Google Website Translator Gadget

vineri, 3 iulie 2015

Lecţia de greacă


Timp de peste 100 de ani, unsprezece familii greceşti ne-au dat nu mai puţin de 31 de domnitori. Am mai avut domnitori de origine greacă şi înainte, dar perioada domniilor fanariote a fost una marcantă pentru Ţările Române. Grecii plăteau gras la Înalta Poartă pentru a dobândi domnia, apoi veneau aici înconjuraţi nu doar de familie, ci şi de creditorii care le împrumutaseră banii, având un singur scop: să îi recupereze cât mai repede înainte de a fi maziliţi. Mulţi dintre ei au sfârşit prin moarte, dar şi mai mulţi au plecat de aici cu saci de aur obţinuţi prin jefuirea unor ţări pe care le-au găsit a fi bogate, dar pe care le-au lăsat în urmă într-o stare de sărăcie lucie.


Doar stimabilul Vodă Caradja, ca să dau doar un exemplu, a reuşit să ne aducă, în 1812, ciuma bubonică, prăpădind 70.000 de rumâni (40.000 doar în Bucureşti, adică jumătate din populaţia oraşului), a dat apoi un cod de legi fiscale care sărăceau şi mai mult talpa ţării şi a exclus femeile din viaţa politică. Avea să fugă apoi cu vreo 4 milioane de lei aur spre Italia, asta după ce a distrus toate podurile dintre Bucureşti şi Braşov. Drept mulţumire, are o stradă cu numele său fix în buricul Bucureştiului. A donat o bună parte din bani româneşti, sub formă de terenuri, municipalităţii Atenei, care probabil că a şi uitat de el între timp.
Cam aşa au făcut toţi, deşi unii dintre ei au mai şi lăsat ceva bun în urmă – artă, cultură, şcoli – cea mai de valoare fiind conectarea boierimii româneşti la valorile Vestului, cu care grecii bogaţi intraseră în contact deja cu 50 de ani înainte. E însă imposibil de calculat economic cât rău au făcut Ţărilor Române, dar ştim cu siguranţă un lucru: i-am iertat, aşa cum i-am iertat şi pe turcii care ne-au jefuit sute de ani.
E deosebit de amuzant, din acest motiv, să văd cum unii compatrioţi se lasă duşi de val în dezbaterile despre datoria morală şi financiară a Germaniei faţă de Grecia, de parcă aceste lucruri ar mai conta. Dacă ne-am apuca cu toţii să luăm la bani mărunţi cât au jefuit alţii pe aceste meleaguri, am fi călare pe vecini, cu armele-n dinţi încă de a doua zi de dimineaţă. Aplicabil multor altor naţii.
Dar putem învăţa ceva din istorie. În primul rând, chiar de la fanarioţi – familii de negustori greci care n-au stat cu mâinile-n sân în Imperiul Otoman şi şi-au croit loc în cele mai înalte dregătorii, profitând de inabilitatea otomanilor de a negocia cu alte culturi şi de a face comerţ. Pentru noi au fost ciumă, pentru poporul grec nu chiar, pentru că cei peste 100 de ani în care au condus afacerile Imperiului le-au permis să finanţeze cu banii luaţi de la noi revoltele care au dus la crearea identităţii naţionale greceşti şi la obţinerea, în cele din urmă, a independenţei.
În al doilea rând, de la familiile de boieri români. Care şi-au trimis odraslele în Vest, iar cunoştinţele şi relaţiile politice (oficiale sau subterane) obţinute acolo le-au permis să reuşească coagularea unui stat naţional într-o zonă în care acest lucru fusese întotdeauna imposibil. De ce? Pentru că toţi tinerii români care invadaseră Vestul au ajuns să conteze, încet-încet, în discuţiile marilor puteri care până atunci îi ignoraseră cu desăvârşire. Toate manevrele de mai târziu, inclusiv alegerea unui domn străin, au dus la un viitor pe care înaintaşii lor nici măcar nu erau în stare să-l viseze.
Azi facem parte – de bunăvoie – dintr-un Imperiu cu mult mai mare şi mai puternic. Dar suntem cumva incapabili să şi contăm în el. Nu avem oameni puşi în posturile cheie – sau măcar în posturi care să conteze, suntem incapabili să formăm o birocraţie eficientă pe care să o trimitem spre Bruxelles pentru a ne reprezenta interesele. Da, ştiu, la Bruxelles birocraţii reprezintă interesele Europei, desigur, hai să fim serioşi. Am avut deja aproape un deceniu la dispoziţie, poate e prea puţin, dar e musai să ne concentrăm pe asta, pentru că altfel nu avem nicio şansă.
România este o economie mică, care poate conta mai mult în Europa doar dacă ştie să-şi dezvolte o clasă de oameni talentaţi, pe care să-i împingă în zona elitelor europene şi care, chiar şi atunci când rămân în ţară, să fie capabili să utilizeze fondurile europene pentru dezvoltarea rapidă a ţării. Vrem, nu vrem, Uniunea Europeană a virat treptat – aşa cum era de aşteptat – spre ceea ce se întâmplă cu toate construcţiile supranaţionale: birocraţie, tehnocraţie, lobby, poziţii de forţă care subminează de multe ori chiar principiile pe care a fost clădită structura iniţială şamd. Cine nu se adaptează acestei realităţi şi continuă să viseze cai verzi pe pereţi va avea de pierdut. Mult.
În acest context, abisala performanţă a clasei politice româneşti, preocupată, ca pe vremea fanarioţilor, doar de moşiile proprii, reprezintă probabil cea mai mare slăbiciune a României moderne. Una care se traduce în zeci de miliarde de euro care nu mai intră în ţară, în păstrarea României la o periferie periculoasă pentru existenţa ei, în păstrarea în sărăcie a unei mari părţi a românilor. Ca şi acum 200 de ani, deciziile se iau pe deasupra populaţiei, iar luptele continue între politicieni nu le lasă timp să se gândească şi la ţară. Nimic nou sub soare, însă dacă privim spre Grecia actuală, vom vedea că toate au un final, iar acesta poate fi dezastruos.
Pentru că atunci când lăcomia băncilor se întâlneşte cu lăcomia politicienilor şi cu prostia alegătorilor, iar acest lucru se perpetuează timp de două decenii, dezastrul e inevitabil. Unii dau bani asumându-şi riscuri uriaşe pe care le aruncă apoi în spatele statelor (adică al tău şi al meu), alţii iau bani pentru a-i arunca în săraci şi a le lua ochii cu tot felul de cadouri otrăvite doar pentru a fi ţinuţi la guvernare în timp ce sifonează fondurile publice, iar ultimii, alegătorii, nu au capacitatea de a vedea că trăitul pe datorie îi transformă, de fapt, în sclavi. Îmbăţoşarea naţionalistă, bătutul cu pumnul în piept, urletele în pieţele publice nu pot schimba realitatea: grecii au pierit pe mâna lor, şi nicio datorie morală reală sau inventată a celorlalte ţări europene nu îi va salva.
Lecţia greacă nu se opreşte aici, ci ne arată şi cum va evolua Europa însăşi. Dacă în România judeţele mai bogate le susţin mereu şi pe cele sărace – cele câteva milioane de orăşeni ţin în spate toate judeţele cu morţi-vii în care nu se mai produce mare lucru, dar se votează cu spor, de exemplu – nu se gândeşte nimeni să dea afară respectivele judeţe din România sau să le oblige să-şi bată monedă proprie. Toate neajunsurile unor judeţe „leneşe” sunt nivelate de apartenenţa la aceeaşi naţie, la acelaşi stat, şi toate datoriile acumulate de aceste judeţe sunt şterse încontinuu, prin subvenţii acordate mereu şi mereu din buzunarele celor care chiar muncesc. Integritatea statală e mai presus de relaţia creditor-debitor, iar o administraţie eficientă ştie cum să integreze treptat aceste zone într-un întreg mai valoros decât fiecare dintre părţile componente.
Europa Unită – şi în special zona euro – a promis, oarecum, acelaşi lucru. În schimbul renunţării la moneda proprie şi la o parte din suveranitate, grecii au avut acces la finanţări cu costuri foarte mici, cum nu văzuseră în viaţa lor. Dar în loc să investească banii în eficientizarea economiei, i-au tocat pe prostii, minţind în acelaşi timp an de an cu privire la starea reală a finanţelor lor, indiferent de guvernare. Trocul care trebuia să fie unul reciproc avantajos (ţările germanice exportau fără oprelişti pe piaţa grecească, iar în schimb grecii primeau fonduri de zeci de miliarde de euro pe care îi investeau pentru a-şi creşte ţara în mod accelerat) a fost, până la urmă, unul dezastruos. Toţi banii s-au dus în creşterea artificială a nivelului de trai, pe credit, nivel care nu a mai putut fi susţinut iar acum e în cădere liberă.
Absenţa unei conştiinţe naţionale pan-europene, precum şi absenţa unor pârghii specifice statelor unitare duc situaţia spre dezastru: departe de a fi iertaţi de datorii precum Teleormanul, grecii sunt somaţi să plătească dezmăţul, chiar dacă toată lumea ştie că e imposibil să facă acest lucru. La rândul lor, ei se încăpăţânează să nu mai facă alte reforme care să-i îngroape şi mai mult în sărăcie pe termen scurt, dar care să-i vindece pe termen mediu, iar cercul vicios deja zbârnâie.
Diferenţa faţă de acum 200 de ani e că grecii nu mai au fanarioţii lor în instituţiile europene, pentru că şi-au distrus singuri întreaga clasă politică (dominată de două mari familii corupte, nu de unsprezece ca pe timpuri), iar singura cale de ieşire a fost în braţele unora şi mai iresponsabili, cărora li se închid acum, în faţă, toate uşile Imperiului.
Să fim noi fericiţi că România a avut mereu acces dificil la creditare, în acest context? Da şi nu. Da, pentru că fără îndoială că guvernanţii noştri i-ar fi făcut praf, aşa cum au făcut, de altfel, şi cu puţinele fonduri pe care le-au împrumutat până la urmă. Nu, pentru că dacă România absorbea măcar 80% din fondurile puse la dispoziţie, acum trăiam deja cu 20-30% mai bine. Îţi ştii salariul, calculează cât ar fi însemnat asta în bani pentru tine şi vei afla diferenţa.
Totuşi, deşi noi n-am reuşit să contăm în Europa nici 20% din cât au reuşit grecii, suntem pe o tendinţă ascendentă în ceea ce priveşte eliminarea uscăturilor din clasa politică. Marea tragedie este că în spatele acestor uscături nu se află nimeni de valoare care să le ia locul. PSD, PNL, PDL, UDMR, PMP şi toţi ceilalţi care ţin destinele României în mâini de atâţia ani – toate aceste partide colcăie de corupţi şi de incompetenţi, iar puţinii români capabili care au mai rămas în ţară nu vor, pur şi simplu, să se arunce în hârdăul cu politică. Culmea e că nu avem nevoie de sute sau mii de specialişti, ci pentru început de doar vreo două-trei zeci, capabili să-şi asume preluarea unei ştafete. Oameni care să ocupe poziţii cheie în Guvern, în Parlament, în administraţia publică. Au apărut anticorpii doar în Parchet şi DNA, dar e prea puţin, mult prea puţin. Tinerii noştri de elită se duc în Vest şi rămân acolo, deocamdată.
Europa pedepseşte acum drastic derapajele politicienilor iresponsabili greci, pentru că nu are altă cale. Din păcate, cei care i-au votat mereu şi mereu şi au crezut întotdeauna că vor scăpa cu basmaua curată azi află cât de mult costă, de fapt, populismul deşănţat.
Noi mai avem încă timp să învăţăm din lecţia greacă. Vom fi oare în stare?


NEWS...!!!!

 
O româncă ce trăiește în Grecia a publicat un top al celor mai necuvenite sporuri imaginate vreodată pentru bugetari. Grecia a trecut deja de pragul falimentului din cauza prăduielii generalizate a bugetului statului. Bloggerița citează site-ul grecesc capital.gr. Cică să îi compătimească europenii pe „amărâții” de greci care la cele mai recente alegeri au votat masiv cu „stânga”.

10. Spor pentru incalzirea motorului masinii (OTE) 690€/luna – 420 persoane

09. Spor pentru spalarea mainilor (Caile Ferate Elene) 420€/luna – 1987 persoane

08. Spor de...ponton (Personal porturi) 840€/luna – 653 persoane

07. Spor de...antena (Tramvaie) 1120€/luna – 329 persoane

06. Spor pentru...deplasarea dosarului (Servicii de Stat) 290€/luna – 6800 persoane

05. Spor de preluare - predare a autobuzului - 450€/luna – 1100 persoane

04. Spor de prezentare punctuala la serviciu (un fel de RATB ... grecesc) 310€/luna – 1790 persoane

03. Spor de buna indeplinire a ...cazurilor (Ministerul Justitiei) 595€/luna -  nu se stie cate persoane !!!!

02. Spor de...folosire a FAX ului (Reteaua de Electricitate) 870€/luna – 657 persoane

01. Spor anual pentru folosirea ... restaurantului la locul de munca (Reteaua de Resurse Naturale) 120€/luna. -  Tot personalul!!!


NEWS  !
 Vezi pensiile nesimțite ale grecilor care i-au supărat pe creditori
Referendumul a început. Grecii sunt chemați să răspundă cu „da” sau „nu” la întrebarea "Ar trebui acceptată propunerea formulată către Eurogrup, pe 25 iunie, de Comisia Europeană, de Banca Centrală Europeană şi de Fondul Monetar Internaţional?" Creditorii internaţionali cer Greciei reforma pensiilor, modificarea legislaţiei muncii şi reducerea deficitului bugetar. Sâmbătă, ministrul elen de finanțe, Yanis Varoufakis, a acuzat creditorii internaționali ai țării sale de „terorism” și de intenția de a-i „umili pe greci”.

Grecia a ajuns într-o asemenea situație din cauza prăduielii banilor publici pe pensii și salarii pentru bugetari enorme.

Al treisprezecelea și al paisprezecelea salariu pentru bugetari și a 13a și a 14 a pensie, așa numita penise de concediu, plătite în Grecia au sărăcit bugetul. Ajutorul de șomaj se acordă dacă ai lucrat 80 de zile pe an în ultimii 2 ani (în România trebuie să ai 12 luni lucrate integral). Angajații care au familie primesc o primă lunară de 133,80 euro pentru un copil, 330,96 euro doi copii, 700,80 euro trei copii, 843,73 euro patru copii și 979,32 euro la cinci copii. Dacă angajatorii privați nu plătesc aceste prime, le dă statul.

Salariul minim pe economie în Grecia era în 2008 de 680 de euro, iar pensia minima garantată era de 460 de euro.

Modul de calcul al pensiilor si a vârstelor de pensionare este foarte complicat si deosebit de generos cu cei care au dreptul la pensie. Cei mai mulți se pensionează anticipat, condițiile fiind excelente.
Pensie pe viață, pentru fata lu' tata
Femeile celibatare din Grecia beneficiază pe viaţă de pensii substanţiale dacă tatăl lor a fost funcționar public.
Atâta vreme cât rămân celibatare, fetele unor înalţi demnitari publici sau gradaţi din armată primesc pe viaţă o parte din pensia tatălui, după decesul acestuia.

TVR a intervievat-o recent pe Athina Oiko Nomidu care are 56 de ani, e profesoară de engleză şi de la vârsta de 21 de ani primeşte pensie după tată. Athina spune că multe grecoaice au preferat să rămână nemăritate, ca să nu piardă pensia.

"Fakelakia" este piatra de moară din buget

Fiecare grec plăteşte mită, în medie, peste 1350 de euro în fiecare an, informează Bild.
La noi, corupţia se numeşte şpagă, bacşiş sau mită, la ei e "fakelakia", ceea ce înseamnă pliculeţ.

Cele mai multe "pliculeţe" se îndreaptă spre plata medicilor sau a spitalizării, pentru recuperarea permiselor de conducere sau a licenţelor de construcţie, arată studiile Transparency International. Corupţia a cuprins practic întreaga societate, grecii plătind în medie peste 1600 de euro mită la medici, avocaţi şi bancheri.

Dar cea mai bună imagine privind corupţia este imaginea oferită chiar de respondenţii la chestionarul privind corupţia: 13,6 % din cei 6.000 de greci chestionaţi au cerut "fakelakia" pentru a răspunde.
Bugetul Greciei, cheltuit pe pensii și salarii

Pensiile şi salariile funcţionarilor publici mănâncă 80% din cheltuielile primare ale statului. Cele 20% rămase au fost fost reduse la sânge, astfel încât “funcţionarii nu mai au cu ce scrie, iar clădirile care au nevoie urgentă de reparaţii stau să cadă. Nu este posibil să faci sustenabile finanţele publice fără salarii şi pensii”.

Creditorii cer noi reduceri ale pensiilor, inclusiv renunţarea la o serie de indexări a celor mai mici pensii. Până acum, ele au fost reduse în medie cu 40% - cu 27% pensiile mici şi cu 50% cele considerate mari. Pensia medie este acum de 833 de euro (faţă de 1350 de euro înainte de criză). Problema este însă că peste 45% dintre pensionari primesc 665 de euro, ceea ce este considerat sub limita sărăciei. Cum peste jumătate dintre tineri nu au locuri de muncă, mulţi părinţi pensionari se văd nevoiţi să-i întreţină şi pe copii din aceste sume.

Ca toate naţiunile europene, Grecia se confruntă cu un fenomen al îmbătrânirii populaţiei care face şi mai dificil de susţinut sistemul de pensii. Grecia a trecut prin cinci ani de austeritate, impusă de FMI şi instituţiile europene, austeritate care a transformat o criză financiară severă într-o depresiune economică uriaşă, situaţie în care în economie nu pot apărea locurile de muncă necesare finanţării sistemului de pensii şi îndepărtării poverii care au devenit tinerii şomeri. FMI a cerut Atenei să economisească 2 miliarde de euro pe seama sistemului de pensii. Guvernul elen nu a acceptat decât economii de 71 de milioane de euro.

Miniștri de finanțe din UE au avertizat că Uniunea Europeană va gestiona cu ușurință o eventuală ieșire a Greciei din zona euro, însă consecințele pentru această țară vor fi foarte grave.

34 de comentarii:

  1. BOMBA BOMBELOR
    EDITORIALE SENZATIONALE
    ROBERT HORVATH DEVA BLOG
    LEGATURA CU MOSCOVA SE FACE PRIN AGENTUL
    Gyorgy Frunda,
    FILIERA PONTA -FRUNDA RAPORT AMERICAN DECLASIFICAT:
    FRUNDA consilierul lui Ponta AGENT RUS ….UDMR o veche celula a serviciului sovietic actualizat la conitiile actuale.
    Referitor la carierele politice realizate de agenţii serviciilor speciale ale Ungariei în guvernele României, este de remarcat mărturia ….. director al Departamentului Contraspionaj…………………
    prezenţa la vârf în guvernul român a unui agent maghiar,Frindo care lucreaza şi cu ruşii…….
    Spionajul ungar este de cele mai multe ori, conform istoriei si expertilor nostrii, doar un “front” pentru spionajul rusesc (seful serviciilor de informatii maghiare a absolvit “Scoala KGB”), UDMR este de fapt o veche celula a serviciului sovietic actualizat la conitiile actuale. Acesta a fost recrutat de spionajul Ungariei in 1988 si si-a continuat activitatea pe aceasta linie si ca agent al rusilor.
    ……
    Expertii nostrii furnizeaza si o lista neagra a 20 de agenti sovietici in UDMR pe care o publicam mai jos ……..

    Gyorgy Frunda (UDMR) consilier Victor Ponta
    colonel kgb

    Reteaua rusa
    UDMR





    …….Primul Ministru Ponta permite, in cunostinta de cauza, ca propriul lui consilier Frunda ,sa aiba astfel acces direct la secrete de stat si a influentat decizii politice in favoarea Rusiei impotriva tarii sale. In termeni legali, Art 155 Cod Penal, aceasta fapta se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi. Dezvaluirile pe care urmeaza sa le public in continuarer arata ca primul ministru al Romaniei s-a aflat in relatii profesionale cu un sef al spionajului rus in Romania. Mai mult: experti ai serviciilor secrete americane de la cel mai inalt nivel confirma acum, in lucrari de specialitate pe care le voi prezenta , informatiile tinute secret in Romania ca urmare a ordinelor date de oamenii fostului KGB.



    LEGATURA CU MOSCOVA SE FACE PRIN AGENTUL
    Gyorgy Frunda,
    FILIERA PONTA -FRUNDA RAPORT AMERICAN DECLASIFICAT:
    FRUNDA consilierul lui Ponta AGENT RUS ….UDMR o veche celula a serviciului sovietic actualizat la conitiile actuale.
    Referitor la carierele politice realizate de agenţii serviciilor speciale ale rusesti pe filiera maghiara în guvernele României, este de remarcat mărturia ….. director al Departamentului Contraspionaj US…………………
    prezenţa la vârf în guvernul român a unui agent maghiar,Frindo care lucreaza şi cu ruşii…….
    Spionajul ungar este de cele mai multe ori, conform istoriei si expertilor nostrii, doar un “front” pentru spionajul rusesc (seful serviciilor de informatii maghiare a absolvit “Scoala KGB”), UDMR este de fapt o veche celula a serviciului sovietic actualizat la conitiile actuale. Acesta a fost recrutat de spionajul Ungariei in 1988 si si-a continuat activitatea pe aceasta linie si ca agent al rusilor.
    ……
    Expertii nostrii furnizeaza si o lista neagra a 20 de agenti sovietici in UDMR pe care o publicam mai jos ……..

    Gyorgy Frunda (UDMR) consilier Victor Ponta
    colonel kgb

    Reteaua rusa
    UDMR





    …….Primul Ministru Ponta permite, in cunostinta de cauza, ca propriul lui consilier Frunda ,sa aiba astfel acces direct la secrete de stat si a influentat decizii politice in favoarea Rusiei impotriva tarii sale. In termeni legali, Art 155 Cod Penal, aceasta fapta se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi. Dezvaluirile pe care urmeaza sa le public in continuarer arata ca primul ministru al Romaniei s-a aflat in relatii profesionale cu un sef al spionajului rus in Romania. Mai mult: experti ai serviciilor secrete americane de la cel mai inalt nivel confirma acum, in lucrari de specialitate pe care le voi prezenta , informatiile tinute secret in Romania ca urmare a ordinelor date de oamenii fostului KGB.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  2. Mai lasa baaaa...droagele .......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  3. CEZAR IN GAURA ROTUNDA !
    Fara curuletul nu prea distinsei doamne colonel
    ai ramas singur in fundul curtii
    fudul si trist.
    Care Franta ?
    Nicoleta este plecata cu un ofiteras tanar.
    Fara prea multe grade , dar cu Pula !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  4. ROBERT SI NICOLE LA PARIS !
    Dar acceptand ca curuletul este la Paris....
    Culmea coincidentei
    Robert intrerupe filmarile dela Viena si Budapesta si se repede
    tot in capitala Frantei !
    Vezi blogul personal !
    Din coincidenta in coincidenta ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  5. Teapa !! Niko ii in Germany......hi..hi..hi...
    PS. Ba ,,Cruci in sange "..curulet ..sa - i zici lu japaneza stafidita de radiatii....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    2. CEZAR2 iulie 2015, 20:06
      E in France la congresul ..cardiologilor din NATO...!!!

      HI.....HI.....HI

      Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  7. CONSILIERUL LUI VICTOR PONTA, GYORGY FRUNDA, NU E DOAR AGENT AL BUDAPESTEI, CI ŞI AL… MOSCOVEI! A Datele şi informaţiile deţinute de Serviciile Secrete ale SUA dovedesc penetrarea de către Serviciile Secrete ruseşti a factorilor de decizie romaneşti, la toate nivelurile, prin UDMR. Astfel, s-a ajuns ca şeful reţelei de spionaj FSB , Gyorgy Frunda, să fie numit consilier personal al premierului Romaniei. Incep să fie de notorietate acţiunile cadrelor de spionaj ruseşti (via UDMR), care culeg, pe faţă, informaţii cu caracter economic, mai ales din domeniul privatizărilor. (…) Dezvăluirile WikiLeaks confirmă ceea ce am susţinut constant, şi anume că in Romania acţionează o puternică agentură rusă, care a reuşit să se infiltreze la cel mai inalt nivel şi chiar să controleze instituţii ale statului. Numirea lui Gyorgy Frunda ca principal sfetnic al premierului Romaniei produce ingrijorare şi chiar consternare in America. Un raport KGB recomanda, printre altele, reactivarea agenţilor mai vechi şi mai noi ai Moscovei. . Un raport american declasificat scrie, clar, că Gyorgy Frunda e agent rus. Este vorba de mărturia unui director al Departamentului Contraspionaj american ) Acesta semnalează prezenţa, la virf, in Guvernul Romaniei, a unui agent maghiar, Frunda, care lucrează cu ruşii. Se mai afirmă că UDMR este, de fapt, o veche celulă a Serviciului de Spionaj al URSS, actualizată. (Nu se poate uita că primul preşedinte al UDMR, Domokoş Geza, a făcut Şcoala „Maxim Gorki“, la Moscova!). In privinţa lui Frunda – continuă autorul raportului – se precizează că el a fost recrutat de spionajul Ungariei in 1988 şi a devenit, automat, şi agent al ruşilor. A urmat prima confirmare, oficială, a acestor informaţii: revista veteranilor SRI a confirmat infiltrarea Budapestei, la cel mai inalt nivel, in Executivul de la Bucureşti, prin agentul de influenţă Gyorgy Frunda. Expertul Serviciilor de Informaţii romaneşti furnizează o „listă neagră“, cu 20 de agenţi ruşi din UDMR. Gyorgy Frunda a avut Angajament de informator al fostei Securităţi, a declarat fostul şef al Securităţii din judeţul Mureş, Gheorghe Mărieş. Lista agenţilor ruşi din Romania (secţiunea maghiară) confirmă Lista lui Nicholson, agent şef CIA la Bucureşti, arestat ca spion rus. Raportul american declasificat continuă: „Nicholson was station chief in Bucharest, Romania. Nicholson was arrested at Washington Dulles International Airport, was leaving to meet with Russian agents in Switzerland. He pleaded guilty in March to espionage. The 16 year CIA man told investigators he received 300.000 USD from Russians. He cooperated with investigators. (…) Frunda, member of Russian Intelligence Service, a fact wich is well documented“. (,,Nicholson a fost agent şef CIA la Bucureşti, Romania. Nicholson a fost arestat pe Aeroportul Internaţional Dulles, din Washington, in timp ce pleca să se intilnească cu agenţi ruşi, in Elveţia. A fost găsit vinovat de spionaj, in luna martie. Agentul, cu o vechime de 16 ani in cadrul CIA, le-a declarat anchetatorilor că a primit 300.000 de dolari americani de la ruşi. El a cooperat cu investigatorii. /…/ Frunda, membru al Serviciilor de Informaţii ruseşti – un fapt care este bine documentat”). Peste tot in lumea civilizată, scandalurile de spionaj provoacă, automat, demisii răsunătoare. Ce aşteaptă Victor Ponta? Revenim cu noi informaţii. URMARITI ROBERT HORVATH DEVA BLOG

    RăspundețiȘtergere
  8. Hi there to all, how is all, I think every one is getting more from this website, and your views are good designed for new people. Here is my web site BroderickLCruser

    I could not resist commenting. Well written! Feel free to surf to my page; TerryNMaccord

    RăspundețiȘtergere
  9. BOMBA BOMBELOR
    CINEASTUL SI SCULATIVA IMPREUNA LA PARIS !
    VOR PLECA
    HI......Hi
    LA NEW YORK
    TOT IMPREUNA !
    Hi ..............Hi..................Hi

    RăspundețiȘtergere
  10. @Americanii vor sa-ti vanda pe blogurile lor
    diferite peoduse
    Ex: crestere de pula
    De unde sa stie ca nu ai organ de futut
    si bani de tigari !

    RăspundețiȘtergere
  11. Răspunsuri
    1. S.O.S

      Ideologul lui Putin, Aleksandr Dughin, vizită secretă la Istanbul . Intalnire cu Primul Ministru al Romaniei Victor Ponta
      declaratie a Fundaţiei Romania - Rusia, citat de Reuters
      DESCHIDETI
      EDITORIAL
      ROBERT HORVATH DEVA BLOG
      http://devanewyork.blogspot.com/

      Ideiile directoare a lui Victor Ponta e sunt inspirate de cel mai influent ganditor geopolitic de la Kremlin, Aleksandr Dughin, liderul Miscarii Eurasiatice, fondator al Clubului Izborsk, unde sunt elaborate strategiile ideologice ale regimului Putin.
      Iata una din ideile ale filosofului rus care impleteste mesianismul ortodox cu metodele naziste de impunere a deciziilor:
      Romania trebuie sa pararseasca UE si sa intre in Alianta Eurasiatica. Pentru aceasta i se va putea accepta unirea cu Moldova. (toata strategia de comunicare publica a lui Ponta se bazeaza pe conceptul de unire, „Presedintele care uneste”,

      Ștergere

    2. Nicole
      Multumesc pentru sansa acordata.
      Nu voi uita clipele sculative petrecute impreuna.
      Parisul
      Va ramane orasul nostru.
      Acelasi
      Robert

      Ștergere
    3. Bine ai revenit Niko !!! Acum ...pentru ca s-a incheiat ..misiunea stiintifica , ne spui pe unde ti-ai plimbat funduletul ? ....(Ca sa fiu in ton cu Rh+)....

      Ștergere
  12. Scrisoare adresata Ambasadei SUA dela Bucuresti si Departamentului de Stat.
    " Aflat pe lista agentilor rusi din Romania , va rog in calitatea
    de cetatean SUA retrageti viza de intrare in Statele Unite a cetateanului roman Victor Ponta.
    Mentionez ca acesta este banuit de crima. Ucidera procurorului
    Panait. "........................
    Anexez rezultatele anchetei mele jurnalistice
    deasemenea
    probe si documente .
    Robert Horvath Deva
    Presedinte
    DEVARTES FILM INTERNATIONAL
    New York - Tokyo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baaa..narodule ...mai lasa ..droagelle ieftine ......treci si tu pe ..krak....

      Ștergere
  13. Since the admin of this web page is working, no doubt very quickly it will be well-known, due to its quality contents. My homepage - DeanNPichette la


    I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don't know who you are but definitely you're going to a famous blogger if you are not already ;) Cheers! My web-site ... MilissaMVanzandt

    I go to see every day some websites and websites to read posts, except this blog provides quality based posts. Look into my weblog ... BryceRScro l

    I like reading an article that will make people think. Also, thanks for allowing for me to comment! Feel free to surf to my homepage TalithaYMacnamara la



    I all the time emailed this web site post page to all my associates, for the reason that if like to read it then my contacts will too. Feel free to visit my web-site :: CarmineNHartz la Din aplicatii-Soldatul Vicovsky si ..curcanul



    I am regular reader, how are you everybody? This piece of writing posted at this website is actually pleasant. my web page ... AprilUOsterhouse la


    I don't even understand how I finished up right here, however I believed this post was once good. I do not understand who you're but certainly you're going to a well-known blogger in case you are not already. Cheers! Also visit my blog post ... ClayNReidherd la

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnule RH...momente sculative?
    Cine?
    Cum?
    Cand?
    Detalii,va rog frumos!

    RăspundețiȘtergere
  15. minte ca un pork ..batran si libidinos ...

    RăspundețiȘtergere
  16. Great post.

    Feel free to visit my website: AntioneBSheff

    RăspundețiȘtergere
  17. Wonderful article! This is the type of information that should be shared around the internet.
    Disgrace on the search engines for not positioning this publish
    upper! Come on over and discuss with my web site . Thanks =)

    Take a look at my web site ... DerickLGumbert

    RăspundețiȘtergere
  18. Wow, this piece of writing is good, my younger sister is
    analyzing these things, therefore I am going to tell her.


    Take a look at my website ... CarloHDeveau

    RăspundețiȘtergere
  19. Hello to all, how is all, I think every one is getting more from this website, and your views are good
    in favor of new users.

    Here is my website - CarolynnWGreaney

    RăspundețiȘtergere
  20. I love what you guys tend to be up too. This sort of clever
    work and exposure! Keep up the wonderful works guys I've added you guys to blogroll.


    My page; AyanaEDonahoe

    RăspundețiȘtergere
  21. Hey superb blog! Does running a blog similar to this take a great
    deal of work? I have no knowledge of programming however I had been hoping to
    start my own blog in the near future. Anyhow, if you have any suggestions or tips for
    new blog owners please share. I understand this is off topic nevertheless I simply
    wanted to ask. Many thanks!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!