Google Website Translator Gadget

joi, 11 ianuarie 2018

DAAAAA   ...NOI VREM PENSIE MILITARA , DAR CALCULATA DUPA MODELUL ARMATEI SUA - FARA  IMIXTIUNI SI JMECHERII ROMANESTI...!!!

                                                            Continuam analiza si facem referire la cel mai gretos personaj , la propiu si la figurat..."domnul T-2 MaKiSS"  !
Acest individ scabros , care ne fute mortii..mergand personal in cimitire , unde le mai suge si ..nasul injura si blestema Armata ..Guvernul si cam tot ce tine de Romania ..!!
In paranteza fie spus  ,.ati intalnit vreun individ cu sangele lui Atilla in vene sa nu injure romanii si Romania ??? !
In acelasi timp daca se poate , sa suga cat mai tare la tata ..tarii , daca se poate la patru tate odata..!
Acest individ a iesit BENEVOL din Armata  prin 1998...cu o pensie calculata dupa Decretul lui Ceausescu...
Are deci o vechime de cel mult 20 de ani cu scoala cu tot!
A aparut L-164,,si individul a vazut cum colegii sai se capatuiau bine de tot ..pe niste conditii cel putin dubioase...mult asemanatoare L-223..
 Dupa mai multe zvarcoliri L-164..este aruncata pe buna dreptate la gunoi..!
                                              Vine L-119..pe baza de contributivitate..care mai pune cat de cat lucrurile la punct si individul scarbos , datorita unor sporuri dubioase....se trezeste cu o pensie de vreo trei ori mai mare ..adica vreo 4000,00 lei
O perioada treaba-i buna si mizerabilul ne radea la toti in nas....
Vin alte vremuri ! 
                                 Alti fomisti -  cu preponderenta ..albastrii in cerul guri..care  il manipuleaza abject pe PONTA - prim ministru..ce se ascundea prin ..buncarele de la M-100..si scot pe piata L-223 - care URMA SA LE ADUCA  ...CINCI CIFRE PE CUPON..!!
Concret - Jegul nostru..se viseaza ca de la 4000 (putin ,,muritor de foame ! )..sa salte pe la ..15,000 lei!!!
Deja nu mai aveam loc de idiot...asta cam de acum vreo 3 ani in urma..!!
                                                        Personal i-am spus frumos sa nu viseze ca-s ABERATII..CARE ODATA CE VOR INTRA IN CALCULATOARELE MINISTERULUI DE FINANTE..vor inrosi toate sarmele..care se vor topi instant...
Acum individul..urla si injura....
Asta nu ar insemna nimic...dar in incercarea DISPERATA de a indrepta situatia ..MApN..pe mana cu politicul a lovit cu putere in marea masa a rezervistilor nevinovati de absolut nimic..!

Rezultatul :
- suntem decuplati de la orice crestere operata in veniturile activilor !
- suntem privati de la orice legatura cu cresterea - punctului de pensie sau indexare..!
  -ne este RECALCULATA pensia obtinuta pe contributivitate si la peste 85 % dintre rezervisti sunt operate scaderi masive mergand pana la MII..lei..!!  
 In concluzie , pot aprecia ca fredonarea refrenului ce urmeaza este total justificat:
 Frunza verde matostat ,
"T-2 MaKiss" cu gasca lui , 
Ne-au bagat vere in kkt !










132 de comentarii:

  1. Răspundeți

    SI O MOSTRA DIN ORACAITURA PSIHOPATULUI !!
    tigri211 ianuarie 2018, 07:07
    @acest closet uman numit cezar , care la revolutie a tras in propriul popor merita o plangere penala pentru a raspunde pentru faptele lui.
    Acuma se ia de administratorul acestui blog , de mine si de pensiile militare. Retardatul , stiind ca el la functia de magaziner, pe care a avut-o in activitate nu mai are de primit nicio ajustare , din invidie si prostie vrea ca toata lumea sa aiba cat el.
    Astfel, pe hartia igienica pe care scrie el si o denumeste "blog" scuipa si injura pe toata lumea!

    RăspundețiȘtergere
  2. TOVARĂȘI, REZERVISTI AI PATRIEI !

    Vă mai aduceți aminte cum, doar acu vreo 2 ani in urma, acest limbricea de Hurziceni, urla si instiga la răzmerița si dezordine sociala, inaintea mitingului dogarian, organizat in capitala ? Cum ii sfatuia el pe participanți sa puna mana pe ciomege si sa le-o dea la scăfarlie celor de prin ministere ?
    Si, culmea culmilor, va mai aduceti aminte cum, dupa ce a croncănit pana la epuizare despre importanta acelui miting, limbricea nici macar n-a catadicsit sa-si miste hoitul in capitala, argumentandu-se ca el nu este credul ca sa se amestece cu fraierii ?

    ARMĂȚENI ai patriei !

    Nu va lasati ametiti de gargara acestui deformat, care defechează pe blogul de (b)elită-cică, al giOlescului si acolitilor lui !
    Patria nu mai are de unde sa-i mareasca pensia acestui imbuibat, oricat s-ar stradui ! Pentru cat a indeplinit, cu rezultate remarcabile, functia de secretar general de bob pcr/hangar (si responsabil cu IPI pcr-utc), patria i-a dat o pensie consistenta, la care altii, cu vechime căcălău maria ta, de si-au futat tineretile si viata, cu tot cu familie, prin jde garnizoane si poligoane, nici nu viseaza !

    GATA ! Cat a fost in activitate (adica vreo douăjde ani si-o luna) a primit si el, mocca, portia de ciucalată destinată exclusiv piloților adevarați ! Insa, asta nu inseamna ca are si dreptul la includerea CV ciucalatei in BC a pensiei !
    CAMARAZI, nu va lasati ademeniti de șmekeriile acestui umflat nesatul ! Pentru faptul ca l-a luat si pe el seful in elicopter de vreo doua ori, ca sa se uite prin hublou cum se-nvarte sfarleaza in aer, nu inseamna ca are si drepturi speciale !
    Gata, a zburat puiul cu ața !

    RăspundețiȘtergere
  3. SI HOP, HOP, HOP, LUI VIUREL HURZICEL CEL CU ȚÎȚELE LA EL SA I-O DAM LA CIOC !

    RăspundețiȘtergere
  4. AVEM SI OAMENI FERICITI m-ALUL si infamul T-2 ! Se temeau ca-i lasa ..boracii pe marginea santului !!

    joi, ianuarie 11, 2018
    Iulian Mares spunea...
    A crescut alocarea pt cele lumești!
    Așa guvern mai rar!

    https://www.libertatea.ro/stiri/ajutorul-de-inmormantare-a-crescut-cu-1-000-de-lei-in-2018-2103969

    RăspundețiȘtergere
  5. Vă așteptați la altceva?
    Se știa încă de când au dat OUG.Cine a făcut calculul corect
    și și-a dat seama de șmecheriile făcute de gulerații din CSP și MM nu mai trăiau cu iluzii!
    Câștigă doar cei care au ieșit la pensie în 2017,unii(cei până în 7 august)mai puțin,alții(după 7 august.)mai mult datorită faptului că nu au mai primit indexarea de 5,25 aferentă anului 2017.Punct.
    Să-i mulțumim din inimă partidului!

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Schimbarile legislative cu 01/01/2017 facute de psd+alde au avut rol de exterminare a pensionarilir militari:
    PE SARACI (cei cu pensii mici) IA FACUT SI MAI SARACI, CA SA NU-SI POATA ASIGURA TRAIUL SI SA MOARA CAT MAI REPEDE, IAR PE CEI BOGATI SI MAI BOGATI.

    Cum pensia militara in MApN este undeva la valoarea de 3000 lei si tinand cont de procentul celor cu pensie mai mare de 6667 lei, fara a gresi, putem spune ca aceste schimbari legislative, sunt defavorabile pt cel putin 95% din pensionarii militari. Acest lucru, si ma doare acest fapt, s-a facut cu largul concurs al conducerii MApN, in frunte cu ministrul apararii. Lucru explicabil doar prin apartenenta acestuia la clica de neispraviti din psd+alde, entitati biologice cu respect zero, fata de militari.

    RăspundețiȘtergere
  8. CEZAR foarte autentic12 ianuarie 2018 la 15:50

    tigri2 12 ianuarie 2018, 07:11

    Toti cei iesiti la pensie dupa 2011 sunt foarte multumiti si au pensiile si de trei ori(300%) mai mari decat cei iesiti anterior!
    Vinovati:ministerele structurilor de aparare si ordine publica in cardasie cu capii decidenti ai tarii in frunte cu Liviu Dragnea si coalitii sai!!!...CIUMA ROSIE BOLSEVICA ,STALINISTO-TELEORMANEANA!

    Răspundeți
    ===========================================
    Băi maimuțoiule, lasa-ne tu cu ciuma rosie teleormaneană si, mai bine, povesteste-ne cum ai fost chiar tu un CIUMETE ȘEF BOLȘEVICO-STALINIST muist trist la bob pcr nr. 1 (si responsabil cu IPI PCR-UTC pe hangar) ! Iar acum ii bălăcăresti ca un țîgănoi împuțit ce esti, pe cei ce-ti dau sa crapi in bărdăhanul ala de baragladină nesatulă, ca n-ai si tu o pensie de 11.564 lei, ca telectualul ala de Iulică Puță MAREș !
    Pai, de unde sa-ți dea patria bă umflatule cu țîțe, că si asa, pentru un fost activist pcr, 6000 de lei cat ai acum e giugiuc ! Dupa parerea mea, ar trebui sa-ti mai ia, ba chiar sa nu-ti recunoasca deloc perioada cat ai mancat cacat in dosul hangarului despre socialismul multilateral dezvoltat si orientat spre comunism, iar atunci ai sa mai ramai cu fix pula pensie ! Nici macar cat un ajutor social n-ai sa aduni, din alea 2-3 zboruri pe care le-ai adunat in indelungata ta cariera de maiur !
    Hai, mucles șukarule, si povesteste-ne tu noua cum le dadeai pilotilor peste bot cu tezele tovarasului, de le venea alora sa borască pe tine cu jet !
    Sa-ti mai aduc aminte si cum iti turnai camarazii la ceist ? Taci dracului, bă spurcaciune umana !
    HUOOOOO !

    RăspundețiȘtergere
  9. Răspundeți

    tigri212 ianuarie 2018, 15:56
    Daca la marirea cu 15% a soldei de functie s-ar mari si urmatoarele elemente compuse din aceasta SF mi-ar fi crescut pensia cu 414 lei, asa mi-a crescut cu 146 lei.Dupa recalculare pe L223 cuantumul pensiei mele s-a micsorat cu 960 lei, asa ca ar mai trebui o marire de 17% ca sa ajung la pensia in plata.
    Alta mare inselatorie niste "completari ulteriore" la L223,menite sa ne impiedice a castiga ceva in caz de mariri, de ce nu se aplica la pensia in plata.
    Asta-i INSELATORIE!
    Facuta cu buna stiinta pentru a ne zdrobi, efectiv!

    =========================
    Scheauna ..milogul...
    Nu mai sunt ..15000....acum erau buni si 400 din indexarii..!!!
    Pula ..pula ...pulaaaaaaaa..vorba lu Sabrina frumoasa portugheza..!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu mă deranjează prostia și limbajul ofițeresc, dar totuși, PP cum este cu pensia în US Armura, căci constat că o propovăduiești?
    Consideri că pe varianta US ai fi ieșit mai bine? Poți și explică?
    Indiciu...pt cele 2 categorii: pe filiera directă și indirectă!
    Constat că scopul blogului este doar bârfa.... Este și asta o optică de canal!
    Dacă ai dubii sau indicii asupra cuantumului pensiei mele te invit sa ceri reanalizarea uneia dintre ele, că despre cea de-a doua nu ai nicio șansă, kiar de muriți tinandu-va de mână toți!
    De ce nu te revolți tu împotriva pensiilor lui Stefan, Român, Ciontu, Paul...etc? Cezar, Padina....ești un copil bătrân! Kiar crezi că între noi se poate pune semnul egal, doar așa că dă bine pe blog?
    Nu vreau sa dezvolt subiectul, dar îți spun un singur lucru: când eram doar căpitan făceam carte militară cu unii că ține și i-am ambiționat sa învețe și să-și desăvârșească pregătirea profesională! Adică am întâlnit mr, Lt col și mai sus care erau bata! Ca tine!
    Consideră că ți-am făcut onoarea de a scrie câteva idei aici!
    Acceptă-ti condiția și vei scăpa de veninul ce te posedeaza!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze, pt unele greșeli de scriere...tastez de pe mobil!😂🤔

      Ștergere
  11. m.ale
    Anul de gratie 1989 te.a prins facand ..plaja in Congo de unde ai revenit prin 95...tu cu telefonul
    tau ai scris...
    Deci..crezi ca esti autorizat sa dai sfaturi..??
    Nu vreau sa ies mai bine...vreau formula corecta si identica de calcul. .nu ai inteles??
    Cei pe care i.ai enumerat ii cunosc respect..stimez..!
    Am muncit sub comanda lor...
    Merita mai mult..decat au
    I.ai vazut vreodata in spatiul public..mintind..manipuland..etc
    Am fost clar?
    Scuze telefonul...😂😂😂😂😂😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am fost la plajă, cum fabulezi tu!
      Eu am reprezentat ROU într-o misiune ONU! In care eram solo pe fâșia de demarcație, cu o Toyota, un pistol și i statie radio! Dincolo nu vrei să știi...sălbaticii Africii! Pensia mea sta în pensia ONU!
      Că fapt divers...eu aveam 4700$/luna, iar ministrul lor nici 200$! Plăteam kiriasi vilei, mâncarea, cazarea, servicii, paza de zi și noapte!
      Malaria era cel mai puțin lucru posibil!
      Nu mai scrie prostii pe care nu le cunoști...daca înțelegi!...abtine-te!
      Cat despre piloți...am copilărit într-o garnizoana cu RAv....au fost și sunt nedreptățiți!
      Decolezi, dar nu ești sigur daca și aterizezi! Am colegi, foști prieteni care au plecat prematur! Nici nu-ți dai seama ce faci când tu îi ironizezi!
      Păcat!
      Pe mine nu m-am ajutat nimeni în viața, dar nici nu mai știu pe câți i-am ajutat, macar impulsionandu-i!
      Am impresia că tu ironizezi oameni aiurea! Am executat misiuni și pe Timișoara...probez cu Reg de Controale al B/Bg și Es El, kiar SM Timișoara! Te întreb, dacă ne-am fi întâlnit, prin extensie, ai fi avut tupeul sa spui toate prostiile care le scrii tu și 2-3 dezaxati, ce scriu in anonimat numai mizerii? Și tu îl cunoști bine cine sunt! Și eu, la fel!...sunt doar nulități umane, nu numai militare!
      Este rușinos ceea ce tu încurajezi pe acest blog!
      Există o scara...să spună acei denigratori, până la ce nivel de incompetenta au putut ajunge? Și mai ales de ce?
      Despre mine, se știe...eu m-am definit și mi-am declinat identitatea! Ei de ce nu pot?
      Asta face din start diferența!

      PS...pe cine ai avut Cdt.Pl și Cp în școală?
      Nu mai corectez...sunt la o masa...și nu am okelari! Sper sa fi scris corect...sper! 😂🤣🤔

      Ștergere
  12. DAAA...m-Ale se pune semnul =..
    chiar daca plesneste piopata in tine..in grandomanua ce te caracterizeaza
    Tu si eu si subofiterul din Cuca Macaii = pensionari cu PENSIE CALCULATA OBLIGATORIU DUPA O FORMULA UNICA..SUA
    mai departe fiecare cu ce.i revine in urma calculelor..
    Nu ma astept sa înțelegi
    ps.
    Totusui cand iti deschizi si tu un blog..sa be adapam la izvorul de cultura pura..a la m.Al??
    😈😈😂😂😂😂

    RăspundețiȘtergere
  13. PS..
    pe mine nu ma intereseaza pensia Ta
    MA OFTICA..CA TOCMAI TU TE PLANGI..CARE NUMAI CE AI IEȘIT DIN CUPOLA DE STICLA SI TE.AI INHAITAT CU UNUL DE TEAPA TIGANULUI DE HURZICENI
    PUTE m -ALE..pute la caracter😠😠😠😠😠

    RăspundețiȘtergere
  14. Cat de..cinstea pe care mi.ai facut.o ca ai scris. .
    ma abtin sa nu te injur
    Scrie acolo unde manipulati..mintiti..diar doar v.o mai crede cineva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Omul ăla pe care tu îl faci tigan a fost pilot și eu știu bine ce înseamnă să fii pilot! Am avut o secție de aviatori ibln subordine...și am și în familie!
      Tu nu o sa poți fi niciodată pilot, adică un luptător singuratic, dacă nu înțelegi dimensiunea!
      Cat despre subofițeri...nici nu mă nadir cu ei și nici la curve nu am fost împreună. Asta este delimitarea! Totuși care e smekeria cu pensia US? Știi ceva sau fabulezi?
      Mă...eu nu am fost in cupola de sticla...am activat la cel mai înalt nivel operativ! Inkipuie-ti că știu ce se făcea și în TM, cu soldații și foștii MAC!...

      Ștergere
  15. Apropo m-Ale
    Ce Liceu Militar ai absolvit ???

    RăspundețiȘtergere
  16. Uite m-Ale SITUATIA REALA DETERMINATA DE CARACTERUL DE HULPAI AL VOSTRU !!

    vineri, ianuarie 12, 2018
    ion ionescu spunea...
    Domnilor ,va urmaresc cu atentie.Deduc ca ei calculeaza dupa reguli de ei stiute si nestiute.La cat e diferenta intre pensia pe legea 223 si cuantumul cel mai avantajos in cazul meu, 15% majorare la functia de baza reprezinta o frectie la un picior de lemn.Cum ,dupa parerea mea,majoritatea pensionarilor prin aplicarea legii 223 modificata au inregistrat pierderi semnificative daca dispare cuantumul cel mai avantajos trebuie sa plecam la cersit prin tarile vestice.Din pacate nici acolo nu mai avem loc.Am citit comentarii precum ca cei pensionati in jurul anului 2000 au primit salarii compensatorii.Nu-i cazul sa fie invidiati.In conditiile inflatiei de atunci ele au reprezentat zero taiat.
    Cu stima,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PP,
      Pe mine mă interesează pozitia ta!

      Ștergere
    2. Că să fii sigur...în foto sunt eu!
      Decide tu care din 2! ...,🤣😂🤗

      Ștergere
    3. Bine..spune.i limbricului de T.2..pe el il poti imbarliga
      Ps
      Pilot..
      o domnisoara de 22 ani..este pilot..elicopter si chuar supersonic

      Ștergere
    4. Așa, și care e pb? Bravo ei!
      Tu nu ai înțeles un lucru, esențial...după ce faci vizita medicală și ești apt, putini intră în școală, după examen și puțini termină și iau brevetul....și, ulterior mai puțini devin meseriași... adică instructori!

      Ștergere
  17. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😑😑😅😅😅😑😅😑😅😅

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  19. Sper că îți vei reveni, vei renunța la pozițiile userilor vidanjori, f cunoscuți nouă și...având abordări serioase și normale, vei fi primit și pe blogul pe care îl hulești, dar totuși vrei să postezi!
    Eu îți urez normalitate și seriozitate, pt că legile și)sau modificările nu se fac de către oricine! Nici măcar de retardații care vor sa para interesanți la 60-65 de ani!
    Nu vor reuși decât să fie scârbe involuate, forme de viață primare!
    Cat tupeu poți să ai sa scrii măscări, tu, care te ascunzi că idiotul in spatele unui nume de closet!
    Repet...îi știi și-i știu și eu...au fost, sunt și vor muri doar prostii proștilor, indiferent ce vor sa para!

    RăspundețiȘtergere
  20. Intreaba.i pe cei peste 90 %...care traiesc cu cuantumul avantajos obtinut pe Contributivitate..!
    Ps
    Deci ce Colegiu Militar..ai abdolvit??😂😂😂😂😂😂

    RăspundețiȘtergere
  21. m- Ale
    Esti naiv daca mizezi pe faptul ca exista careva care nu-ti intelege jocul !
    Pana si Corneliunsson ..a avut o revelatie !
    Plus ca ai multe puncte intunecate in ceea ce-ti priveste CV...!!
    Esti de-adreptul simpatic mergand pana la nervozitate maxima...cum sari tu sa-l deconspiri pe fiecare !!
    Dar cand vine vorba de tine ..esti alunecos precum un sapun in baie intru-un penitenciar cu REDDOG..la usa !!
    Nu ai absolvit un liceu militar clar...
    Ar ramane sa explici cu ce ocazie prin ..Congo plecat in regimul comunist si mentinut pana hat ai imbatranit pe acolo ?
    Ce interese strategice avea Ro..in Congo..altele decat sa freci tu menta si sa iei 5000 dolari / luna ..??
    Ai revenit dupa cum zici tu prin 96 !! si ce sa vezi...hop hop din functie in functie..rapid asa pana in buricul SMG.ului..!!!..asta in timp ce Armata se pregatea de marea ..desfiintare..
    Ma lasi..??
    Nu vezi cat de tare ..pute..
    RETINE...LEGEA Aceasta aberanta va fi schimbata...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ps.
      Scuze ca am omis..
      In toata aceasta perioada desigur tu ca un bun ofiter..ai COMANDAT COMPANII...BATALIOANE..BRIGAZI..etc....

      Ștergere
    2. Padina,
      Bg nu! De la B la CA, apoi CFA, ulterior SMG! Pentru 3 garnizoane am trecut de ...6-7 ori!
      ROU nu are mari interese în Congo, dar și-a asumat obligații prin aderarea la ONU!
      Ce făceam? Din alea bune...împușcăm crocodili, lei, scoteam refugiați din zona de conflict, plajă nu, mai puțin în prima săptămână și În concediu! Cam atât...viață plată...,nimic spectaculos, nu ca tine, cu burta pe RIF și RSI! Te invidiez pt asta....
      Constat că Red înțelege mai mult...
      Și pt că tot scrii despre pensii militare tip US...în Afganistan s-a executat o operatie tip comando...cod RED!
      Cdt forței speciale, cam 30 luptători, era un capitan, fiul unui amiral US!
      Profesor universitar fiind, a plecat de la catedra, a intrat în armată pe filiera indirecta, a devenit Cpt la seals!
      Din cei 30, dacă au scăpat 3-4, iar pt unul s-a declanșat o amplă operațiune CSR!...Cpt a murit, căzând cu un El de transport!
      Reține, era prof universitar de Lb engleză! Operațiunea este reală, oamenii sunt reali și sunt eroi ai US!

      Ștergere
    3. Skimb-o tu! Spor la treabă....
      Vezi de câte semnături ai nevoie pt inițiativă legislativă!
      Să mă anunți când îți mai trebuie o singura semnătură și o semnez și eu!

      Ștergere
    4. Sunt coleg de liceu cu Gl. Opriș...curiosule!
      La ce-ți ajută?

      Ștergere
    5. alt raspuns ...alunescos an la m- Al !!
      CE FEL DE LICEU.....????

      Ștergere
    6. LM!....puteai verifica CV Opriș....era ceva mai mare...

      Ștergere
  22. Daca permiteti, eram pe aici pe la usa si am tras cu urechea. :)
    Domnul colonel nu este alunecos, face parte din fratia Lone Survivor si uneori trecutul luptatorilor are si o parte de mister.

    In legatura cu pensiile, cum vad eu chestiunea.
    Legile astea au avut ceva din loterie+orientare.
    Este complet justificata frustrarea unora.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și el a pierdut biletul de loterie? 🤔😂🤣

      Ștergere
    2. 90%,......au pierdut biletul pe care nici nu ..l-au pus !
      Stai pe coada ..asa a fost si cu L- 164..sora mai mare si la fel de imputita...!!

      Ștergere
    3. @REEDDOG...
      ..luptator..???...ma lasi ...
      1989..a fost anul cand Armata ..PENTRU PRIMA DATA DUPA INCHEIEREA CELUI DE-AL DOILEA MONDIAL..a fost in situatie de lupta..cu cartus pe teava ..
      Viteazul nostru....alerga veverite prin Congo..cred ca nici televizor nu avea ..sa vada filmul de actiune din RO
      NASUL tau...de DOG..ar trebui sa-ti spuna multe...
      Ca intamplator aveti interese COMUNE inteleg..dar totusi...!!

      Ștergere
    4. Program la TV al ambasadei....știi puține....

      Ștergere
  23. @/m-Al
    Legat de evenimentul pe care il relatezi din Armata SUA...admitand ca ai dreptate si asa s-a intamplat...???!!
    REZULTATELE...SPUN TOTUL..Profesorul universitar era mai bine daca statea cu ochelarii pe nas la catedra si se uita ..duios in curul unei studente...:D..:D...:D..
    SA INTELEGEM CA ESTI ..FILIERA INDECENTA...??...ar explica multe !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E putin romantat ce a spus domnul colonel, unul e filmul Lone Survivor si alta e operatiunea Red Wings.
      E adevarat ca filmul s-a inspirat din actiunea aia dar nici vorba de vreun capitan fost profesor.

      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Operation_Red_Wings

      Oricum, americanii au cultura armelor si sunt luptatori dar au si platit un pret pe masura pentru toate interventiile lor militare.

      Ștergere
    2. Red....verifica.. este așa cum am spus! Era profesor universitar, 36 de ani, ofițer seals!

      Ștergere
    3. Real, grupul de seals (5 oameni) au intrat în ambuscada iar intervenția grupării a fost în dezastru....

      Ștergere
    4. Cezar, bine că le predau tu lecții despre eliberarea unui aeroport civil și militar! Nici kiar așa....

      Ștergere
    5. Eu i-am ..ELIBERAT fara nici-o pierdere

      Ștergere
    6. Vezi ce au facut..doxatii tai la..Otopen

      Ștergere
    7. Tu nici măcar acum nu ești convins că puteau intra in cel mai mare fratricid! Doamne ferește, să nu mai spui nimănui! A râs de tine și un fost ofițer ce era în Dispozitiv de luptă, Micuțu!

      Ștergere
  24. Daca vorbim de operatiunea Red Wings, da o echipa SEAL formata din 4 luptatori a cazut intr-o ambuscada a talibanilor fiind doar un supravietuitor american.
    Apoi o forta de reactie rapida aeopurtata (elicopter) a fost trimisa in ajutor dar aceaata a fost anihilata de talibani cu un aruncator de grenade.
    Toti luptatorii inclusiv membrii echipajului elicopterului au murit (16 oameni)
    O alta operatiune, Red Wings ll a recuperat cadavrele celor 16 camarazi din elicopter si ceie ale celor 3 din SEAL.
    Unicul supravietuitor din exhpa SEAL a fost si el salvat.
    Asta este operatiunea reala, filmul e mai romantat. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. QED....
      😂😂😂😂😂😂😂

      Ștergere
    2. Da, Red!
      La misiunea de salvare..recuperare au participat multe structuri de intervenție...se numesc QRF și acționează la jenare, în situații grele și TIC-trupe in contact!
      Misiunea ampla de recuperare este una tipic CSR-Salvare, evacuare prin lupta! Sunt misiuni complexe ce solicită coordonare f buna, de obicei satelitara!
      Și noi putem executa așa ceva, acum!
      Cat despre cot. Cristea sensul parcă, era prof universitar. Iar tatăl fost amiral! A intrat în armată și la seals pt a demonstra bătrânului că și el poate!

      Ștergere
  25. Viorel Gligor
    Administrator · 3 ore
    Întâlnirea din 12 ianuarie 2018 între liderii asociaţiilor pensionarilor militari pe de o parte şi ministrul apărării şi şeful Statului Major al Apărării de cealaltă parte.





    A. AU PARTICIPAT
    1.Din partea structurilor asociative sau nu ale pensionarilor militari :

    gen. Băhnăreanu Neculai, col. Tudor Marian, gen. Gropan Nicolae, col Cosma Dan, vic.am.Plăviciosu, gen Pinţa F., gen Bălăceanu Virgil şi subsemnatul, col. Gligor Viorel.

    B. DESFĂŞURAREA PE SCURT

    A fost o întrunire cu adevărat informală.
    Tema principală s-a referit la modalitatea ca efectele negative ale OUG 59 să fie înlăturate.
    1.Încă de la început, gen. Ciucă ne-a spus că este interesat de viaţa militarului, indiferent că este activ, în rezervă sau retragere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 2. Gen. Băhnăreanu şi-a asumat rolul de lider informal al tuturor colegilor prezenţi şi a vorbit despre faptul că, începând din anul 2010 pensionarii militari s-au confruntat cu schimbarea a 4 legi şi ordonanţe referitoare la pensiile militare şi că, din Legea 223 nu a mai rămas aproape nimic...
      68% dintre pensionarii militari au fost discriminaţi, cu pensii îngheţate sau reduse iar OUG 59 a dat o ultimă lovitură care a îngheţat pensiile tuturor.
      Aşa cum convenisem iniţial, înainte de sosirea gen. CIUCĂ, gen. Băhnăreanu a arătat că NOI vrem ca articolul 7 din OUG 59 să fie scos, eliminat.
      În acest scop, Noi (mă includ şi eu în acest NOI, chiar dacă, deocamdată, nu sunt afiliat vreunei asociaţii) ne- am asumat sarcina întocmirii unui MEMORANDUM semnat de către toate asociaţiile militarilor din întregul sistem naţional de apărare care să fie prezentat într-o şedinţă comună şefului SMjAp, ministrului apărării şi secretarului de stat, unde să fie AVIZAT şi de aceştia ca apoi,acest MEMORANDUM să fie înaintat şi celorlalte organe competente care ar putea elimina art 7 din OUG.
      Personal sunt de acord cu acest Memorandum
      Termenul este săptămâna viitoare.

      2. Gen. Gropan, în stilul său inconfundabil, extrem de sugestiv şi de bine documentat a început să prezinte argumente f. serioase şi solide referitoare la dispreţul cu care au fost şi sunt trataţi militarii în ultimii ani, considerând că dialogul cu gen. Ciucă este f. bun şi extrem de necesar.
      PERSONAL, am fost şi sunt întru- totul de acord cu gen, Gropan, mai ales că argumentaţia sa a solicitat atenţia gen. Ciucă ÎN PREMIERĂ ABSOLUTĂ !

      3.La ora 10 50, cînd nu ne aşteptam, a intrat pe uşă şi ministrul apărării...Tocmai ce gen. Gropan îşi prezenta argumentaţia...
      În nu prea multe cuvinte, ministrul apărării ne a arătat că nu era el ministru atunci când au început "atacurile" împotriva pensionarilor militari. ŞI, AVEA DREPTATE !
      Ne a mai prezentat cum se ocupă dînsul de cheltuirea celor 2% din PIB alocaţi apărării ...

      4.Apoi, gen. Nicolae Gropan şi-a continuat, în forţă, argumentaţia cu date pe care, ÎN MOD SIGUR,ministrul apărării le- a aflat pentru prima dată.
      UN SINCER BRAVO GENERALULUI GROPAN !

      5.Ministrul şi- a manifestat disponibilitatea la dialog şi de a acţiona pentru efectuarea unor reparaţii.
      Mie chiar mi s- a părut chiar OK, dar în momentul în care a strecurat expresia că "nu sunt bani", fitilul care era deja aprins a ajuns la capsă şi m-am ridicat, oarecum iritat şi l-am întrebatcum de ce nu sunt bani numai pentru pensionarii militari dar pentru magistraţi DA.

      Ștergere

    2. 6.Bineînţeles că discuţia a continuat şi am profitat pentru a sublinia la rândul meu argumentaţia domnului gen. Nicolae Gropan referitoare la DISCRIMINAREA generaţiilor mai vârstnice de pensionari militari, fie ei luptători pe timpul Tratatului de la Varşovia, pe timpul pregătirii aderării la NATO, fie în prezent ca membrii NATO, fie pe timpul tuturor celor 3 perioade.
      Prezentarea mea a fost puţin cam "înfierbântată" şi am îndrăznit să îl întreb pe ministrul apărării dacă şi- a satisfăcut serviciul militar şi am şi menţionat puţin cam " aspru" că dânsul este vremelnic pe această funcţie şi ar trebui să ţină legătura mai strâns cu gen. Ciucă, şeful statului major al apărării, adevăratul comandant al armatei.
      Intervenţia mea a fost ascultată cu atenţie, a şi deranjat puţin... nu mă întrebaţi despre detalii..
      Eu, mi-am cam vărsat năduful şi consider că fără o minimă " presiune" creată de noi, problemele noastre nu se vor rezolva în vecii vecilor

      La sfârşit i -am înmânat domnului general Ciucă mapa de care vă aminteam care conţine DEZIDERATUL nostru, argumente referitoare la DISCRIMINARE şi Proiectul de lege pentru înfiinţarea sindicatelor militarilor din sistemul naţional de apărare..

      C. CONCLUZII :

      1.A fost un dialog f. interesant, CONSTRUCTIV şi chiar "aprins" la un moment dat...
      2.Generalul Ciucă este OK şi pare dispus să ne ajute.
      3.Ministrul pare şi el dispus la dialog, dar rămân la părerea mea conform căreia orice ministru, indiferent cum l -ar chema este " trecător" şi aservit politic.
      Direcţia Generală Financiar Contabilă şi Direcţia Juridică sunt organismele care trebuie să treacă urgent la efectuarea " reparaţiilor" nedreptăţilor care au căzut asupra noastră
      4.Gen. Băhnăreanu N. este coordonatorul întocmirii MEMORANDUMULUI referitor la OUG 59.Cei care aveţi sugestii, vă rog să vă adresaţi dânsului.
      5.Asociaţiile militarilor lucrează la completarea unui "Plan de activităţi care se vor organiza şi desfăşura de către MApN PENTRU ÎMBUNĂTĂŢIREA COOPERĂRII cu structurile asociative ale personalului militar în rezervă sau retragere /veteranilor de război".
      6. Au luat cuvântul mai mulţi camarazi, chiar toţi dacă nu mă înşel.Mie mi- au plăcut luările de cuvânt ale col.Tudor Marian şi vic.am.Plăviciosu

      Vă rog să fiţi de acord ca la acest PLAN să încercăm şi NOI să adăugăm încă 2 activităţi distincte :

      1."Constituirea unei comisii mixte formate din specialişti militari activi şi în rezervă sau retragere care să identifice ÎN REGIM DE URGENŢĂ, toate modurile în care se manifestă:
      A.DISCRIMINAREA generaţiilor diferite de pensionari militari
      B.DISCRIMINAREA profesiunii de militar comparativ cu celelalte profesiuni pevăzute în Grila naţională de salarizare.

      2.Formularea legislativă a măsurilor reparatorii concrete pentru eliminarea DISCRIMINĂRII.

      Multe aş mai putea să detaliez, dar "spaţiul" online nu poate fi destul de sugestiv..

      Oricum, se fac paşi importanţi.

      Ștergere
    3. PAREREA MEA..si eu nu gresesc...!!
      NIMIC NU SE MAI POATE FACE DECAT SCHIMBAREA LEGIII PACATOSE !
      AM ZIS
      TINETI MINTE !!

      Ștergere
    4. Îmi place faza...cu "și eu nu greșesc"...? Ești în eroare... dintr-un comunicat ce vrei sa sintetizezi?....

      Ștergere
  26. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui domnule MaKiss..sa precizezi ca tu demult nu mai ai PULA SI NICI DINTI IN GURA.

      😂😂😂😂😂😂😂

      Ștergere
  27. Uite asa am sa RAD CAND O SA.TI SARA STENTURILE PRIN OCHI..AFARĂ 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    RăspundețiȘtergere
  28. Padina...un singur lucru ai făcut bun...
    "HAI, UIMITI - MA !
    Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!".... Aici ai fost sincer cu tine, căci despre analiza și sinteza....vax albina! Când ai avut ocazia sa probezi!...și unde?

    RăspundețiȘtergere
  29. Mares...
    Filiera indecenta..zici..
    Esti varza...murata 😂😂😂

    RăspundețiȘtergere
  30. Curiozitatea a omorat pisica se spune dar eu nu ma tem pentru ca sunt caine... :))

    Asadar, am dat un ochi pe site-ul Colegiului Militar "Stefan cel Mare" unde a absolvit gl Opris ca sef de promotie in 1977.
    Am verificat promotiile pana in '82 si apare un singur nume Mares A Iosif in 1978.

    Ne puneti pe poste false domnule colonel? :)
    Sau erati licean undercover? :)

    http://www.colmil_sm.forter.ro/promotii-ro.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am scris....am fost colegi de liceu!
      Este corect ce am scris?

      Ștergere
    2. Nu prea...

      Va citez!

      Iulian Mares13 ianuarie 2018, 17:47
      LM!....puteai verifica CV Opriș....era ceva mai mare..

      Deci LMI
      Ce interpretare se poate da acelor initiale?

      Eu daca am facut liceul la Constanta in acelasi timp cu cineva de la Baia Mare nu pot spune ca am fost colegi de liceu.
      Cel mult de generatie. :)

      Ștergere
    3. LM înseamnă liceul militar, denumirea de atunci!
      Eram colegi de liceu, al aceluiași liceu, el fiind mai mare!
      Ce nu este clar? Același lucru, aceeași localitate!
      Îmi faci proces de intenție, pt ce?
      Am scris corect și cât trebuia!
      Tu ai căutat și ai aflat! Altul, pt că nu știa cum, i-a fost mai facil sa de-a o kifla de superficial....

      Ștergere
    4. Domnule colonel!
      Sa nu mi-o luati in nume de rau, eu oricum va respect.
      In rest ce sa zic, dumneavoastra aveti contre si controverse cu ofiteri ca si dumneavostra si nu ma bag.

      Ștergere
    5. Iuilian Mares nu-i sinonim cu Iosif Mares....!!

      Ștergere
  31. QED
    TE ASTEPTAI LA ALTCEVA..nici macar nu m.am deranjat
    Cunosc metoda. .😂😂😂😂😂😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ți-am mai spus uneori că ești superficial....de asta și complexe!

      Ștergere
  32. MARES
    Cu cat tupeu..ocolesti ce nu.ti convine
    TI.AM CERUT SS FACI RRFERIRE LA ..OTOPENI..
    Iti pierzi si brumă de credibilitate..pe care o mai ai

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce referire vrei? Ce legătură am eu cu Otopeni? Ce sa comentez? Ce am citit din presă?
      Pot spune doar atât...in ambele cazuri...prostie de manual!
      Posibil că tu sa fi avut noroc... Nu

      Ștergere
    2. poate ziceai ceva si de Trosca la MApN..
      Planificare maiastra ..alea ..alea ..generali cata frunza si iarba ...

      Ștergere
    3. La fel că la Otopeni, dacă nu a fost o răzbunare a lui Militaru....

      Ștergere
  33. Padina,
    Eu te-am onorat destul.
    Las locul prietenilor tai, cei cu limbaj colorat! Oricât m-aș kinui eu așa ceva nu pot!.... Uite că se poate dialoga și civilizat! Aviz de viitor ai primit; depinde de tine!
    Nu ar fi de dorit concluzia: "Poate, dar nu vrea sa fie civilizat"!
    Vezi doar că tipul de pensie "Made în US" nu te avantajează, așa că nici nu știi ce-ți dorești!

    RăspundețiȘtergere
  34. ei...putea sa ie si mai ..hacademin de nu veneai cu..maimuta vdupa tine !
    Leag-o drakului ca-i terbata !!

    RăspundețiȘtergere
  35. S.U.A.

    – legislaţia privind pensiile militare este diferită de cea care reglementează pensiile civile;
    – pensia se calculează în funcţie de anii şi lunile în serviciul militar, data trecerii în rezervă, categoria de forţe, modul de executare al serviciului militar şi baza de calcul, stabilită ca medie a salariilor cele mai mari în ordine descrescătoare primite în 36 de luni, oricare ar fi acestea, în decursul serviciului militar;
    – pensia medie a fost în anul 2008 de 4.632 USD/lună.
    Taguri: se pensionează, Statele NATO

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta vreau si eu ! PRINCIPII CORECTE

      Ștergere
    2. Sunt f corecte și în 223! Ce a urmat este incorect

      Ștergere
    3. Nici gand in 223..totul ii ABERANT!!

      Ștergere
    4. Da un exemplu?..dacă nu era OUG 57 nu ți se majora pensioara?

      Ștergere
    5. si inca..CUM....dar era impsibil sa se intample !..era aberatie o crestere de peste 300% pste noapte!!
      Si apoi cum sa-i creasca Tiganului de la 4000..la 15000,,,??...pentru asta lupt..hi..hi..hi...

      Ștergere
    6. 🤔😂🤣 undea ai auzit tu de asemenea procente....exagerezi cu bună știință!....
      Tu nu ai studiat procedura de calcul?

      Ștergere
    7. un pic....sa-mi sustin teoria

      Ștergere
  36. http://www.ziare.com/

    Situatia din Hurziceni devine exploziva !!!

    RăspundețiȘtergere
  37. Viurel MăKiș Prințîșoru dă Hurziceni14 ianuarie 2018 la 09:58

    Mo șukarilor, sa-i zîce careva lu var-miu ăla dă Viurel MăKac că m-am întors la șatră, sa nu ma mai caute, mo !
    Abia am reușit sa scap din mainile unui pedofil, mo praleo, care din cauză că am țîțe si doar 1,31 m de jos in sus, m-o confundat c-un borac handicapat, de mi-a tras-o o saptamana, cand la găoz si cand la muie !

    PS: mo, care ai sa-mi dai niste vaselina dă aia RUL 100, ca sa mă unge si eu pe la găoază ! Că mai aveam pe la osia de la Vulvoiul meu decapotos, da mi l-or furat iar bagabonțîî, cu tot cu coviltir !

    RăspundețiȘtergere
  38. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  39. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  40. Viurel MăKiș Prințîșoru dă Hurzicen

    Mo sukarilor..stiti voi pe unde bate tarusi cu curul..piranda lu Viurel MăKac ?? Prin Italy..mo..l-a lasat pe baragladina asta si face un ban cinsit..
    Boracul var-miu lustruieste tingirii in Anglia mo...
    A ramas bulibasa asta ..singur pe vatra....
    Se ocupa cu staborul..ma....

    RăspundețiȘtergere
  41. Pentru ca giOlescu are tupeul sa nu publice pun aici....ceva ce a scapat din vedere!!
    Miroase a Contributivitate si in SUA ia vedeti..:

    """ Noul program combină aspecte ale sistemului tradițional de pensionare cu un sistem nou de contribuții automate guvernamentale în cadrul unui plan de economisire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sa raspund? SUA NU are sistem public de pensii, nu a avut niciodata. Planul de economisire ... constituie de fapt, baza sistemului privat de pensii, nu are nici o legatura cu contributivitatea din sistemul public. De fapt, stii ce inseamna acel plan? Nu trecerea la contributivitate cum crezi TU, ci un adaos la pensie pe langa pensia militara de stat, in functie de ... economiile fiecaruia depuse in mod suplimentar, la un fond ... privat de pensii! Acel fond ... inmulteste banii si ii transforma in supliment la pensia militara. Retinem esentialul! Acel supliment NU este achitat de angajati pt. viitori pensionari militari, ci se achita strict din fondul individual al ... deponentului.

      Ștergere
  42. Materialul este corect fundamentat. Nu se pune accentul insa pe un principiu de baza in calcularea pensiilor : La Functii, grade si vechimi egale = PENSII EGALE. Actuala Baza de Calcul in care intra doar pentru unii toate sporurile posibile, permanente si temporare, in timp ce pentru altii intra doar firimituri,este cea care face diferenta si duce la situatii hilare in care un subofiter poate avea o pensie mai mare ca a unui ofiter !!!!!! Sau, un ofiter cu functie de executie iesit dupa 2015 are o pensie mai mare ca a unui sef de serviciu/unitate/directie !!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  43. Normal ..OBOSITORUL militar ii o fituica ce manipuleaza..minte ..doar a fost nasita de ..Pricina !!
    Domnul giOlescu..pescuieste si el ce-i convine si NU VEDE NIMIC din ce nu i se potriveste la vechimea sa MATUSALEMICA adica 12 ani de activitate CONTRIBUTIVA
    NORMAL..!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Că să înțelegi cum este la ei cu pensia, dintr-un simplu articol de ziar, este mai greu!
      Gelu ți-a spus f clar că ei nu au un sistem public de pensii (sunt state care nu oferă pensie, dar nici nu percep contribuție lunară)... inclusiv sistemul fiscal pt persoanele fizice este diferit! Declarație anuală in baza adeverinței de venit, plata într-o tranșă, deduceri de impozit, la sfârșitul anului fiscal, în baza bunurilor cumpărate....mașina, rulota, casă, electrocasnice!
      Sunt sisteme diferite! Este greu de înțeles pt noi, la fel că sistemul electoral!
      Ceva nu înțeleg....?
      Daca omul îți scrie frumos, normal, de ce încerci să jignești?

      Ștergere
  44. ROG PE CINEVA CARE CUNOASTE SA DEA DE LA SURSA !
    eU STIU CU TOTUL ALTCEVA :aDICA PENTRU FIECARE GRAD FUNCTIE SE STABILESTE UN INDICATOR DE IERARHIZARE !aCESTA SE INMULTESTE CU NUMARUL DE ANI ACTIVATI SI REZULTA PENSIA LA CARE SE MAI ADAUGA PROBABIL CATE CEVA TOT BINE STABILIT PENTRU O 100 DE ANI CEL PUTIN
    POTI SA AI PENSIE SI PENTRU ..2 ANI ..CAT REZULTA ..

    RăspundețiȘtergere
  45. (gi)Olescu sa manipuleze pe (b)Elita ..nu aici ! Aici ii blog serios si credibil !
    Cine mai incearca are blok for ever!

    RăspundețiȘtergere
  46. Ai grija m-Ale ca esti in ..COLIMATOR...
    SA LASI CHESTIA AIA CA-MI FACI O ..ONOARE ..BLA BLA ...
    UITA-TE LA CONTOR SI RESPECTA CITITORII CARE TREC ZILNIC CHIT CA NU SCRIU ...

    RăspundețiȘtergere
  47. Pentru domnul colonel Mares si ceilalti interesati de chestiune.

    http://www.raican.ro/legea-nr-284-2010-si-ajutoarele-pentru-militarii-pensionari/

    Cititi si comentariile.
    Eu din pacate nu cred ca ma incadrez deoarece am iesit la pensie dupa 01.07.2017

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci, studiez!
      Padina se va sinucide in direct!
      Îi donez 1,€!

      Ștergere
    2. Cu multumiri lui REDDOG
      Cineva sa traduca ...pare ca 2% /an dupa 20 de ani activitate !!
      =======================================
      Pension Benefits for Military Retirees and Veterans
      New Military Retirement System Coming
      A new military retirement system goes into effect on January 1, 2018. The new, "blended" system includes:

      Automatic and matching Thrift Savings Plan contributions
      Mid-career retention bonuses
      A monthly annuity for life after 20 years of service. The annuity will be based on a calculation of 2% per year served, versus 2 ½% per year under the current system.
      Enrollment in the new system depends on when you joined the service:

      If you joined before January 1, 2006, you’ll remain in the current system.
      If you joined between January 1, 2006, and December 31, 2017, you’ll have the choice of staying in the current system or enrolling in the new one.
      If you join the service on or after January 1, 2018, you’ll be automatically enrolled in the new system.

      Ștergere
    3. Nu vine...(gi)Olescu sa ne traduca...???😂😂😂😂

      Ștergere
    4. @ CEZAR 16 ianuarie 2018, 08:59. Nu trebuie sa traduca nimeni. Pt. ca eu am facut cursul organizat de ei si stiu pe dinafara. Da, 2,5% pt. fiecare an de activitate (din ultima solda pt. cei intrati in sistem pana in 1985 si pe baza mediei ultimelor 36 solde pt. cei intrati in sistem incepand cu 1985).

      Atentie insa! Americanii NU au sistemul grupelor de munca de la noi, in sensul ca la americani grupele de munca ... sunt remunerate ... in activitate si automat si la ... pensie. Nu ca la noi - doar pensie! Ce inseamna asta la modul simplificat? Urmare a faptului ca riscul in munca este remunerat IN ACTIVITATE, tu - ca fost ofiter de infanterie, la acelasi grad/functie/vechime - ai avea solda mai mica de 2 ori decat un ofiter de artilerie, de 3 ori mai mica decat un ofiter de rachete, de 4 ori mai mica decat un pilot etc. Asta este doar un exemplu, pt. a intelege cum stau lucrurile, esenta fiind ca soldele NU sunt egale, a grade/functii/vechimi egale, sporul de risc pt. grupa de munca facand deosebiri ... mari.

      Asa ca la pensie, automat ofiterul de infanterie are o pensie mai mica decat cel de artilerie, cel de artilerie o pensie mai mica decat cel de rachete, cel de rachete o pensie mai mica decat pilotul etc. Fiecare beneficiind de 2,5% pt. fiecare an EFECTIV, fiecare in specialitatea lui.

      Cum in Romania NU sunt remunerate grupele de munca in activitate (nici la militari, nici la civili), ci doar la pensie, sistemul american se preteaza la a lua in calcul ... vechimea CUMULATA a fiecaruia. Caz in care fiecare isi inmulteste vechimea cumulata (adica cu tot ce se adauga pt. grupele de munca): 2,5% x nr. ani vechime cumulata si rezulta pensia. Ca unii au 30 ani vechime cumulata, altii 45, altii 70 ani - este treaba fiecaruia. Pe mine NU ma deranjeaza, pe sistemul american aplicat la grupele noastre de munca si care genereaza ani in plus, eu ajung oricum la 100% ultima solda. Nu ma deranjeaza nici cei care au 70 ani vechime cumulata, este dreptul lor sa ajunga la ... 160% fata de ultima solda, pt. ca ce pare peste 100%, de fapt NU depaseste solda in activitate, nefiind decat plata retroactiva a grupei de munca - neremunerate in activitate la nimeni.

      Despre ce sa mai discutam? Americanii au cel mai mic procent pt. fiecare an in serviciul militar din NATO. Fiecare tara isi stabileste acel procent, de exemplu polonezii au ... 5% pt. fiecare an in serviciul militar.

      Ce alt aspect important ar mai fi? La stabilirea pensiei militare, asa dupa cum este normal, nici americanii, nici alte state NATO NU insumeaza vechimea in munca serviciul militar cu vechimea in munca domeniul civil. Doar la noi a aparut ... ahatul asta hibrid! Adica, cetateanul american beneficiaza de pensie militara EXCLUSIV pt. vechimea lui in serviciul militara, la care - daca este cazul, se adauga o a 2-a pensie in sistem privat (americanii NU au sistem public) in cazul acelor militari care au contribuit in mod voluntar si la un sistem privat! La fel si in cazul celorlalte state NATO europeme: pensia militara se acorda strict pt. vechimea in serviciul militar, la care se adauga - daca este cazul, o pensie in sistem public sau privat, dupa regulile acelor sisteme (la varsta de 65 ani etc.).

      PS; Iar ca sa NU te mai chini cu traducerile, vezi materialul de aici http://scmdcurteadearges.blogspot.ro/2012/06/noul-proiect-al-legii-pensiilor.html

      Ce ar mai f

      Ștergere
    5. Zii și de plată și beneficiile din baze externe și participări la campanii!
      Că să tacă odată!

      Ștergere
    6. In Congo ..nu au fost ....

      Ștergere
  48. m-Alul ! Poftim atitudine de PROASPAT PENSIONAT DIN SMG..cu o pensie luuuunga ..cam cat o zi de post !
    Mai vrea si ajutoare...un camion DAC plin cu bani ! Ca ce chestie ..ai iesit cu OG7..???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu nu citești legile? .... 284 că sfat!

      Ștergere
    2. Nu..legile facute cu dedicatie oentru o mana de profitori
      Dupa ce ati scos L.223.ca sa va pricopsiti cu niste pensii astronomice...scoase din sporuri aberante..mai vreti si ajutoare..
      Asta in timp ce marea masa a rezervistilor cu pensii de tot cacatul..1400...1500..s.au trezit cu buza umflata
      Nici corelare cu activul..nici indexare ca la civili..nici cresterea punctului
      Nimic..nimic..nimic.
      Nu va este rusine???😠😠😠😠😨😨😨

      Ștergere
    3. Eu pot accepta multe....dar inocenta dusă la extrem, în niciun caz!
      L284 este din 2010!
      Nu are de ce sa fie rușine cuiva, atât timp cât nu a făcut nimic împotriva mai vekilor camarazi!
      In rest, ... este clănțăneală....
      Mai nou, plângi pe umărul lui Corneliunsson? Hai, măi! Așa deodata?....

      Ștergere
    4. Sifonati tot bugetul de pensii...desigur legal ..
      Doar atatica ati facut
      Rusineeeee...

      Ștergere
  49. In calculul pensiilor potrivit L.223/2015 se utilizeaza VRS( valoarea de referinta sectoriala)=197,3387 lei din 2009 cu majorarile ulterioare intr-un algoritm numai de CPS cunoscut .Intrebarea este de ce nu s-a utilizat in baza de calcul prvederile Legii 284/2010 cu VRS=600 lei!! Nu am date precise deoarece nu sunt finantist dar se poate verifica autenticitatea celor expuse de mine .Mai mult se naste o banuiala sinistra ca legile dupa care s-a efectuat recalcularea (L 138/1999;L1330/2009) sunt abrogate!!! Am o informatie ,trebuie verificat ca VRS =600 lei s-ar fi aplicat totusi pentru magistrati,servicii!!!(la noi la MAPN pentru magistratii militari;informatii si protectie si anumite categorii privilegiate din SMG si Minister)
    -valoarea sporurilor si indemnizatiilor care dau la ora actuala substanta cuantumurilor pensiilor si genereaza diferente uriase intre pensionarii militari cu acelasi grad,functie si vechime(5 categorii)
    nu au fost pastrate in valoarea absoluta si pe Legea 223/2015 ca un bun castigat pana la urma, in urma actualizarilor de pe Legea 164/2001!!!
    -cred ca sunteti la zi cu actualizarea privind subordonarea CPS direct la ministru si va aduc in atentie faptul ca daca studiati cu atentie un raspuns la o contestatie la o decizie de pensie pe L.223 o sa observati ca ne trimit din nou pe la CMZ(CMJ)-ri daca am contestat cumva soldele sau sporurile de parca aceste institutii nu sunt in MAPN ci in afara acestuia si comisia centrala de rezolvare a contestatiilor nu ar avea in responsabilitate tocmai aceasta raspundere principala de a solicita de la entitatile respective inca odata datele financiare cu solde ,sporuri etc.verificand daca s-au introdus corect in baza de calcul!Dar daca analizam putin aceasta modalitate sinistra de lucru observam ca totusi se urmareste practic ca prin aceasta ,rezervistui pana se dumireste ce cuprinde decizia apoi apeleaza din nou la CMJ,vine nu vine raspunsul trece timpul si la un calcul simplu vedem ca s-au scurs cele 45 zile si nu mai putem da in judecata!!!

    RăspundețiȘtergere
  50. marți, ianuarie 16, 2018
    petre spunea...
    Mihai Fifor in calitatea sa de Premier interimar poate face o reglementare privind dezastru in domeniul Pensiilor Militare care au fost diminuate la un nivel dezastruos la cadrele militare iesite in rezerva inainte de 2001.
    - formula de calcul dupa salariul minim pe economie 1450 lei nu 1,97 / 1999
    - cresterea pensiilor in functie de maririle la cadrele din activitate.
    - cresterea pensiilor in functie de anii lucrati nu in functie de sporuri care au fost masluite la nivelul ofiterilor mai ales sporuri de comanda inaintea iesirii din activitate.
    legea 223/2015 este facuta pentru a avantaja pe unii respectiv 20% si dezavantaja pe majoritatea 80 %.
    eu cred ca exista o sansa de reglementare a nemultumirilor din armata!

    RăspundețiȘtergere
  51. miercuri, ianuarie 17, 2018
    petre spunea...
    Modalitate calcul pensie in armata;

    Bataie de joc, exemplu de analizat!
    l). Subsemnatul iesit la pensie in anul 2000.
    5 ani activitate contributivitate la Casa de Pensii 19l7 - 1972
    1 an Militar in termen 1972 - 1973
    3 ani Scoala militara m.m. 1973 . 1976
    24 ani activitate m.m. 1976 - 2000
    Tatal vechime 39 ani
    Sporuri munca grea 2% alte sporuri,,,,,,,,,,,.?? Grupa a ll a alte……. Nu mai cunosc.
    SOLDA MERIT……..20%
    PINA IN 1989 AM FACUT SERVICII OPERATIVE SI MISIUNI si cite 300 ore / luna.
    Pensie calculate dupa legea lui BOC 2486 lei
    PENSIE CALCULATA dupa Legea 223/ 2015 2130 lei.
    ll). PENSIA UNUI COLEG iesit la pensie in anul 2016
    3,5 ani activitate contributivitate la Casa de Pensii 1987 – 2001 din care
    1 an si 4 luni Militar in termen !
    ANGAJAT DUPA LASAREA LA VATRA CA SUBOFITER avansat la apelul bocancilor.
    25 ani sctivitate; subofiter sofer. Grupa a l a
    Sporuri: munca grea ..?? % lucrat in ture 24 cu 72 sau 24 cu 48 prin acordare de timp liber peste 170 ore / luna sau platite.
    - Spor de confidentialitate
    - Spor de interventie
    - Spor de antenna
    - Spor de telefon
    - Spor de calculator
    - Spor la spor de caciula, de purtat …..p..la etc.
    PENSIE CALCULATA si INCASATA in 2016 septembrie dupa Legea 223/ 2015 4789 lei

    ACUM VA ROG INSISTENT SPUNETI DUMNEAVOASTRA CARE ATI FACUT SI SUSTINETI ACEASTA LEGE 223 / 2015; UNDE-I DREPTATEA ??
    NU ESTE ACEASTA LEGE MASLUITA ??

    RăspundețiȘtergere

HAI, UIMITI - MA !
Comentariul va evidentiaza starea..naturala si capacitatea de analiza si sinteza!