Google Website Translator Gadget

joi, 14 februarie 2013

M A I M U T A ! ! ______________________________________________


Câmpeanu: Pensiile militarilor vor fi recalculate. S-au constatat greşeli la stabilirea cuantumului

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu,  a declarat, joi, că pensiile militarilor vor fi recalculate deoarece s-au constatat greşeli la stabilirea cuantumului prin aplicarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensiipublice, scrie Agerpres.
Câmpeanu: Pensiile militarilor vor fi recalculate. S-au constatat greşeli la stabilirea cuantumului“Am înţeles că s-a creat o confuzie în urma emisiunii tv de aseară în care am vorbit despre pensiile militarilor şi am spus că acele pensii care au fost calculate greşit se vor recalcula (…) Nu am spus că luăm toate pensiile din România şi le recalculăm”, a precizat ministrul Muncii.
 În continuare, Mariana Câmpeanu s-a referit la prevederile articolului 107 din Legea nr. 263/2010, potrivit căruia “în situaţia în care, ulterior stabilirii şi/sau plăţii drepturilor de pensie, se constată diferenţe între sumele stabilite şi/sau plătite şi cele legal cuvenite, casa teritorială de pensii, respectiv casa de pensii sectorială, operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire”.
 ”Acesta este un principiu de bază al Legii pensiilor. Pensiile se recalculează dacă o persoană aduce un stagiu în plus sau dacă se constată o greşeală. Ţinând cont de faptul că foarte mulţi militari sunt nemulţumiţi şi au făcut cereri, le vom recalcula pensiile. Pe rolul instanţelor se află peste 25.000 de procese. Este normal ca acele pensii care sunt contestate să se recalculeze”, a subliniat ministrul Muncii care a adăugat că nu este nevoie ca pensionarii militari să facă o revenire cu privire la cuantumul stabilit.
 Mariana Câmpeanu a afirmat, miercuri seară, la un post privat de televiziune, că la Ministerul Apărării se lucrează la o propunere legislativă care ar trebui să corecteze actuala situaţie.
 ”În legătură cu pensiile militarilor trebuie să spun că, la Ministerul Apărării Naţionale şi probabil şi la celelalte structuri, se lucrează la revenirea la o lege care să-i privească direct. O să ne vină şi nouă (la Ministerul Muncii – n.r.) pentru analiză şi pentru a pune în practică acest lucru. Este foarte greu acum celor să spui celor care au acum 9.000 de lei pensie că o să le scazi pensia şi celor cărora printr-o nedreptate li s-a scăzut pensia să le adaugi. Este foarte greu de făcut acest lucru”, a afirmat ministrul Muncii.
 Ministrul Muncii a anunţat că, la începutul săptămânii viitoare, va merge la Comisia de muncă din Camera Deputaţilor, împreună cu Avocatul Poporului, pentru a discutat aceste aspecte legate de pensiile de serviciu.

3 comentarii:

  1. Foarte bine, sa le faca oamenilor dreptate, sa le calculeze corect dupa legea 263 si daca o fi sa creasca si daca o fi sa scada. Sper sa il prinda si pe MM-ul ala care si-a permis sa aiba o pensie de 9600 lei si sa il bata mar sa se invete minte.

    RăspundețiȘtergere
  2. MM cu 9600 exista numai in creerele lor cu un neuron ..sau doi a la M.A.
    Cu aceasta ocazie ii vor gasi pe cei care au facut oarece manarii ! Multi dinte cei caror initial le scazuse , isi rod unghiutele pentru ca ..Oprea facuse in asa fel sa mai recupereze ! Unii recuperasera asa bine ca aveau serios mai mult decat cuantumulpe 164! Incepe distractia si sincer o ..asteptam cam demult!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sper din toata inima, sa se recupereze prejudiciul acolo unde se gaseste manaria!!

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!