Google Website Translator Gadget

miercuri, 20 iulie 2011

REVOLTA UNUI TANAR CARE A DAT BACUL



Citeşte scrisoarea de protest a unui tânăr care a dat Bac-ul

Scris de : P.C.R.     2011-07-19 14:43     O scrisoare de protest, scrisă de un tânăr care a susţinut BAC-ul în acest an, a devenit deja virală pe Facebook. Citeşte scrisoarea de protest:
Citeşte scrisoarea de protest a unui tânăr care a dat Bac ul socialGeneraţia rataţilor! Generaţia etnobotanistilor! Generaţia idioţilor! Generaţia facebook! – aşa ne cataloghează mass media şi opinia publică din întreaga ţară în zilele acestea pe toţi care am dat Bacalaureatul – eu le spun doar atât – RUSINE! Ruşine tuturor!
Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!
Am ajuns după 20 de ani de şpagă, de modele gen Becali, Tălmăcean şi Bianca Drăguşanu, de învăţământ prost manageriat, de legi prost făcute să profite cei puternici, de facultăţi pe pile şi pe bani din care au ieşit generaţii întregi de dascăli care ne-au educat pe noi, cei idioţi şi fraieri cei care ne aflam acum în aceeaşi oală, indiferent dacă ne-am luat sau nu BAC-ul, am ajuns la o limită!
Nu mai suportam! Refuzam sa credem că suntem o generaţie pierdută! Suntem defapt prima generaţie care va fi sacrificată cu folos, şi asta deoarece ne-am saturat de ce se întâmplă în ţara asta! Totul trebuie să înceteze! Pentru asta vom ieşi în strada şi vom cere dreptate! Cerem ajutorul oamenilor corecţi, ajutorul moral de care avem nevoie pentru a progresa! Toată lumea este acum şocată de rezultatul Bacalaureatului şi implicit de învăţământul romanesc. Ohh, dar ce surpriză! Cât de neaşteptat! Ce şoc! INCREDIBIL! SENZAŢIONAL!
Adică din aceşti copii care din `99 până acuma li s-a schimbat programa de n`spe ori, care au intrat la liceu să dea bac din geografie şi s-au trezit în a 12-a că dau din fizica, aceşti copii care au văzut zi de zi la televizor cum este încurajată prostia şi incultura alături de băieţi cu bani făcuţi fraudulos înconjuraţi de curve semi-îmbrăcate în direct la televizor, aceşti copii bătuţi de soartă că s-au născut într-o ţară ca asta, o ţară în care e mai important ce chiloţi are Crudu decât rezultatele sportive şi intelectuale ale tarii, aceşti copii nu au devenit nişte genii eminesciene??? Serios??? Aceşti copii nu au intelect nici măcar cât Einstein??? DOAMNE! CE NERUŞINARE!! Mai nemernici etnobotanisti!!! Cum puteţi mai gunoaielor, mai loazelor să nu învăţaţi şi să intraţi fără pile şi copiat la facultăţi când aveţi atâtea modele demne de urmat??? CUM E POSIBIL O ASEMENEA DEPRAVARE? Adică mai bine staţi pe facebook si pe messenger decât sa urmăriţi modelele oferite la tv???
Adevărul e că de 20 de ani ne aşteptam sa iasă nişte flori de nufăr în locuri în care nu am aruncat nici măcar seminţe de urzica! Asta e realitatea! Va uimeşte promovabilitatea de la BAC? Dar de cea de la titularizări de ce nu ziceţi nimic? Ei nu-s loaze, etnobotanisti? E posibil sa iei 1.20 la titularizare şi sa te mai consideri profesor? E posibil sa iei diploma frauduloasa la Spiru Haret si sa educi apoi generaţii întregi? Ştiaţi ca 25% din toţi profesorii actuali au studiile făcute la Spiru Haret? Sau asta nu e important pentru voi? Ştiaţi că suntem pe penultimul loc din Europa şi la egalitate cu Congo la nivelul învăţământului? Şi asta nu de acuma, de un an-doi ci de aproape două decenii!!! Aşadar, de ce va miraţi? De ce sunteţi indignaţi? aaaa… aveaţi impresia ca dacă le oferiţi părinţilor şi bunicilor noştrii spectacole tv ieftine şi barbare, adevărate sugative de rating, sau dacă le cumpăraţi votul şi ii minţiţi în campanii electorale infinite, noi odraslele lor o sa fim dintr-o dată altfel?
Ei bine, suntem altfel, dar nu asa cum credeţi voi! Suntem diferiţi! Suntem diferiţi prin faptul că ştim sa spunem GATA!Gata cu adevăratele gunoaie din ţara asta! Nu va mai merge! Noi avem onoare şi demnitate, nu mai suntem nişte slugi în fata voastră, iar dacă nu vom reuşi să vă schimbam, vom pleca din ţară, şi atunci sa rămâneţi voi să vă plângeţi de milă! Noi, generaţia etnobotanistilor cum ne spuneţi voi o să vă arătam ca avem mai mult curaj decât toate generaţiile voastre de comunişti la un loc! Reprezentam adevărata forţă deoarece noi suntem VIITORUL iar voi sunteţi doar nişte amărâţi care vor muri şi vor fi uitaţi de istorie! Voi aţi fost PERIOADA NEAGRĂ din istoria acestei tari şi asa veţi fi ţinuţi minte, iar noi, noi suntem PRIMII! PRIMII care se revolta împotriva voastră!”.

21 de comentarii:

  1. Aceste cuvinte le-am spus doamnei cu incertitudini care crede ca am ceva cu profesorii=======.da imi voi permite sa va completez: copii pot fii numiti cel mult cei care au dat bacul!! ceilalti sunt oameni maturi ,care au absolvit o facult.au o diploma si care probabil ca au si predat. Mintea mea refuza sa inteleaga cum la un asemenea examen ia nota 1,2,3,4,
    Acestia au fost pastoriti de alti profi mai maturi,cu experienta etc...
    Pe de alta parte intreg sistemul a fost infectat sub directa obladuire a ,,somitatilor "din invatamant! totul a fost transformat intr-o afacere din care doar profii sa castige( a se vedea inflatia de facultati,lipsa examenelor de admitere,taxele scolare care mai de care,doar sa umple buzunarele profilor.elevul ,studentul nici ca a mai contat atata timp cat platea! Cancerul e adanc de tot! Ne intelegem ? se pare ca nu !

    19 iulie 2011, 21:21

    RăspundețiȘtergere
  2. Ţezare da ţe numa ei e bolnavi de canţer? Ţe ţi tu ai tuberculodză ţi nu vrei ţă te tratedzi deloc, adică, uneori ai tubercule de cartoafe în loc de tărtăcuţă!
    Ţă nu care cumva ţă ţterdzi comentariu ca il postedz ţi pe ţelelalte bloadze!
    ŢumţăRumţără

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. Draga copile , cred ca nimeni, cel putin oamenii cu mansarda intacta, nu dau vina pe o generatie intreaga. Asta pentru ca aproape 50 % din voi au luat bacul, asa , cu fizica anuntata in ultimul ceas. Deci ei demonstreaza ca se poate. Si daca 1/2 , asta inseamna jumatate , din voi au putut, vine intrebarea legitima VOI CEILALTI DE CE NU ?
    Cand eram in scoala nimeni, dar nimeni nu mi/a spus vreodata sa pun mana sa citesc o carte. Dimpotriva am luat bataie ca citeam prea mult si nu invatam ca lumea. Nu am fost premiant dar pot sa spun ca sunt in masura sa port o conversatie cu cel care sapa santul dar si cu cel care are sedinta la rectorat sau la Academie. Si nimeni nu m/a fortat sa il iau de model pe Guta sau pe Columbeanu. Eu in inocenta mea m-am lipit asa, de unul mai necunoscut. De Octavian Paler. Si ca militar , cu toate huiduielile care urmeaza , m-am dus la sanul lui Antonescu.
    Da, ai dreptate pentru starea actuala a educatiei suntem vinovati noi ca natiune si ei ca politicieni fara scrupule .Din dorinta noastra a parintilor ca toti copiii sa aiba facultate, am acceptat sa se intre fara examen la licee si facultati, pacaliti de un sistem mafiot pus la punct de profesori universitari ( nu toti ) care de dragul banilor au facut praf calitatea invatamantului, a profesorilor si a copiilor.
    Realizezi cam ce fel de profesori v/a avea copilul tau ? Sau ce medici te vor trata ? Sau ce arhitecti vor lucra la proiectul casei tale ? ....Doar daca nu vor fi din cei 50% care au luat bacul.
    Ai dreptate ca voi aveti ghinionul de a fi primii adusi la judecata. Dar undeva trebuia sa plesneasca. Pe unii nu/i mai satura Dumnezeu, iar altii cu diplome luate ca la balci chiar cred ca sunt destepti.
    Dar nu este o problema. Nu toata lumea trebuie sa aiba liceul si mai putini trebuie sa faca facultate. Nu trebuie dacat sa faceti ce trebuie . Adica sa invatati.
    Spor la treaba !

    RăspundețiȘtergere
  4. TOP GUN
    GIGEL,
    Eu nu ma laud ca fac cele mai bune glume,este o neta diferenta intre a face o gluma si a o interpreta ca pe o gluma ,nu ca pe o ofensa!!!!!
    Si ptr.ca esti mic,mic,treaca de la mine,o ciucalata ,doar una primesti,ca vad ca te agita rau!!!! Sa-nteleg ,ca tu ai incredere in curdeleu,da,da la el vrei sa parasti,rautate mica,dar,serios tu singur nu faci fata,iti trebuie ajutoare?????? Si la urma urmei,tot un paracios esti,se poate????
    Cezarica,ce gusturi ai,iti place Cruduta,tarfulita aia ieftina,ieftina,pardon scumpa ,ca umble cu alde Leo de la STREHAIA,ce standarde ai,tauras,daca spuneai CLAUDIA SCHIFFER,te intelegeam!!!!!!
    P.S. I-am raspuns aici lui Gigel,sa nu caute aiurea,daca e cuminte,cine stie poate,poate primeste vreun bonus!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. TG.-aici trebuie sa vezi si Tema in discutie!!

    RăspundețiȘtergere
  6. TOP GUN
    Felicitari micutule,mi-a placut expozeul tau subscriu la cele scrise de tine si mie imi place Paler,cam pesimist ,dar cu lipsa cu tot imi place .Cat despre MARESAL,il consider un patriot adevarat!!!!!Parerea mea ,ca tot dezinteresul copiilor ptr.carte si ptr.invatatura,este mediatizarea diverselor vip-uri pe la tv,gen MONICA,GUTA,ZAVORANCA,ADI MINUNE,SALAM asa,ca daca unii au reusit in viata,doar cu frumusetea,la ce mai trebuie invatatura?????? Dupa mine si computerul e o nenorocire,pai noi pe vremea noastra n-aveam pc,laptop ,asa ca ori citeam carti,ori invatam,ca ne altoia tata,Dumnezeu sa-l ierte,jar mancam ,dupa ce venea de la sedintele cu parintii!!! Asa ca si profesorii sunt plictisiti si scarbiti de salarii,totul merge anapoda!!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA TUTUROR!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Da are dreptate Micuţu! Nu toţ tre ţă aibă facultăţuri cum nu toţ tre ţă adzungă colonei ţau dzenerali! Numa Ţedzar (ţi altţ cîtţva de pe aiţi)crede că ţe-au făcut Băţeţcu, Boc/Poloboc ţi Hoprea eţte un act dzust ţi moral. Aţa Ţezare, aţa măi frăţicule, ţă aibă unii MM ţi SOf care au dormit ţupt tancuri ţi cu ţcoală cît claţele de tren penţia mai mare ca a Of ţuperiori! Gîndeţte-te(da la capitolu aţta acu e cald ţi ţunt ţigur că dai rateuri)
    pe vremuri, în era lu Caiţă, numărul de locuri în învăţămînt era planificat în funcţie de ţectoarele economice care aveau nevoie de anumiţ ţpeţialiţti. Chiar ţi în armată mei frumoţule ţe proţeda aţa...vedzi aviaţia unde piloţii ţi tehniţii/ing. erau scoşi din 2 în 2 ani.
    Acu nu ţe mai planifică nimic/că nu mai ai ţe ţi e inflaţie de "ţpeţialişti" în ţtiinţe juridiţe ţi economiţe deţi nu mai avem niţi economie, iar cu dzuţtiţia ţuntem la pământ.
    Ca ţă nu uit...nu-ţ faţe probleme pentru ţeea ţe ţi-am ţpuţ că tot dedzeaba...ţe vor prinde de tine ca nuca de perete.
    ŢumţăRumţără

    RăspundețiȘtergere
  8. TOP GUN
    Cezarica,
    Special ai eludat subiectul despre CRUDUTA,tauras , tu vezi rosu cand vine vorba de 'verzitura' asta,ai daltonism????????
    Blondele is mai frumoase,mai suave,chiar daca au minte putina,is mai delicate,,,,,ce zici?????? iti schimbi optiunea??????
    P.S. Mi-am pus ochelarii si am raspuns micutului si pe tema in discutie.....MULTUMIT???????

    RăspundețiȘtergere
  9. Am raspuns scurt clar si concis!!- e trecuta TG e trecuta! (Claudia)si apoi asta mi-a venit asa repede in minte ,caci m-a enervat asta mic si prost! Mai da-i cate o cioco poate mai creste si el la creer
    20 iulie 2011, 13:05

    RăspundețiȘtergere
  10. Se spune "Creier" mai nenea 7 clase, iar de ai niscaiva probleme ia nitzica lecitina sa-ti scoata mintea din tina!
    Georgiel

    RăspundețiȘtergere
  11. Ia si tu o ..ciocolata pentru ca meriti!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai va rog sa nu mai spuneti ,, asta mic,, sau ,, micut,, fiindca unii s/ar putea sa inteleaga altceva.Sau despre altcineva.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nene , cezare , am si eu o idee... nu s-ar putea ca fiecare articol , impreuna cu discutiile generate de el , sa fie 'o pagina' de blog ... adica fiecare articol - pagina lui . Poate ar fi mai usor de urmarit ...

    RăspundețiȘtergere
  14. Gigele nene ,ideia ta e buna!
    ...dar cred ca asa este! fiecare articol cu comentariile aferente este o pagina!
    Clik pe pagina de pornire sau pe pagini mai vechi
    Pentru ca ai si idei constructive primesti o ciocolata!!

    RăspundețiȘtergere
  15. @CEZAR
    Care e regula pentru postari ca sa nu mi le mai stergi dupa?!
    Dupa cum ti-am precizat si mail, imi masor bine cuvintele, nu jignesc, nu aduc atingeri demnitatii persoanei, adica incerc sa fiu decenta. Nu postez sub anonimat, n-are farmec!

    RăspundețiȘtergere
  16. @Elena- cu toata simpatia!
    Analizeaza postarile existente si nesterse,trage concluziile de rigoare si apoi ...succes la postari!
    Parerea ta este f. importanta pentru noi!
    O zi super frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  17. "jvek?
    un analfabet care nu stie unde se pune virgula in cadrul unei propozitii. De “spatiu”, sa nu mai vorbim … jvek asta, foloseste tasta “spatiu” cand isi aduce aminte … Mare analfabet mai este. Mi-e rusine ca a fost ofiter si ca se numeste pensionar militar. Sau poate nu este?!!"
    Ce-a vrut sa spuna prietenul asta al tau Cezare?

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu prea inteleg! Cine-i Jvek? Care prieten?
    Mai explicit Ano....!

    RăspundețiȘtergere
  19. Daca , totusi , il cunoaste cineva pe acel 'Jvek' ... sa-i spuna ca numele bravului soldat , al lui Jaroslav Hasec , era Svejk ...

    RăspundețiȘtergere
  20. klausen a scris:

    L164/2001 a fost fff buna intr-adevar pana au aparut dedicatiile si cu ele privilegiile .Astfel au aparut pensiile nesimtite in randul militarilor, cu totul nemeritate si au dat apa la moara celor dispusi sa -i incadreze pe militari in sistemul unic. Era cu totul anormal ca un col . descurcaret spre ex sa aiba pensie de 80-90-100 de milioane si in unele cazuri mult peste aceasta suma, in conditiile in care fosti sefi de Mare St Mj Gen aveau cam jumatate din pensia smecherilor.

    RăspundețiȘtergere
  21. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!