamentale secundare (agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate, ostilitate, atitudine suspicioasă, necooperantă cu o inteligenta de debilitate mentală). Afirmativ episodul psihopatologic actual a debutat, (insidios în 2001), în urma cu 6 luni cu o agravare care s-a intensificat în ultimele trei săptamîni (energie crescută, logoree, hiperactivitate fară scop, limbaj decenzurat, bizarerii comportamentale, delir de urmărire, supraveghere, mister, interpretări delirante, comportament influenţat, labilitate psihică, impulsivitate, iritabilitate, nevoie redusă de somn), agitaţie psihomotorie, cverulentă, potenţial marcat auto şi hetero-agresiv. Debutul al primelor probleme psihopatologice are loc în 2001 cu hiperactivitate, suspiciozitate, relaţionare inadecvată la locul de muncă, şi interfamilială – interpretate ca secundare stresului; tabloul clinic s-a agravat progresiv, devenind evident în ultimele 6 luni (preocupari justiţiare, descoperiri de dosare ”ingropate”, a unor situaţii grave problematice de interes de nivel national, cu intenţia de a se implica activ în soluţionare prin diverse grupări secrete, teroriste, etc), tendinţe interpretative (totul se intimplă cu un scop şi cu implicarea propriei persoane), gîndire magică, delir erotoman, delir de grandoare.
   CEZAR8 august 2012, 20:14
   Special las postarile lui RH+ !! Sa vada tooata lumea ce prost ii !!

   CEZAR9 august 2012, 12:50
   Recomand sa va purtati cu grija cu RH+ ! II luat in suturi peste tot ! Sa nu faca ,,eroul"o depresie si sa nu se arunce in Atlantic ! Impute apa oceanului!!

   Ștergere
 5. @ANONIM RURAL URAT MIROSITOR
  Repet. Nimeni niciodata nu m-a cosiderat normal.
  Nici idolul si maestrul meu
  Deva Gallery
  www.devagallery.com/‎
  Vezi expozitia DELA SALVADOR DALI LA DEVA
  Urasc normalitatea si lipsa de creativitate.
  Apoi nebunii schimba lumea si istoria.
  Normali nici macar sosetele.
  Vezi cazul extrem de mirositor
  CEZAR MAIMUTA CU MUCI PE FATA !

  RăspundețiȘtergere
 6. @ Nico
  Cezar merita incurajare.
  Dar nu ajuta. Fara prezenta noastra
  Blogul este inchis si mort .
  Nici macat pulimea nu deschide blogul
  unui taranete cu muci pe fata si intre picioare !

  RăspundețiȘtergere

 7. @ Auzi
  Nicoleta este interesata de tancuri !
  Credeam ca de parfumuri, tablouri si muzica aleasa.
  Maine va luda muzica de corcodeli si fanfarele cazone.
  Injuraturile marlanesti
  Si mirosul de balega, toaletele cu gaura rotunda.
  Numai si numai .....
  Sa intre in voie ....taranetelui .
  Prima generatie incaltata
  Clujana !

  RăspundețiȘtergere
 8. @ "Multumes Niko"
  Cata politete si maniera elerganta
  la pulimea fara pula !

  RăspundețiȘtergere
 9. Alupigus
  @ "maimutoi cu muci pe fata "
  Nu am auzit de aceasta formulare dar
  precis se potriveste cu tineretea unui taranete lenes si prost.
  Crescator din porcime ....si balega proasta.
  Daca se tragea din chiaburime....

  RăspundețiȘtergere
 10. Nicolets
  Parintii tai l-au vazut ?
  L-au mirosit.
  La popriu cat si la figurat.
  Sunt de acord sa-si dea fata
  Pentru o pensie ?

  RăspundețiȘtergere
 11. Bai boule ...cine a zis ca-s pensionar ....??
  Daa..parintii lui Nikole m-au cunoscut si sunt incantati ..mai ales mama soacra .....mori tigane ...!!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si Tata socru ma iubeste ..bai stafida..imputita ..!! Cand am mers si am cerut-o de nevasta ..a taiat un vitel si am petrecut 3 zile cu toata comuna ....Idiot fara tara ...!!!

   Ștergere
 12. Stiu ca nu ai WC si apa curenta.
  Dar electricitate ai ?
  Nicolets te-a vazut desbracat vreodata ?
  Chiar semeni cu o maimuta fara.....puta ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ohooo..numai ..odata ..??...Idiotule ....

   Ștergere
 13. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 14. Robert Horvath 22 martie 2015, 10:27

  CEZAR
  TE ROG SA PUBLICI
  FISA MEA MEDICALA !

  CEZAR 1 august 2012, 08:38
  Ma scoate cineva ditr-o dilema ?
  RH + - II NORMAL??!!

  Fisa clinica a pacientului Robert Hortvath:

  Pacientul la primul contact cu serviciile psihiatrice, internat din initiative familiei, pentru un tablou psihopatologic de model maniacal, cu simptome psihotice, incongruente şi grave tulburări comportamentale secundare (agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate, ostilitate, atitudine suspicioasă, necooperantă cu o inteligenta de debilitate mentală). Afirmativ episodul psihopatologic actual a debutat, (insidios în 2001), în urma cu 6 luni cu o agravare care s-a intensificat în ultimele trei săptamîni (energie crescută, logoree, hiperactivitate fară scop, limbaj decenzurat, bizarerii comportamentale, delir de urmărire, supraveghere, mister, interpretări delirante, comportament influenţat, labilitate psihică, impulsivitate, iritabilitate, nevoie redusă de somn), agitaţie psihomotorie, cverulentă, potenţial marcat auto şi hetero-agresiv. Debutul al primelor probleme psihopatologice are loc în 2001 cu hiperactivitate, suspiciozitate, relaţionare inadecvată la locul de muncă, şi interfamilială – interpretate ca secundare stresului; tabloul clinic s-a agravat progresiv, devenind evident în ultimele 6 luni (preocupari justiţiare, descoperiri de dosare ”ingropate”, a unor situaţii grave problematice de interes de nivel national, cu intenţia de a se implica activ în soluţionare prin diverse grupări secrete, teroriste, etc), tendinţe interpretative (totul se intimplă cu un scop şi cu implicarea propriei persoane), gîndire magică, delir erotoman, delir de grandoare.
  CEZAR8 august 2012, 20:14
  Special las postarile lui RH+ !! Sa vada tooata lumea ce prost ii !!

  CEZAR9 august 2012, 12:50
  Recomand sa va purtati cu grija cu RH+ ! II luat in suturi peste tot ! Sa nu faca ,,eroul"o depresie si sa nu se arunce in Atlantic ! Impute apa oceanului!!
  Ștergere
  Răspundeţi

  RăspundețiȘtergere
 15. USUREL CU NEBUNUL ...

  RăspundețiȘtergere
 16. Asa ti-a facut Japoneza ..stafidita ...???
  Stai linistit ..se pare ca vom avea un ...COPILAS !! Niko ...face analizele medicale ......

  RăspundețiȘtergere
 17. Robert Horvath 22 martie 2015, 10:27

  CEZAR
  TE ROG SA PUBLICI
  FISA MEA MEDICALA !

  CEZAR 1 august 2012, 08:38
  Ma scoate cineva ditr-o dilema ?
  RH + - II NORMAL??!!

  Fisa clinica a pacientului Robert Hortvath:

  Pacientul la primul contact cu serviciile psihiatrice, internat din initiative familiei, pentru un tablou psihopatologic de model maniacal, cu simptome psihotice, incongruente şi grave tulburări comportamentale secundare (agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate, ostilitate, atitudine suspicioasă, necooperantă cu o inteligenta de debilitate mentală). Afirmativ episodul psihopatologic actual a debutat, (insidios în 2001), în urma cu 6 luni cu o agravare care s-a intensificat în ultimele trei săptamîni (energie crescută, logoree, hiperactivitate fară scop, limbaj decenzurat, bizarerii comportamentale, delir de urmărire, supraveghere, mister, interpretări delirante, comportament influenţat, labilitate psihică, impulsivitate, iritabilitate, nevoie redusă de somn), agitaţie psihomotorie, cverulentă, potenţial marcat auto şi hetero-agresiv. Debutul al primelor probleme psihopatologice are loc în 2001 cu hiperactivitate, suspiciozitate, relaţionare inadecvată la locul de muncă, şi interfamilială – interpretate ca secundare stresului; tabloul clinic s-a agravat progresiv, devenind evident în ultimele 6 luni (preocupari justiţiare, descoperiri de dosare ”ingropate”, a unor situaţii grave problematice de interes de nivel national, cu intenţia de a se implica activ în soluţionare prin diverse grupări secrete, teroriste, etc), tendinţe interpretative (totul se intimplă cu un scop şi cu implicarea propriei persoane), gîndire magică, delir erotoman, delir de grandoare.
  CEZAR8 august 2012, 20:14
  Special las postarile lui RH+ !! Sa vada tooata lumea ce prost ii !!

  CEZAR9 august 2012, 12:50
  Recomand sa va purtati cu grija cu RH+ ! II luat in suturi peste tot ! Sa nu faca ,,eroul"o depresie si sa nu se arunce in Atlantic ! Impute apa oceanului!!

  RăspundețiȘtergere
 18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai auzit bai ..apatridule ...!
   ]Multumesc Niko.....

   Ștergere
 19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 20. ..si e moarta dupe mine ....!!
  Bai tigane Rh+...ai prins o ciorba ..calda la adapostul saracilor si faci gat ...???

  RăspundețiȘtergere


 21. Print
  YM
  E-mail
  Mai mare|Mai mic
  Multumim Serban C.

  Bancul zilei: Sa nu amesteci afacerile cu placerea
  de I.B.
  Vineri, 8 mai 2015, 2:52 Life | Fun

  Un om de afaceri intra intr-o noapte intr-un bar, merge la tejghea si comanda o bere.
  - Cat costa ?
  - Nimic domnule, e din partea casei.
  - Serios ?
  - Da, domnule. Uitati aici si un sandvich tot din partea casei.
  - Nu pot sa cred asa ceva... atunci am sa cumpar macar un pachet de tigari!
  - Nu trebuie domnule, va dau eu un cartus... din partea casei.
  - Domnule, eu asa ceva nu am intalnit de cand sunt ! Ce mod e asta de a face afaceri ? Din ce castigati voi ? Unde este seful tau, fiindca vreau sa il cunosc personal !
  - Momentan este sus intr-o camera, cu nevasta mea.
  - Dar ce face cu nevasta dumitale ?
  - Cam acelasi lucru pe care il fac eu acum cu afacerea lui.

  RăspundețiȘtergere
 22. Bai Tigane Rh+....vezi ca pierzi randul la felul doi la cantina si pana luni ...mori dreak de foame ...apatridule ....

  RăspundețiȘtergere
 23. Dac mi-o trimit pe Japoneza -stafidita si con stipata de radiatii ...promit ca i-o arat ...poate chiar mai mult ...hi..hi...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Femeile nu sunt scutul vostru,ele nu au nici un amestec in nebunia voastra!

   Ștergere
 24. Se pare ca luasi si felul doi ..ca mai ai suflu ..!!
  Va da si pachetel ..pana luni ....

  RăspundețiȘtergere
 25. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 26. Imi suparasi nevasta ..al dreak de Rh+...
  Nu tri-ar mai da ciorba la cantina de ajutor social ...

  RăspundețiȘtergere
 27. Rh+..vad ca-ti merse ..ciorba calda de la cantina de ajutor social ...
  Ba prostane ..Japaneza ..o sa se indragosteasca de mine cand m-o vedea ...atunci sa vrzi tu pe dracu ...BANZAI.....

  RăspundețiȘtergere
 28. PS.. ,,tu ai venit sub burta calului Ducipal ......

  RăspundețiȘtergere
 29. Robert Horvath 22 martie 2015, 10:27

  CEZAR
  TE ROG SA PUBLICI
  FISA MEA MEDICALA !

  CEZAR 1 august 2012, 08:38
  Ma scoate cineva ditr-o dilema ?
  RH + - II NORMAL??!!

  Fisa clinica a pacientului Robert Hortvath:

  Pacientul la primul contact cu serviciile psihiatrice, internat din initiative familiei, pentru un tablou psihopatologic de model maniacal, cu simptome psihotice, incongruente şi grave tulburări comportamentale secundare (agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate, ostilitate, atitudine suspicioasă, necooperantă cu o inteligenta de debilitate mentală). Afirmativ episodul psihopatologic actual a debutat, (insidios în 2001), în urma cu 6 luni cu o agravare care s-a intensificat în ultimele trei săptamîni (energie crescută, logoree, hiperactivitate fară scop, limbaj decenzurat, bizarerii comportamentale, delir de urmărire, supraveghere, mister, interpretări delirante, comportament influenţat, labilitate psihică, impulsivitate, iritabilitate, nevoie redusă de somn), agitaţie psihomotorie, cverulentă, potenţial marcat auto şi hetero-agresiv. Debutul al primelor probleme psihopatologice are loc în 2001 cu hiperactivitate, suspiciozitate, relaţionare inadecvată la locul de muncă, şi interfamilială – interpretate ca secundare stresului; tabloul clinic s-a agravat progresiv, devenind evident în ultimele 6 luni (preocupari justiţiare, descoperiri de dosare ”ingropate”, a unor situaţii grave problematice de interes de nivel national, cu intenţia de a se implica activ în soluţionare prin diverse grupări secrete, teroriste, etc), tendinţe interpretative (totul se intimplă cu un scop şi cu implicarea propriei persoane), gîndire magică, delir erotoman, delir de grandoare.
  CEZAR8 august 2012, 20:14
  Special las postarile lui RH+ !! Sa vada tooata lumea ce prost ii !!

  CEZAR9 august 2012, 12:50
  Recomand sa va purtati cu grija cu RH+ ! II luat in suturi peste tot ! Sa nu faca ,,eroul"o depresie si sa nu se arunce in Atlantic ! Impute apa oceanului!!

  RăspundețiȘtergere
 30. Usurel cu nebunache ....!!!

  RăspundețiȘtergere
 31. Blogul inchis..
  La revedere ostassi !

  RăspundețiȘtergere
 32. Erata
  La revedere ostasi !
  La revedere fosta doamna.......

  RăspundețiȘtergere
 33. 
  Motivul retragerii
  este stergerea postarii adresata personal.
  Ea incepe
  STIMATA FOSTA DOAMNA............
  ...........HORVATH.
  Deci comunicarea dintre noi doi a fost intrerupta
  de un neam prost. Foarte prost.
  La revedere. Cerul ramane albastru !

  RăspundețiȘtergere
 34. Cezar,lasa dragul meu toate comentariile.

  RăspundețiȘtergere
 35. @ Multumesc. Dar este prea tarziu.
  A intrecut masura acceptabila.
  Trec peste toate dar de bancul zilei NU.

  RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!