Google Website Translator Gadget

luni, 19 martie 2018

Intalnirea cu rusii (CCCP) -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------By Czar,

          *****                    Elev plutonier(student) in anul trei de scoala militara . Aproape ca ne vedeam cu cele doua stelute 

pe epoletul argintiu.!

       Se zvoneste ca vom fi vizitati de o delegatie militara  CCCP ,  formata din ofiteri ,inalti generali si elevi din scolile de ofiteri sovietice . Dupa cum se precipita treaba prin campusul nostru ,,universitar militar"- Nicolae Balcescu din Sibiu , treaba pare a fi serioasa !

UPDATE Uniforme noi pentru Armata Naţională VIDEO armata 2        In cadrul activitatilor organizatorice , pentru pregatirea inaltei vizite , plutonului din care fac parte , ii revine sarcina de a pregati si prezenta un exercitiu tactic , in teren muntos .    Oarecum - presupunea o desantare  din doua elicoptere , o infiltrare si nimicirea unui punct de comanda si stat major - inamic. 
       Este de la sine inteles ca eram foarte mandri , pentru faptul ca fusesem selectionati sa facem aceasta treaba ! Asta  cu atat mai mult , cu cat , scapam si de corvoada si activitatile administrativ-gospodaresti care  era de presupus ca se vor desfasura prin scoala !  Normal , totul trebuia sa sclipeasca , sa fie la linie !
 Nimic nu era lasat la voia intamplarii !
        Asadar , intr-o dimineta devreme , cu tot armamentul si echipamentul din dotare ne imbarcam in cateva camioane si directia - tabara de instructie-montana  Crint  , undeva prin muntii Cibinului ..Nu era prima data cand veneam in aceasta frumoasa tabara , aflata intr-un peisaj de basm . Cu alte ocazii , ne-am instruit pe timp de iarna , cu schiurile in picioare bineinteles ! A nu se intelege ca se compara cu vacantele turistilor de la Paltinis de exemplu ! A...nu ! Exersam mersul pe schiuri cu tot armamentul si echipamentul din dotare in spate , ne deplasam cu masca pe figura(amuzant nu gluma) executam trageri din deplasare si oprire de pe schiuri . Spre final ,  ne antrenam desfasurand exercitii tactice complexe pe schiuri..
         Ajungem deci in tabara . De data aceasta ,  fiind in curs de dobandire a statutului de vedeta colectiva b, suntem dusi cu camionul pana la locul de cazare .  Deobicei camioanele ne lasau cam la 20  km   de tabara si indiferent de timp , anotimp , sau starea vremii , ne,, dezmorteam"  cu un mars  . Cel mai frumos '' era iarna , cand drumul era troienit si zapada ne ajungea pana  pe la brau...!!

         De a doua zi  incep antrenamentele , sub directa conducere si indrumare a lectorului de tactica generala al scolii.. Asa cum am mai spus , era vorba  ca doua elicoptere de transport , sa ne aduca undeva la N_E  de tabara , la o distanta apreciabila fata de locul de cazare si sa ne lase la sol , intr-o poienita in mijlocul unei paduri  .Asta  in ziua cand urma sa prezentam exercitiul . Pana atunci insa , ni se oferea posibilitatea de a descoperii efectele binefacatoare ale mersului pe jos , in teren muntos , pana la locul unde ne lasau helicopterele . Urma apoi intoarcerea  si atacarea punctului de comanda  !!          
         In teren muntos, distantele par mai mici !! Cand incepi insa  sa  bati drumul cu piciorul , ai o surpriza de proportii.!  Asa si noi - A- pana acolo , a treia culmea impadurita o...plimbare !                                                                     Dar , ce plimbare!   In primul rand este de subliniat faptul  ca nimeni nu se gandise sa traga o carare ceva !! Nici nu avea cum 
. Coborai prin vegetatia bogata , dar cam incalcita si cam spinoasa , pana in vale , la radacina dealului-impadurit si apoi -  urcaai pana in varf  si ..constatai ca au trecut doua ore !! O luai de la capat....           Dupa cateva miscari din acestea , jos , jos si apoi suuuuus - ajungem  la locul de debarcare. Se cam facuse ora 15.00 . Urma sa o luam in sens invers , dupa o pauza scurta , in care nici macar respiratia nu ne-a revenit la normal . Si mai urma , sa atacam prin surprindere si impetuos ,,inamicul"postat pe o colina. Atacul se desfasura sub ochii ajutati de niste binocluri imense , al onor invitatilor nostrii. Ca sa nu fie nici un dubiu , conducatorul exercitiului  ne-a trecut pe fiecare pe la aparatele de vedere si ne-a zis:
         -  Rusii, va vor vedea si seria de la arma !! Atentie cum va miscati, balet sa faceti nu alta si sa si zimbiti" frumos , cand luati colina in piept.!
            Deci , am luat-o in sens invers si pana sa ajungem la locul de atac , soarele trecuse de piscul unui munte mai micut si se cam reducea serios vizibilitatea . Cu alte cuvinte, se lasa seara!.
           Noi , vaaai de capul nostru!. Ce sa mai faci balet , ce sa mai strigi-URAAAAA, ca toate jivinile muntelui sa se ascunda! .Noi , abia ne mai tineam pe picioare , hainele zdrentuite , fetele si mainile zgaraiate si pline de sange.!
            Puteam sa le prezentam cu succes rusilor , cam cum aratau nemntii , dupa o iarna petrcuta in Stalingrad !!.. Chestiunea era ca nu asta voiam.Se mai punea si problema timpului . Nu puteai sa-i tii pe invitati cu ochii in soare si sa-ti dai cu presupusul: - apar sau nu apar luptatorii.? Ceva, trebuia schimbat .  Obligatoriu si fara nici-o discutie. !!
             Si s-a schimbat , bineinteles! Nu va voi spune ce - e chestie de strategie!
              A venit si vremea evolutiei la scena deschisa . Emotii cat cuprinde. ! Ne echipam cu tinuta noua , de campanie  . Totul verificat , lustruit , aranjat !
             Dupa o perioada de introducere in atmosfera situatiei tactice ,  punctata cu bubuituri si efecte pirotehnice ,  ne facem aparitia , in formatie compacta.-De aici ,eram in totalitate  sub privirea atenta a asistentei !!
              Ne infiltram prin locul stabilit , ne desfasuram frumos in dispozitiv premergator , apoi dispozitiv de lupta si atacam,, inamicul" total surprins si derutat -  ,printr-o dubla invaluire si un atac frontal!!  Efectele pirotehnice, erau de inalta clasa , imitand sustinera atacului si de catre artilerie. Noi trebuia sa dam gata , pe o distanta de nici  doua sute de m , patru incarcatoare de pistol mitraliera !! Strigatele de uraaa sunt apocaliptice si  trecem peste inamicul facut praf.!!
              Urmeaza apoi , prezentara noastra asistentei . In prealabil , prin statiile radio ni s-au transmis felicitarile si faptul ca am fost ..mortali !1             
                     Generalii rusi ne felicita ! . Dau mana cu fiecare in parte , ne intreaba diverse si se fac glume .Seful delegatiei ruse , ne spune ca suntem tari si ca avem un loc de instructie pe care si   l-ar dori si ei , dar  nu-l au. Presupun ca a spus-o din politete.! Il intreaba pe comandantul nostru,==Generalul TAICHE MITROESCU:==
             -   Dupa un asemenea efort,mai sunt in  in stare sa mearga la ...fete?? Si noi in cor:                                         -    OH HO,HO...DAAA!!!

                Mitroiescu se plange , chipurile rusilor:
       - Auzi domnule?- ce am patit cu banditii astia! Ii duc in mars patruzeci de km , pana in scoala.Ii las sa se odihneasca. Ei, ce crezi domnule? Dupa 30 de minute erau pe terenul de fotbal(STRICT AUTENTIC)

  1. El Dorado -----------Autor Biliuta/Tolba cu sageti

    după George Coşbuc


    La Vodă vine un secui,
    Cu o pălincă şi un pui.
    „Nu sunt, mărite, neam de dac
    Nici de maghiar, dar tot un drac,
    Eu asta vrei să spui.

    Secuii toţi la mine vrut
    Să vii la Bucureşti marşrut,
    Că la Harghita şi Covasna
    S-aude c-ai luat-o razna
    Şi asta m-ai durut.

    Eu pentru tine ai votat
    De zece ori in a mea sat
    Şi de cinci ori in sat vecin,
    Am vrut să fac o urnă plin,
    Dar n-ai mai apucat.

    Ai mei secui nervoşi un pic,
    Să potoleşti la ei eu zic
    Şi nu mai spune că, mort-copt,
    Tu faci judeţe doi plus opt,
    Că nu rezolvi nimic!

    Ei dat la tine şi palinca
    Şi un pui fript, dar nu bei inca,
    Eu vrei la tine mintea trează.
    Mai stai un pic, nu ospătează
    Sau joacă huţulinca!”

    El dă biroului ocol,
    Cu ochii trişti, cu pas domol
    Şi pune, lângă telefon,
    Împăturit într-un tifon,
    Un şip de monopol.

    Lui Vodă ochii i s-aprind
    Nu de la puiul aburind,
    Se lasă dus, cuprins de vrajă,
    Ci la împăturita glajă
    Priveşte el cu jind.

    „Ţinutul Secuiesc primeşti?”
    „O, Vodă, cât de darnic eşti!
    Mai mult decât ai cerut Bela
    Sau Hunor, tinerul acela
    Cu care tu tocmeşti”.

    Secuiul ia, cu ochi hapsâni,
    Decretul şi îl strânge-n mâini.
    De-acum, de-acum ei sunt bogaţi,
    Vor fi stăpâni peste Carpaţi,
    Nu slugă la români!

    Va fi ţinutul lor de vis,
    Au pentru asta şi zapis,
    Un El Dorado mult visat
    E visul lor adevărat,
    Cum Vodă le-a promis.

    Strânge decretul mai cu foc
    Şi, copleşit de-atât noroc,
    Spre poartă dă să se îndrepte,
    Dar, după trei sau patru trepte,
    Se-ntoarce, stă pe loc.

    Se uită el la gărzi pieziş,
    Că-i stau acestea curmeziş,
    Deja văzându-se erou,
    Se-ndreaptă spre acel birou
    Şi intră-n repeziş.

    „Tu crezi la mine prost secui,
    Că nu văzut cum tu eşti... cui
    Şi dai la mine un ucaz,
    Aşa, doar ca să faci necaz,
    Fără ştampil să pui?

    Miroase-aici ca la tavern,
    Aşa că eu la drum aştern,
    Iau şi palinca, iau şi pui
    Şi merg la Hunor iute spui
    Să ieşi de la Guvern.”
    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent. O seara frumoasa,
    Odorica
    RăspundețiȘtergere
  3. Soldatul a scris:


    Mai dor trist,
    Sa-ti spuna un subofiter inca activ cum sta treaba. Daca, colonelul ala facut la apel, a stat in armata 20 de ani, iar mm, sau adj.pr. a stat 40, au muncit, rectific, tie ti se pare ca numai pentru faptul ca unul a iesit colonel, desi a contribuit numai 20 de ani sa ia o pensie mai mare. De ce nu si daca iesea lt. la pensie sa nu ia o pensie mai mare decat principalul ca doar a avut salariu mai mare. Vezi colonele, aici nu ai inteles tu, principiul contributivitatii. Ai dat 20 de ani atat iei, ai dat 40 probabil iei mai mult.
    A doua problema, functii de raspundere si grade mari au intrat in puscarie dupa revolutie doar cei condamnati pentru coruptie, in timp ce, unii cu grade mici, cei care au numarat izmenele soldatilor, au mai intrat si pentru lipsa unei arme, sau a munitiei. Asa ca unde e raspunderea?
    Vezi colonele, de aceea nu am reusit sa transformam armata asta si nu vom reusi mult timp de acum inainte, din cauza mentalitatii unora ca tine, care vorbesti de raspundere, izmene, si de subofiteri si soldati ca de niste sclavi ai tai. NU UITA COLONELE . SUNTEM COLEGI. Ceea ce fac eu este la fel de important ca ceea ce faci tu. Eu as avea o functie fara tine, dar tu, nu ai avea pe cine conduce daca nu am fi noi.
    Greata de asa oameni.
    RăspundețiȘtergere
  4. Frustrari de subofiter!
    Uite asa s-a dus dracului disciplina in armata!Subofiterul crede ca este mai important in Armata decat colonelul!
    Asa cum este posibil ca un subofiter care a lucrat in armata 40 de ani sa aiba o pensie mai mare decat un colonel care a lucrat numai 20 de ani, nu este posibil ca un subofiter sa aiba o solda mai mare ca a colonelului.
    Raspunderea decizionala a colonelului este incomparabil mai mare decat trebusoarele gospodaresti prin unitate ale subofiterilor.
    RăspundețiȘtergere
  5. Hai , svejk-ule , cezarusule , ia-te de mina cu tov. "Soldatul a scris" , si mergeti sa va bateti pe burta dupa "succesurile" obtinute in lupta voastra pentru pensii corecte ...
    RăspundețiȘtergere
  6. In legatura cu cuantumul pensiilor.
    Am tot respectul pentru maistri militari ,noi nu prea am avut subofiteri decat pe la magazii sau la BDS.Dar sa lamurim un lucru un pilot,scafandru,miner iesea la pensie dupa 20-24 de ani de activitate ,considerandu-i-se stagiu complet iar un nenavigant avea stagiu complet dupa 25-28 de ani [sau la varsta de 55 de ani],pentru a compensa lipsa anilor cu care a iesit mai repede la pensie s-a introdus grupa de munca [oilotul avea 100%]acuma ne-a bagat pe toti la 50%
    si apare discrepanta eu cu 20 de ani vechime nu am cum sa am mai mult decat ta'majorul cu 30 de ani vechime ,amandoi cu spor de grupa de 50%.Apare si chestia cu iesirea cu Ordonanta 7,deci in interesul tarii.De aceasta au beneficiat si cei ce au reusit sa ramana in stagiu complet adica impartirea intregii perioade la 20 ,nu la 25-30,dar poate sa inteleaga chestia asta un plutonier ca daca ar putea ar tacea.Si mai am o durere ,cu importanta muncii ,de ce nu a venit domnul plotoner sa zboare alaturi de mine sa-si riste viata si sa-si distruga sanatatea ,sau sa-si lase copii orfani si sotia vaduva???Cand aveam alarme cu dislocare erau uniii[precum dl plutonier] care spuneau eu nu ma urc in elicopter ca mi-e frica.Vedeti ca eu fac deosebire intre grupul plutonierilor si cel al maistrilor militari ,ca noi am avut maistri militari tehnici de bord care zburau efectiv cu noi erau un fel de ingineri de bord ,ai pregateauy elicopterul ,aveau grija de el si in zbor aveau atributiuni precise.Dadeau licenta la doi ani si efectuau vizita medicala precum pilotii.Doar ca aveau functii mai mici ,dar zburau mai mult si aveau venituri lunare precum un maior cdt. de patrula,iar daca ei ,unii au stat 28 de ani este normal sa aiba mai mult decat un ofiter cu 20 de ani ,dar acuma toti surubarii ne-au depasit [chestia cu grupa 50% si paritatea la 20].tigri2
    RăspundețiȘtergere
  7. @cezar,aplicatia cu rusii este adevarata ,sm participat si eu cu MI-8 la asemenea aplicatii ,prin zona Cincu-Cartisoara,sau prin munti.Imi amintesti de zona Campulung _moldovenesc cand ne scoteau ,iarna ,la schi,fiecare aveam schiuri personale +bocanci,bete,sosete ,manusim etc,si acolo iarna tinea 6 luni.Doamne cati brazi am luat in brate pana am invata sa schiez si sa execut manevre [militare pe schi].felicitari Cezare !Forza e cu tine .tigri2
    RăspundețiȘtergere
  8. Motanel , din ce spui tu , si legat de ce spune "soldatul" trebuie sa intelegem (noi , astia , nezburatorii) ca tehnicul de bord putea zbura si fara voi ... dar invers nu ... Spun asta pentru ca am vazut multe filme americane in care avionele sint pilotate de cite un pasager ... dar n-am vazut nici un avion (pilot) care sa plece fara pasageri .
    RăspundețiȘtergere
  9. Salut! multumesc T-2! cum se mai vede viata din Italia?
    @ Plano- nu ai dreptate in totalitate.Subofiterii in armata nu erau numai pe la gaz sau unele birouri- Conduceau tancul si TAB,erau operatori pe sistemele de rachete antitanc si antiaeriene etc.etc.
    Problema contributiei este clara si corecta-daca un ta"major a muncit o perioada mai lunga decat un colonel si contributia lui este mai mare desi salariul a fost mai mic Pensia este justificat sa fie mai mare.
    Evident ca s-au facut unele erori in ceea ce priveste acordarea de sporuri.
    Dupa mine singurul mod de a beneficia de un anumit spor este pozitia -specialitatea in care te-ai gasit vizavi de DUCEREA LUPTEI. Daca ai fost ziarist sau te ocupai cu registrul istoric sau nsepe mii de functii caldute si bine platite prin birouri-,mai tarziu! cine-i de vina ca nu este asa? intrebati Sindicatul!!
    RăspundețiȘtergere
  10. @anonim,imi pare rau sa ti-o spun ,dar ,ori te prefaci ori esti paralel.Gandesti precum un sef de tarla.da draga elicopterele si avioanele puteau fi pilotate de orice fetitza,sau de orice musculos [Silvester Stallone].Iti raspund la intrebarea ta daca imi raspunzi si tu la urmatoarea intrebare "tu mergi in urma sau in fata obiectului tau?"
    @cezar,in Italia nu te intreaba nimeni de ce ai burta ,de ce ai chelie ,de ce n-ai vila ,de ce n-ai masina bengoasa,cum esti imbracat sau cat esti de smecher.tigri2
    RăspundețiȘtergere
  11. @T-2 Slabi italienii astia !! sa vina sa invete din Ro.
    Mai nou don Dogaru inunda Tvurile cu urmat. subiect. Guvernul si-a batut joc de noi si nenorocire, a crescut bugetul de pensii cu 80 milioane de euroi. Drept urmare acest guvern trebuie sa plece etc etc --auzit cu urechile mele : ora 17.25 A3
    RăspundețiȘtergere
  12. Ce trebuie sa comentez aici ? Despre aplicatie , sau despre pensii ?
    O iau cu aplicatia. Fain ! Si mie imi aduce aminte de o aplicatie cand a trebuit sa traversam un varf, iar Momo ( un coleg care nu era cat mitraliera de Cp. ) a lasat ganul sus pe o buturuga. La poale , dupa coboras, ne/am oprit sa facem pauza. Apel, verificarea armamentulu, constatare, URLETE si inapoi in pas alergator dupa Mtr.Cp. Ce a patit Momo seara ? Acum e si mai mic !
    In ceea ce priveste spusele subofiterului , inteleg ca fiind activ , el a ramas cu acelasi virus de subof. Adicatelea fara ei nu se poate. Ei asi! Baiatul nu a avut si nu are comandanti adevarati care sa/i scoata frustrarea din cap. Pai el talpa armatei sa inteleaga ca eu unul nu am vazut UM fara comandant ofiter ! Adicatelea toti care au stabilit o ierarhie militara, de sute de ani, sunt prosti si neinstruiti si au fost beti cand au facut asta. El, acest subof. ar putea conduce armate in lupta, sa pregateasca si sa conduca aplicatii , sa coordoneze activitatea a sute sau mii de oameni  cu tehnica cu tot. Da ! Daca ar avea studiile necesare. Daca Oprea a ajuns ministru e pentru ca e in politica , nu pentru ca a numarat ismene.Toate la locul lor, respect pentru fiecare. Si ala care a ramas in armata sa inteleaga ca este acolo fiindca noi fraierii ne/am lasat pacaliti de stat . Eu dau compensatoriile inapoi . Ma face cineva ce am fost ? Cica au ramas doar profesionistii. Barbaaa! Doar profesionistii au plecat. Acum ii duce la trageri cu trenul si gasesc tehnica pregatita. Probabil ca asa e pe front. Dar gata ca nu are rost...
    RăspundețiȘtergere
  13. @Plano10 30 iunie 2011, 20:28
    Reacţia domniei tale lasă de dorit!
    Ţi-am mai explicat, sunt funcţii şi profesii de mm în navy care cu tot cu sporuri îl bat la cur pe comandantul unităţii, când vine vorba de soldă, iar dacă cumva eşti colonel cu numărul(adică fără primă de comandă), atunci nici nu mai încape vorbă, eşti pierdut din start.

    @tigri 2
    Nici chiar! ... personal am fost oprit de poliţie în peninsulă, iar carabinierul era cu automatul proptit. Aşa, un control de rurină. Număr de România la maşină.
    Iar ai mei au ceva afaceri p-acolo şi au de-a face cu birocraţia tipic italiană , dar şi controale peste număr ale gărzii de finanţe, sanepid, pompieri şi alte instituţii, care nu contenesc să se calce pe picioare. Faţă de acum 5-6 ani, când nu-i întreba nimeni, de doi ani sunt controlaţi cu regularitate.Afacerea este în domeniul alimentar/restaurant...şi nu în sud ci în nord !
    RăspundețiȘtergere
  14. @bazel,ei si tu ,conditia care mi-a fost pusa de sotie a fost sa nu vorbim romaneste ,cand suntem auziti,este plin de tziganrromi peste tot si daca te incurci cu ei esti terminat,si strainii "turbeaza'cand aud ca esti roman[pentru ei rom sau roman e totuna].Anul trecut prin august am stat in Austria ,la fiica mea,o luna si tot asa,sa nu ne dam romani.Asta e ,pana nu ne vom demonstra adevarata valoare ,dar cum ?Prin anii '70,bunicul meu zicea ,"a vreti sa faceti comunism?Dar cu tziganii ce faceti?"Acuma intreb si eu,acelasi lucru.Hai ca de politihotii astia ne va scapa cineva ,ca noi nu suntem in stare dar,...dar?tigri2
    RăspundețiȘtergere
  15. @avram iancu
    trist tare trist ce am aflat de la tine.Nu ca nu as fi stiut,dar de la tine parca e mult mai grav cand aflu asta
    RăspundețiȘtergere
  16. @Don Corleone,hotii de la conducerea tarii fura oul de sub closca fara sa fie dibuitzi,dar "expertzii "din Urziceni si din jur iti fura sosetele din mers si ramai descult fara sa simtzi.Mai nou nu fura ci talharesc iar seara fac
    fifty-fifty cu politzaii.tigri2
    RăspundețiȘtergere
  17. @Tigrii
    Tare mi-e mila de tine daca ti-e rusine sa vorbesti romaneste!
    Italienii stiu sa faca diferenta intre romani... dintr-o privire. Depinde ce culoare ai la ten si cum te comporti.
    Doua saptamani am colindat prin nordul Italiei. N-am vazut o aversiune fata de noi care vorbeam romaneste si aratam ca niste veritabili turisti.
    RăspundețiȘtergere
  18. Ok ,Plano10,tu esti mai deosebit [in toate]te-o fi vazut mai tanar,mai frumos,cine stie ,eu am incaruntit.dar ,de ,unii suntem mai cu motz decat altii.Eu ti-am spus ce-am constatat ,iar daca cu tine au fost ospatarii si hotelierii ,mai amabili,probabil pentru ca erai turist,sau cine stie erau ei "pe invers"tigri2
    RăspundețiȘtergere
  19. Se uita Ion peste gard si il vede pe Vasile jucand tenis cu Agassi.

    Batea Vasile la Agassi de nu-i venea sa creada.
    - Ba Vasile, domnu' ala nu-i Agassi?
    - Ba da mai Ioane.
    - Si tu stii tenis, ma?
    - Stiu ma Ioane, mai bine n-as sti. No ia, ca iara l-am batut!
    - Apoi cum sa face ma, ca nu te-am vazut niciodata?
    - Mai, ia du-te in fundu' gradinii, acolo-i un broscoi, ala-ti
    indeplineste orice dorinta, numa vezi de vorbeste mai
    tare cu el ca-i cam surd.
    Se duce Ion la broasca si ii spune ca vrea mult aur. Cand ajunge acasa constata ca in batatura avea un taur. Se plange la Vasile:
    - Surda tare broscuta ta, am vrut mult aur si mi-a dat un taur.
    - Si tu crezi ca eu am vrut sa fiu tare-n tenis?
    RăspundețiȘtergere
  20. Don Corleone,don Corleone da tare te mai tii de prostii!
    RăspundețiȘtergere
  21. Ps. ai rezolvat chestia aia cu 1/2 sau 1/3,asta-i intrebarea,ca fatuca noastra te asteapta cu rezultatul!!
    RăspundețiȘtergere
  22. Stelian P.
    Abia am sosit dintr-o micuta hoinareala si mi-am amintit cu placere de Crintu unde am pus prima data schiurile in picioare. Frumoasa povestire.
    RăspundețiȘtergere
  23. @ Stelian-bine ati revenit! Multumesc pentru apreciere!
    Ps. Cititorii sunt ,ofticati" din cauza ca nu am respectat rezultatul sondajului!!!?
    RăspundețiȘtergere
  24. Stelian P.
    @CEZAR
    Bine v-am regasit pe toti. Oftica nu e din cauza sondajului ci are cauze mult mai materiale. Nu trebuie sa-ti faci griji. Important e ca se invirte contorul si iti faci noi si noi prieteni. Chiar daca te injura inseamna ca te frecventeaza si eu ma bucur ca vad fete noi.
    RăspundețiȘtergere
    1. Dar...ai terminat ca un adevărat ofiţer şi trebuie să te mândreşti cu asta. Eşti de apreciat pifane. Puţini cunosc chestiile astea: noroaie, zăpezi, trageri, aplicaţii ş.a...Azi...dar ce să mai vorbim de azi...
      Vezi că Burcu ţi-a tăiat "reclama" de pe blogu lui...A zis fără manele şi tu nu l-ai ascultat. Ehehe...mai vorbim frumosule!
      RăspundețiȘtergere
    2. Sa vedem ce va urma . Poate ne spui si cand se intampla evenimentul?! Am fost si eu prin Crint! Nu se uita toata viata!
      RăspundețiȘtergere
    3. CEZAR,
      Bravo! Avem nevoie de amintirile tale, in care ne regasim multi dintre noi, dar fara talentul tau de povestitor! Au un efect mai mult decat benefic! Este psihoterapeutica, de cea mai buna calitate! Poate ... se vor slobozi si altii! Doamne ajuta!
      RăspundețiȘtergere
    4. @cezar
      am citit toate dar absolut toate articolele dvs.Pur si simplu am ramas uimit de usurinta si realismul cu care sunt scrise.desi am facut parte din alta arma,mi-am recunoscut viata mai peste tot in articolele scrise.Deocamdata ma opresc aici,sunt foarte impresionat.Va doresc succes in continuare si sa auzim numai de bine
      cu multa stima
      P.S. Pe ici pe colo semanati f mult in stilul dezinvolt de a scrie cu Sven Hassel,cel care mi-a incantat adolescenta si din care nu am scapat nici una din cele 16 carti scrise
      Dece nu publicati la un moment dat??
      RăspundețiȘtergere
    5. @cezar
      deja de cate ori vad poza aia cu cladirea comandamentului de la breaza ma napadesc amintirile
      RăspundețiȘtergere
    6. @AKORD- zau ca ma coplesesti,dar ma si bucur pentru ca apreciezi si ca-ti place. Nu m-am gandit niciodata la asa ceva(publicare),nici nu asi fi indraznit. Acum, mai mult de gura colegilor care ma tot luau la misto-cu discoteca
      E adevarat ca merge usor,le scriu direct,uneorile dau drumul fara nici-o corectura si apoi ma ingrozesc si ma rog sa nu fi citit nimeni.Multumesc ,o zi super buna
      RăspundețiȘtergere
    7. @cezar
      departe de mine gandul de a te lauda ba mai mult ca un militar ce ma simt stiu sa fiu exigent si chiar sa caut si nod in papura dar pe de alta parte cred ca tb. sa-i dam cezarului ce e al cezarului(scuza-ma ca nu scriu cu litera mare,dar ALA e doar UNUL)
      Nu te-as fi deranjat cu inca o postare daca nu as fi constatat ca e chiar foarte bine asa-se numeste inspiratie-citez;..'E adevarat ca merge usor,le scriu direct,uneorile dau drumul fara nici-o corectura'.
      Ca unul care am obtinut doua premii la literatura la olimpiada cred ca de fapt chiar asta-i CALEA restul....amanunte!!
      RăspundețiȘtergere
    8. Inca odata multumesc.Se pare ca esti calificat pentru a fi un adevarat critic.voi tine cont de ceea ce-mi spui,la fel cum voi tine cont de parerea si sugestiile tuturor.Va multumesc ! sincer nu ma asteptam la o reactie asa pozitiva. Sper sa ma mai tina inspiratia!!
      RăspundețiȘtergere
    9. @cezar
      Las-o mai moale cu multumirile suna-l pe nea Burcu,promite-i cate-n luna si in stele si rezolva naiba dracovenia cu postarile ca o sa-ti pierzi clientii si prin tine si celelalte bloguri partenere si dupa aia n-o sa mai ai cui sa-i multumesti
      Pare rau la tine,luat mai tare,necesar dus rece asa ca rezolva problemele tehnice si dupa aia sa tot razi ca o sa ai timp.Acu la munca....

      Ce faci svejk-ule ? Atit de putine amintiri si inspiratie ai , incit ai trecut la reluarea articolelor ? Ce naiba ... nici stelip-ul si nici motanelul nu te mai ajuta sa-ti umpli blogul cu cite ceva ?

      Si-apoi , vezi ca in zilele de azi lumea nu prea mai stie limba rusa (toti se indeasa la 'limbeza')... tradu si tu : CCCP-SSSR (eventual si ce inseamna
      =============================================================

23 de comentarii:

  1. Iubileee..la mine ninge linistit !
    Si in soba arde focul...

    RăspundețiȘtergere
  2. Iuby..nu saluti si tu CCCP - Army..??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello... iubirea mea...! Cu întârziere..m am trezit mai târziu , decât de obicei...O zi frumoasa ...și mulți pupici...!!!😘😘😘😘

      Ștergere
  3. Iarna-i grea ..omatul ii mare...si iubilea imi sta la soare !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hello .. iubilea mea...! 😘😘 Încă nu la soare dar ceva mai bine , decât zilele trecute...Mi e dorr de tineee... iubile...! O zi frumoasă să ai ...!! Pup dulce...! 😘😘

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. Bună ... iubilea mea..! Nimic ieșit din cotidian... Mă gândesc că mai ai ceva timp de restricție și aștept să revii... Sincer...mi e dorr de tine , iubire...Ai grijă de tine , iubilea mea..! Te pupicccc dulce , dulce..! 😘😘😘

      Ștergere
    2. Multumesc iubilea mea ...!!!

      Ștergere
    3. 💥💕😘😘

      Ștergere
    4. Hello .. iubile..! Ești ok , iubilea mea ?? Îmi este dor de tine iubile..!! O zi frumoasa pentru tine și pupici dulci..!!!😘😘

      Ștergere
    5. Această funcţie este blocată temporar
      Ai postat recent ceva care încalcă politicile Facebook. De aceea, ţi-a fost blocat temporar accesul la această funcţie. Pentru mai multe informaţii, vizitează Centrul de ajutor.

      Pentru a nu mai apărea blocări ale accesului, te rugăm să te asiguri că ai citit şi că ai înţeles Standardele comunităţii Facebook.
      Această blocare va mai fi activă timp de încă 15 zile.
      În cazul în care crezi că vezi asta din greşeală, te rugăm să ne anunţi.
      ------------------------
      Iubile am scris si vleo trei opere stiintifice ..cum a facut ciobanul ala de Beeeecali..
      Nimic ..nu mi-au redus din puscarie ..al dlaku FB.....

      Ștergere
    6. Offf... iubile , așa am pățit aseară eu ...Mi au cerut și câte fire de păr am ...😁..In final cu ternari , mi au dat acces la cont ..Nu ți spun ce nervi am mâncat...Nu de alta dar să nu pot să iau legătura cu iubilea mea ...? Lasă iubile , mai 15 zile ...trec ..! Sunt aici și acolo cu tine... Grijă de tine .. iubile..!!! 😘😘

      Ștergere
    7. Buna seara iubileee....aici ii frig si inorat ....!!!

      Ștergere
    8. Creează o postareAlbum foto/videoAlege un fişier de încărcatClip video în direct

      La ce te gândeşti, Padina?

      ListăNOU
      Stare/Activitate
      Foto/Video

      Vizită
      ============================
      Ma seaca FB..asta ...!! In fiecare zi ma intreaba ..la ce ma gandesc ..si ce fac ...hi hi ..!!

      Ștergere
    9. Bună seara .. iubilea mea..!!! Amuzant acest FB și foarte curioși despre tot ce inspiram și respiram... Spune le iubile ,că te gândești să faci dragoste... Au să fie satisfăcuți...de activitatea ta....Mi e tale dor de tine , iubile..!!! O seară plăcută cu pupi dulci... iubilea mea..!!!😘😘😘😘

      Ștergere
    10. Nuuu iubile ca astia la cat tupeu au ma intreaba ..cu cineeee??!!

      Ștergere


    11. Padina
      Acasă
      Cereri de prietenie
      Mesaje
      Notificări
      Setările contului
      Scurtături
      Vezi mai mult...
      Explorează
      Vezi mai mult...

      Inbox de asistenţăSetări
      CENTRUL DE AJUTOR

      Întrebări frecvente despre căutare
      Centrul de siguranţă
      Politici, instrumente şi resurse care te ajută să fii în siguranţă.
      Centrul pentru prevenirea hărţuirii
      Instrumente şi sfaturi pentru adolescenţi, părinţi şi cadre didactice.
      Verificarea stării de siguranţă
      Ia legătura cu prietenii şi cu cei dragi în timpul unui dezastru.
      STANDARDELE COMUNITĂŢII
      Vezi Standardele comunităţii noastre
      Află ce fel de conţinut este permis pe Facebook şi ce tipuri de conţinut pot fi raportate şi şterse.
      Română · English (US) · Magyar · Español · Português (Brasil)
      Confidenţialitate · Condiţii de utilizare · Publicitate · Opţiuni · Module cookie ·
      Mai mult
      Facebook © 2018

      Mulţumim pentru următorul raport: M-ati blokat iarasi pentru urmatorul Com. FRANARU..FACE ORAL LA PSEDEI..NU.L DERANJATI Comentariul NU ESTE AL MEU ...SUNTETI SANATOSI..?? POSIBIL CINEVA DE PE CONT FALS -CLONAT POSTEAZA IN NUMELE MEU... Nu puteti face o asemenea verificare ..????
      ÎNCHIS
      CE POŢI FACE
      Află mai multe despre raportarea unei probleme
      ACTIVITĂŢI

      Raportul tău
      11 Martie
      M-ati blokat iarasi pentru urmatorul Com. FRANARU..FACE ORAL LA PSEDEI..NU.L DERANJATI Comentariul NU ESTE AL MEU ...SUNTETI SANATOSI..?? POSIBIL CINEVA DE PE CONT FALS -CLONAT POSTEAZA IN NUMELE MEU... Nu puteti face o asemenea verificare ..????

      Răspunsul nostru
      21 Martie
      Am primit raportul tău și îți mulțumim că ai răbdare cât timp remediem problemele tehnice de pe Facebook. Deși nu-i putem ține la curent pe toți cei care trimit rapoarte, folosim părerile și sugestiile primite pentru a îmbunătăți experiența de utilizare a Facebook pentru toată lumea.
      Dacă dorești să ne contactezi în legătură cu probleme care nu sunt tehnice, te rugăm să vizitezi Centrul de ajutor.
      Cum a fost această experienţă de asistenţă?
      Şterge
      Mulţumim pentru următorul raport: Com.ul pentru care m.ati blocat nu este al meu...ce ati patit?? Eu sunt Padina Petre..nu Groza...
      ÎNCHIS

      Răspunsul nostru
      13 Martie
      Am primit raportul tău și îți mulțumim că ai răbdare cât timp remediem problemele tehnice de pe Facebook. Deși nu-i putem ține la curent pe toți cei care trimit rapoarte, folosim părerile și sugestiile primite pentru a îmbunătăți experiența de utilizare a Facebook pentru toată lumea.
      Dacă dorești să ne contactezi în legătură cu probleme care nu sunt tehnice, te rugăm să vizitezi Centrul de ajutor.
      Citeşte mai mult
      Mulţumim pentru următorul raport: Nu pot sa corespondez ..help..:D
      ÎNCHIS

      Răspunsul nostru
      2 Martie
      Am primit raportul tău și îți mulțumim că ai răbdare cât timp remediem problemele tehnice de pe Facebook. Deși nu-i putem ține la curent pe toți cei care trimit rapoarte, folosim părerile și sugestiile primite pentru a îmbunătăți experiența de utilizare a Facebook pentru toată lumea.
      Dacă dorești să ne contactezi în legătură cu probleme care nu sunt tehnice, te rugăm să vizitezi Centrul de ajutor.

      Ștergere
    12. Se pare ca au probleme cu HACHERII

      Ștergere
    13. PS.
      Imi plac persoanele care fac sport ..mult mult de tot ..pup !!

      Ștergere
    14. Nu mai pricep nimic... Sunt mulți în situația ta...Și asta de o vreme... Personal... mă obosește... Ai grijă de tine iubile...! Da...fac sport , îmi place și mă simt în formă...Te iuby...mult...!!!! 😘😘😘😘

      Ștergere
    15. Ok... perfect...!! Mulțumesc frumos...!!

      Ștergere

  6. Oh my goodness! Impressive article dude! Thank you so much, However I am going through problems with your RSS. I don't know why I cannot subscribe to it. Is there anyone else having identical RSS problems? Anybody who knows the solution will you kindly respond? Thanx!!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!