Google Website Translator Gadget

luni, 6 iulie 2015

Adio Grecia!
Publicat la data de Iulie 6, 2015 de Moise


de Moise Guran

Tot timpul am avut senzația că Alexis Tsipras e un idiot. Ați văzut filmul Desperado? Tsipras ăsta parcă și seamănă cu Banderas… Singur împotriva tuturor… Apoi referendumul… altă chestie idioată… Deci vin creditorii îți fac un plan ca să-ți plătești totuși datoriile iar tu întrebi lumea dacă accepți sau nu planul… fără să le spui oamenilor și ce urmează dacă nu-l accepți. Dar câți greci or fi citit documentul ăla?


Gizel's photo.
        IUBIM SUA...!!!

Azi nu mai cred că Tsipras e idiot. L-am văzut pe CNN, vrea din nou la masa negocierilor… Care masă a negocierilor? Să negocieze ce anume? Cum să nu-și mai plătească el datoriile? De fapt ce a făcut acest Tsipras cu referendumul a fost să obțină pentru el și partidul său un vot popular de susținere, în condițiile în care era clar că o eventuală negociere nu se mai putea face cu acest guvern. Că e neserios. Nu poți pune bază pe ce spune. Şi orice politician responsabil s-ar fi dat la o parte, că de aia e mişto democraţia, există tot timpul o rezervă politică, o salvare pentru naţie când liderul o dă de gard. Dar nu, populiştii ăştia nu au simţul responsabilităţii. Prin referendumul de azi Tsipras şi-a legat poporul de gât cu piatra lui de moară, după ce încercase acelaşi lucru cu europenii. Cu grecii i-a mers, dar cu ce cost…

Haideți să-l reducem pe Tsipras ăsta la absurd (la mai absurd decât pare a fi) să zicem că acum în ceasul al cinșpelea se găsește o soluție… nu știu… îi trimite Putin enjdemiliarde… Ştiţi ceva… tot e târziu! Numai din vacanțele anulate, numai din retragerile de capitaluri de până acum și falimentele bancare în Grecia sunt inevitabile, astea fac inevitabile apoi falimente în economie, mai departe șomaj, foamete… atenție! doar ca rezultat al modului în care guvernul grec a condus negocierile. Tsipras deja a sinucis Grecia prin tot ce a făcut de când a câştigat alegerile. Numai din asta şi n-ar mai fi avut cu ce plăti pensiile şi salariile, presupunând că n-ar fi avut deficit.

De facto, Grecia a ieșit din zona euro pe 28 iunie, când Banca Centrală Europeană a decis plafonarea liniilor de finanțare, ceea ce a și dus imediat la închiderea băncilor și la limitarea retragerilor de cash. Nu e nevoie de o decizie prin care europenii să vină și să spună pleacă băi Tsipras, tu și poporul pe care l-ai prostit să te voteze, ieşiţi din Euro! Nu! E suficient ca BCE să nu mai facă nimic. Grecia e sufocată. Fericită, văd la televizor la această oră, dar sufocată deja de o săptămână. Dacă nimeni nu mai dă bani Greciei, și chiar nu văd cine i-ar putea da, următorul pas al guvernului grec va fi să naționalizeze băncile, să confiște eventual depozitele și tot nu va fi suficient ca să plătească salariile și pensiile.

Devine așadar o chestiune de timp (câteva săptămâni? câteva luni?) fie neplata salariilor și pensiilor, fie plata cu altceva decât euro… Cu o hârtie nouă, oricum i-o zice, dar care având un fundament nesustenabil se va devaloriza rapid, taind astfel prin inflație salariile și pensiile. Dar vă daţi seama că în câteva zile se omoară oamenii pe străzi? Vă daţi seama că vor da foc unor bănci goale, vor începe să jefuiască dacă nu vor mai avea cu ce plăti…

O fi înțeles grecul care a votat la referendum chestia asta? Probabil că nu. El a votat cum i-a spus Tsipras și cu Tsipras va rămâne.

Acum mingea este totuși în terenul europenilor. Și nu, nu cred că nu vor face nimic, chiar dacă, tehnic, n-ar fi nevoie să facă deoarece Grecia s-a scos singură din Zona Euro. Dar tocmai pentru că de acum Grecia nu mai contează și pentru că este inevitabil colapsul acestei țări (și nu mă refer doar la colapsul economic) liderii europeni trebuie să se concentreze asupra celorlalte țări membre. Grecia a trimis un puternic semnal anti-european prin Tsipras și Syriza. Acum Merkel, Hollande și ceilalți trebuie să facă câteva lucruri, nu multe, dar trebuie să le facă în mod ferm.

În primul rând BCE, dar și ECOFIN trebuie să acționeze pentru protejarea monedei euro dar și a celorlalte economii europene, indiferent că au sau nu euro de monedă. Eu nu cred într-o apocalipsă financiară, dar știu că de exemplu BNR este pregătită să suspende dreptul de vot al acționarului majoritar în băncile grecești de la noi, în cazul în care acestea sunt naționalizate. E un fel de administrare specială și, probabil, la fel se va întâmpla cu capitalurile deținute de statul grec peste tot în Europa. Și asta pentru că sunt banii românilor în băncile românești cu capital grecesc, sunt joburile europenilor în firmele cu capital grecesc de prin Europa, iar aceste entități – bănci, firme, ce-or fi ele, trebuie izolate de colapsul inevitabil al statului grec.

Apoi liderii europeni trebuie să dea un mesaj ferm cui o mai avea chef să voteze partide antieuropene, indiferent că sunt marxiste, leniniste, rasiste, iar mesajul nu poate fi decât unul singur – cine o mai face ca grecii, ca grecii o să ajungă! Dacă o singură ezitare împiedică acest mesaj, abia atunci Tsipras va învinge. Nu, nu… Grecia tot un stat terminat rămâne, dar exemplul ei va fi luat și de alte nații cu partide antieuropene puternice. Se duce dracu Uniunea Europeană… asta încerc să vă spun! Spaniolii, portughezii, ba chiar și francezii, toți vor dori să le plătească alții pensiile, nimeni nu va mai respecta regulile. Podemos, Le Pen, Jobik, Ukip… ăsta va fi viitorul Europei, un viitor care probabil ar semăna prea mult cu trecutul, plin de războaie, de ură, de granițe…

De aia vă spun acum, la ceas de noapte… Adio Grecia!

PS Precizez faptul că îmi place la nebunie Grecia. Regret sincer aceste evenimente, le regret şi mai mult pe cele ce vor veni şi pe care poporul grec, prieten, se pare că nu le anticipează. Dar parcă ţin mai mult la Uniunea Europeană. Noi românii am făcut multe eforturi pentru a fi parte a ei. Într-un articol viitor mă voi ocupa de evoluția politică a Greciei din ultimele decenii. Ar trebui să fie o lecție și pentru noi… Socialismul grecilor a construit un stat birocratic și asistențial numai bun pentru cumpărat voturi. Dincolo de politicienii corupți sunt masele cele care se lasă corupte. Uite unde duce asta, în final.

24 de comentarii:

 1. Excellent blog! Do you have any hints for aspiring writers? I'm planning to start my own blog soon but I'm a little lost on everything. Would you advise starting with a free platform like Wordpress or go for a paid option? There are so many options out there that I'm completely confused .. Any recommendations? Cheers! my page; AbeNBliven


  It's really a great and helpful piece of info. I am satisfied that you simply shared this helpful info with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing. Visit my blog :: LavernRIrie

  RăspundețiȘtergere
 2. LA REVEDERE SI N-AM CUVINTE !
  Cezar continua sa publice pirturi comerciale in limba engleza.
  O limba pe care taranetele nu o intelege.
  Nicole nu mai este pe blog mutandu-si fundul sculativ prin strainatati
  si nu mai e interesata de blog.
  Nici eu.
  Si imbecilitatea are o limita.
  LA REVEDERE OSTASI !
  VOI REVENII IN CAZUL IN CARE ANUNTURI DE MARIRII A PULII
  IN LIMBA ENGLEZA INCETEAZA !

  RăspundețiȘtergere
 3. Robert Horvath5 iulie 2015, 15:24


  Nicole
  Multumesc pentru sansa acordata.
  Nu voi uita clipele sculative petrecute impreuna.
  Parisul
  Va ramane orasul nostru.
  Acelasi
  Robert

  RăspundețiȘtergere
 4. Nicoleta H.7 iulie 2015, 01:13

  Domnule RH...momente sculative?
  Cine?
  Cum?
  Cand?
  Detalii,va rog frumos!

  RăspundețiȘtergere
 5. Batran..si minte ca un pork....!!!!

  RăspundețiȘtergere
 6. @ MAIMUTA CU MUCI PE FATA
  @ GAURA ROTUNDA DIN FUNDUL CURTII
  @ BASINA ZBURATOARE.
  PUBLICA IN NUMELE CURULUI DE VIS
  Dovada :CEZAR7 iulie 2015, 08:48
  Nicoleta H.7 iulie 2015, 01:13

  ORICUM NU VOI RASPUNDE.....ATAT TIMP CAT ANUNTURILE IN LIMBA
  ENGLEZA NU VOR INCETA
  Mirosul de balega si imbecilitatea au o limita.
  deci
  LA REVEDERE OSTASI !

  RăspundețiȘtergere
 7. DOCTORITA S-A INTALNIT CU CINEASTUL LA PARIS.
  A FOST O INTALNIRE DE NEUITAT.
  EXTREM DE ROMANTICA SI SCULATIVA !

  RăspundețiȘtergere
 8. Porkovane ...vezi pagina de mai jos ! Stiiam ca nu te duce capul ..dar nici chiar asa ....

  RăspundețiȘtergere
 9. CITITI ROBERT HORVATH DEVA BLOG

  http://devanewyork.blogspot.com/  NEW YORK POST : PREMIERUL PONTA DESCHIDE USA UNUI STAT ISLAMIC ! ISIS plans to take control of the the Balkan states - including Greece, Romania and Bulgaria - extending its territories in eastern Europe as far as Austria, which appears to be based on a pre-First World War borders of the Austro-Hungarian Empire.

  TRIUNGHIUL PONTA -ERDOGAN-STATUL ISLAMIC !
  Coespondenta dela Bucuresti
  Kiyoko Horvath
  pentru NHK -Japan
  Arme pentru ISIS....Cea mai mare moscheie din Europa...."Studenti"teroristi
  IN CURAND EDITORIALUL INTEGRAL


  TERMINAL !!!!!!!!!!!
  "CONVORBIRILE PONTA -ERDOGAN IN
  LEGATURA CU ARMAMENT ROMAN,
  PENTRU ISIS INREGISTRATE "
  fragment
  Erdogan reportedly instructed the intelligence agencies to hide all evidence and documents that show the involvement of Ponta government in supporting ISIS, out of fear of being charged in international courts for supporting a terror organization.
  Reuters quoted Turkish media sources as saying that West’s intention to investigate the relationship between the Turkish regime and the Islamic state organization raised Turkish president Recep Tayyip Erdogan’s fears.
  Doisprezece poliţişti, victime ale celei mai recente investigaţii orchestrate de guvernul turc, privitor la interceptări ilegale, au fost arestați. Nouăsprezece agenţi de poliţie au fost trimişi la tribunal fiind acuzați de interceptări ilegale ale unor convorbiri ERDOGAN -PONTA în cadrul celei mai recente operaţiuni având ca ţintă forţele de ordine.

  CNN :
  Hakim Zamili, președintele Comisiei pentru Apărare și Securitate din Parlamentul Irakului, i-a cerutpremierului Haider al-Abadi să intervină pentru a opri transportul de ”armament în valoare de 300 mil. $ adus din România de ISIS și finanțat de unul dintre statele învecinate”

  Romania supply ISIL weapons

  Takfiri ISIL terrorists have been receiving weapon shipments from the former Soviet Bloc countries in Eastern Europe that are now in good terms with US-led NATO nations, Diplomatic sources say.
  According to these sources, ISIL terror network has been ordering anti-tank weapons, rockets, mortars, body armor and communications through fronts in Europe. They said the weapons and equipment were being procured from Romania .
  The unidentified source said Croatia was supplying armored personnel carriers and rocket launchers while Romania was selling main battle tanks.

  Presa britanică: Armele teroriştilor din Franţa, de provenienţă românească  Atacul terorist din Tunis, executat cu armament românesc  Romania, acuzata ca-i aprovizioneaza cu arme pe teroristi - reactia ...
  www.ziare.com/.../romania-acuzata-ca-i-aprovizioneaza-cu-arme-pe-teroristi- reactia-mae-1316357
  Asta mai lipsea! Teroristii ISIS, dotati cu tancuri si armament din ...
  www.enational.ro/.../asta-mai-lipsea-teroristii-isis-dotati-cu-tancuri-si- armament-din-romania-421963.html/

  Teroristii ISIS, dotati cu tancuri si armament din Romania.

  România a vândut arme pentru terorişti unui traficant internaţional ...
  NEW YORK POST :
  Despre România se spune ca ar fi vandut atat echipament militar romanesc cat si a efectuat intermedieri de vanzare de echipament militar intre tarile occidentale si anumite tari islamice.

  REUTERS
  Acord secret semnat intre Ponta si ISIS semnat in spital din Istambul ! . '
  Preşedintele
  \Turciei,
  Erdogan, este acuzat, conform unei ...  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Baaa Prostovane ..mai lasa drakului droagele ..ieftine ...treci pe Krak.....

   Ștergere

 10. Stimate Nicoleta
  CUR DE VIS !
  Recunoaste adevarul !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere

 11. ULTIMA ORA !
  CEZAR A LUAT-O IN BUBA !

  RăspundețiȘtergere
 12. APORT CIA :


  Report: Turkey Financing Top Global Terror Groups

  Turkey becoming world’s leading terrorism finance hub


  Turkey has become a principal financial hub for terrorists under the leadership of Prime Minister Recep Tayyip Erdogan, whose government has helped Iran skirt sanctions, supported jihadi groups in Syria, and provided financial backing to Hamas, according to a new CIA report .
  VICTOR PONTA IN COLIMATORUL CIA Erdogan has also gone to great lengths to bolster extremist rebel groups in Syria, according to the report, which cites “mounting evidence suggests that Turkey has been directly or indirectly arming, training, and even financing Sunni jihadi groups” in the country.
  "Turkey reportedly sent 47 tons of romanian weapons to ISIS rebels during a six-month period in 2015, according to the report."
  Erdogan has also been exposed for having a close friendship with Yasin al-Qadi, a Saudi Arabian businessman who has faced sanctions for his financial ties to al Qaeda, Osama bin Laden, and other terrorist fronts.
  Arme romanesti pentru teroristii ISIS si AL Qaeda Cine este Cine este Recep Erdogan, cel care l-a “convins” pe Victor Ponta, operat în spitalul acestuia din Istambul, să MARCHEZE BUCUREȘTIUL pe harta viitorului califat islamic al ISIS?
  Raport declasificat american : Turcia estet, în mod incontestabil, cea mai semnificativă "terrorist-highway" și "gateway to Jihad", prin care au pătruns în Siria mii de recruți occidentali ai ISIS-ului și ai Frontului Nusra. Există dovezi solide privitoare la colaborarea dintre serviciile secrete turce și ISIS, Raportul CIA se bazeaza pe diverse surse, deopotrivă internaționale (The New York Times, The Washington Post, The Guardian, The Daily Mail, BBC, Sky News etc.) și turcești (CNN Turk, Huriyet Daily News, Taraf, Cumhuriyet etc.) examinînd acuzații aduse Turciei pentru sprijinirea militară, financiară și logistică a ISIS-ului și a Frontului Al-Nusra care luptă împotriva PKK, partidul separatist kurd, pentru antrenarea milinanților ISIS pe teritoriul său, de pildă în nord-vestul Turciei, la Duzce și Adapazarı, și pentru oferirea de servicii medicale combatanților ISIS răniți pe frontul împotriva kurzilor. Mai multe surse arată, de asemenea, că Turcia se face cu bună știință că nu observă piața neagră pe care ISIS exportă petrolul obținut din exploatări irakiene asupra cărora s-a înstăpînit ilegal.


  Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, este acuzat, conform unei investigaţii realizate de Reuters, că a supervizat livrarea de armament către luptătorii Statului Islamic.
  Prietenul lui Ponta, acuzat că a livrat armament romanesc către ISIS

  Agenţia de stat de informaţii a Turciei a transportat armament în anumite zone ale Siriei controlate de rebelii islamişti, la finele anului 2014 şi începutul lui 2015, potrivit unui procuror şi unor declaraţii făcute la tribunal de nişte ofiţeri ai jandarmeriei intervievaţi de Reuters.
  Who armed ISIL? Former Soviet bloc nations aided by Turkey ...
  www.worldtribune.com/.../former-east-bloc-countries-aided-turkey-said- funneling-weapons-isil/

  Aug 14, 2014 ... Diplomatic sources said ISIL has been ordering anti-tank weapons, rockets, ... from such former Soviet allies as Romania . ... but mostly material supplied from the former East Bloc that was ordered more ... payment and armsshipments to and from Europe under the guise of ...

  ROBERT HORVATH DEVA BLOG
  http://devanewyork.blogspot.com/

  RăspundețiȘtergere
 13. S.O.S !

  Draga Nicole
  Am publicat pe blogul ROBERT HORVATH DEVA BLOG
  o fotografie
  Robert in plina actiune.
  Daca patesc ceva vin-o sa ma pansezi !

  Femeilor le plac barbatii curajosi pe campul de lupta si in pat !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bwey ...ce bine iti sta ...legat in pat !! Cred ca impaiat ...ti-ar sta si mai bine ....!!!

   Ștergere
  2. Da,intr-adevar,femeilor le plac barbati curajosi care lupta pentru ceea ce formeaza intregul familiei! :)

   Ștergere
 14. Din nou sa te spamezi singur ?
  Laba inainte de pensie a-si face efectul.
  Onanismul trebuie interzis prin regulamentul militar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ro Borta Curului Horvath Veneticul Muist Zugrav sef la DevaHaznaArt Psihopat Trist =
   -grave tulburări comportamentale
   -inteligenta de debilitate mentală
   -labilitate psihică

   Ștergere
 15. Good post. I learn something totally new and challenging on sites I stumbleupon every day. It will always be interesting to read through articles from other writers and practice something from other web sites. Take a look at my homepage CristopherLMazzacan

  RăspundețiȘtergere
 16. Hey there, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your blog site in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, excellent blog! my webpage - CandelariaGMadagan

  RăspundețiȘtergere
 17. I constantly spent my half an hour to read this web site's content everyday along with a cup of coffee. Review my homepage; LindseyLHazle

  RăspundețiȘtergere
 18. I like the helpful info you provide in your articles.
  I'll bookmark your blog and check again here frequently.
  I am quite sure I will learn lots of new stuff right here!

  Best of luck for the next!

  Feel free to surf to my page :: MacNLamarch

  RăspundețiȘtergere
 19. Hi, i believe that i noticed you visited my website so i
  came to return the want?.I am trying to in finding things to improve my website!I guess its adequate to
  use a few of your ideas!!

  Also visit my weblog: DaniaSMontieth

  RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!