Google Website Translator Gadget

luni, 28 noiembrie 2016

98 de ani de la unirea Bucovinei cu Romania!

Stemă
28 noiembrie 1918 – Unirea Bucovinei cu Romania:


Pe 29 octombrie/11 noiembrie, la solicitarea Consiliului National Roman, Divizia 8 Romana condusa de generalul Iacob Zadik a intrat în Bucovina „pentru a ocroti viata, avutul si libertatea locuitorilor de orice neam si credinta impotriva bandelor de criminali care au inceput opera lor de distrugere”.
In dimineata zilei de 28 noiembrie 1918, Congresul General al Bucovinei a adoptat in Sala de Marmura a Palatului Metropolitan din Cernauti „Unirea necondiţionată şi pentru vecie a Bucovinei, în vechile ei hotare, până la Ceremuş, Colacin şi Nistru, cu Regatul României”. Proclamatia a fost citita de Iancu Cavaler de Flondor (1865-1924), preşedintele Congresului Bucovinean, în prezenta celor sase membri ai Consiliului National Polon, ai celor sapte membri ai Consiliului National german si ai celor 13 primari ai comunelor ucrainene.
http://romaniabreakingnews.ro/wp-content/uploads/2013/11/Unirea_Bucovinei_cu_Patria_Mama_Romania.jpg
Declarația de Unire a Bucovinei cu România, la 15/28 noiembrie 1918
„Congresul General al Bucovinei întrunit azi, joi în 15/28 noiembrie 1918 în sala sinodală din Cernăuți, consideră că: de la fundarea Principatelor Române, Bucovina, care cuprinde vechile ținuturi ale Sucevei și Cernăuților, a făcut pururea parte din Moldova, care în jurul ei s-a închegat ca stat; că în cuprinsul hotarelor acestei țări se găsește vechiul scaun de domnie de la Suceava, gropnițele domnești de la Rădăuți, Putna și Sucevița, precum și multe alte urme și amintiri scumpe din trecutul Moldovei; că fii acestei țări, umăr la umăr cu frații lor din Moldova și sub conducerea acelorași domnitori au apărat de-a lungul veacurilor ființa neamului lor împotriva tuturor încălcărilor din afară și a cotropirei păgâne; că în 1774 prin vicleșug Bucovina a fost smulsă din trupul Moldovei și cu de-a sila alipită coroanei habsburgilor; că 144 de ani poporul bucovinean a îndurat suferințele unei ocârmuiri străine, care îi nesocotea drepturile naționale și care prin strâmbătăți și persecuții căuta să-și înstrăineze firea și să-l învrăjbească cu celelalte neamuri cu cari el voiește să trăiască ca frate; că în scurgerea de 144 de ani bucovinenii au luptat ca niște mucenici pe toate câmpurile de bătaie din Europa sub steag străin pentru menținerea, slava și mărirea asupritorilor lor și că ei drept răsplată aveau să îndure micșorarea drepturilor moștenite, isgonirea limbei lor din viata publică, din școală și chiar din biserică; că în același timp poporul băștinaș a fost împiedicat sistematic de a se folosi de bogățiile și izvoarele de câștig ale acestei țări, și despoiat în mare parte de vechea sa moștenire; dară că cu toate acestea bucovinenii n-au pierdut nădejdea că ceasul mântuirii, așteptat cu atâta dor și suferință va sosi, și că moștenirea lor străbună, tăiată prin granițe nelegiuite, se va reîntregi prin realipirea Bucovinei la Moldova lui Ștefan, și că au nutrit vecinic credința că marele vis al neamului se va înfăptui prin unirea tuturor țărilor române dintre Nistru și Tisa într-un stat național unitar; constată că ceasul acesta mare a sunat!
Astăzi, când după sforțări și jertfe uriașe din partea României și a puternicilor și nobililor ei aliați s-a întronat în lume principiile de drept și umanitate pentru toate neamurile și când în urma loviturilor zdrobitoare monarchia austro-ungară s-a zguduit din temeliile ei și s-a prăbușit, și toate neamurile încătușate în cuprinsul ei și-au câștigat dreptul de liberă hotărâre de sine, cel dintâiu gând al Bucovinei desrobite se îndreaptă către regatul României, de care întotdeauna am legat nădejdea desrobirii noastre.
Drept aceea
Noi,
Congresul general al Bucovinei,
întrupând suprema putere a țării și fiind investit singur cu puterile legiuitoare,
în numele Suveranității naționale,
Hotărâm:
Unirea necondiționată și pentru vecie a Bucovinei în vechile ei hotare până la Ceremuș, Colacin și Nistru, cu regatul României”.

Decretul — lege prin care regele Ferdinand I a consfințit unirea Bucovinei cu România, apărut în Monitorul oficial nr. 217, din 19 decembrie 1918/1 ianuarie 1919.



Surse: Agerpress si Wikipedia

 
Clădirea Universității din Cernăuți
Legea 250/2015 privind declararea zilei de 28 noiembrie Ziua Bucovinei a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis la data de 28 octombrie 2015 și publicată în Monitorul Oficial la 30 octombrie 2015. Plenul Senatului adoptase, la 2 octombrie 2013, propunerea legislativă prin care ziua de 28 noiembrie urma a fi sărbătorită în fiecare an ca Ziua Bucovinei, iar Camera Deputaților, forul decizional, a adoptat proiectul de lege la 7 octombrie 2015. Cu prilejul acestei sărbători, autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și instituțiile publice, pot organiza manifestări cultural-științifice, fondurile necesare putând fi asigurate din bugetele locale sau, după caz, din bugetele autorităților administrației publice centrale ori ale instituțiilor publice.

Ministrul Apărării din Republica Moldova, Anatol Şalaru, a transmis un mesaj tuturor românilor cu ocazia împlinirii a 98 de ani de la unirea Bucovinei cu România:
„Astăzi, se împlinesc 98 de ani de la proclamarea unirii Bucovinei cu Patria Mamă, România. În urmă cu aproape un secol, Adunarea Constiuantă a Bucovinei, urmând exemplul Basarabiei, vota alipirea la România. Peste doar cateva zile, la 1 Decembrie 1918, Transilvania avea să încununeze reunirea tuturor românilor într-un singur stat, România Mare, Romania dodoloață, cum o numea Lucian Blaga”
, se arată în mesajul postat de Anatol Şalaru pe pagina sa de Facebook.
„Pe 1 Decembrie, la invitaţia preşedintelui României, Klaus Iohannis, voi participa la parada ce va avea loc în centrul Bucureştiului şi unde, alături de soldaţii din România şi alte ţări NATO, vor defila şi bravii noştri soldaţi din Republica Moldova. Invit toți basarabenii din Bucureşti si din România să participe la aceasta sărbătoare a tuturor românilor”, mai scrie Anatol Şalaru.
La Bucureşti, de 1 decembrie, plutonul moldovenesc, format din 31 de ofiţeri şi subofiţeri ai Companiei Gărzii de Onoare, va defila în Piaţa Arcul de Triumf alături de militari din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Italiană, Republica Federală Germania, Republica Polonă, Republica Slovacă, Spania și Statele Unite ale Americii.

34 de comentarii:

  1. La Bucureşti, de 1 decembrie, plutonul moldovenesc, format din 31 de ofiţeri şi subofiţeri ai Companiei Gărzii de Onoare, va defila în Piaţa Arcul de Triumf alături de militari din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Italiană, Republica Federală Germania, Republica Polonă, Republica Slovacă, Spania și Statele Unite ale Americii.
    ============================
    Incepand cu 2017, vor veni si plutoane de tilicari din Papua Noua Guinee si Zanzi Bar Tinut Barbar ! Ditamai parada militara de altadata s-a transformat intr-un fel carnaval ala Rio de Janeiro, in care fiecare defileaza pe legea lui, mai vin si aia de la Rejimentul de Zgarda si rotesc puscoacele prin aer, mai trec si fro doua sicrie zburatoare-asta daca nu bate vantul la rafala, trece securistii -Falanga a 5a cu okelari de soare, trece si pomperii cu tulumba, vin si aia ai lui Goprea girofar calari pe Yamaha, mai trec si cateva harburi de alea contemporane cu Gheorghe Gheorghiu-Dej, se umfla in pene si potecarii de-au facut serviciu de patrulare prin Afganirak....siiiii, gata, cica parada MILITARA !
    Deh, s-au schimbat vremurili de cand am iesit din Tratat si am intrat in OTAN !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: n-are rost sa mai zic ca netul e plin de parazi de astea adevarate, de prin Rusea, Koreea, Franta si alte state de astea, care au armata militara, de ti se zburleste parul pe kept !
      Zeii hie cu noi !
      Sa vezi gramadeala de politruci imbacsiti la tribuna de onoare ! De jea ma apuca o borala din caoza scarbei ! Ei la placinte, noi cu penziile futate !

      Ștergere
    2. Pese: si, daca ajungem sa mai apucam si 100 de ani de la unire tot in formula asta statala, sa zicem mersoa !

      Ștergere
    3. Pese: ca, in rest, le cam avem pe toate: salarii ca-n NATO, penzii asijderea, rezerva strans unita in jurul comandantului ei suprem, jenerali razboinici unu si unu (mai putin cei osanditi cu sau fara executare la ocna), bla-bla, stiti voi

      Ștergere
  2. „Românii sunt un popor fără istorie, destinați să piară în furtuna revoluției mondiale. Ei sunt suporteri fanatici ai contrarevoluției și vor rămâne astfel până la extirparea sau pierderea caracterului lor național, la fel cum propria lor existență, în general, reprezintă prin ea însăși un protest contra unei mărețe revoluții istorice. Dispariția lor de pe fața pământului va fi un pas înainte.”

    Karl Marx și Friedrich Engels, OPERE COMPLETE, vol. 8, pag. 229

    Sursa: http://ioncoja.ro/romanii-un-popor-de-contrarevolutionari/

    =============================================================================
    Ce-avem noi aicea ?
    Disparitia e in curs de rezolvare, conform programului:
    -milioane de fomisti plecati prin cele tari, la cules de capsuni, ori la sters bosorogii macaronari la cur
    -30 la 100 din pomanturile patriei intrate in proprietatea strainilor
    -zeci de sate depopulate, cu 3 babe si-un mosneag la 50 de cosmelii
    -zeci de localitati in care, de ani buni, nu s-a mai nascut niciun plod
    -Viurel Beobel MaKis plecat definitiv la rejina, in Iunaitad Kingdaum, cu tot cu Vulvoi, in cautarea Ciucalatei pierdute din BC a penziei
    -tiganii se inmultesc exponential (feri doamne sa se inchida granitele lumii si sa ni-i trimita inapoi acasa pe ciorditorii de-au bagat groaza in mapamond)
    -bozgorii din HarCov habar nu mai au de limba romana, iar putinii romani care-au mai ramas p-acolea s-au bozgorizat si ei
    -Moldova de peste Prut a redevenit gubernie
    -cimitirele militare sunt arhipline, de cand a inceput livrarea noilor decizii, cate 3 la pachet
    -bla bla
    Deci, suntem in grafic. Dupa cum se vede, am ajuns in halul incat sa-ti fie frica ca sa mai mergi pana si la doctor, pentru ca te omoara astia, cu zile !
    Bine ca macar refogeatii aia din Siria or refozat, cu vehementa, sa vina in Romanistan, ca sigur ieream pierduti, de jea !
    Asa ca, ma cam doare la basketi de nush ce unire ! Povesti. Eo abea de mai reosesc sa ma onesc cu vecinul de la 4, care, de cand i-a venit recalcolata, zici ca a turbat frate, d-apoi sa ma mai onesc cu nush ce sarantoci betivani de la capatul imperiului tarist !
    Ai di plm !
    Zeii hie cu noi !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa mai adaugam si din operele contemporane ale marelui nost Patapievici ?
    Daaaa ? Eote, ca sa rotunjim tabloul:
    ================================================
    Despre limba română:

    „Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau ... să o folosim numai pentru înjurături ... ”
    —H. R. Patapievici, Politice, ediția 1996, pag. 64
    Istoria românilor:

    „Toată istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lăsat romanii pe daci în forma hibridă strămoșească, ne-au luat în urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, așa temeinic au făcut-o. Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvîntată, iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni și așa mai departe, la nesfîrșit. Apoi ne-au luat la urină rușii, care timp de un secol și-au încrucișat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, avînd o bășică a udului mai mare (de, bețiile...) i-au dovedit.”
    —H. R. Patapievici, Politice, ediția 1996, pag. 63
    Cultura românilor:

    „Puturoșenia abisală a stătutului suflet românesc... spirocheta românească își urmează cursul pînă la erupția terțiară, subreptice, tropăind vesel într-un trup inconștient, pînă ce mintea va fi în sfîrșit scobită: inima devine piftie, iar creierul un amestec apos.”
    —H. R. Patapievici, Politice, ediția 1996, pag. 49

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa mai dam si din opera marelui Mircea Cacarescu, intitulata Orbitor, descreieratul care cica a cochetat cu premiul Nobel ?
    Eote:
    ====================================
    - “Uite cum e cu ţara: cică limbricul iese cu fi-su dintr-un cur plin de căcat, ca să-i arate cum e afară (…). Limbricu-ăla mic se gîndeşte ce se gîndeşte şi dup-aia zice: “Păi, tăticule, dac-aici e atît de frumos, de ce trebuie să trăim noi în gaura aia păroasă?, în duhoarea aia de căcat, în bezna aia groaznică?” Da’ taica-su-i zise răstit: “Fiule, să nu mai vorbeşti aşa! Aia-i Patria!”” (pag. 58).

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai di plm ! Ear e marti, ear vine uichendu prelunjit, pentru bugetari ! Trai nineaca, oleaca la pupat de moaste in dealul metropoliei, oleaca la carnavalul militar de la arcul de triumpf, oleaca de fasui cu ciolan de la ontzanu, mai niste sarmale, rasucite de niste zabaloase, date de pomana de inalt prea cufuritul, oleaca de mol la molfait de burgari cu checeap...ce mai, stie romanul sa se distreze la max !
    Zeii hie cu noi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: Viureleeeee, mo shucarule, mo praleo, haidi mo akeas, ca ti-or gasit bagabontii coviltiriul de la vulvoi, mo ! Hai ca vine jerul !

      Ștergere
  6. ..MaKiss..nu se lasa bre ..ori CiuKalata in BC..ori moare lat la poarta babatii din GB..Brexita..!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Na, ca si-a furat-o Curdeleu de la maimutoiul ala de Iulica Pula Mare(s), care nu-si mai incape in piele de cat de destept e el ! Auzi nineaca, cica martzafoiului abia de-i ajungeau cate 12 ore de "munca" pe zi ! De "munca" ce ? De belit pula la urs, concomitent cu frecatul mentei peste orele de program. Sau, mai bine spus, de produs maculatura, cu fel de fel de situatii si tabele cu "cati din cati" ! Las ca stiti voi mai bine, de pe vremea cand va futeau esaloanele cu fel de fel de situatii si termene de raportare ! Iar Iulica Pula Mare(s), de la varf, se ocupa cu centralizarea datelor ! Iar cand mergea in poligon, sa traga cu pocnitoarea, trebuiau sa stea cate 2-3 militari luptatori pe langa el, ca sa nu faca, doamne feri, frun eveniment deosebit !
    Buei, ca sa va fie clar: din cauza unor asemenea ingamfati, care-si tineau oamenii peste program ca sa dea bine la okiul sefului, s-au nenorocit zeci si sute de familii !
    Si, din pacate, acesta hartzogaiala inutila nu a disparut din sistem ! De la an la an se consuma tot mai multe camioane de hartie, doar pentru ca unele structuri mamut sa-si justifice existenta !
    Las ca stiti voi mai bine, ca doar nu sunteti veniti in sistem prin filiera indirecta si indecenta a interesului national !
    Cand ajungi sa te lauzi cu ce faceai tu la esalon, in comparatie cu micimanul ramas la talpa tarii, ori esti tampit, ori esti Iulica Pula Mare(s) !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: buey Doane Curleoane, si cat m-am kinuit sa te alfabetizez si sa-ti dau cultura politica, insa tu, nu si nu, bre:

      Mai bine haimana, decat la esalon
      Mai bine huligan, decat fanfaron
      Mai bine golan, decat semeghist
      Mai bine mort in birt, decat fantezist.

      Auzi cu ce se lauda prostovanul, ca stie el, iar noi ba: cu nus ce aerodroame, ori nush ce rampe CF pe nush ce tancuri ! Doamne feri ! Buei zaludule, poti sa ti le bagi in cur, ca tot nu folosesc la nika !
      Va spusei eo ca laudarosul asta era campion la produs de maculatura, cu date absolut nefolositoare ?
      Zeii hie cu noi !
      Ce ma fac eo cu tine Doane tata....

      Ștergere
    2. QED...sau ..Aferim ..ca sa inteleaga tonti n..!!

      Ștergere
  8. La Molti Ani tutulor Andreilor, Andreelor samd !
    Zeii hie cu noi !

    RăspundețiȘtergere
  9. ai di plm, ear e mercuri !
    buei acestia, voi sa nu va loati dupe scapetii aia, de stau toata zioa cu penzia-n gura ! mai visati si voi la alte cele !
    Zeii hie cu noi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Saptamana cealanta sunt programat la vizita medicala obligatorie + itepeul la fortonase ! Ioi ! Iar imi baga sarma-n cur, ca sa ma faca la matzo-groso !
      Zeii hie cu noi, vai de cei invinsi !

      Ștergere
    2. ,,Distractie usoara "...si mai ales cu folos !
      Doamne ajuta ..!!

      Ștergere
    3. ..si PESE !
      Sa lasi asistentele in pace ...nu le mai pisca de fund ...ca dai peste o naroada ingamfata ca m-Alul si mai sti ce dreak ..face ...cu foarfeca !
      Hai sa auzim numai de bine !!

      Ștergere
  10. Cunoaste cineva, haznaua lui Cufurez s-a inchis definitiv, ori numai tenporal, pentru vidanjare ?
    Multumesc anticipat.
    Cu respect.

    RăspundețiȘtergere
  11. La Casa Alba a SU ale A, tema de anul asta, pentru sarbatoarea Creciunulu, ie "cadoul". Cadoul pentru sotiili, pretinili si amantili MILITARILOR amerloci !
    Nais, nu ?
    Si la noi, e la fel. Da nu tre sa va mai desenez eo, ca sa intelegeti, pentru ca, de jea, cred ca ati simtit personal dragostea Cotroceniului, pentru voi dragi tilicari si babataile voastre !
    Las ca va invata ei minte, politrucii tehnoretardati, de sa va piara cheful de mitingeala, cu fanfara-n frunte, pe Calea Victoriei, ori de aruncat cu kashketele peste gard, la javra ordinara, ca sa easa-afara !
    Hai, hai !
    Zeii hie cu noi si "Decizii Fericite" !
    "La Multe Decizii" cu sanatate !
    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
  12. Traiasca 23 Aogust, Ziua Nationala a Romaniei !
    Ura, ura, uraaaa !
    ==========================
    Trei culori cunosc pe lume,
    Amintind de-un brav popor,
    Ce-i viteaz, cu vechi renume,
    În luptă triumfător.
    Multe secole luptară
    Străbunii noștri eroi,
    Să trăim stăpîni în țară,
    Ziditori ai lumii noi.
    Roșu, galben și albastru
    Este-al nostru tricolor.
    Se înalță ca un astru
    Gloriosul meu popor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: Rapanosii aia de peste ocean n-au avut si ei tupeul sa-si tot schimbe zioa nateonala, macar de doo ori pe secol ! Si fac indata 250 de ani ! Iar imnul e vesnic acelasi ! Ce plictiseala, bre !
      La noi e trai bengos, nineaca, ba 30 decembrie, cand s-a ushkit rejele BalBal 1, ba tricolorul lu conu Ciprean, ba "Te slavim", ba bla-bla, ca stiti si voi cum au evoluat vremurili ! Dupa cum a vrut muskiul fiecaruia, s-au skimbat si imnurile, si steagurili, si zioa nationala !
      Sictir !
      Zeii hie cu noi !

      Ștergere
    2. Pese: si, pe pariu, p-un kit nou de fortonase, ca ajung sa mai prind o schimbare de imn si de zi nationala, pana m-or duce astia la cuptiorul "Cenusa"?
      Doamne feri, numa sa nu reloam ear imnul ala, in care ne infrateam cu poporul sovetic si, cu Lenin in cuget si-n simtiri, faoream socealismul de zori, pe ici sea !
      Ori, mai rau (ptiu ptiu satana) sa nu declare astia de la zguvernare ziua de 15 martie zi nateonala pentru intreg teritoriul guberniei, si nu numai pentru HarCov, cum este amu ! Brrrrr....

      Ștergere
  13. Tovarasi, stati la locurili voastri, ca incepe carnavalul militar national ! De jea se invarte elicili la cariciopteriul de atac-gazare Colorado, contemporane cu Dej, ala de-o bagat spaima-n burghej, pe care si-a facut stagiul si Viurel Beobel MaKis al nost !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. frumoooos ! cel mai mult me-o placut cand o trecut efu de fro jde ori, ca sa para ca suntem extrem de bine dotati ! bine ca nu nu s-o'nfundat frun jigler pe la camioanele alea, scoase de la soc, de la Mozeul Militar Nateonal Central !
      hai, ceocu mic si dati buzna la molfait fasui cu carnati, gratis de la dom jeneral Ontzeanu !
      zeii hie cu noi, hai liberareee !
      traiasca rejele !

      Ștergere
  14. Hepi barsdei de unifichensan dei, tutulor tilicarilor !

    RăspundețiȘtergere
  15. Ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, le-a interzi diplomatilor unguri sa fie prezenti la receptia de Ziua Nationala a Romaniei de la Budapesta, relateaza Hvg.hu.

    Hvg.hu a solicitat Ministerului Afacerilor Externe si Comertului Exterior de la Budapesta daca a fost emis un astfel de ordin si daca, in momentul in care a fost emis, s-a luat in considerare daca o astfel de mutare ar putea avea un impact asupra relatiilor bilaterale romano-ungare.

    "Avand in vedere ca poporul maghiar nu are nimic de sarbatorit pe 1 decembrie, Ministerul de Externe a interzis fiecarui diplomat si fiecarui angajat sa participare la sarbatorile nationale romanesti", a raspuns ministerul.
    =================================

    Tu-ti zgura ma-tii de bozgorete !
    Buei astia de va faceti ca zguvernati pe ici sea, sa nu uitati de 15 marte sa dati buluc la gulas, la ceardas, la paprikas si la keortos !

    RăspundețiȘtergere
  16. In timp ce presa curinpupista se ingramadea sa le ventuzeze gaoazele politrucilor imbacsiti, care se ingramadeau sa ia fata tribunei oficiale, Batalionul 111 Pitzipoance Scopioancili Roz tocma defila pe supt Arcul de Triumpf ! Pfoaiiii !!!
    ============================

    http://www.dozafresh.com/2016/11/video-asa-ceva-nu-vezi-in-fiecare-zi.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: inca un 1 Decembre cu dezbinari, cu huo, cu gasti de partid, cu fluieraturi si cu venetici paraleli cu problemele sireacei noastre colonii !

      Ștergere
    2. PENTRU....http://www.dozafresh.com/2016/11/video-asa-ceva-nu-vezi-in-fiecare-zi.html

      Ștergere
    3. Sa auzim numai "despre" bine !!!

      Ștergere
  17. Viurel MaKak, var bun cu Viurel MaKis1 decembrie 2016 la 17:24

    Viureleeee, mo praleo, mo shukarule, ti-ai pus stegolet tricolor la portiera Vulvoiului decapotos, mo , ca sa te vada rejina ?

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!