Google Website Translator Gadget

luni, 13 ianuarie 2020


Vehiculele blindate robotizate, o prioritate pentru US Army


US Army a anunțat că a selectat două companii pentru producerea de Robotic Combat Vehicles, transmite defence blog. 
US Army CCDC Ground Vehicle Systems Center și US Army Next Generation Combat Vehicles Cross Functional Team au anunțat vineri că QinetiQ și Textron vor primi contacte pentru a construi patru Robotic Combat Vehicles (RCV) din clasa ușoară și medie.
Aceste RCV-uri vor fi utilizate ca parte a campaniei de determinare a fezabilității privind integrarea vehiculelor fără pilot în operațiuni de luptă la sol. RCV-urile ușoare și medii vor fi utilizate pentru a efectua un test la sfârșitul anului 2021. Rezultatele acelui test, la care se adaugă unul la nivel de pluton în martie 2020 vor oferi US Army posibilitatea de a lua o decizie cu privire la modul în care astfel de vehicule robotizate ar putea intra în dotare din 2023.
„Roboții au potențialul de a revoluționa modul în care desfășurăm operațiuni de luptă la sol”, a spus generalul de brigadă Ross Coffman, director al Next Generation Combat Vehicles Cross Functional Team. „Fie că oferim o putere de foc sporită unei patrule aflate în cercetare sau furnizăm recunoaștere CBRNE, cu aceste vehicule oferim comandanților mai mult timp pentru luarea deciziilor și reducem riscurilor pentru soldați”, a mai spus Ross.
Obiectivul principal al proiectului RCV este crearea viitoarei generații de vehicule care nu sunt doar mai letale și mai eficiente decât platformele de luptă actuale, dar mult mai mici, mai ușoare și cu un consum mai redus de combustibil. 
Fără operatori umani în interiorul său, RCV poate asigura performanțele vehiculelor de luptă blindate. Simplu vorbind, fără echipaj, RCV-ul necesită mai puțină armură lucru care poate oferi mai multă putere pentru a susține sarcini utile modulare sau baterii hibrid pentru acționare electrică.
 (w670)
Familia de RCV-uri va include trei variante. Oficialii armatei au în vedere ca versiunea ușoară să poată fi transportată cu elicopterele. Varianta medie ar putea fi transportată cu o aeronavă C-130, iar varianta grea cu o aeronavă C-17.
Noile vehicule de luptă vor avea, de asemenea, o stație de arme comandată de la distanță de calibru 25 mm sau mai multe sisteme de arme și camere de monitorizare. Noul RCV trebuie, de asemenea, să țină pasul cu infanteria și alte vehicule blindate în timpul manevrelor, atât în în zone accidentate cât și pe străzi și autostrăzi.

16 comentarii:

  1. _Zgura ma-tii de Kis-de Hurzicati ..imtri cu bocancii nefacuti aici ..????

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie cel mai mult imi plac PENALIZRILE pe care viitoarea OUG..i le baga lu Kis de Hurzicati !
    Porkul drakului cum s-a dat OG-7...a fugit primul cu tractorul MI-8
    Acum musai sa-i dea lui 15.000
    Jegosul drakului

    RăspundețiȘtergere
  3. Cativa muisti de profesie printre care si Viurel MaKiss...au fost astazi la Parlament sa se planga lui Solomon..de NOUA ORDONANTA DATA DE MApN si Ministrul Apararii..
    Domnul Solomon le-a dat ...-UE..cu mataranga nespalata !
    Le-a mai zis si sa le fie rusine...caci incearca sa manipuleze in contra a peste 90% dintre pensionarii militari
    Rusine baa...nespalatilor !

    RăspundețiȘtergere

  4. "După o analiza meticuloasă și în urma consultării cu alți colegi, am ajuns la concluzia că daca proiectul de OUG inițiat de M.Ap.N. atașat va fi adoptat în forma expusă, cei care au contribuit la redactarea textului, precum și Gl. (rez) Ciucă, merită cu adevărat niște statui!
    La acest moment, din vehiculatele proiecte de acte normative care vizează pensiile militare, proiectul de OUG inițiat de M.Ap.N., este de departe cel mai reușit! Este de admirat ingeniozitatea celor care l-au redactat și care au găsit o formulă echilibrată prin care, pe de o parte se majorează imediat pensiile mici ale militarilor, iar pe de altă parte proiectul blochează în mod inteligent efectele celebrelor ordonanțe care au făcut un haos din sistemul pensiilor militare de stat!
    Pentru a fi perceput în mod corect proiectul, trebuie înțeles faptul că acesta cuprinde 3 faze,după cum urmează:

    Faza I. Toate pensiile în plată cu un cuantum brut mai mic decât cuantumurile de referință din anexa (peste 90% din pensii sunt în această situație), vor fi achitate în cuantumurile brute prevăzute în anexă. De când? Imediat după adoptarea ordonanței de urgență! Până când? Până la data de 01.01.2022 (dată de la care începe Faza a II-a, respectiv recalcularea). Un exemplu: unui locotenent-colonel (are cuponul prezentat de colegul M. N.) pensionat prin anii 2000 și care în luna decembrie 2019 a avut o pensie brută în plată de 2895 lei, îi va fi achitată începând cu luna adoptării ordonanței, o pensie brută de 5803 lei. În acest mod, pensia locotenent-colonelului din exemplu, care a avut ghinionul să se nască mai devreme, se apropie de cuantumul pensiei omologului său pensionat în anii 2016-2019! În această fază nu se recalculează nimic, pur și simplu, cine are o pensie brută mai mică decât cuantumurile de referință din anexă, i se pune în plată cuantumul din anexă. Mențiune: cuantumurile din anexă se pun în plată tuturor celor cu o vechime minimă efectivă de 25 ani! Cei care au o vechime efectivă mai mică de 25 ani, vor fi penalizați cu 1% pt. fiecare 6 luni lipsă din vechimea de 25 ani (sau 2% pt. fiecare an lipsă), care se scade din cuantumul de referință (în ciuda penalizării, tot pe plus remarcabil ies și cei cu vechime sub 25 ani. Pt. a percepe corect concepția cuantumului de referință, acesta reprezintă un fel de pensie minimă socială garantată pt. militari! Și încă un element important: cuantumul de referință rezolvă inclusiv situația celor pensionați după data de 01.09.2017, cărora le-a fost limitată pensia netă la media a 6 solde nete.

    Faza a II-a. Recalculare în perioada 01.01.2022-31.12.2022. În această perioadă, se va efectua recalcularea propriu-zisă. Întrucât cuantumul de referință de la Faza I este o sumă fixă generică (o medie ponderată între gradele funcțiilor) și nu reflectă elementele proprii ale fiecăruia, în Faza a II-a, fiecăruia i se va recalcula pensia pe baza propriilor elemente. În această etapă, întrucât în ianuarie 2020, 2021 și 2022 au loc majorări salariale, avem practic de-a face cu o actualizare indusă a pensiilor, la nivelul soldelor în plata la data de 01.01.2022. Pe de altă parte, tot în această etapă, urmează ca pensia suplimentară de 3-6-9% să fie adaugată la plafonul de 85%. Și în această etapă, dacă ar apărea cazuri de pensii care în urma recalculării ar fi mai mici decât cuantumurile de referință (caz rar sau imposibil), atunci se va menține în plata cuantumul de referință.
    Faza a III-a. Actualizarea. Va redeveni permanentă începând cu data de 01.01.2023. Pensiile urmând a fi majorate după această dată, instantaneu, ori de câte ori se majorează soldele militarilor activi. Tot începând cu data de 01.01.2023, prezenta ordonanță abrogă complet efectele OUG 59/2017 și OUG 114/2018.
    Proiectul de ordonanță se află în curs de avizare între ministere.
    Share This:

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa-ti dau laptic....ca nu mai ai dintisori !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tehnokrak - is death !

    RăspundețiȘtergere
  7. Ca masura de siguranta daca huhu nu publica !

    @/All.
    M-a enervat m-Alul si litlle M...!!
    De cee..?
    Sa o luam pe rand..
    1.Avand in vedere contextul actual...reduceri ..gauri in buget ..criza care se arata la orizont etc..ar fi de asteptat ca indivizi de teapa lor ..cu cuantumuri NESIMTITE ..cum a spus bine domnul prim ministru -Orban..sa se acunda sa bage capul in nisip ..!
    Dar de unde ! Ei continua sa faca ce au invatat o viata intreaga; sa minta si sa manipuleze ! Ba mai au tupeul sa deschida gura si sa ceara AJUTOARE LA PENSIONARE - desi legea a anulat aceasta facilitate de acum peste 5 ani !! Sa ceara solde compensatorii desi nu au facut obiectul RESTRUCTURARII ARMATEI !--A se vedea si asociatia lui GROPARU..care a intors foaia si nu mai cer ..drepturi egale la situatii juridice identice ..bla ..bla.ci ..ceea ce am enumerat mai sus..!!SIC..
    Pe acest considerent nu ar trebui ca si noi cei care am iesit dupa 2000..si ne-au impozitat soldele compensatorii cu peste 40 %..sa cerem ..restituirea??? Curat murdar ....
    2.Mares si litlle M..manipuleaza cu tupeu..si sustin nici mai mult nici mai putin ..ca EU si cei ca mine dorim ..drepturile generalilor ..marilor strategi de la M-100 etc..care planifica si fac si apara Tara cu doctoratele si cu galoanele lor..
    Nimic mai fals !
    Reamintesc pentru a intelege si cei doi care mai au tupeu sa apara pe blog...ca groso modo..pentru ce au facut sau nu au facut ..au fost platiti !
    Pensia NOCONTRIBUTIVA ..nu are nici-o treaba cu asta ...
    A APARUT ANEXA 2-CIUCA...pentru PRIMA DATA UN DOCUMENT DE REFERINTA pentru corectitudinea pensiilor militare date de stat ..!
    Eu citesc la FUNCTIA DE LT.COL.(patratica mea) si vad aprox...6000 !!
    Cat am in momentul de fata ??...muuuult sub...
    Citesc la colonel(sa zicem patratica lui m-Al si litlle M) ..aprx..7000 !!
    Cat incaseaza in momentul de fata de ani buni?? Muuult peste ..cel putin DUBLU SI INCA CEVA..
    Si atunci care-i om si care-i pork?
    Tot dati ex. pe magistrati ca vezi doamne se sustin ..in hotie..!
    Pai se sustin pentru ca toti se invart in jurul sumei de 18000!!
    Pana si grefierii au 15000?????>
    Au avut grija de toti...dar la noi ..???
    Ca sa ia unul peste 15000..trebuie sa ia cativa 2500 si nu 6000...
    Ati priceput ??
    Astept replici....

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are bocancii facuti cu crema

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  9. I am the boss....clar

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!