Google Website Translator Gadget

marți, 19 iulie 2022

Contraofensiva lui Zelenski dă roade: 1.028 de localităţi au fost eliberate 19 iulie 2022 News Preşedintele Ucrainei susţine că forţele armate ucrainene au reuşit să le provoace invadatorilor pierderi logistice semnificative. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că forţele armate ucrainene ”au reuşit să le provoace invadatorilor pierderi logistice semnificative”. ”Este din ce în ce mai dificil pentru armata rusă să menţină poziţiile pe teritoriul capturat”, susţine Zelenski. El a transmis că 1.028 de localităţi au fost eliberate de ocupanţi, în timp ce alte 2.621 se află încă sub controlul invadatorilor. Zelenski a făcut referire, în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare, la o fotografie cu un bărbat din Mariupol, care a ieşit pe străzile oraşului cu un steag ucrainean şi care a devenit virală. ”Acest tip este unul dintre mulţii noştri care aşteaptă întoarcerea Ucrainei şi care nu vor accepta ocupaţia sub nicio formă”, a transmis preşedintele. El susţine că forţele armate ucrainene au reuşit să le provoace invadatorilor pierderi logistice semnificative. ”Este din ce în ce mai dificil pentru armata rusă să menţină poziţiile pe teritoriul capturat. Pas cu pas, avansăm, întrerupem aprovizionarea ocupanţilor, identificăm şi neutralizăm colaboratorii. Perspectiva este evidentă: steagul ucrainean va fi în toate oraşele şi satele noastre. Singura întrebare este în cât timp”, a mai afirmat Zelenski. Acesta le-a cerut tuturor cetăţenilor ca, până la eliberarea de sub ocupaţia rusă, să ofere ”informaţii şi sprijin emoţional poporului nostru din zonele ocupate”. ”Vorbiţi-le despre Ucraina. În ceea ce-l priveşte, statul face acest lucru. Dar noi trebuie să folosim toată puterea de informare a societăţii noastre”, a mai declarat preşedintele ucrainean, acuzând Rusia că ”îi ţine pe cei mai mulţi dintre ei într-un vid informaţional”. Zelenski afirmă că 1.028 de localităţi au fost eliberate de ocupanţi. ”Alte 2.621 se află încă sub controlul invadatorilor. Şi trebuie să menţinem comunicarea informaţională cu toate acestea – cu toate cele în care există oameni. Pe cât de mult posibil”, a mai declarat preşedintele ucrainean.

21 de comentarii:

  1. 19 iulie 2022, 09:32
    nr. 1 spunea...
    Se pare ca speriati ca de bomba termobarica de perspectiva apropiata a reformei pensiilor militare cf PNRR , stimabilii cu 5 cifre la aktiv au inceput sa faca lobby la ministrul Apararii pentru aplicarea cat mai rapida a PLX 199/2020! Ei au realizat ca reforma va veni si orice varianta s-ar aplica , pensioarele alea de 15.000 ( doar unii le merita pt ca au avut functii mari nu de trepadusi ghidusi) se vor topi in canicula asta! Dar spune ministrul: sistemul actual de pensii militare este afectat de o serie de inegalitati si trebuie, cu adevarat, adus la principii de echitate!Sunt preocupat permanent pentru o corecta stabilire , recalculare si-sau actualizare a pensiilor militare de stat in raport cu evolutia sistemului de salarizare iar pe alta parte , echilibru si echitate intre nivelurile pensiilor militare. Asadar, vedeti dragilor ca problema cu pensiile militare ca ar fi specile, ca nu sunt speciale, ca sunt ocupationale, ca sunt de serviciu bla bla bla devine secundara, in fond era doar o diversiune ieftina ca braga a imbuibatilor peste 15.000 lei ! Pensiile vor fi judecate dupa cuantum si situiatia juridica , in special pensiile de peste 12.000-15.000 dintre care putine apartin celor cu functii si grade foarte mari in Armata!

    19 iulie 2022, 09:40

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. RasPutin12:10

      Mă doare la șeapkă de Zdrelenski și de smardoielile rusnacilor. Dupe ce ne-au nenorocit de tot, acu pot să-și dea cu bombardelele în cap, unii altora, până s-o alege praful de ei. Rasia dăjea a câștigat ! Măreața mUE e în rahat. SU ale A luptă cu îndârjire, până la ultimul ocrainean !
      Haos, sărăcie, foamete !
      Slava Hungary !

      Ștergere
    2. 5 țifre12:14

      URA !
      Trăească 199, care ne aduce nOO lapte, brânză, carne, OO !
      Vreau 5 cifre, că am vekime, grad și funcții câcălău ! Cît n-are Cezerilă Muilă cu tot cu grădy !
      Slava șăfii boș care ne repară RK !

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  2. Ortodoxe
    Sf. Cuv. Macrina, sora Sf. Vasile cel Mare; Sf. Cuv. Die; Aflarea moaştelor Sf. Cuv. Serafim de Sarov

    Greco-catolice
    Sf. cuv. Macrina; Sf. cuv. Die

    Romano-catolice
    Ss. Epafra, ep. m.; Macrina, călug.


    Sfânta Cuvioasă Macrina este pomenită în calendarul creştin ortodox în ziua de 19 iulie.

    A fost sora cea mare a Sfinţilor Vasile cel Mare şi Grigorie, episcop al Nyssei. Patru fraţi şi şase surori erau cu toţii, copiii Emiliei şi ai lui Vasile, părinţi cu o situaţie materială deosebită, dar şi cu o viaţă îmbunătăţită.

    Sfânta Macrina era de o frumuseţe neobişnuită. "Pentru aceea ea era vrednică de minune; căci, deşi frumuseţea ei era ascunsă, cu toate acestea nu s-a tăinuit, ci mulţi gândeau cum că Macrina avea acel fel de frumuseţe, cum în toată patria ei nu se mai afla" (Vieţile Sfinţilor).

    Sfânta a fost logodită de tatăl său cu un tânăr de neam foarte bun, care înainte de căsătorie a murit. Considerând această logodnă ca o cununie adevărată, Sfânta Macrina nu s-a mai căsătorit.

    A rămas în casa părintească şi a avut grijă de fraţii săi, de părinţi şi de administrarea averii, destul de mare, a părinţilor săi.

    Pe Sfântul Vasile cel Mare, sora sa, Sfânta Macrina, l-a adus pe calea cea adevărată a vieţii.

    "Minunata Macrina l-a luat pe Vasile cu dânsa şi, în scurt timp, l-a adus la scopul adevăratei filosofii şi pustnicii. El, cu toate că era înălţat din cugetul filosofiei celei dinafară şi strălucit cu mărimea mai mult decât mulţi stăpânitori, măcar că defăimase vredniciile şi dregătoriile, cu toate acestea cuvioasa l-a făcut pe el să se despartă de strălucirea lumească, să defaime laudele înţelepciunii şi ale învăţăturii din afară şi să vină în viaţa aceasta cea desăvârşită şi să-şi pregătească lui, drumul petrecerii celei îmbunătăţite şi neîmpiedicate (...)" (Vieţile Sfinţilor).

    După moartea mamei sale, Emilia, Sfânta Macrina, care oricum ducea o viaţă aproape monahală în casa părinţilor, a întemeiat o obşte de călugăriţe pe o proprietate a familiei aflată în Pont. Aici a murit, pe un pat de scânduri, într-o mare sărăcie, în care vieţuiau călugăriţele, acoperită cu mantia de episcop a fratelui său Sfântul Grigorie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Și pe aici avem câțiva posedați de ispite puternice.
    Daca repeta fără încetare rugăciunea vameșului vor fi eliberați pentru totdeauna de lupta gândurilor.

    "În urma unor ispite puternice, a hotărât să lupte ca stâlpnicii de odinioară şi a petrecut o mie de zile şi o mie de nopţi pe o stâncă în picioare, sau îngenuncheat, repetând fără încetare rugăciunea vameşului: "Dumnezeule, fii milostiv mie, păcătosului" (Luca 18, 13). Astfel, Sfântul Serafim a fost eliberat pentru totdeauna de lupta gândurilor"

    RăspundețiȘtergere
  5. Sf. Cuv. Macrin și boașele sale12:17

    ALUPIGUS !
    Cea mai adevărată rugăciune !
    S-o repetăm cu tonții, în cor :Doi, trei și
    ALUPIGUS !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Prifesoru demiurg12:55

    Cică vor ajunge la catedră și prifesori care au opținut subt 5 la examenul de titolarizare ! Păi cum dreaca să nu avem un sistem falit, producător de prostani pe bandă rolantă/balot. Ne coim pe la televizoare că ce copii dăștepț avem, de vin cu medalii de pe la nuj ce concursuri, da de fapt e un mare fâs ! Sunt câțiva, de pe la liceele de top, care dăjea s-au și ușkit. În rest, cooperative agricole de producție analfabeț !
    Zero !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sf. Pifa13:11

      Peseu: cândva, undeva, fusăi și eo prifesor pentru o perioadă. Am fo detașat, la o școală militară, pentru a preda o disciplină tehnică. Ce viață, nineacă ! Toată zioa la pantaloni cu dungă și pantofi, ca domnii. Nu tu raport și inspecție, nu tu poligoane, nu tu tilicari împuțiți ! Boiereală, câteva ore de lugu-lugu pe săptămână, zmângăleam câte două trei table, mai o aroganță cu băjeții, mai un control pe la studiu...pfoaaa ! Și elevii ierea 1 și 1, cu excepțea alu 2-3 care ierea proveniț din clasa muncitoare. Da și ăia mai mișcau, oarecum !
      Acu, am aflat că în sat la mine mai sunt 5 (!!!) elevi care au terminat 8 clase ! Și ăia, proști ca noaptea ! Se pregătesc să meargă la cules ceapă în Spanea, cu părinții !
      HUO !
      URA !

      Ștergere
    2. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
      Vivat Respublika

      Ștergere
  7. Redcoiot21:09

    Debandadă totală în administrația statului eșuat, care este !
    Ne paște falimentul general ! Pas cu pas !
    Cei de la bloc își vor mânca pula, în loc de porc !
    Vremuri grele, oameni mici ! Până și pe timpul domniilor fanariote ierea mai bine !
    Dacă ne mai lovește și iesplozea soleară, kiar că ne-am futat la noroc ! Se preconizează ca epicentrul iesploziei să hie ezagt în Hurzicani, cartierul Peste Linie !
    Doamne feri ! Zeii hie cu noi !

    RăspundețiȘtergere
  8. Baaa..tov..colinel..nu cobi
    Vrei sa ramînen fara uuultima personalitate de nivel..mondial..

    RăspundețiȘtergere
  9. Redboss07:21

    Sinaxar 20 Iulie



    În aceasta luna, în ziua a douazecea, pomenirea suirii la cer cea de foc purtatoare a Sfântului, Maritului Prooroc Ilie Tesviteanul.

    Sf. Prooroc Ilie TezviteanulSfântul si marele Profet Ilie, acest inger intrupat in carne ce a primit de la Dumnezeu puterea de a deschide si inchide cerurile, era de origine din Tesvi in Galaad. Traditia apocrifa, care a transmis aceste detalii despre nasterea Profetului, precizeaza ca el era din tribul lui Aaron si deci era Preot. Dar nu se gaseste nici o urma despre acestea in relatarea Scripturii pe care o rezumam in cele ce urmeaza (cf. III Regi 17-20 ; IV Regi 1 si 2).

    Se spune ca la nasterea sa tatal sau a vazut oameni imbracati in alb invelindu-l in scutece de foc si, dându-i numele, i-au dat sa manânce o flacara, simbol al râvnei pentru Dumnezeu care l-a mistuit de-a lungul intregii sale vieti. Inca din copilarie, tinea strict toate poruncile Legii si se tinea in permanenta in fata lui Dumnezeu printr-o feciorie indiferenta, post neîncetat si rugaciune arzatoare, care ii facura sufletul ca focul si facura din el modelul vietii manastiresti.

    AMIN !
    Și ALUPIGUS, in vecii vecilor și pururea !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bigred07:23

      Peseu: și hop, hop, hop
      De sf. Aili să o loaț la ceok !

      Ștergere
  10. Salve camarazi!

    Astăzi e și ziua Aviației (cea care da senzația)
    Ziua Pușcăriei (cea care da emoția) a fost pe 29 Iunie de sfinții Petru și Pavel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S.o dugi..paznic de puscarii🤣🤣🤣🤣

      Ștergere
    2. Pușcărilă10:37

      Ce aviație visezi bă ! Care aviație, poate aia civilă, că aia de rezbel e consemnată la sol, că le chică arichilii și sfârliezilii !
      Auzi la prostake, cică Zioa Pușcăriei ! Tre să hii idiot (cu i mare de tipar), ca să inventezi așea ceava !
      Susțin, cu celeritate și achiesez 10% la îndemnul lu Cezar Bulă Muci pi Kept, de mai sus !
      Slava !
      Ura !

      Ștergere
    3. Pentru camarazii de la celelalte arme!

      https://anp.gov.ro/penitenciarul-bistrita/acasa/ziua-penitenciarelor/

      Ștergere
  11. 20 iulie - Ziua internaţională a explorării spaţiale, a şahului şi a săriturilor

    Sursa: Agerpres.ro

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!