Google Website Translator Gadget

vineri, 14 iulie 2017

Departamentul de Stat al SUA şi-a dat acordul către România faţă de o posibilă vânzare a unor sisteme de rachete Patriot


Departamentul american de Stat a aprobat o posibilă vânzare de sisteme de rachete de apărare Patriot către România în valoare de 3,9 miliarde de dolari, a anunţat marţi o agenţie a Pentagonului, citată de Reuters.
The Defense Security Cooperation Agency a anunţat că Guvernul României a solicitat vânzarea a şapte sisteme Patriot, în solicitare fiind incluse, printre altele, echipamentul de comunicaţii, instrumente şi echipamente de testare, echipamente de suport, generatoare, documentaţie tehnică, echipamente de antrenament, piese de schimb, instruirea personalului, servicii de suport tehnic şi logistic, valoarea totală a programului fiind de 3,9 miliarde de dolari.
Principalii contractori vor fi Raytheon Corporation din Andover, Massachusetts, şi Lockheed-Martin din Dallas, Texas.
Pentru implementarea acestui acord va fi necesar ca aproximativ 30 de reprezentanţi ai Guvernului SUA şi 40 de reprezentanţi ai contractorilor să se deplaseze în România, pentru instalarea echipamentelor, verificarea sistemului, instruire şi support tehnic şi logistic
„Această vânzare va consolida obiectivele de politică externă şi de securitate naţională ale SUA contribuind la îmbunătăţirea securităţii unui aliat NATO care a fost şi continuă să fie o forţă importantă pentru stabilitatea politică şi progresul econonomic în Europa. Această vânzare va veni în sprijinul nevoii României de a avea propriul sistem de autoapărare şi va susţine obiectivele de apărare ale NATO”, menţionează The Defense Security Cooperation Agency.(detalii)

Articolul integral: Adevărul
RoMilitary
Adica vom putea cumpara sapte baterii Patriot. Detaliind “lista de cumparaturi” aprobata avem: sapte radare de descoperire AN/MPQ-65, AN/MSQ-132 – centru de control al focului, 28 de sisteme de lansare, 56 de rachete Patriot MIM-104E Guidance Enhanced Missile-TBM (GEM-T), 168 de rachete Patriot PAC 3 MSE.
Pe langa cele de mai sus vor mai fi achizitionate sisteme de comunicatii, sisteme de antrenament, piese de schimb etc
In principiu Patriot era solutia, atat timp cat cu destul de putine luni in urma o unitate Patriot americana din Germania a venit in Romania pentru a testa compatibilitatea acesteia cu sistemele Hawk detinute deja de Romania. Si bineinteles ca Hawk si Patriot pot fi integrate, ajungandu-se astfel ca si batranele Hawuri sa-si gaseasca obiectul muncii.
In principiu, odata ce am cumparat din Olanda 8 baterii Hawk si 200 de rachete, aveam doua solutii: modernizarea Hawkului cu Raytheon, s-a dovedit ca americanii au cerut o caruta prea mare de bani (conform cu ce spun ai nostri) sau achizitionarea sistemelor Patriot si integrarea acestora cu Hawkul…
Astfel am avea – daca achizitia va fi dusa la finalizare – un sistem de aparare antiaeriana si anti-racheta multistrat format din rachetele Hawk – raza medie, Patriot PAC 3 MSE raza mai scurta si dedicate anti-racheta precum si rachetele PAC 2  modernizate la standardul GEM-T cu raza mare.
Mai ramane acum sa vedem ce solutie de finantare vom obtine din Statele Unite.
Sursa (din nou): AICI
GeorgeGMT &Alex

5 comentarii:

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!