În curând, în România ar putea ajunge noi trupe militare străine, asta după ce SUA controlează deja două baze armate, la Deveselu și Mihail Kogălniceanu.

Germania și Marea Britanie ar putea trimite soldați în România pentru descurajarea Rusiei, scrie Der Spiegel, care anunță că Barack Obama va cere o implicare mai mare a NATO în misiunile de apărare a statelor din partea de est a Alianței Nord-Atlantice, efective suplimentare ale alianței urmând a fitrimise în România, Polonia și țările baltice.

Barack Obama se va întâlni luni, în orașul german Hanovra, cu Angela Merkel, cu președintele Franței, Francois Hollande, cu premierul Italiei, Matteo Renzi, și cu șeful Guvernului de la Londra, David Cameron.

Conform surselor citate, Statele Unite se așteaptă ca Germania și Marea Britanie să trimită efective militare în România, Polonia, Lituania, Letonia și Estonia.

Chiar și Statele Unite vor trimite militari suplimentari în Europa de Est, inclusiv în România, începând din anul 2017, motivul invocat fiind garantarea securității pe fondul acțiunilor Rusiei.