Google Website Translator Gadget

vineri, 15 iulie 2022

Generalul Hodges: armata rusă este extenuată şi poate fi învinsă până în 2023 Florin Jipa Generalul-locotenent în rezervă Ben Hodges, fost comandant al trupelor terestre americane staţionate în Europa, a declarat în cadrul unui interviu că forţele ruse sunt extenuate şi pot fi învinse până anul viitor dacă vor continua livrările de arme din vest pentru armata Ucrainei, conform Newsweek. Sursă foto: Wikimedia În acest moment, Rusia continuă ofensiva în Doneţ, în timp ce forţele ucrainene desfăşoară o contraofensivă în Herson, unde au eliberat mai multe localităţi. Până acum, armata ucraineană a reuşit eliberarea nordului ţării şi a Insulei Şerpilor şi a creat pierderi serioase armatei ruse. După estimările ucrainenilor, Rusia a pierdut aproape 40.000 de militari, în timp ce surse independente, inclusiv Ministerul britanic al Apărării, estimează pierderile ruse la cel mult 20.000 de militari. Preşedintele Zelenski a ordonat eliberarea tuturor teritoriilor ocupate, iar ministrul ucrainean al Apărării a anunţat formarea unei armate de un milion de militari. Cât este, însă, adevăr şi cât propagandă în această afirmaţie? În acest moment, pe front, Rusia are mai multe grupuri de luptă decât Ucraina (90 versus 30), iar la gurile de foc de calibru mare, peste 100 mm, raportul este chiar mai mare, de unu la şapte în favoarea Rusiei, conform Institutului pentru Studiul Războiului. Rusia dispune, de asemenea, de rachete de croazieră ce pot lovi orice obiectiv de pe teritoriul Ucrainei şi de rezerve mari de personal şi tehnică. Ucraina depăşeşte Rusia la moralul trupelor şi la armele precise, cu muniţie inteligentă, primite din vest, dar cantităţile sunt mici, pentru un front de peste 2.000 de km.

33 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sosoii isi fac treaba cu javelin..peste tot...

    RăspundețiȘtergere
  3. ..si tin fronturile..sa nu patrunda orcile sa taie gîturilii..la artileristi..rachetisti..comandanti etc..

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sf. Antigel și MUCInicul său Țezar Țapu Muci pi Kept08:46

    Hop, hop, hop,
    Toț comentacii
    Și vizitatorii
    S-o ea la ceock !

    RăspundețiȘtergere
  6. Poate sf micinic Ciuca Reparatoru' face un gest pentru cei care trebuie să primească ajutoare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ieri Sabrina a fost la plaja.
    Poate e cuplată cu unul care are pensie din 5 cifre.
    E o ipoteză.

    https://www.facebook.com/100044393110797/posts/pfbid0pHnwEpG1MFFQUSNfpDuqXifTATMZ1c1k9vV1aKVG2Ktxnf3TkceyDHYrchsNBdAUl/?app=fbl

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu o mai sugeti pe ...Udrea
    A slabit 11 kg..si nu mai poate🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
  9. monteoru spunea...
    Activii-politisti-spun ca situatia geopolitica actuala impune ca legea 223/2015 sa ramana asa cum este.Pe cale de consecinta boierul ramane boier,saracul ramane sarac.Pe scurt imbuibatul Mares si M merg inainte,Spiritul lui Haret undeva pela mediu ,Cornelus si Palagheanu belesc sula si berbecul.

    16 iulie 2022, 10:44

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și cu Rambo Ciripitorul cum rămâne?

      Ștergere
    2. Ciorombel Ciripo17:16

      Fuji bă, că ne repară RK !
      Am vorbit eo cu Vasile, consăteanul ! Numa să se termine vacanța, apoi seceta, apoi pandemia, apoi rezboiu, apoi secolul și gata ! RK ! Să vez cum curge marafețîî
      SLAVA șăfii boș care ne repară !

      Peseu: scuzaț greșalile de morfologie și ortopedie gramaticală, da scriu dupe telefon și, din caoza botonașelor mărunțălii, nu-m mai aduc aminte cum se declinează substantivilii !

      Ștergere
    3. Na Ifrime ,,sa te mai lauzi....

      Ștergere
    4. Sorin spunea...
      DESFIINȚAREA „ȘCOLII MILITARE DE ARTILERIE”

      Temerile exprimate într-un articol publicat relativ recent în Revista „Artileria Modernă Română”, cu prilejul celebrării a 141 ani de existență a învățământului de artilerie s-au adeverit. Prin ordinul șefului Statului Major al Apărării, Centrul de Perfecționare Artilerie Terestră și Artilerie Antiaeriană „Ioan Vodă” din Sibiu – instituție denumită generic de-a lungul timpului Școala Militară de Artilerie – urmează să-și înceteze activitatea la 1 august 2022. Această măsură, parte a transformării învățământului militar din Forțele Terestre, este în ceea ce mă privește rezultatul unei decizii insuficient fundamentată, bizară, hazardată, a unor decidenți lipsiți total de expertiză în ceea ce privește învățământul militar autohton, nepersuasiv consiliați sau poate reticenți la consiliere...Paradoxal, în contextul conflictului militar din Ucraina ce relevă o dată în plus rolul artileriei clasice și reactive în lupta armată, ca mijloc fundamental de lovire a adversarului la mare distanță, decidenții autohtoni, în loc să asigure evoluția învățământului acestei arme iau măsuri bizare cu efect contrar. Pe scurt dispare singura intituție de învățământ militar de artilerie, destinată formării profesionale în armă, urmând ca învățământul de artilerie să se regăsească într-o formă compilată, fantezistă, alături de cel al altor arme de sprijin (deși artileria nu este o armă de sprijin, așa cum am susținut de nenumărate ori și cum viața o demonstrează o dată în plus în Ucraina, ci o armă de luptă). Conform "viziunii" gânditorilor militari reformatori, în Forțele Terestre va exista o Școală de Aplicații (cu sediul la Pitești) ce va avea în subordine un Centru de Instruire pentru Forțe de Manevră (la Făgăraș) și un Centru de Instruire pentru Forțe de Sprijin (la Râmnicu Vâlce). Cele două centre de instruire vor asigura pregătirea ofițerilor, maiștrilor militari și subofițerilor din Forțele Terestre pentru cursurile de carieră, în timp ce cursurile de specializare în armă, de cunoaștere a tehnicii militare se vor desfășura în baze ce se vor înființa pe lângă mari unități operative. Pe scurt, se constituie o structură ierarhică (excesiv de piramidală) și implicit birocratică prin verigile sale (școală de aplicație-centru de instruire –bază de instruire), se amalgamează aiurea învățământul mai multor arme în același centru și se separă în același timp învățământul de armă în cel desfășurat în centru de cel din baza de instruire. Artileriștii se vor pregăti prin urmare la centrul din Râmnicu Vâlcea și la Brigada 8 ROT din Focșani. Transferul unei părți a procesului de învățământ către o mare unitate operativă este o eroare. Probabil că s-a păstrat nostalgia școlilor de gradați de odinioară...
      1 august 2022 va marca sfârșitul existenței Școlii Mlitare de Artilerie, cea de-a doua instituție de învățământ militar românesc și totodată prima instituție de învățământ tehnic militar românesc! Această dată va marca încheierea eforturilor admirabile ale înaintașilor artileriști de a avea o instituție de învățământ de sine stătătoare, temeinic creuzet de specialiști, formatoare de servanți ai artileriei , Oștirii și națiunii.

      16 iulie 2022, 18:10
      Bu Huihu blog..

      Ștergere
  10. Ierou dă la Nasirea19:06

    Am avut un unki artilerist terestru. Avea coaiele până aproape de genunki. Mereu era echipat cu pantaloni pană și cizme, în care te puteai bărghieri, așa erau de lostroite ! A schimbat fro 6-7 garnizoane în viața lui, cu familie, purcel și cățel, până a ajuns comandant de rejiment artilerie. Toată lumea îl saluta pe stradă, cu respect, de la distanță !
    A murit sărac și bolnav în vremurile de veselă amintire. Nu-i mai ajungea pensia ca să-și ia și medicamente. A încercat să fenteze de câteva ori tratamentul, iar moartea l-a fentat definitiv.
    Suntem campionii lumii la desființat și stricat. Gândire strategică a la Zdrâncu, Ăăăăă,îîîî, ngng și alți filfizoni, cu studii la Șprițu Haret.
    În locul Școlii de Artilerie se va înființa Școala Militară Superioară de Catapulte.
    Jalonul 215 bis din Penenere. Urmează și alte jaloane, până or să rămână doar eroii de la Nasirea !

    Ura. Slava șăfii boș care ne repară RK !

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce nasoool....
    Cum mai striga acum..sosoii
    Sa traga artileriaaa
    De puta ..infanteriaaa🤣🤣🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
  14. E ra si normal..baa..era perimata
    Va face sîcoala de..Himars..!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce ma mai rîdeam in poligon..la Carasu
    O juma de zi..le trebuia pîna sa zica...trage întiul...
    Si reuseau sa loveasca ..dealul din fata..🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
  16. Șeoșoiu dă la pifa06:52

    Mneața !
    1. Aveț grije cu greața !
    Și 2. Rugăminte mare vOO
    Să-m omblaț nițel la OO !
    Și TREI.
    Cezare, de pulă să mă iei !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. 69 umeri-craci07:17

      Doo !

      Ștergere
    3. Asistenta bulanoasa si titoasa ..sa te apuce cu dintii lipiti cu Coregaaa..si sa fuga pe holuri cu tine in dinti ..urlind ..caz urgent..la mansarda ...!!!

      Ștergere
  17. Varșovilă07:16

    Pe surse: cică dupe ce ne repară RK, alea mici or să hie și mai mici, iar alea mari or să hie tot mai mari !
    Ezenplu:
    -palierul Tratatulu de la Varșovea= mici și foarte mici
    -palierul Otaniștilor botaniști= așea și-așea
    -palierul Șmekerilor Oportuniști= mari și foarte mari
    -palierul eroilor deșerturilor= nesimțit de mari

    Am ajuns în situația în care, un tablagiu de șoferoi prost, cu 10 clase, care 1/2 din viață a fost taximetrist de serviciu pe la șefi (și ventuzist găoaze înstelate), să aibe penzia cât a unui coilinel. Poate un pic mai mare.
    Nesimțirea și comportamentul de ciobârloi, sigur le are mai mari !
    Crecă cel mai bine ar hi ca toate Cepeseurile astea să fie desființate, de îndată, iar dosarele tilicarilor trimise la Casa Națională de Pensii, pentru a decide cei de acolo, ce și cum, la grămadă cu toată pulimea coloniei ! Să nu mai decidă, cum li se scoală lor pula, nuj ce juriști muiști-triști și niște contabili de pe la kiloți-izmene, care suprapopulează structurile de împins aerul cu keptul pe holurile imense !
    Ura. Slava.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i ! Asta va tot spun de 10 ani ...

      Ștergere
    2. Iarasi l-au scuipat pe MOTANELUL KK-cios ..pe blog huhu..!!

      Ștergere
    3. Moș Corega12:42

      Peseu:
      Erată: in loc de *Palierul eroilor deșerturilor*, seva ceti *Palierul ERORILOR deșerturilor*

      Schiuz mi.

      Ștergere
  18. tigri coi13:30

    Cine-i Motenelu Câcăcios ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tehnocarici13:32

      Peseu: este domnul responsabil cu futatul neamurilor la toț ?

      Ștergere
    2. Yees....da le suge si nasul..

      Ștergere
    3. PeSe
      La cei decedati de minim 2.ani

      Ștergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!