Google Website Translator Gadget

joi, 13 decembrie 2012

POLITICA__________________________________________________


POLITICĂ

PDL primește o nouă lovitură în Parlament. Vezi despre ce este vorba

PDL va avea o problemă în Parlament. Scorul dezastruos pe care l-a obținut la alegerile parlamentare nu-i permite să depună în Parlament o moțiune de cenzură, dar nici să atace hotărâri ale Senatului la Curtea Constituțională, scrie NewsIn. 
PDL primește o nouă lovitură în Parlament. Vezi despre ce este vorbaPotrivit Constituţiei, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor. O pătrime din 588 înseamnă minim 147 de parlamentari, ori ARD are un total de 80. În aceste condiții, șansa PDL este de a se alia cu parlamentarii de la PP-DD, chiar dacă în campania electorală liderii ARD strigau în gura mare că se pune vorba de vreo alianță postelectorală cu partidul lui Dan Diaconescu.
Pentru a reusi să depună o moțiune, PDL ar mai avea nevoie de 67 de voturi, iar PP-DD are 68 de parlamentari, asta dacă nu vor migra către USL în perioada următoare.
De asemenea, PDL se va afla în imposibilitatea de a ataca hotărârile adoptate de Senat, pentru că nu are nici în acest caz voturile necesare, adică 25. PDL dispune doar de 24 de senatori.
 Democrat-liberalii pot ataca însă legile la CCR, pentru acest lucru fiind nevoie de un număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori, ori PDL dispune de 56 de mandate în Camera Deputaţilor. Și în acest caz sunt voci care spun că din rândurile parlamentarilor PDL sunt aleși care tatonează terenul pentru a pleca la USL.


Un comentariu:

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!