Google Website Translator Gadget

joi, 21 iulie 2011

PERLE DE PROFESORI !!

Perlele profesorilor la TITULARIZARE 2011: "Virgula este o întrerupere de sarcină"

 
Examenul de titularizare de anul acesta a scos la iveală şi neajunsurile profesorilor. Corectorii din judeţul Alba au găsit numeroase exprimări nefericite
Examenul de titularizare de anul acesta a scos la iveală şi neajunsurile profesorilor. Corectorii din judeţul Alba au găsit numeroase exprimări nefericite în lucrările celor care au concurat pentru un post de dascăl, relatează RTV. Câteva exemple:
"Virgula este o întrerupere de sarcină"
"Motivele poeziei ar fi iubirea"
"Învăţarea devine mai captivă"
"Este prima poezie de factură romantică a lui Eminescu în care iubita îl invită la iubire"
"Subiectu constă în efermitatea poetului în contrast cu natura"
"Codrul este un prieten vechi unde simte nevoia pentru o descărcare sufletească"
"În « Sara pe deal » merg oile la păscut"
"Preşcolari îşi formează unele deprinderi şi însuşiri noi fără să îşi dea cu seama"
"Idilă de dragoste"
"În continuare ilustrează iubirea stranică care se întrupează"
Se pare că nu doar elevii care s-au prezentat la examenul de bacalaureat au avut probleme cu acordul între subiect şi predicat. "Poemul Luciafărul exprimă expresia absolvită pe care le atinge gândirea poetului", este un alt exemplu de exprimare incorectă găsit în lucrările profesorilor.

18 comentarii:

  1. Da Cezare asa o fi, dar te intreb: tu esti mai bun ca fiecare dintre ei in parte, adica pe profilul fiecaruia dintre ei pt. a pune in discutie asemenea subiect?
    GeorgIel
    PS. Parca zicea cineva deunazi ca stai cam prost cu gramatica...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai gresesc si eu,mai ales cu tastatura!
    Eu insa nu sunt ...Profesor!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cezare, eu zic ca nu trebuie sa pui la suflet nimic si sa trimiti un buchet de flori ( chiar virtual ) cui trebuie. Astia nu stiu daca sunt profesori sau persoane care vor sa devina profesori. Diplomele oferite pe tava asa cum ospatarii ne dau nota de plata contra banilor , nu le confera si inteligenta care se impune in urma unor studii de ani de zile, normale.
    Cineva spunea pe alt blog ca daca ar aduce cadrele pensionate sa predea macar cativa ani, totul ar reveni la normal. Sunt de acord dar numai daca prin lege s/ar institui disciplina si uniforma obligatorie si masuri coercitive si...daca m/ar face si pe mine tanar sa mai fac odata liceul . E ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu pun la suflet,vezi de treaba! Ma oftica insa fariseismul!
    M-a ofticat spiritul de ,,haita de sacali" cu care au sarit pe elevi! Cu totii stiam ca nu sunt ei cei mai vinovati,dar ce conteaza! Da-i in cel mai mic,mai ales cand nu se poate apara. Cativa au intrat in mormant! Raspunde cineva?
    M-a ofticat cand Tariceanul ii ruga cu 30% si ei nu 50-%
    Ma oftica faptul ca ei, profesorii au facut praf invatamantul,dar nu ar recunoaste nici cat o clipire!
    Iti vorbesc marunt si pretentios din varful buzelor,te fac tampit ca ai pus o virgula aiurea..etc
    PS. Vezi ca acolo unde zici sa trimit flori,vei gasi perlele alor nostrii(mai mult sau mai putin adevarate-dar puse la index cu muuulta ironie)

    RăspundețiȘtergere
  5. ""Diplomele oferite pe tava asa cum ospatarii ne dau nota de plata contra banilor , nu le confera si inteligenta care se impune in urma unor studii de ani de zile, normale."" Si cine le dau DIPLOMELE? ARMATA cumva? CINE baga banii in buzunar-tu,eu.....

    RăspundețiȘtergere
  6. 3. Va informam ca, dupa suspendarea platilor de catre stat pentru medicamentele compensate, urmeaza o alta suspendare care a incoltit in mintea triumviratului dictatorial Geffrey Franks – Traian Basescu – Emil Boc, SUSPENDAREA PLATII PENSIILOR PENTRU SUMELE CARE DEPASESC 4 PUNCTE DE PENSIE. Pe teava Guvernului se afla o noua OUG care prevede, pentru toti pensionarii, ca nu se vor mai plati, indiferent de cat de mare este suma inscrisa in acte si liste, decat cel mult valoarea a 4 puncte de pensie, pana la o data neprecizata. Punctul de pensie fiind asadar 738,28 lei, chiar daca Oprea ti-a facut o pensie de 951 de milioane sau 328 milioane pe hartie, nu vei primi decat maximum 29.531200 lei (2953 lei noi), restul ti-i va da statul inapoi, sub alta Guvernare, candva, la pastele cailor! Asta in situatia cand punctul de pensie va ramane cel de anul trecut, pentru ca, din datele noastre, in noiembrie, punctul de pensie va scadea la 540 lei, ceea ce va face ca cea mai mare pensie, platita efectiv in Romania, sa fie de 2160 lei. Reamintim bravilor generali in rezerva care fac sluj in fata Puterii, primind decoratii si diplome din mana generalului-fruntas Ontanu, ca nu mai sunt militari in rezerva ci doar “”asistati”” sau “”beneficiari””, adica niste amarati de “”tivili””, dependenti exclusiv de punctul de pensie. Se va folosi cuvantul “”plafonare””, in realitate insa este vorba despre o suspendare partiala a platii pensiilor care depasesc 4 puncte si, in fapt, de o micsorare reala, care ii va bucura desigur pe toti cei care au pus botul la lista in continua prefacere propagandistica a lui Oprea.

    RăspundețiȘtergere
  7. 7. Anumite haznale de presa scrisa continua atacurile la adresa presedintelui SCMD si a vicepresedintelui Valeriu Pricina, in baza ordinului dat de cel mai bine hranit general in rezerva din Romania. Povestea cu deturnarea inexistentelor fonduri ale SCMD a fost pe moment lasata deoparte, respectivii fiind acuzati ca au fost si au ramas clientii “”popotelor””. Personal nu am agreat niciodata acest termen, pentru ca generatia mea nu l-a utilizat, dar inteleg de ce le place atat de mult unor lideri ai Puterii si unor cunoscuti gazetari aserviti: sunt intim legati de prima parte a cuvantului “”popota””. La ultimul chef cu prietenii, cel ce se viseaza viitorul premier, in timp ce acolitul Sarbu va fi ministrul pentru absorbirea fondurilor europene, generalul de “”popota”” Oprea a declarat ca nu se lasa pana nu-i va vedea arestati pe cei doi purtatori de imagine ai SCMD. Este posibil, intrucat noi suntem cei care, la fiecare vizita in teritoriu, am instrainat ilegal, integral sau partial, terenurile si imobilele unitatilor militare… si am construit in Bucuresti un oras in oras, cu sprijinul lui Vanghelie, al damei Udrea si a consilierului prezidential Dima!...
    8. Pentru ca tot ne-am referit la inventatul partid pe care Puterea il numeste “”al generalilor”” iar Opozitia “”al santajatilor””, va informam ca, duminica, 17 iulie, la crasma Cornul Vanatorului din Arges, s-a desfasurat conferinta de alegeri pentru desemnarea presedintelui detasamentelor de asalt Arges (numite im mod diversionist Tineretul Progresist) ale UNPR. Cu 37 de voturi din 39 a fost ales ca presedinte tehnicianul dentar de 32 de ani Bogdan Uta care a declarat ca incep actiunile pentru castigarea alegerilor din 2012. Afacerea a fost orchestrata de cunoscut............contin. pe scmd

    RăspundețiȘtergere
  8. Hauleu Cezare, chai hincurcat-o mahma! Cre c-o sa-ti cada fatzada dhe la clahdirea haia de-o hai ca icoana chind ho vehni poshtashu shi tzi-o phune hin mihna numa vreo 12-13 buhlioane...
    Mahma Hominida

    RăspundețiȘtergere
  9. ...Balaoacheso,eu am card nu stau sa vina postasul- a orde pasamandi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nene cezare , eu era sa termin de mincat ciocolata promisa daca matale nu ai fi aplicat dictonul "a promite-i lucru mare; a te tine de cuvant e o prostie…" ... dar matale nu le ai cu de-alde astea ... si nici de promisiunea facuta legat de modificarea afisajului la blog ...

    RăspundețiȘtergere
  11. ...mic mic da tare in clont ! Si cu personalitate !
    Auzi ba Gigele, da pe toarasii profi care au luat nota 1(UNU) macar pe astia ,de ce nu-i freci tu la intelect un picutel?
    Stiu eu ce vrei tu, voi incerca de la viitoarea postare.Am mai incercat odata si am pierdut mii si.... mii de comentarii pretioase(asa ca al tau)

    RăspundețiȘtergere
  12. alt anonim a scris:
    21 Iulie 2011 la 9:23 pm

    Jvek,
    Nu vreau sa ma citeasca nimeni, vreau doar sa mai indrept ceva. Si daca reusesc sa te invat pe tine sa scrii corect, eu sunt multumit.
    “nu faci nici-o greseala cand …………..COPIEZI!!”
    aici stii unde-i greseala? Mai gandeste-te!

    RăspundețiȘtergere
  13. Il rog pe simpaticul ,,JVEK" multumeasca Anosului si sa corecteze:
    nicio greseala
    @Ano...stai in troaca ta de ,,Vis" si nu te mai ,,excrementa" peste tot

    RăspundețiȘtergere
  14. erata ;sa multumeasca
    PS. te astept si cu o parere legata de subiectul in discutie(daca nu-i prea greu din punct de vedere intelectual pentru tine)

    RăspundețiȘtergere
  15. Încercând să aruncați cu pietre prin diverse curți, reușiți să deveniți chiar simpatic.
    Nu vă obosiți să vă cereți scuze, trimițându-mi flori, cum vă sfătuiește Micuțul!
    Nu mă găsesc în niciuna dintre ipostazele în care, de multă vreme, vă străduiți să mă situați.
    p.s. trebuie să ai suflet de poet, ca , mai apoi, să devii culegător de perle!

    RăspundețiȘtergere
  16. @INCER...multumesc! si eu ma bucur pentru faptul ca la dvs. pe blog se dezbate in sfarsit o problema importanta pentru natie!
    Initial, am avut proasta impresie ca, oarecum incercati sa puneti batista pe tambal ..cum se zice in popor!
    PS. cred ca exagerati! Eu am luat in discutie doar ..fenomenul!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. PS. Daca e sa va trimit flori,sub nicio forma nu vor fii pentru scuze!
    Nu am de ce sa-mi cer scuze!!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!