Google Website Translator Gadget

marți, 13 septembrie 2022

Matei Udrea VNIMANIE....! · În zorii zilei de marți, 13 septembrie, se pare că a mai izbucnit un război în spațiul ex-sovietic: Azerbaidjanul a atacat Armenia de-a lungul întregii frontiere, bombardând cel puțin 4 orașe. Armenii reclamă că azerii au încercat să le invadeze teritoriul și cu trupe. Conflictul de acum diferă față de cel din 2020 pentru că, de data asta, azerii n-au mai atacat enclava Nagorno-Karabah, care le aparține de drept deși era locuită de etnici armeni, ci asaltul a vizat direct teritoriul armean. Izbucnirea conflictului e confirmată de ambele tabere, SUA cere azerilor să înceteze asaltul. Erevanul a invocat, în zorii zilei, tratatul de alianță semnat cu Rusia și alte câteva țări ex-sovietice pentru a cere intervenția armată a acestora. Însă Kremlinul nu mai este, în acest moment, în postura de a putea să-și sprijine aliatul. Din acest punct de vedere, Azerbaidjanul a pândit momentul atacului. Observatorii fac legătura între dezastrul suferit de trupele Kremlinului în Ucraina, cu înfrângerea de la Harkov care arată că nu mai sunt resurse, și atacul pornit acum de Azerbaidjan. Harta de mai jos arată, cu roșu, locurile unde au lovit dronele și artileria azere în zorii zilei de marți. Au fost vizate în principal ținte civile, după cum relatează numeroase surse. Cu galben e colorată regiunea Nagorno-Karabah.

16 comentarii:

  1. Leon spunea...
    Marcel Ciolacu :
    " PSD ar dori in coalitie si o discutie despre o eventuala crestere diferentiata a pensiilor in functie de valoarea acesteia, pentru ca trebuie creata „echitate sociala”: pensionarii cu venituri mici sa beneficieze de cresterii mai mari decat pensionarii care beneficiaza de pensii de peste zece mii de lei. „E normal sa ai abordari diferite”,(Stiripesurse).
    Nu stim cum s-ar putea legal o indexare diferentiata a VPP, doar acordarea unor sume fixe la pensiile sub un anumit prag, concomitent cu o Impozitare suplimentara a pensiilor peste un alt prag..!

    13 septembrie 2022, 08:47

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Țizăr orckranianul11:02

      Da băă, așa cum a zis și conțăranul lui Cișu, domnu Vasîli, o să vă dea. O să vă dea prin gard. Băă sulake, uite aici oameni cu koaie și lindikuri, nu ca tine ori Cișu: https://www.national.ro/dezvaluiri/procurorii-isi-vor-deconta-ratele-la-banci-774237.html

      Ștergere
    2. Vine gaz de la Azerbaijan...

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buei cimpanzeule, mai trage apa pe subiectul ăsta! Nu vezi că toți se cacă pe el?

    RăspundețiȘtergere
  4. rasPutin să mă pupaț în kur puțin16:27

    Bă Țizăr, mă pulake, credeam că ești, așa cu ziceai, adevărat hofițir de stat majur, fute-te-aș în kur, nu de ăla de boia hărțile cu roș și albastru, fără să știe de ce. Dar îmi dau sama că marele Țizăr Muci pi kiept, stukea pe deșt ca să dea tentă de ”degrade” la colorile alea. El un biet pifan care habar nu are cum se likește o hartă, cum să traje cu AKM-ul, face loby la războiul orcKranienilor, cei care sunt mai porcani ca rușîî. Buei Țizăr, buei Oaie-skărkina-m-ai la koaie, tu nu vez cum e linia frontului și că rusnacii de-abea așteaptă, ca orckranienii să mai înainteze nițel și după aia, țak-pak, pe flankuri să le taie mao ca la Stalingrad? Majoritatea jeneralilor de kăkat românești, PIFANI idioț ca alde tine, de ăia făcuț și doftori de parc-ar fi inventat apa caldă și lupta cu baineta, își dau cu părerea la cum o să-i bată rahații de orcikranieni pe rușnaci pentru teritorii istorice ale ultimilor. Vai de pula me ci ofițări de stat în cur a procreat armata românească! Idioț sadea! Să-i fut în kur de kăkaț cu moț, care parcă nu au jurat credință României, ci hoților de amerloci, uerloci și alții! Multă Mue Țizăr și adepților tăi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Opiniile ofiterilor promotie 68..din serjant cu diahonala..apoi 3 luni sîcoala meletara precum caporalii mei..si locotinent ..sint fix kaka..galbin

      Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim17:54

      Până în prezent rușii au angrenat în așa zisa operațiune militară specială un număr de aproximativ 150 000 de militari.
      Ucrainenii care au decretat mobilizare generală au in prezent 1 500 000 de militari disponibili.Asa se explică și raportul de 8/1 in favoarea ucrainienilor la celebra contraofensiva.
      Ferească Dumnezeu să -si pună mintea cu ucrainenii că va fi prăpăd. Rușii n-au folosit nici 15% din potențialul militar (personal specializat și tehnică de lupta de ultimă generație).
      Nu știu de ce dar am vaga impresie că că li se coace ceva urat de tot ucrainienilor. Sa dea Dumnezeu să nu am dreptate, rușii sa se retragă în teritoriul lor și să se liniștească treburile pentru că dacă nu va fi nașpa rău...și pentru noi

      Ștergere
  6. Nu mai au cu ce sa.i incalte....🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim18:55

    Am trăit s-o văd și pe asta. Un amarat de majur (Viorel de la c.i.- chiloți/izmene) pe blogul lui Huhu se contrează cu Olescu in probleme de tactică și strategie militara la nivel de Corp de Armata.
    In fond, Viorel n-a fost nimic altceva decât un simplu furier la biroul OM/HR al unui batalion de infanterie
    Până mai ieri viurelul era mare specialist in pensii militare....ai de pula noastră...nu ne mai facem bine in veci !!!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!