Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 23 iulie 2011

Rusia îşi păcăleşte inamicii cu tancuri şi avioane gonflabile


22 Iulie 2011
Rusia îşi păcăleşte inamicii cu tancuri şi avioane gonflabile. (Foto:AP)
Armata rusă a fost dotată cu un arsenal nou, plin de arme gonflabile, relatează Agerpres.
Armele sunt destinate păcălirii sateliţilor şi avioanelor de supraveghere - pentru a da impresia că forţele sale sunt mai puternice decât în realitate - la un cost cu mult mai mic decât cele necesar pentru dotarea cu tancuri, avioane şi fabrici de armament reale, scrie Daily Mail în ediţia de miercuri.
Vestea bună pentru oficialii de la Moscova este că aceste arme gonflabile se dovedesc extrem de eficiente, păcălind radarele inamice şi senzorii termici pentru detectarea imaginilor, graţie materialului din care au fost făcute.
Artileria gonflabilă este creată din material textil 'Oxford' în foste fabrici de baloane cu aer cald şi pot fi transportate în saci gigantici. Ea poate fi gata de acţiune în doar câteva minute de la 'chemarea la arme', printr-un simplu umflat cu pompa.
Noul arsenal include tancuri, un camion lansator de rachete S-300, avioane de luptă MiG dar şi staţii radar întregi.
Rusbal este compania care furnizează armatei ruse astfel de echipament din 1995, însă ea a refuzat să spună cât de multe astfel de modele au fost realizate, vândute şi livrate.
Preţul artileriei gonflabile este însă cu siguranţă unul bun pentru o Rusie afectată de recesiune, în condiţiile în care un tanc T80, care costă în mod normal 600.000 de lire sterline, poate fi achiziţionat în varianta gonflabilă cu doar 3.700 de lire.
Pe de altă parte, scrie Daily Mail, armata Rusiei nu este prima care foloseşte arme false pe câmpul de luptă. În timpul Primului Război Mondial Marea Britanie s-a folosit de tancuri de lemn, care au fost transportate prin ţară, trase de cai, cu ajutorul unor roţi ascunse, situate în spatele şenilelor tancului.
De asemenea, în Al Doilea Război Mondial, aerodromurile britanice au fost echipate pentru a da impresia că sunt platforme militare, pe care erau amplasate false avioane şi resurse de combustibil, cu scopul de a păcăli bombardierele şi soldaţii germani.

21 de comentarii:

  1. Nu vreau sa fiu rautacios dar articolul este un pic in intarziere. Cu numai cateva decenii. Tehnica de lupta ...gonflabila a fost folosita cu succes si in al doilea razboi global si in conflictele din Asia . Iar Rusia chiar daca este recesiune isi v/a permite ce tehnica vrea muschiul ei. Fiindca are muschi si acum merge la sala , pentru ca daca SUA intra in rahat cu banii si NATO intra cu totul in rahat. Si atunci Rusia se distreaza pe Terra. Da sunt de acord ca tehnica umflabila este in masura sa pacaleasca ochii orbitali si chiar sa/i cracaneze de mirare pe americani. O divizie aici, maine dincolo, aerodrom peste noapte, submarin nuclear in Caucaz, portavion pe Volga .....bombardier strategic deasupra Roma....nu stai ca asta e real.

    RăspundețiȘtergere
  2. .....Scrie si in articol. Acum insa probabil ca situatia este la un alt nivel ,,Pe de altă parte, scrie Daily Mail, armata Rusiei nu este prima care foloseşte arme false pe câmpul de luptă. În timpul Primului Război Mondial Marea Britanie s-a folosit de tancuri de lemn, care au fost transportate prin ţară, trase de cai, cu ajutorul unor roţi ascunse, situate în spatele şenilelor tancului.
    De asemenea, în Al Doilea Război Mondial, aerodromurile britanice au fost echipate pentru a da impresia că sunt platforme militare, pe care erau amplasate false avioane şi resurse de combustibil, cu scopul de a păcăli bombardierele şi soldaţii germani.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Cezar
    buna ziua
    Puteti afla cu usurinta ca inaintea datei de 6 iun '44 plajele enlezesti din fata Pas de Calais(vis a vis de locul "debarcarii" si cel mai ingust loc de traversare al Canalului Manecii)erau intesate cu "tehnica de lupta" gonflabila de absolut toate tipurile si dimensiunile.Toate transmisiunile radio erau amplificate de aprox 10 ori(ca flux de informatii) fata de Normandia si pentru fiecare bomba cazuta in normandia cadeau cate 3-4 in Pas de Calais.
    Tehnica de lupta din cauciuc are cu TOTUL alte SCOPURI si nicidecum ascunderea saraciei
    Va rog sa-i transmiteti autoarei articolului sa mai citeasca istorie militara,sa se apuce de crosetat,sau eventual de cea mai veche meserie din lume,ca de "analisti militari" prosti de bubuie m-am saturat pur si simplu.
    Mai e un dobitoc pe la A3 parca,care isi da cu parerea cu atata convingere ca mai iti vine sa-l si crezi desi spune prostii in domeniul militar pe banda rulanta;si sa nu uit....madam analizda Mitchievici care este "multilateral dezvoltata",stie si finante si economie si politica,sociologie,criminalistica,armata,investigatii politienesti,tehnologie militara si civila,conflicte geostrategice si politicile lor si multe multe altele

    Gata ca deja mi-e greata de "specialistii de pe sticla" 2-3 la numar in fiecare seara aceeasi care isi schimba locurile intre ei;ba sunt "moderatori" ba sunt "invitati" CAND DE FAPT SUNT DOAR ANGAJATI
    Ma duc sa iau lamaieeeeee!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Uite acus ,acus ,acus
    Ii pupati in fund pe rusi
    Nenorociti vecini ne-a dat Domnul si mult rau au facut acestui popor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ni se prezinta ca noutati niste vechituri absolute de catre tanti asta Andra specializda
    Imi pare rau doar de faptul ca sunt suficienti fraieri,oameni obisnuiti cu pregatire superficiala sau de loc, care "pun botul"(si exemple sunt nenumarate;de la asteroizi,comete,cutremure devastatoare si pana la inversarea campului magnetic,oprirea planetei din rotatie de azi pe maine si alte tampenii.
    Concluzia e clara
    -Ziarul trebuie vandut
    -Mama tampitilor e tot timpul gravida

    RăspundețiȘtergere
  6. ANUNT FFF IMPORTANT!!!!!!
    Pe data de 30.02.2012 gravitatia va inceta sa mai existe(va deveni egala cu 0(zero)si tot ce nu este prins de/in pamant se va pierde in spatiu.Viata va dispare de pe planeta in mai putin de 3-4 minute intrucat atmosfera terestra va dispare si ea in spatiul infinit odata cu disparitia gravitatiei(Am informatia de la un "grup de cercetatori independenti/britanici"
    E o stire buna pentru "stirile de la ora 5" ce ziceti

    RăspundețiȘtergere
  7. @Don Corleone,mai aman-o si tu cu "freo"doua -trei luni ca sa termine astia cu revizuirea pensiilor,macar sa "morim"linistiti.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nenea anonimule de la 16.22 matale esti unul dintre aceia care , vorba lui corleon , 'pune botul' ... Daca taceai , se putea ca cineva sa mai creada ca esti destept ...

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Don Corleone
    Si cu zbinvitatii de ziua mea ce dracului fac ?

    @ Cezare
    acum mi/am adus aminte, adica m/am trezit dupa un vis frumos si am memoria proaspata. Sunt prin marile orase si pe Niet magazine cu tehnica militara gonflabila. Blonde, brunete, mai largi, mai....

    RăspundețiȘtergere
  10. Hoo bai !!! Ce v-ati gonflat asa! Este o stire preluata. Fatuca nu a pozat in analist militar!
    Tehica de disimulare a tehnicii si efectivelor este veche ,veche. Vedeti Sun Tz
    @ Don C. Puteai sa exemplifici cu momente mai apropiate in timp si spatiu- atacul americanilor in Serbia
    Se pare ca a tras aviatia americana in tacuri,baterii de rachete,poduri sarbesti false ca de Anul Nou. Au gasit ziaristii resturile. capacitatea armatei sarbe ramanand aproape intacta!! Asa ca mai ganditi-va

    RăspundețiȘtergere
  11. @Micutzu-Te-ai ridicat si nu s-a intamplat nimic???!!!
    Incearca tu cateva si cand ai un rezultat, sa ma anunti si pe mine!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Don C- Informatia ta ESTE CORECTA ! Data este gresita ! Din surse ,,sigure" am aflat ca: fenomenul poate avea loc! Nu DACA ci CAND asta-i intrebarea care-i framanta pe specialisti! Cu stima!

    RăspundețiȘtergere
  13. @Don Corleone
    ,,Pe data de 30.02.2012 gravitatia va inceta sa mai existe''
    Mare pacat,deoarece tot atunci se anuntase ca se va renunta la impozitarea pensiilor si incetarea retinerii contributiei la asigurarile de sanatate !
    Ghin Ion

    RăspundețiȘtergere
  14. Fraţilor, Cezar a greşit articolul! Era vorba de păpuşa lui gonflabilă, aia din gumă de-o ascunde dimineaţa sub pat, nu de tancuri şi alte prostii cu care vrea el să ne îmbrobodească.
    Partea proastă e că păpuşica lui Cezar are la petice cît camera de la tractor şi mai ales în părţile intime, iar partea bună e că mai poate s-o folosească, greu dar o mai foloseşte. E tare-n deget Cezar ăsta...
    Vulcanizatorul

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Vulcanizatorul
    23 iulie 2011, 22:25 - porcule,povestesti public ce faceai tu cand erai tanar si in putere!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ştim, ştim Cezare că adevărul supără...
    Comitetul Director cu şef vulcanizator

    RăspundețiȘtergere
  17. @cezar
    Bine bine am inteles,data este gresita.N-o fi pe 30 ci poate pe 31 dar tot in luna 02
    cu aceasi stima!
    @cezar
    Intentionat am ales cele mai vechi exemple cunoscute cu "caocioace" pentru a pricepe si specializda Andra
    @micutzul
    sa inteleg ca aveti ziua de nastere cu zbinvitati pe 30.02??? sau e lipsa de comunicare intre noi doi

    Noapte buna tuturor!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Blogul asta al lui Cezar ( daca nu l/a vandut intre timp, incepe sa devina mai bun ca Urzica. Eu citesc comentariile si ma prapadesc de ras. In ritmul asta Cezare il bati de departe pe Plano.
    @ Don C.
    Intre noi doi , vine vorba ,
    Nu mai este decat Zorba.
    Unul stanga , unul dreapta ,
    Si la mijloc e doar fata.

    Hai duminica placuta.

    RăspundețiȘtergere
  19. L-am batut de mult! uita-te cum a inghetat!

    RăspundețiȘtergere
  20. Having read this I thought it was very informative.
    I appreciate you taking the time and effort to put this short article together.
    I once again find myself spending way too much time both reading and commenting.
    But so what, it was still worth it!

    Feel free to surf to my weblog ... TadDStratter

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!