Google Website Translator Gadget

marți, 3 septembrie 2013

INTERNAȚIONAL

Noam Chomsky: Atacarea Siriei, o crimă de război

Filosoful și activistul antirăzboi Noam Chomsky spune că, indiferent de ceea ce urmează să decidă Congresul american, un atac al Statelor Unite ale Americii asupra Siriei ar echivala cu o crimă de război.
Noam Chomsky: Atacarea Siriei, o crimă de războiÎn timp ce suportul internațional pentru decizia lui Obama de a ataca Siria a fost spulberat, împreună cu credibilitatea nevoii de atac pretinsă de Guvern, administrația a reajuns la pretextul standard al unei crime de război atunci când nu mai găsește alte soluții: credibilitatea amenințărilor auto-intitulatului polițist mondial”, a spus activistul politic într-un email adresat Huffington Post.
Noam Chomsky a călătorit recent în zona Orientului Mijlociu pentru a înțelege mai bine criza siriană, iar unii au ajuns să creadă, pornind de la comentariile sale, că filosoful susține o intervenție militară dacă negocierile pentru pace eșuează. ”Prima oară cred că ar trebui să se poarte negocieri, iar dacă nu va fi niciun rezultat, atunci trecerea la cea de-a doua opțiune” – sprijinirea rebelilor – ”devine mai acceptabilă”, scrie Chomsky.
Chomsky este una dintre marile personalități care contribuie prin materiale cu greutate la site-ul Huffington Post. În ultimele sale comentarii, activistul a lăsat de înțeles că se opune oricărui fel de intervenție militară în Damasc. ”Această agresiune fără autorizația ONU ar fi o crimă de război, una foarte serioasă, asta este clar, în ciuda eforturilor de a invoca alte crime drept precedent”, mai scria Noam Chomsky.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!