Google Website Translator Gadget

marți, 17 septembrie 2024

!Aviația americană începe construcția forței care va descuraja sau va învinge China

 Aviația americană începe construcția forței care va descuraja sau va învinge China

Forțele aeriene
Data publicării: 
Amenințarea a fost analizată suficient și este timpul ca schimbarea să aibă loc, a declarat liderul Forțelor Aeriene americane, generalul David Allvin. După ce, în august 2020, generalul Brown iniția în cadrul Aviației SUA, prin celebrul motto ”Accelerează schimbarea sau pierzi”, un proces de creștere a ritmului de transformare către o forță mai capabilă, actualul șeful de Stat Major al Forțelor Aeriene americane, generalul David Allvin, inițiază construcția efectivă a acelei forțe care va câștiga eventualul război din acest deceniu sau din cel următor
Un bombardier B-2 al US Air Force, alături de două F-35 britanice (aeronavele care zboară în flancuri) și două aeronave F-15 americane. Fotografie realizată dintr-un KC-135 Stratotanker. Sursă foto: US Air Force
Un bombardier B-2 al US Air Force, alături de două F-35 britanice (aeronavele care zboară în flancuri) și două aeronave F-15 americane. Fotografie realizată dintr-un KC-135 Stratotanker. Sursă foto: US Air Force

Din discursul lui Allvin reiese și că integrarea este noua paradigmă a transformării USAF.

Pe lângă crearea ICC, a fost activat și Biroul de Dezvoltare Integrată (în engleză Integrated Development Office – IDO) în cadrul comandamentului responsabil cu tehnica și logistica -  Air Force Materiel Command.

Deși unele dintre modificările și politicile de reoptimizare sunt noi, unele amintesc de perioada în care serviciul s-a confruntat ultima dată cu o amenințare existențială - în timpul Războiului Rece.

Exercițiile la scară largă vor intra și ele în noul mod în care se vor pregăti Forțele Aeriene.

Allvin a vorbit pe larg despre necesitatea - și beneficiile - de a readuce exercițiile mari în rotații regulate. „Trebuie să faci lucrul pentru a ști dacă poți să îl faci”, a spus Allvin, explicând că exercițiile la scară largă vor identifica punctele forte și punctele slabe care trebuie înțelese într-o eră a Competiției Marilor Puteri.

Forțele Aeriene intenționează să pună presiune pe propriile sisteme într-un exercițiu la nivel de serviciu în anul fiscal 2025, care se va concentra pe viteză, amploare, operații ACE (Agile Combat Employment) sprijin și comandă-control operațional.

Acest exercițiu viitor se va baza pe exercițiul Bamboo Eagle, la care Allvin a participat la începutul acestui an. Cu peste 3.000 de participanți ai USAF în cadrul unei forțe comune multinaționale și peste 20 de unități implicate, Bamboo Eagle a oferit un mediu reprezentativ pentru luptă angajând peste 150 de avioane într-o multitudine de locații.

Pe măsură ce serviciul evoluează pentru a se confrunta cu mediul strategic dinamic de astăzi, Allvin a reamintit USAF s-au adaptat istoric la punctele cheie de inflexiune pentru a concura cel mai bine în peisajele de securitate din perioadele respective. El a menționat perioada de după căderea Zidului Berlinului, când Statele Unite și armata sa redusă erau liderul unei lumi „unipolare”.

„Asta a fost potrivit pentru acel mediu”, a spus Allvin. „Asta a cerut țara și asta au oferit Forțele Aeriene”.

Mai multe schimbări au venit ca răspuns la atacurile din 11 septembrie și la războiul global de 20 de ani împotriva terorii care a urmat.

Națiunea și forțele aeriene americane se află acum într-un „timp al consecințelor”, nou și provocator, caracterizat de activitățile Chinei, precum și de o amenințare mai mică, dar încă considerabilă din partea Rusiei.

„Este momentul acum și trebuie să o luăm după ea (China – nota autorului)”, a spus Allvin. China își extinde în mod agresiv armata „pentru a combate modul nostru de război, schimbând caracterul războiului atât ca viteză, cât și ca amploare.”

Pe fondul schimbării și remodelării, Allvin a spus că un fapt rămâne adevărat mai presus de toate celelalte.

„Nu vă înșelați”, a spus el (parafrazându-l pe președintele Joe Biden – nota autorului). „Dacă Forțele Aeriene ale Statelor Unite sunt chemate să lupte, vom lupta și vom câștiga pentru că suntem cea mai dominantă Forță Aeriană de pe fața Pământului.”


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!