Google Website Translator Gadget

miercuri, 9 octombrie 2013


POLITICĂ

Cristoiu: Liviu Dragnea, ținta unui asasinat politic

 Ion Cristoiu, în cel mai recent editorial publicat în Evenimentul Zilei, susține că s-a pus în mișcare conspirația pentru înlăturarea vicepremierului Liviu Dragnea din Guvern, cei mai interesați de acest demers fiind și cei mai importanți actori politici: președintele Traian Băsescu, președintele Senatului Crin Antonescu și premierul Victor Ponta. În opinia editorialistului, este vizibil faptul că dosarul instrumentat de DNA vicepremierului nu este construit pe probe juridice, ci pe deducții, fiind unul ”eminamente politic” și “piesă cheie” în acest ”asasinat politic”.
Cristoiu: Liviu Dragnea, ținta unui asasinat politicDupă ce amintește că încă din vara anului 2012 a considerat că referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu a fost fraudat, Ion Cristoiu se declară decepționat de ceea ce apare în dosarul Frauda la Referendum, “întocmit de procurorul Lucian Papici, fost şef de secţie, şi contrasemnat de Laura Codruţa Kovesi, fost procuror general, în prezent şef al DNA”, în care sunt trimise în judecată 104 persoane, în frunte cu Liviu Dragnea.
În opinia jurnalistului, e greu de crezut că vicepremierul a comis “infracțiunile” de la referendum, de care este acuzat, “de capul său”, și afirmă că pentru a-l trimite pe Liviu Dragnea în instanţă sub acuzaţia de coordonare a tuturor infracțiunilor de care sînt acuzați cei 103 din Dosar,  ”trebuie dovezi, dovezi zdrobitoare”.
“Se impuneau aceste dovezi pentru că:
1. Trimiterea în judecată ameninţă postul lui Liviu Dragnea de vicepremier.
După opinia mea, doar un judecător beat ar putea accepta acuzaţiile DNA în privinţa lui Liviu Dragnea.
Da, dar pînă atunci, pînă la achitare, Liviu Dragnea riscă să fie scos din Guvern și din viața politică.
2. Liviu Dragnea e simplu cetăţean şi în această calitate se bucură de dreptul de a nu fi victima unor abuzuri ale procurorilor”, scrie Ion Cristoiu.
Conspirația împotriva lui Dragnea s-a pus în mișcare
„Citind Rechizitoriul rămîi stupefiat: Nu există nici o probă directă că Liviu Dragnea a dat ordin sau măcar a sugerat persoanelor implicate în trădarea Referendumului să încalce Legea. Pe ce se întemeiază acuzaţia adusă lui Liviu Dragnea? Pe nici o dovadă directă. Acest lucru îl recunoaşte deschis, fără să clipească însuşi Rechizitoriul, insistînd pe mai multe pagini pe teza probelor indirecte, folosite şi în cazul Adrian Năstase. Nici o adresă, nici un telefon, nici un SMS emis de Liviu Dragnea nu le cere, nici măcar nu le sugerează celorlalte persoane învinuite să comită ilegalităţi. Toate adresele, telefoanele, SMS-urile le cer să scoată lumea la vot. Aceste comandament – susţine Rechizitoriul – i-a împins pe învinuiţi să comită ilegalităţi. Cum adică?”, se întreabă Cristoiu.
Potrivit editorialistului, acțiunile lui Liviu Dragnea de la referendumul din vara anului trecut sunt similare celor întreprinse de către cei din stafful de campanie al lui Traian Băsescu, în 2009, însă în dosarul instrumentat vicepremierului,  multe din probe sunt “interpretate forțat”.
„Nu numai că între cele prezentate ca probe împotriva lui Liviu Dragnea şi infracţiunile comise de celelalte persoane nu există nici o legătură (în afară de cea pe care Lucian Papaci o face prin deducţii!), dar, mai mult şi mai grav, o serie de probe sînt interpretate forţat ca dovezi privind implicarea lui Liviu Dragnea. (…) Ca dovezi zdrobitoare pentru implicarea lui Liviu Dragnea în fraudarea Referendumului sînt reproduce un număr de 20 de SMS-uri trimise organizaţiilor PSD. Le-am citit pe toate. Nici unul nu îndeamnă la fraudarea prezenţei. Toate conţin îndemnuri, rugăminţi, ordine chiar, de mobilizare ieşită din comun pentru a scoate alegătorii la vot prin trecerea morţilor pe liste, falsificarea semnăturilor. Ceva asemănător a făcut stafful de campanie al lui Traian Băsescu în al doilea tur al prezidenţialelor din 2009, cînd, constatînd, o slabă prezenţă la vot a alegătorilor de Dreapta, a mobilizat activul în ultimele ore ale scrutinului”, explică Ion Cristoiu.
Deoarece nu dorește să fie acuzat că oferă sprijin lui Liviu Dragnea prin ceea ce a scris, Ion Cristoiu se justifică: “Judecînd după tot ce se întîmplă în aceste zile, lui Liviu Dragnea nu-i poate fi de nici un ajutor această intervenţie a mea. Conspiraţia pentru înlăturarea lui Liviu Dragnea din Guvern s-a pus în mişcare. E suficient să semnalez rapiditatea cu care Varujan Vosganian a plecat din Guvern (de bunăvoie!!!) pentru ca asupra lui Liviu Dragnea să se exercite presiunea mediatică de a demisiona şi el. Am scris aceste rînduri pentru mine însumi. Am oroare să particip, chiar şi fără să vreau, la asasinate politice. N-am făcut-o pînă acum, n-o fac acum, la bătrîneţe”, încheie Cristoiu.
Cine ar profita de eliminarea lui Dragnea din Guvern 
Jurnalistul conchide că dosarul întocmit de DNA vicepremierului este piesa de rezistență a unui “asasinat politic”.
“Ca Liviu Dragnea să moară politic au interes mulţi politicieni: Traian Băsescu, pentru a se răzbuna c-a fost umilit la Referendum; Crin Antonescu, pentru că Liviu Dragnea a fost unul dintre liderii PSD care i-au cerut să aleagă între Putere şi Opoziţie și pentru ca PSD-ul să nu mai aibă la europarlamentare o maşinărie precum Liviu Dragnea; Victor Ponta, pentru că Liviu Dragnea e un concurent serios în partid şi-n Guvern. În acest asasinat politic, Dosarul eminamente politic făcut de DNA e piesa cheie”, concluzionează Ion Cristoiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!