Google Website Translator Gadget

vineri, 23 martie 2012

Scandalul Boldea, sub ochii misiunii de control a UE. Plecarea deputatului din ţară, fără restricţii, poate afecta intrarea în Schengen
23 Martie 2012

Scandalul referitor la imunitatea parlamentară şi trecerea frontierelor fără probleme pentru demnitarii-infractori se derulează în direct la TV, în faţa misiunii Comisiei Europene, venită în ţara noastră pentru a verifica modul în care instituţiile statului şi legislaţia luptă împotriva corupţiei.
Scandalul „Boldea" poate afecta interesele României deoarece reprezintă un argument pentru ca membrii misiunii Comisiei Europene, aflaţi în România în control, să critice legea care protejează infracţiunile demnitarilor şi să ne dea notă proastă, blocând astfel, din nou, intrarea noastră în spaţiul Schengen.
Deputatul Mihail Boldea, acuzat de grave înşelăciuni imobiliare care au produs prejudicii de aproape 2.000.000 euro, a putut părăsi legal România din cauză că parlamentarii nu pot fi reţinuţi decât după ce li se ridică imunitatea. Acum, justiţia aleargă după Boldea prin lume pentru a-l aduce în ţară.
Comisia Europeană a văzut în direct la TV consecinţele imunităţii româneşti
Ce-au văzut în aceste ultime două zile membrii misiunii Comisiei Europene? Că imunitatea parlamentarilor pentru fapte penale e bătută în cuie în Constituţia României deoarece instanţa Curţii Constituţionale a interzis anul trecut eliminarea ei. Prin scandalul fugii deputatului Mihail Boldea, Comisia Europeană a aflat consecinţele interdicţiei Curţii Constitu-ţionale de a elimina imunitatea pentru faptele penale, pronun-ţată anul trecut pe proiectul de revizuire a Constituţiei, întocmit de Preşedinţie (revizuire care n-a mai avut loc). Judecătorii Curţii Constituţionale nu permit eliminarea imunităţii şi nici eliminarea prezumării licite a averilor, care împiedică confiscarea extinsă a averilor dobândite prin infracţiuni.
O nouă Revoluţie pentru o Constituţie europeană?
„Numai o nouă revoluţie ar putea crea o nouă Adunare Constituantă care să schimbe din temelii actuala Constituţie, conform standadelor Comisiei Europene", spune un specialist care a dorit să-şi păstreze anonimatul. Opinia constituţiona-listului este împărtăşită şi de expertul anticorupţie Laura Ştefan, care ne-a declarat că „vinovatul principal al declanşării scandalului Boldea este Parlamentul. Scoa-teţi imunitatea din Constituţie, dacă vreţi ca justiţia să func-ţioneze! Acest scandal al fugii de Justiţie, declanşat de plecarea din ţară a deputatului Boldea, arată ce probleme mari poate crea imunitatea chiar şi atunci când Parlamentul aprobă repede reţinerea şi arestarea unui demnitar".
Menţionăm că Parlamentul a votat reţinerea şi arestarea lui Boldea în mai puţin de 24 de ore de la momentul solicitării Parchetului, spre deosebire de alte cazuri, unde discuţiile au durat uneori mai mult de jumătate de an (vezi cazurile Cătălin Voicu şi Daniel Păsat, la ultimul fiind respinsă arestarea).

Care sunt găurile negre din legislaţie ce au permis plecarea lui Boldea
Chiar dacă Parlamentul a fost exprem de rapid în a aviza arestarea, deputatul Boldea a avut 5 zile la dispoziţie să plece liniştit din ţară. El a aflat vineri, 16 martie, că procurorii au probe grele împotriva sa (a fost la DIICOT pentru a i se lua declaraţii, dar a refuzat să le dea), iar sâmbătă i-au fost arestaţi subordonaţii din cele două grupuri infracţio-nale pe care le conducea. Sâmbătă a părăsit România cu o maşină, a traversat Bulgaria, s-a oprit în Turcia, de unde duminică seara a luat un avion spre o destinaţie secretizată deocamdată. Abia luni 19 martie (în weekend Parlamentul nu lucrează), Parchetul a cerut Parlamentului ridicarea imunităţii; Parlamentul, în nici 24 de ore a aprobat, iar după alte 48 de ore Înalta Curte a emis mandatul internaţional de arestare. Aseară, acest mandat a fost pus în circulaţie interna-ţională prin Interpol.
Unii specialişti afirmă că imunitatea putea fi fentată de procurori
După cum România liberă a relatat deja, procurorii nu i-au impus deputatului Mihail Bolde interdicţia de a părăsi ţara pentru că ulterior n-ar mai fi putut cere arestarea preventivă.
Legislaţia noastră interzice aplicarea a două măsuri preventive pentru aceleaşi fapte şi probe, iar procurorii urmăreau arestarea pentru a-l împiedica pe deputat să exercite presiuni asupra persoanelor implicate în infracţiunile sale, inclusiv asupra victimelor, ca probele să nu fie anihilate.
Există specialişti în drept penal care spun că imunitatea putea fi fentată dacă din dosarul mare, cu nouă înşelăciuni şi peste 12 infracţiuni, ar fi fost desprinsă una, pe care se făcea un dosar penal separat, şi în acest dosar separat s-ar fi cerut interdicţia de părăsire a ţării.
Desigur, nu exista nici o garanţie că Boldea ar fi ţinut cont de o simplă interdicţie de a părăsi ţara. El putea forţa trecerea frontierei prevalându-se de imunitatea sa de deputat. Dacă ar fi forţat trecerea frontierei, e greu de crezut că Poliţia de Frontieră ar fi deschis focul (spre exemplu) împotriva unui deputat român.
Reţinerea demnitarilor suspectaţi de fapte penale să nu fie îngrădită!
Între momentul în care un parlamentar este înştiinţat că împotriva sa s-a declanşat urmărirea penală şi până la momentul aprobării arestării suspectului şi apoi a arestării propriu-zise este o perioadă în care protejaţii prin imunitate pot pleca liniştiţi din ţară. Golul legislativ poate fi umplut prin reţinerea parlamentarului suspectat până la obţinerea avizelor legale de arestare, spun specialiştii.
                                         Si cateva opinii !!
                                        
7. SCHENGEN SI INFRACTORII 07:30 | 23 Martie
roman
PAI DACA ERAM IN SCHENGHEN PLECA ORI CINE DIN ROMANIA FARA PROBLEME NE MAI FIIND CONTROALE LA FRONTIERA IAR SANCTIUNEA DE INTERDICTIE DE A PLECA DIN TARA ERA EGALA CU ZERO !!!!!!!!!!!
INTRAREA IN SCHENGHEN BUCURIA INFRACTORILOR IN PRIMUL RAND !!!! HA! HA!
6. Coruptii 06:31 | 23 Martie
vasile
din CCR sa-si dea demisia si sa iasa la pensie dar fara pensii speciale. Nu e normal ca niste trogloditi invechiti in comunism sa blocheze o tara intreaga.
5. deci... 00:38 | 23 Martie
gigel
 
Scris de George
De mai bine de patru ani , Basescu si ai lui au majoritatea in parlament , si nu au facut nimic impotriva legilor ce protejeaza coruptia din justitie. Cand a avut nevoie pentru coana Nuti, a aranjat NUP la minut, dar cand e vorba de saltat marii tepari, ii face scapati. De fapt , nu vrea sa prinda decat pe cine vrea el, nu si pe ai lor. Protejeaza aceiasi securitate, flamanda de jaf si trafic de influenta.
 
Jeorjele, parca nu sti ca judecatorii sunt liberi in Romania sa faca ce vor ei ! (Legislatie europeana; pract in Romanica, un judecator poa sa dea orice decizie, nu raspunde pentru ea... Deci nu il poate obliga nimeni sa dea o sentinta.) Si acum inca este bine ! Iti aduci aminte cum era pe vremea lu Nea Nelu ... ? Ca sa nu mai zic, ca Basescu mereu a fos atacat de toata lumea ca isi permite sa le ...
4. Boldea... 23:53 | 22 Martie
adriana pusch
...este si el doar un profitor al ANARHIEI intretinute de catre TOTI CARE LA RANDUL LOR VOR SA BLOCHEZE ORICE ATINGERE AL IMUNITATII LA TOT CEEA CE INSEAMNA MORAL. Boldea a avut norocul ca procurorii sa nu stie niste "fente" bune de rupt gatul infractorilor IMUNI... Din nou asadar ne izbim de COMPETENTA fiindca CORUPTIA NU NE MAI AJUNGE. p.s. poti contesta refuzul unora de a accepta ...
3. Basescu minte UE si SUA 23:13 | 22 Martie
George
De mai bine de patru ani , Basescu si ai lui au majoritatea in parlament , s

3 comentarii:

  1. @cezare ,ce-ai realizat ca te-ai dat de partea prostului?Rand pe rand ne-ai alungat de pe blogul tau ,ca dovada ,vad ca nimeni nu mai scrie si-ti spun sigur ca nu o face ca sa nu fie "luat peste picior'de acest dobitoc cu fata umana.Mie imi placea cum scrii si cum ne intelegem ,oi fi eu mai sensibil dar nici nu pot 'gusta'mojiciile unui incul.sa stii ca alinta cu un prost te duce de rapa,Eu nu o sa mai scriu pe aceste bloguri ,o sa mai citesc o perioada si apoi nici nu le voi mai accesa,pentru mine constituie o experienta amara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de vizita>:D< o seara faina sa ai! :D

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!