Google Website Translator Gadget

duminică, 8 septembrie 2024

Ukrayna LUPTA

 Ziua 926 Forțele speciale ale Kievului fac ravagii în Kursk. Londra trimite sute de rachete Ucrainei, SUA nu cedează. Casa Albă are două cereri, A și B, pentru Putin

<span style="color:#990000;">Ziua 926</span> Forțele speciale ale Kievului fac ravagii în Kursk. Londra trimite sute de rachete Ucrainei, SUA nu cedează. Casa Albă are două cereri, A și B, pentru Putin

În ziua 926 de război o brigadă ucraineană a revendicat eliberarea „unei părţi” din oraşul Niu Iork, în urma unui contraatac reuşit în această localitate situată în regiunea Doneţk (est), o rară avansare a forţelor ucrainene în această zonă după mai multe luni.

Rusia a lansat asupra Ucrainei un nou val de rachete și drone. Apărarea aeriană a distrus mai mult de jumătate din drone, însă atacurile din cursul nopţii au provocat incendii şi au rănit cel puţin cinci persoane în întreaga ţară.

Ucraina primește, însă, o veste bună din Marea Britanie: Londra va furniza în următoarele luni sute de sisteme de rachete, după criticile preşedintelui Volodimir Zelenski cu privire la ritmul livrărilor de ajutor militar pentru Kiev.

Și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, le-a cerut vineri ţărilor care sprijină militar Ucraina în războiul cu Rusia să furnizeze mai multe arme Kievului. „Modul cel mai rapid de a pune capăt acestui război este de a trimite mai multe arme Ucrainei", a spus Stoltenberg.

Cu toate acestea, SUA au respins vineri încă o dată cererea Ucrainei de a folosi armele americane cu rază lungă de acţiune pe teritoriul Rusiei, argumentând că Rusia deja şi-a mutat la baze din afara razei de acţiune (de 300 de kilometri) a rachetelor americane ATACMS, iar țintele strategice vizate de Ucraina pot fi atacate cu drone, așa cum se întâmplă și acum.

Pe front rușii presează în sectoarele Pokrovsk și Kurahove, unde se dau cele mai grele lupte. În plus, trupele ruse și-au intensificat operațiunile ofensive în apropierea orașului Vuhledar, din regiunea Donețk, pentru a crește presiunea asupra forțelor ucrainene și a avansa în Pokrovsk, arată Institutul pentru Studiul Războiului.

În schimb, în regiunea Kursk, forțele speciale ucrainene atacă elementele logistice ale armatei ruse cu drone și lovituri de artilerie. Până acum, au distrus șapte convoaie militare ale inamicului.

Pe plan diplomatic, Casa Albă a taxat declarația ironică a lui Putin, care a spus că o susține pe Kamala Harris în alegeri, transmițându-i să nu se amestece în acest scrutin.

Statele Unite acuză 5 ofițeri ruși de informaţii pentru lansarea unor atacuri cibernetice asupra infrastructurii civile din Ucraina înainte de invazia rusă. Iar Estonia acuză Serviciul de informaţii militare al armatei ruse (GRU) că a inițiat, începând din 2020, atacuri informatice împotriva Ucrainei, ţărilor membre ale NATO şi UE.

Situația pe front

  • Atac cu drone și rachete - Rusia a lansat noaptea trecută asupra Ucrainei două rachete și 44 de drone Shaed. Apărarea aeriană a doborât 27 de drone. Alte opt au dispărut de pe ecranele radarelor, una a reapărut în zona ocupată a regiunii Donețk și altele s-au îndreptat spre nordul țării, au anunțat Forțele Aeriene. Apărarea a fost activată în regiunile Kiev, Kirovohrad, Vinița, Dnipropetrovsk, Nikolaiev, Herson, Poltava, Cernigău, Harkov, Zaporojie și Sumî.
  • Incendii și răniți - Atacurile ruseşti asupra Ucrainei din cursul nopţii au provocat incendii şi au rănit cel puţin cinci persoane în întreaga ţară, au anunțat vineri autorităţile locale. Guvernatorul regiunii Harkov din nord-estul ţării a declarat că un atac cu rachete a avariat dimineaţă clădiri rezidenţiale şi a rănit trei persoane în oraşul Liubotîn. Potrivit guvernatorului din Dnipropetrovsk, Serhii Lîsak, forţele aeriene au doborât cinci drone şi o rachetă deasupra regiunii pe care o conduce. Atacurile nocturne au rănit două persoane, au avariat peste 12 case şi au afectat liniile electrice şi conductele de gaz, a adăugat el. Resturi de drone au căzut într-o zonă industrială din Liov, incendiind patru camioane. Un alt incendiu cauzat de căderea unor resturi a fost stins în regiunea sudică Nikolaiev, unde forţele aeriene au doborât şapte drone.
  • Lupte în Pokrovsk și Kurahove - Peste 180 de lupte s-au dat în 11 sectoare ale frontului în ultimele 24 de ore, cele mai multe dintre acestea (97) fiind semnalate în Pokrovsk și Kurahove, a transmis vineri Statul Major al armatei ucrainene.
  • Rușii atacă în Vuhledar - Trupele ruse și-au intensificat semnificativ operațiunile ofensive în apropierea orașului Vuhledar, din regiunea Donețk, și până acum au obținut succese tactice minore în zonă. În acest mod, rușii vor să mărească presiunea asupra forțelor ucrainene și să creeze condițiile pentru următoarele succese în sectorul Pokrovsk, arată Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). Forțele ruse și-au intensificat atacurile în alte zone din sud-vestul și vestul Donețk. Activitatea ridicată de lângă Vuhledar nu indică neapărat reducerea ritmului ofensivei în alte părți din regiunea Donețk în viitorul apropiat, notează ISW.

Ce se întâmplă în Rusia

  • Ucrainenii fac ravagii în Kursk - Unitățile de operațiuni speciale ucrainene atacă elementele logistice din regiunea rusă Kursk cu drone și lovituri de artilerie și au distrus până acum șapte convoaie militare ale inamicului, inclusiv cinci transportoare pontoane autopropulsate, au transmis Forțele de Operațiuni Speciale (SSO) pe Telegram. Fiecare unitate de Operațiuni Speciale are un rol distinct: recunoaștere aeriană, reglaje cu ajutorul dronelor First Person View (FPV) și coordonarea loviturilor de artilerie, relatează Kyiv P

3 comentarii:

  1. Si-a mai revenit si ..programul G..

    RăspundețiȘtergere
  2. CEZAR9 septembrie 2024 la 12:49
    8 septembrie 2024 la 21:28
    Prodan Aurelian spunea...
    Primul pas în rezolvarea diferențelor enorme între pensiile militarilor este aprobarea de urgență a PLX 199/2020. Restul de variante parțiale de rezolvare a diferitelor situații (actualizarea soldei de grad, impozitarea pensiilor) sunt "petarde" lansate pentru a arăta că se pot rezolva într-un viitor incert și nesigur. Altă variantă nu trebuie acceptată. Nu fugiți după ținte false.

    8 septembrie 2024 la 21:41

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    CEZAR9 septembrie 2024 la 12:50
    Ha ..ha..ha....hai Axa Soblaneasca Maronie injurati !

    Ștergere

    CEZAR9 septembrie 2024 la 12:51
    Viorel spunea...
    Prodan Aurelian. Aprobarea PLx-199/2020 rezolvă în proporție de 90% inechitățile dintre pensile militare, inclusiv actualizarea soldei de grad cât și de funcție. Cu impozitarea vedem în repriza a 2-a. Dar cine să o facă ? Exact ca în zicala. Nu am mamă, nu am tată, sunt făcut de o bunică.

    8 septembrie 2024 la 23:17

    Ștergere
    Răspundeți

    CEZAR9 septembrie 2024 la 12:52
    Ha ..ha..ha....hai Axa Soblaneasca Maronie injurati !
    Hai Shobolanul care se vrea ..lider de opinie pe aceasta hazna ( DUNAREANA)..pmt...hai scuipa !!

    RăspundețiȘtergere

    RăspundețiȘtergere
  3. https://vm.tiktok.com/ZGeKye1pF/

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!