Google Website Translator Gadget

luni, 25 iulie 2011

FINANCIAR_BANCAR !


Ce îi sfătuieşte BNR pe românii cu credite în franci elveţieni. Vezi dacă şi cât ar mai putea creşte rata la împrumutul în franci

de Loredana VOICULESCU
Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, spune că banca centrală nu are niciun control asupra francului elveţian.
Românii care au credite în franci elveţieni vor avea şi pe viitor motive să regrete decizia de a face un astfel de împrumut. BNR îi sfătuieşte pe aceia care au împrumuturi în moneda elveţiană să încerce să le refinanţeze.
Analiştii contactaţi de gândul sunt de părere că moneda elveţiană va urma un trend de întărire cel puţin pe termen de un an. Deşi evoluţia cursului este greu de prevăzut, specialiştii înclină să creadă că nu se va ajunge prea curând la cotaţiile din 2007-2008, când un franc elveţian era cotat în jurul valorii de 2 lei.
"Francul elveţian va rămâne o monedă de refugiu, va rămâne puternic faţă de leu, precum şi faţă de euro şi dolar. Cu excepţia unor fluctuaţii pe termen scurt - de exemplu, vineri, leul s-a întărit puţin - tendinţa va fi de consolidare a francului elveţian, cel puţin în viitorul apropiat, adică pe termen de un an", a declarat pentru gândul analistul financiar Aurelian Dochia. El spune că, datorită poziţiei sale unice în lume, de monedă "de refugiu", francul elveţian este o monedă de rezervă, fiind comparat de investitori cu plasamentele în aur.
La rândul său, analistul financiar Bogdan Baltazar estimează, cel puţin pe termen scurt, o stabilitate a cursului leului în raport cu francul elveţian, în contextul noului împrumut acordat Greciei, convenit de liderii zonei euro.
"Tendinţa va fi de întărire a francului elveţian în raport cu leul şi euro. Cei care au făcut prostia să ia un credit în franci elveţieni, au avut mult de pătimit în ultimii ani. Niciodată nu am recomandat creditele în franci elveţieni. Totdeauna am spus "luaţi credite în valuta în care aveţi veniturile. Nu faceţi pariu atunci când luaţi un credit. Dacă vreţi, jucaţi la bursă", a comentat pentru gândul Bogdan Baltazar.
Adrian Vasilescu: "BNR nu are niciun control asupra francului elveţian"
Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, este de părere că numărul creditelor în franci elveţieni este "semnificativ", dar nu îngrijorător de mare. El a explicat că Banca Centrală nu are niciun control asupra evoluţiei monedei elveţiene.
"În vremurile de boom, BNR a atras cu insistenţă atenţia celor ce voiau să se împrumute la bănci, să se împrumute numai în moneda în care sunt plătiţi. Era o dificultate şi cu creditele în euro. Pentru că oricând poate să intervină riscul valutar şi să scumpească creditele în timpul rambursării datoriei. Cu atât mai mult acest pericol exista în ceea ce priveşte împrumuturile în franci elveţieni, fiindcă BNR nu are niciun control asupra acestei monede.", a declarat pentru gândul Adrian Vasilescu.
El spune că unii au ascultat aceste atenţionări, alţii însă nu. "Acum văd singuri cât de scump a devenit acest credit. Povaţa rămâne valabilă şi acum, deşi este mai greu de obţinut un credit azi. Un alt sfat: Cei care au credite în franci elveţieni poate ar fi bine ca, dacă ajung la o înţelegere cu băncile, să încerce să le refinanţeze", a conchis Vasilescu.
3,9 lei pentru un franc elveţian?
Pe de altă parte, şi analiştii străini spuneau în urmă cu câteva zile, înainte de anunţarea noului împrumut pentru Grecia, că francul elveţian mai poate câştiga teren în faţa euro, ceea ce ar înseamna că la Bucureşti cursul său poate să ajungă la 3,9 lei şi chiar să depăşească acest nivel dacă pe plan internaţional situaţia se complică.
"Ne vedem constrânşi să coborâm proiecţia privind perechea euro/franc pe termen scurt până la 1,1 franci pentru un euro şi considerăm că dorinţa băncii centrale a Elveţiei de a-şi subţia bilanţul (îngroşat de cumpărările de euro operate în trecut - n. red.) va estompa orice revenire a cotaţiilor pe parcursul lui 2012", a declarat recent Chris Turner, şeful Strategiei pentru pieţele valutare în cadrul biroului de la Londra al ING Bank.
O devalorizare a leului cu 96% faţă de francul elveţian
Faţă de iulie 2007, când un franc elveţian era cotat de BNR la 1,88 lei, în prezent moneda elveţiană a ajuns la aproape 3,7 lei, ceea ce înseamnă o apreciere a francului de 96% faţă de leu. Pe 22 iulie 2011 un franc elveţian era cotat de BNR la 3,57 lei. Astfel, o persoană care are un credit în moneda elveţiană, cu o rată lunară de 500 de franci, plătea în iulie 2007 circa 940 de lei, iar acum trebuie să achite lunar 1.785 de lei.
CLICK pentru a MĂRI

În total, românii au de rambursat băncilor credite în franci elveţieni, majoritatea garantate cu ipoteci, în valoare de 3,2 miliarde de euro, în echivalent.
Ce te întreabă banca dacă vrei un credit în franci elveţieni
În ciuda semnalelor date de BNR în ce priveşte creditele în franci elveţieni, acestea nu au dispărut din ofertele tuturor băncilor comerciale. Dobânda DAE pentru creditele în franci elveţieni la una dintre bănci este de 12,88%, faţă de 5,8% la împrumuturile în euro la aceeaşi bancă.
"Nu doriţi mai bine un credit în euro? DAE la creditele în franci elveţieni este de două ori mai mare decât la credite în euro. Cum doriţi dvs.", se miră o angajată a unei bănci, atunci când cineva îi solicită o analiză pentru un credit în franci elveţieni. "De când locuiţi la actuala adresă? Ce studii aveţi? Bugetar, dar în ce domeniu mai exact? Aveţi maşină? Primiţi tichete de masă? Căsătorit?" sunt doar câteva dintre întrebările pe care le-a adresat funcţionarul de la ghişeu unei persoane care a spus că vrea să ia un împrumut în franci elveţieni.
Aflăm astfel că o persoană de 37 de ani, bugetar, cu un venit net de 2.000 de lei lunar, care nu are alte datorii către bănci, "se încadrează" pentru obţinerea unui credit de 17.900 de franci elveţieni, pe 20 de ani.
"Atât timp cât băncile dispun de lichiditate în moneda elveţiană vor fi şi oferte de creditare. Fiecare însă decide singur. Este bine însă să gândească înainte", a comentat Adrian Vasilescu faptul că unele bănci mai au încă oferte de credite în franci elveţieni.



74 de comentarii:

  1. Vericule ce prolific eşti! Mai trage frîna de mînă cum zicea unu mai devreme, ca să putem comenta şi noi pe subiect.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cezar, o seara frumoasa, Odorica

    RăspundețiȘtergere
  3. Beee,ceeee see-ntimpla ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Bheee, bheee, varu e plecat cu rivolutzionarii sa manifesteze miine la Quatro-ceni!
    Bheeee!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mheee,ceeee cheeestie !

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna dimineata Odorica! Sper ca nu ai fost surprinsa de cele ce ai vazut !! Sunt in curs de constituire a unei Ferme!
    Urmeaza sa vina tapul,porcul,magarul....etc
    Ce sa-i faci! Economia de piata. Cat vor fi preturile de mari,cu ceva pastrama in cui treci iarna!

    RăspundețiȘtergere
  7. beeeei daaaaar ceeee seeee intaaaaamplaaaaa daaaaacaaaa piiica dooooolaruuuul ?

    RăspundețiȘtergere
  8. @Micutule! Nu uita! Dolarul ii manevrat de cei mai tari economisti...cum dracul le zice? Se pare ca-n momentul de fata le convine un dolar cat mai slabanog!De ce ? Ii cam complicat! Las pe alti.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cezari da di ci ti bagi tu uni nu-ţ fierbi oala, ezpertuli? Ai tu vre-oleacâ di compentenţâ în domeniu? Dacâ da ti propunim în locu lui Mugurel Isărel la BNR!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ptiu drace! Uite ca aparu si Tapu! Oare cine o sa urmeze- porcul sau magarul ? asta-i intrebarea!
    Am expertiza marca ING+inca 2-3 institutii financiar bancare(doar nu m-am angajat la carat lazi dupa ce am sters-o din armye) ,ce credeai ca ma bag asa,ca musca...

    RăspundețiȘtergere
  11. Bai bai vad ca aveti ceva animalute pacilea!
    Da o capra-capra nu se gaseste?

    RăspundețiȘtergere
  12. Capra-capra ? TRebuie intrebata ,,vaca merinos''
    Looker

    RăspundețiȘtergere
  13. @cezar
    Recunosc sunt nepriceput;dar $ este lasat slab intentionat pentru a avantaja exporturile Americii in UE in contextul crancenului razboi economic dintre UE si USA,iar UE pur si simplu e legata de maini si picioare in domeniul economic.Si asta e doar unul dintre motive.Mai sunt si altele
    P.S.La o analiza corecta si obiectiva $-ul ar trebui sa fie pe la 5.3-5.8 lei.
    Va rog sa nu ma injurati!Asta stiu eu.daca stiti voi altfel astept pareri!
    Doar nu degeaba sunt mafiot!ca daca ramaneam akord-75 sarac si cinstit pana acum muream de foame.

    RăspundețiȘtergere
  14. Alo, alo...Cezare elibereaza-mi te rog frina de mina ca sa pot si eu sa ma misc!

    RăspundețiȘtergere
  15. Hooopa!! Uite si Magarul!! Mai urmeaza sa apara si ....Porcul si Ferma Animalelor ii completa !!
    Trainele sa fii binevenit si sa fii cuminte!Sa-ti pastrezi acasa frana de mana! Pe aici mai trece si lume buna!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ps. In final sper sa apara si don Stelian(destul concediu)si nu singur! Cu un tigru in lesa sa-i dea drumul sa faca un pic de ordine!!

    RăspundețiȘtergere
  17. @Cezar
    Doamne, credeam ca ma astepti pe mine, nu pe Don Stelian si pe Tigrisor! Ce ti-o fi si cu intrarea asta in Europa!!!!! In fond, cand doi tineri se iubesc, nu conteaza sexul!
    Si nu mai fi carcotas pe InfoMondo, revezi Blogul lui Plano din luna august, vezi ca am zis ca vin si tu ai fugit de-acasa. Ma rog, si-a bagat coada si Micutzul, speriat (Cica: Fii atent, asta cand zice ceva, chiar face!) apoi a cazut pe campul de lupta si el...Despre Plano, ce sa zic, mi-a facut invitatia dupa ce am ajuns la Bucuresti. Culmea, am stat vreo cateva ore in orasul lui.

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna Elena(ti-a trecut mahmureala,dupa chef??!!)
    Cum sa zic ? Nu cred ca suna bine,daca formulam asa:In final sper sa apara si don Stelian(destul concediu)si nu singur! Cu ..Elena in lesa sa-i dea drumul sa faca un pic de ordine!! Nu ,nu suna bine ....
    PS. In stilul tau caracteristic,toata lumea va intelege ca ai trecut prin ..Timisoara iar eu si cu Micutzu am dat bir cu fugitii.....???
    Adevarul este cu totul altul...sper ca admiti asta.
    In ceea ce priveste chestia cu dragostea ...mai putem discuta(chiar si in public)
    Daca mai doresti sa intri in competitie cu ceva articole, esti asteptata ce acelasi interes!! O zi super!

    RăspundețiȘtergere
  19. @Cezar
    1. N-ai inteles nimic! Oricum, autocenzureaza-te, ca de nu, vin la TM si iti dau o ... batuta cu strigaturi!...
    2. Adevarul e asta pe care il spun eu. Nu admit altceva.
    3. Intreaga mea viata e o ... competitie!
    4. Sincer, am recunoscut ca nu am avut o atitudine corecta fata de Tigrisor, dar nu numai eu! Stelian P a fost ... si mai incorect decat mine. Ca eu, in incorectitudinea mea, am postat sub anonimat poezii numai ca sa ii fac lui Tigrisor nr. de postari! si apoi am recunoscut ca am actionat impotriva felului meu de a fi (detest postarile sub anonimat).
    Asadar, ce e de facut acum?

    RăspundețiȘtergere
  20. @All/Elena...Si eu care speram sa fie cu o nuielusa! E buna si cu strigaturi....
    *Chestia este tare haioasa! De fapt Tiger-two s-a enervat pe niste anonimi si a anuntat ca se retrage o perioada.
    Nu-i suparat nici pe tine Elena si nici pe don Stelian!
    Poate un pic pe mine pt. ca nu am sters acele comentarii!-Nu se poate ,,Pe acest blog nu se sterg comentariile-libertatea este totala"! Uff ce greu a fost, dar am zis-o !
    DACA CINEVA ARE CEVA LA SERTAR SI DORESTE_ESTE BINEVENIT !!

    RăspundețiȘtergere
  21. I-Ha! Ce mincinos esti Cezare. Auzi la el "Pe acest blog nu se sterg comentariile-libertatea este totala". Ce mincinos...Vez c-o sa-ti creasca urechile ca mie de la atita cinste!
    I-HA!

    RăspundețiȘtergere
  22. @Trainel
    CORECT! MIE MI-A STERS UN COMENTARIU.

    RăspundețiȘtergere
  23. 2."" Adevarul e asta pe care il spun eu. Nu admit altceva.""- invatam si noi de la cei cu ..carte multa,cu experienta...etc..etc..
    @Domnul Magar Trainel- Nu mai ranji cu dintii aia.Uita -te la mine si invata!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. PS. voi in ce moneda aveti creditele? ati facut o refinantare ,sau nu aveti habar cu ce se mananca!
    Normal la pensiile voastre cum sa va mai exicitati neuronii? noroc cu Boc-Boc Czar

    RăspundețiȘtergere
  25. Cezare ca sa-ti placa dantura mea, te rog cumpara-mi o COLGATE, I-HA!!!
    .......................
    Da tu ai bani la greu, probabil dati de mafiotul HUOOOPREA acu cu revizuirea de-i tii in valuta...I-HA!

    RăspundețiȘtergere
  26. ALERTA MAXIMA

    Poveste de la Urziceni

    despre suspendarea partiala a platii pensiilor militare

    A fost odata ca niciodata un membru al SCMD, Filiala 1 Urziceni, cpt.cdor. O.Gh.E. caruia, propagandistic, in urma multiplelor recalculari, revizuiri, i-a venit hartie, cum ca i-a crescut pensia, chestie pe care a aflat-o si fosta sotie care, luindu-se dupa gargara slugilor lui Oprea, l-a dat in judecata pentru marirea pensiei alimentare. Dar…..surpriza! Tribunalul, care nu se ia dupa prostiile publicate pe site-ul MApN, a cerut oficial Directiei Financiar Contabile a MApN veniturile paratului iar aceasta i-a raspuns ca veniturile sunt plafonate, cu data de 01.08.2011, la 2.931 lei in brut (adica 4 puncte de pensie in cap), asadar dl cpt.cdor. O.Gh.E. care a luat ultima pensie in 15 iulie, 3.358 lei, va lua, cu incepere de la 15.08.2011, 2.529 lei. Mai trista ni se pare soarta d-lui Col. I.A. , deasemenea membru al SCMD Filiala 1 Urziceni si el “beneficiar” sau “asistat” al statului care in iulie 2011, in urma deciziei de recalculare, avea o pensie de 3.072 lei. Domnia sa, in imprejurari asemanatoare, legate de legile financiare, a fost avertizat in scris ca va lua o pensie de 2.484 lei lunar din care i se vor extrage treptat sume pana la acoperirea a 16.674 lei, “reprezentand drepturi de pensie incasate necuvenit”.

    Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea-asa!

    RăspundețiȘtergere
  27. Goimule Cezar adă bănuţii ăia ai tăi să-i păstram la banca mea, banca serioasă. N-o să mai grija lor îţi promit. Vezi să nu confunzi banca "Ştrool et Iţic Bank) cu aia din parcul mare din TM!

    RăspundețiȘtergere
  28. Povestea de mai sus are acoperire semnata ,parafata si intarita chiar de Judecatoria Urz iar documentele sunt in posesia mea.Oricum gluma se ingroasa si ar fi cazul sa facem pace ,sa ne amintim de experienta din antichitate cand doi caini se luptau pe viata si pe moarte si a fost introdus un lup-au incetat lupta si au sarit la gatul lupului,Acuma este randul nostru sa ne unim caci ne paste nenorocirea,pana nu este prea tarziu.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  29. Ha, ha, ha! V-a tras tzeapa shi Oprea shi Boc shi Basescu! Pierzi, cistigi negustor te numeshti...
    Tzeapa Civilu

    RăspundețiȘtergere
  30. @ALL
    Apel umanitar RO
    Pentru a evita orice eroare ,toate raspunsurile sau intrebarile,adresatile catre --------------->> tigri2<<-------------------------------------sau direct pe adresa email a persoanei.
    In cazul in care este descendent din familia eroului national sa dovedeasca dreptul de a folosi acest nume(RENUME).
    ************************************************
    ,,AVRAM IANCU'' ESTE UN SIMBOL NATIONAL SI NU POATE FI FOLOSIT DE UN MURITOR DE RIND !
    ................................................Judex

    RăspundețiȘtergere
  31. @tigri2
    Daca vrei pace cu adevarat,comenteaza si posteaza(daca poti),ca ,,tigri2''.
    ,,Avram Iancu'' nu trebuieste sa fie ,,folosit'' !
    DOVEDESTE CA POTI !
    ..........
    Judex

    RăspundețiȘtergere
  32. @Judex,si daca pe bunicul meu il cheama Iancu Avram si o parte a barbatilor din satul meu poarta numele de Avram si daca neam de neamul meu a purtat acest nume,care ar fi problema?Nu-ti place?Pune-ti mana la ochi amice sau actioneaza in instanta.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  33. @ tigri2,
    Sa presupunem ca ai dreptate.Nu-ti face iluzii ca cei cu pensii sub 2931 lei(echivalentul a patru puncte)se vor basica prea tare ca-ti scade tie pensia.Ai idee cati fosti militari au pensii/revizuite,sub acest cuantum ??? Iti spun eu...sunt MAJORITARI !!! Asa ca roaga-te ca hartiile pe care le tii in mana sa fie simple erori ale judecatoriei Urziceni si daca nu e asa sa nu te astepti la solidaritate.Stii povestea cu CAPRA vecinului..,ca tot ii lipsea lui cezar o CAPRA.
    profu de sport,

    RăspundețiȘtergere
  34. Pai atunci,dragul meu Kis,spune-mi cum !

    Judex

    RăspundețiȘtergere
  35. @tigri2
    Pai atunci,dragul meu Kis,spune-mi cum !

    Judex

    RăspundețiȘtergere
  36. @Judex ca sa nu ma mai balacaresti pe toate blogurile,daca vrei ,iti dau numarul meu de telefon si te rog sda o faci in direct,iar daca numele meu este KIS,sa-mi spui cu ce te deranjeaza?Nu am dreptul sa-l port sau mi-ar fi jena sa-l port ,ce vrei sa insinuezi?tigri2

    RăspundețiȘtergere
  37. @profu de sport,in legatura cu CAPRA,ti-as spune eu ce sa faci cu ea dar am o jena.Eu nu am cerut solidaritatea nimanui,iar daca gandirea ta este asa de ingusta ,acuza-ma amice dar...vezi ce faci cu capra aia sa nu ne trezim la primavara ca iesi inainte de Paste...la targ.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  38. Mai Tigîrle dar parca spuneai, daca nu mintzeai, ca esti rodul unei casatorii mixte dintre un maghiar si un roman...

    Laslo Pokersh

    RăspundețiȘtergere
  39. Mai ... corect ,mama este romanca si conform statutului am doua perechi de bunici ,nici atata nu poti gandi?tigri2

    RăspundețiȘtergere
  40. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  41. @all
    @tigri2

    Vedeti ,el are doua perechi!
    Restul,adica obletii,au o singura pereche .De bunici,desigur!
    Judex

    RăspundețiȘtergere
  42. @ Tigri2,
    BAI,tu chiar esti NESIMTIT!...,asta in cazul ca nu esti ,,DUS". Citeste cu atentie ce am scris!!! (DACA POTI INTELEGE).E posibil sa fi fost usor ironic,dar in niciun caz nu te-am JIGNIT.Cred ca am acordat mult prea multa atentie unui individ mai mult decat controversat.
    Ca prof. de sport lucrez cu altfel de capre decat alea pe care le-ai pascut tu in timp ce chiulei de la orele de romana.
    profu de sport,

    RăspundețiȘtergere
  43. Stelian P.
    @CEZAR si toti prietenii.
    De la inceput vreau sa precizez ca nu sunt suparat pe nimeni si daca am suparat eu pe cineva imi cer scuze. Am ordine stricte din partea unui prichindel sa ma ocup mai mult de el si militarul din mine se executa cu placere.
    Dupa ce trece perioada asta de relaxare revin cu mare placere si abia astept sa concurez cu ELENA, tigri2 sau cine mai are curajul. Bat eu sigur dar asta nu va impiedica sa va mai antrenati. Intru zilnic aici (cu aprobarea copiilor dar si cu pila prichindelului) si va citesc cu placere.
    In alta ordine de idei observ pe toate blogurile o stare de nervozitate pe care nu o inteleg. Poate va aduce ELENA niste precizari pe care i le-am cerut pe Info.

    @tigri2
    Foloseste ce nume vrei, nu ai nevoie de aprobarea nimanui. Unii isi folosesc ca avatar drapelul Romaniei si nu se jeneaza sa le dea lectii altora.
    Ai pierdut vreodata presiunea in elicea anti-cuplu ? Raspunsul asta m-ar interesa mai mult decit luptele care se duc si aici.

    RăspundețiȘtergere
  44. Bine-ai revenit draga nepoate Steliane!

    RăspundețiȘtergere
  45. Buna dimineata!
    Sa nu-l confundati cu Capra!!??

    RăspundețiȘtergere
  46. Da ci bre Stelicâ P ţ-ai pierdut orientarea în spaţiu şî ti-nvîrţ amu ca un titirez, ori ca altceva într-o găleatâ?

    RăspundețiȘtergere
  47. @Stelian P
    NU POT SA CRED CA ATI ZIS/SCRIS: "Bat eu sigur dar asta nu va impiedica sa va mai antrenati."
    Doaaaaaaaaaaaaaamne, nici nu stiti ce greseala ati savarsit! De fapt, e o infractiune, ma duc sa caut Codul Penal... adica sa mai mananc niste clatite.
    PS Dar acum stabilim niste reguli, ca la orice competitie!

    RăspundețiȘtergere
  48. Tanti Ilenuta , in oricare intrecere cu nenea steli ... regulile le stabileste , le modifica , le incalca numai si numai el ... asa ca ... mai bine fa niste clatite cu dulceata de capsune si 'lasa orice speranta' daca ai de gind sa intri in vreo intrecere cu el ...

    RăspundețiȘtergere
  49. # partizanul a scris:


    Plafonarea pensiilor este o certitudine, nu va mai faceti iluzii.

    RăspundețiȘtergere
  50. Multzumitzi din inima Partidului, multzumitzi din inima Partidului...shi bineintzeles Toashului!
    Iosef Boz Titu

    RăspundețiȘtergere
  51. Mei Cezare, mei. Adu-tzi mai repede banishorii la banca mea mei...Ca sa tzi-i inmultzesc mei...Dau shi dobinda daca vrei...

    RăspundețiȘtergere
  52. Hi,hi, hi! Shi cum o sa-i scada penzioara lui Cezarica? Shi-o sa fie mica, mica cum e aia la furnica?
    Un roman neaosh: Sa moara shi capra vecinului
    PS. Nu Stelica tzapul, capra, capra...

    RăspundețiȘtergere
  53. Aaaa ,domnul Strool! Va salut,cu respect! Bine ca ati venit.
    La ferma asta mare era nevoie si de un intelectual,adica am vrut sa zic un....cioban!
    Postul este al dumnevoastra,asa ca mai lasati chestia cu banka,banisori.....

    RăspundețiȘtergere
  54. @gigel
    Pe cuvant! Daca nu te juri, nu te cred!
    As vrea sa aflu si punctul de vedere al dlui Stelian P, dar nu prin "purtatori de cuvant", ci direct. Nu de alta, dar sa ma conformez!

    RăspundețiȘtergere
  55. Cezare nu fi fraier, mei...
    Eu cu banu, tu ciobanu!

    RăspundețiȘtergere
  56. Stelian P.
    @ELENA
    Regulile le stabileste CEZAR dar eu incerc doar sa va dobor moralul, deci ...bat sigur ! Vad ca aveti pile la el asa ca puteti sa influentati regulile dar rezultatul e cunoscut deja.
    Ceva din Codul ala Penal (cu dulceata) nu se poate pune ca atasament ? Folositi ulei sau unt la prajit ?

    RăspundețiȘtergere
  57. Mai Stelica (nu tzapu, celalalt), pentru tine cred ca Elena le-ar gati in ulei ars de motor.
    Motoristu

    RăspundețiȘtergere
  58. @Stelian P
    1. Nicio sansa sa-mi doborati moralul acum cand se apropie plecarea mea in concediu! Si oricum NU intr-o zi cand am mancat, gratie bunavointei COLEGILOR (NU colegelor) o tava de clatite. De fapt, ei au "fabricat", noi (fetele) am mancat! Cu diverse feluri de dulceata si cu miere si scortisoara.
    2. Nu uitati ca data trecuta ati castigat SI cu ajutorul meu. Ne uitam la comentarii sa vedem cine, cum si la cine a comentat? Adica, cam cat am comentat eu la Dvs.?
    3. Cezar mi-a spus ca "pot mai mult" si i-am aratat ca pot mai mult.
    4. Ce pile sa am la Cezar, ca el imi sterge comentariile in care indraznesc sa ma ating (cu vorba, evident) de pretioasa Dvs. persoana?!
    5. In attach se poate pune doar CU CIOCOLATA AMARUIE.
    6. Nici ulei, nici unt.
    7. Aici, la Cezar, Dvs. sunteti "acasa" si eu sunt intrusa. Da' se poate rezolva si asta.

    @Anonim de la 14:29
    Pe ce va bazati?

    RăspundețiȘtergere
  59. Pe fler doamna draga, pe fler...
    Motoristu
    Aaaa si ca sa nu uit, "pe numarul de km de la bordul lui Stelica". Stelica P nu Stelica incornoratul!

    RăspundețiȘtergere
  60. Mai sa fie ! Nici prin cap nu mi-ar fii trecut cum ca doamna Elena lucreaza la o fabrica de ...clatite!! Are si un patron bun....i-a dat voie sa manance ..productia pe o zi!!!
    Ps. D. Elena stiu ca nu-i frumos,dar nu cred ca ne aude cineva.....In cate secunde ajunge la 100 cantarul dumneavoastra-din baie?
    FIAT-ul meu in 7,3 s

    RăspundețiȘtergere
  61. Elena, FIAT-ul lui Cezarel ajunge la 100km/h in 7,3 s, doar daca este soare afara si daca are "vant bun din pupa"!...FIAT-ul, un TRABANT italian!
    Motoristu

    RăspundețiȘtergere
  62. PS Motorinare- FIAT-LINEA,1,4 Turbat;110CP-ulima generatie Czar

    RăspundețiȘtergere
  63. Stelian P.
    @ELENA
    1. Daca plecati in concediu va doresc unul ca al meu, dar aveti grija la colesterol.
    2. Nu am retinut ca am cistigat dar de data asta imi invat nepotelul sa comenteze. Ar face orice numai sa stea el in locul meu la tastatura.
    4. Nu imi amintesc sa fi sters el un comentariu din partea dvs. dar stiu sigur ca pe Info mi-au disparut mie comentarii adresate dvs. Aveti acolo un inger pazitor sau un admirator. Cind v-am oferit o Phalaenopsis mi-a blocat doua comentarii. Ma rog, probabil ca Phala...l-a dus cu gindul altundeva dar i-a trebuit cam mult pina l-a intrebat pe GOOGLE.
    7. Nu cred ca o plimbare in vestul salbatic ar face rau unei femei.

    @Motoristu
    Nu e doamna atit de rea sa foloseasca ulei de motor dar oricum, am stomac de crocodil.

    RăspundețiȘtergere
  64. erata la erata??!!-next generation!

    RăspundețiȘtergere
  65. @steclutza cu vitriol
    Concediu placut,bunicule !
    O biata bicicleta

    RăspundețiȘtergere
  66. Ce-o tot pupati atata in fund si ea profita!!
    V-ati pierdut simtul masurii??
    Bosorogul gigolo

    RăspundețiȘtergere
  67. Ce-o tot pupati atata in fund si ea profita!!
    V-ati pierdut simtul masurii??
    Bosorogul gigolo
    P.S.acum sunt trendy,nu-i asa?
    Am identitate full option

    RăspundețiȘtergere
  68. Parerea mea!!


    Don Corleone a scris:pe infoM
    28 Iulie 2011 la 11:52 pm
    Deja a intervenit o plictiseala si o lalaiala generalizata cu exceptia Elenei care in continuare gandeste ca daca tot are proces in interes propriu in 12 martie 2012 ar fi bine sa plece la vanatoare de fazani pe care sa-i reprezinte(cu copy/paste dupa interesele proprii) in vederea proceselor viitoare.
    Daca gaseste 2-3 “fazanasi”din zecile care posteaza , se poate spune ca s-a scos cu banutu’.Bani multi munca putina!!.
    Desteapta Elena ca a gasit si nisa de piata cu cei mai multi nemultumiti de unde sa-si extraga clienti buni de jumulit.
    In rest datorita stresului se indoapa cu clatite cu scortisoara si miere si ciocolata amara din-obligatoriu- Elvetia,de parca ar interesa pe cineva ce-si baga ea in burdihan
    Ma duc sa desfac si eu o conserva de peste d’aia ieftina cu oase multe si luata la promotie.Cu mamaliga ma imprumut de la vecini.
    Ce sa-i faci nu toti avem noroc in viata.Eu si acum mananc cu lingura de lemn
    ciocolata aia amara ,oare ce gust o fi avand??
    cu respect
    bucatarul sef
    P.S.Propun transformarea site-ului intr-unul de retete culinare+afisarea meniului zilnic al Elenei
    P.S.2diferenta intre elena si …elena udrea=0.La fel de ahtiate dupa bani si putere amandoua.noroc ca sunt in tabere diferite ca daca erau in aceeasi tabara de mult ne lua dracu’ pe toti

    RăspundețiȘtergere
  69. @Stelian P
    1. Concediul se apropie, inca nu a venit. Colesterolul meu, in ultimii 15 ani, nu a depasit 180, ceea ce va doresc si Dvs. PE CUVANT.
    2. Nu stiu ce varsta are nepotelul Dvs., dar cred ca gresiti daca ii dezvoltati de foarte mic dragostea pentru calculator. Sa nu ma intelegeti gresit - e buna / necesara si asta, dar cu masura!
    3. InfoMondo e creat tot de camarazii nostri. Pentru noi toti. Da, ii mai cunosc pe unii de acolo, dar sunt ferm convinsa ca niciunul dintre ei nu ar fi facut cel mai mic gest ca sa va opreasca sa imi oferiti o floare. Si va asigur ca nivelul lor de cultura e destul de ridicat ca sa ... priceapa multe.
    Sa va spun ceva, ca tot vorbim de cei de la InfoMondo (la ureche si sa nu spuneti la nimeni): o persoana f. importanta din Dank Media nu este de acord decat in proportie de vreo 5% cu ceea ce fac eu. Mi-a tinut intr-o zi o "prelegere" de toata frumusetea, in urma careia m-am mai ponderat putin.
    Si, legat de chestia asta - asa am aflat si eu care e denumirea florilor de la noi din birou (oferite cu drag de colegii nostri in fiecare an de 8 martie), ca nu stiam.
    4. Daca ziceti ca o plimbare in vestul salbatic nu mi-ar face rau, inseamna ca asa e. In consecinta, o voi face duminica, 31 iulie 2011. Asadar, am plecat sa imi iau bilet!

    PS Va rog sa il resuscitati pe Cezar, ca deja a lesinat, ca anul trecut. Alaturi de Micutzul, evident.

    RăspundețiȘtergere
  70. Don C. esti al dracului de rau! Convenisem sa fim umani cu....prizonierii!!
    PS. In definitiv ,daca exista fazani bine colorati este si pacat sa nu-i jumulesti-Nu? Este spiritul economiei de piata

    RăspundețiȘtergere
  71. @cezar
    Da dar cu conditia ca fazanii sa nu fie militari de-ai tai/ai nostri
    1-in primul rand nu sunt rau,ci doar direct si sincer spunand lucrurilor pe nume.Pur si simplu
    m-am saturat de escroci.Am vazut prea multi in ultimii 10 ani,iar cand acestia sunt si militari/fosti, atunci pur si simplu nu am nici o mila fata de ei.Asta-i adevarata DEMNITATE SI ONOARE si nu gunoaiele care incearca sa faca bani pe spinarea pensionarilor militari,poate mai nepriceputi,cinstiti,creduli,sau pur si simplu de o varsta la care nu-i mai duce capul.
    Au cam aparut si pe bloguri rechinii militari(avocati,juristi) care sunt gata sa-si jumuleasca camarazii si de ultimul banut spunandu-le "camarazi" intotdeauna cu ghilimele asa cum posteaza marea jurista de renume international elena cobuz
    Vad ca de alina gorghiu nu mai zice nimic,deci e clar;elena a fost "ejaculata" si de acolo.
    Prea multe luntrii pentru fundul ei
    2-cel mai mare rechin nesatul de bani=CD al scmd srl

    RăspundețiȘtergere
  72. @cezar
    Stii care e problema cu unele femei,inclusiv aici de fata si mai ales din domeniul militar???
    Cand e vorba de obligatii sunt ca niste flori sensibile,care nu trebuie deranjate "nici cu o floare" si trebuie menajate permanent cu maxima grija.
    Cand e vorba de drepturi vor sa fie CEL PUTIN egale cu barbatii si au pretentii peste pretentii,ca deh sunt femei.Pai atunci ce dracu mai cauta in armata??.
    Aveam pe vremuri o "maimutza' la BDS,tinerica,frumusica,tzatze mari,picioare lungi,subtirica la mijloc,ochisori albastrii,blonda 'naturel" sg.maj.la vre-o 22-23 de primaveri,proasta de-mpungea dar care stergea pe jos cu col.cdt R cu col sef st.maj si cu tot BOPL simultan si nu-i ieseau bosorogii din cuvant.Ce dracu or fi asteptat de la ea nu pot sa inteleg,dar ii juca pe degete ca pe papagali.erau tot timpul in BDS cu niste zambete libidinoase si cu saru'mana in jos si'n sus si daca erau documente de semnat te dadeau afara pur si simplu,de parca erau toti in calduri.
    Exista un singur salut de la col. la sg maj-invers NU
    saru'mana ce mai faceti!!
    Asa o fi si in armata americana??Elena stie ce vorbesc de cand era dansa lt. bengos.Si uite asa se face cariera,cand femeile manevreaza prostii de barbati
    P.S.Vaiiii tuuuu!!! ma duc sa mai mananc niste clatite.Vaiii tuuu ce buneee sunt!!....doar cu scortisoara tuuu ...ca mierea-i scumpa tuuu.....

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!