De ziua Drapelului Național, oficiali ai României, în frunte cu premierul interimar, Gabriel Oprea, vor fi prezenți la un moment istoric: înălțarea celui mai mare tricolor din Secuime, așa cum este denumită zona ce cuprinde județele Harghita, Covasna și Mureș.
Tricolorul românesc va fi înălțat, mâine, cu prilejul Zilei Drapelului Național, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne (MAI). La evenimentul care va avea loc în municipiul Miercurea Ciuc va fi prezent Prim-ministrul interimar al Guvernului României, viceprim-ministru pentru securitate națională, ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Drapelul - care are 28 de metri - va fi amplasat în curtea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Harghita.
Până acum, cel mai mare drapel românesc din această zonă a Transilvaniei era cel de la Tulgheș, tot în județul Harghita, arborat, anul trecut, în prezența ministrului Apărării Naționale, Mircea Duşa.
Oficiali din cadrul MAI au precizat, pentru evz.ro, că la ceremonie vor participa circa 400 de militari, atât de la Interne, cât și de la Ministerul Apărării Naționale (MApN). Și-au mai anunțat prezența șefii de arme din județ, precum și Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfinţitul Părinte Andrei Moldovan.
   Multumesc lui Niko !